… sau cum să ai grijă de pielea ta fără să cheltui o avere!
Am încercat cele mai populare metode
Creme peste creme, loţiuni, geluri, tratamente, uleiuri, scrub-uri şi multe altele, toate promit să îţi transforme pielea, să ţi-o îngrijească şi să te facă să arăţi mai bine ca niciodată. Pe vremea când cheltuiam o avere pe produse de îngrijire a pielii, pielea mea nu arată deloc că în reclame, însă eu chiar îmi dădeam silinţa.
Până când am aflat că există atât remedii naturale, cât şi metode simple şi eficiente pentru a-ţi îngriji corect pielea şi că nu ai nevoie de zeci de creme, uleiuri sau scrub-uri scumpe ca să îi oferi strălucire şi supleţe. Am încercat cele mai populare metode pentru îngrijirea pielii, care nu te costă o avere şi iată care sunt cele mai eficiente:
Hidratarea pielii
O piele hidratată este o piele fericită, iar faptul că rezultatele se văd este testat chiar de mine. Însă nu este vorba de hidratarea cu creme, deşi şi aceea are beneficiile sale, ci de hidratarea din interior. Atunci când am început să beau mai multă apă şi să mă hidratez corespunzător, pielea a devenit mai puţin uscată şi am remarcat îmbunătăţiri în textura acesteia.
Ai grijă să bei zilnic minim 2L de apă şi să nu îi înlocuieşti niciodată cu sucuri, cafea, băuturi energizante sau alcool. Toate acestea au efecte negative asupra organismului şi duc la apariţia de probleme de sănătate, nu numai ale pielii, atunci când sunt consumate excesiv. Dacă nu îţi place să bei apă sau nu simţi setea, poţi înlocui o parte din necesarul zilnic de apă cu ceaiuri neîndulcite sau apă în care infuzezi fructele preferate. Limonadă neîndulcita este şi ea o opţiune.
Bronzul natural al pielii
Bronzul natural înseamnă că pielea deja a suferit o traumă încercând să se protejeze de soare, iar eu am grijă să folosesc creme cu factor de protecţie de fiecare dată când merg la plajă, iar pe fata aplic zilnic o cremă cu SPF. Razele solare UVA sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, în timp de razele UVB sunt responsabile de distrugerea celulelor pielii.
Este important să îţi protejezi pielea de soare, fără a exagera. Nu este o tragedie dacă uiţi să aplici o cremă cu factor de protecţie într-o zi, însă evita arsurile solare severe la plajă sau la piscină, iar dacă acestea apar, consulta un medic.
Chiar dacă bronzul natural nu este benefic pentru sănătatea pielii tale, el arata senzaţional, aşa că merită să încerci autobronzantele pentru a obţine efectul de “piele sărutată de soare”. Eu le folosesc de ceva vreme şi sunt mai mult decât mulţumită de rezultate: am un bronz discret, fără a cheltui o avere şi fără a-mi traumatiza pielea.
Există în magazine autobronzate cremă, spray, ulei, care te bronzează treptat, care te bronzează după o aplicare, autobronzante care se folosesc sub duş şi tot felul de tipuri de produse, astfel încât să existe câte un model potrivit pentru fiecare. În plus, preţurile variază de la câteva zeci de lei până la sute de lei, fiind un tip de produs potrivit tuturor buzunarelor. Nu uita să îţi exfoliezi pielea înainte de a aplica autobronzantul şi să te speli pe mâini după aplicare.
Piele moartă? Folosește produse de exfoliere
Folosesc produse de exfoliere, scrub-uri mai exact, însă nu abuzez de ele, ci le utiliezez o dată pe săptămână, doar pe pielea corpului, pentru a îndepărta celulele moarte. Acest lucru mă ajută să am o piele mai fină şi mai suplă, dar mi-am dat seama că nu trebuie să folosesc produse scumpe, din comerţ, ci îmi pot face propriile exfoliante acasă. Cum? Cu ingrediente simple, dar hrănitoare pentru piele.
Folosesc uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline sau uleiul de migdale dulci şi le combin cu zahăr, zat de cafea sau mălai. Totuşi, este important să îţi cunoşti pielea foarte bine şi să nu aplici uleiuri sau exfoliante care să îţi rănească pielea, în special atunci când o ai sensibilă. Dacă te gândeşti şi tu să îţi faci propriile scrub-uri, testează-le înainte pe o bucăţică mică de piele pentru a vedea dacă te iritis au apar orice tip de reacţii.
Uleiuri naturale
Uleiurile naturale, precum uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de măceşe sau orice alt tip de ulei vegetal obţinut prin presare la rece, pot avea super beneficii pentru piele, iar eu le folosesc din când în când, nu numai în scrub-uri, ci şi pentru a-mi hidrata pielea şi a-i oferi supleţe şi fineţe.
Nu le folosesc prea des deoarece acestea nu “hidratează” cu adevărat, precum hidratarea din interior a corpului şi formează o barieră între piele şi mediul exterior, însă folosite rar oferă supleţe pielii şi conţin acizi graşi esenţiale şi vitamine benefice. Atunci când îţi alegi un ulei vegetal pentru a-l folosi pe piele, optează pentru unul potrivit pielii tale şi care să fie obţinut prin presare la rece.
Fără produse minune
Am realizat pe propria-mi piele că rareori produsele minune fac vreo minune când vine vorba de îngrijirea pielii. Cremă care vindeca celulită, foliculita, hidratează, exfoliază şi bronzează?
Cel mai probabil nu va funcţiona şi este momentul să acceptăm asta. Foloseşte produse ce îţi oferă promisiuni realiste şi nu uita că nu ai nevoie de zeci şi sute de produse pentru o piele sănătoasă, ci doar de câteva procedee pe care să le repeţi constant. Spre exemplu, hidratarea corpului, atunci când bei apă, este unul dintre cele mai simple şi necesare moduri prin care poţi avea grijă nu numai de pielea ta, ci şi de sănătatea organismului.
Atunci când am renunţat să mai cheltui o groază de bani pe produse pentru piele şi m-am axat pe hidratarea din interior, protecţia solară, exfolierea şi tratarea problemelor pielii, cum ar fi acneea sau foliculita cu ajutorul dermatologului, atunci pielea mea a început să arate mai bine ca niciodată. Inspiră-te din sfaturile de mai sus pentru a avea grijă de pielea ta, fără să fie necesar să arunci sute şi mii de lei anual pe produse ce oferă promisiuni fără bază reală.
0 Comments