Baton Proteic | Cele mai bune batoane proteice, continut si pret

6 min


batoane proteice
0
(0)

Batoanele proteice pot fi considerate un mod rapid de a ne hrăni, asigurându-ne aportul zilnic necesar de proteine. Este un aliment cu un nivel nutritiv ridicat sub formă de baton ce are în compoziția sa și grăsimi, carbohidrați și fibre. Pot fi consumate sub forma unei gustări, ca un înlocuitor al unei mese sau cu scopul de a ajuta refacerea mușchilor după efortul fizic.

Batoanele proteice sunt găsite cu diverse arome și pot avea texturi diferite. În principiu conțin proteine din surse precum zerul, orezul, soia și mazărea.

Ce beneficii are un baton proteic?

Proteinele sunt o componentă esențială pentru corpul uman ce nu poate fi produsă de organism în sine ci trebuie să fie asimilată. Odată ce au fost ingerate, proteinele sunt prelucrate și transformate în aminoacizi. Aceștia, la rândul lor, sunt importanți pentru buna funcționare a corpului și a organelor interne.

Verifica aici lista cu preturi ale magazinului de suplimente alimentare iHerb si cumpara batoanele proteice care se potrivesc stilului tau de viata

Cele mai la îndemână surse de proteine sunt în principiu carnea, lactatele, peștele, ouăle și legumele. Consumul ridicat de proteine este de regulă specific sportivilor și persoanelor ce desfășoară activități fizice intense. Totodată, și persoanele ce doresc să slăbească pot consuma aceste produse. Iată care sunt principalele beneficii ale batoanelor proteice:

    • sunt un aliment aflat la îndemână. Pot fi consumate cu succes atunci când suntem pe grabă, nefiind nevoie de tacâmuri sau de alte operațiuni;
    • potolesc foamea și senzația de dulce. Batoanele proteice pot fi consumate în orice moment al zilei, chiar și în timp ce desfășurăm alte activități;
    • pot înlocui cu succes una din mese. Acestea pot să asigure un aport substanțial de minerale și de proteine însă nu se recomandă această practică prea des.
    • aduc aport de proteine sportivilor și celor ce doresc să își mărească masa musculară;
    • aduc un aport de micronutrienți. Acestea conțin și calciu, fier, vitamina B, potasiu;
    • au un gust plăcut. Conțin diverse arome, fapt ce face ca batoanele proteice să fie o gustare plăcută;
    • au un efect benefic asupra aparatului reproducător la femei. Acesta are nevoie de o mare cantitate de proteine pentru a funcționa;
  • contribuie la dezvoltarea musculară;
  • cresc nivelul de energie;
  • optimizează producerea de hormoni și de enzime;
  • cresc rezistența la efort.  

Au fost efectuate o serie de studii în care s-a analizat modul de acționare al batoanelor, beneficiile, dar și contraindicațiile acestora. Iată câteva exemple:

  • „Efectele suplimentelor proteice în performanță și în recuperare în urma antrenamentelor de rezistență”: studiul a analizat potențialul lor în refacerea mușchilor și a rezistenței fizice (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6142015/);
  • „Consumul crescut de proteine pe parcursul unei zile”: este un studiu care a demonstrat că batoanele proteice cresc senzația de sațietate, dar nu și cea grăsimea (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6636664/);
  • „Impactul dietei proteice în recuperarea musculară după exercițiile fizice”: s-a demonstrat potențialul proteinelor de a ajuta la o vindecare mai rapidă a mușchilor răniți (https://www.nature.com/articles/s41430-022-01250-y).

Acestea sunt doar câteva din studiile ce au analizat și demonstrat multiplele beneficii ale batoanelor proteice.

Ce conțin?

În principiu, proteinele sunt principalul ingredient al acestor batoane. Tipurile de proteine conținute de batoane pot fi:

  • proteine extrase din lapte: mai exact, din zer și din cazeină;
  • izolat proteic din zer: acest tip de proteine este potrivit pentru persoanele ce suferă de intoleranță la lactoză;
  • „proteine de noapte” (cazeină micelară): este absorbită rapid de organism și oferă o senzație de sațietate prelungită;
  • hidrolizat din zer: e un derivat din zer ce este digerat ușor de către organism;
  • ovalbunmină: este un tip de proteină obținut din albușul de găină.

În afară de aceste proteine, batoanele proteice mai conțin și carbohidrați, fibre, grăsimi și îndulcitori.

Dacă ești interesat de o sursă alternativă de proteine, atunci probabil că ai auzit că spirulina este o excelentă sursă de proteine.

Când pot fi consumate batoanele proteice?

Nu există un moment anume pentru a fi consumate. Batoanele proteice pot fi consumate în orice moment, însă se recomandă totuși să nu fie consumat înainte de culcare. Seara este momentul în care organismul devine mai lent și nu mai arde la fel de rapid caloriile asimilate.

Un bun moment de a consuma aceste batoane este după sesiunile de exerciții fizice, dar și înaintea lor, deoarece organismul are nevoie de un aport mai mare de proteine. Cu toate acestea, batoanele proteice nu înlocuiesc alimentația necesară. În principiu, dacă se practică regulat sportul, se recomandă un consum un consum mediu de aproximativ 1,5 – 2,5 grame de proteine pentru fiecare kilogram din corp.

Batoanele pot fi consumate cu succes și la micul dejun. Acestea pot fi combinate cu iaurt  sau cu diverse fructe. Pot fi alese și în locul gustării dintre mese, mai ales că îți vor da un plus de energie. Te poți folosi de ele și dacă ai poftă de dulce, fiind un bun mod de a menține cura de slăbire.

Cât costă un baton proteic?

Poți cumpăra batoane proteice de pe iHerb. Prețul de pornire este de 54 RON pentru o cutie de 12 batoane. Comenzile sunt livrate rapid, iar de la o anumită valoare transportul este gratuit.

Cum să alegi produsele proteice care ti se potrivesc

Indiferent de motivul pentru care alegi să consumi, sunt câteva lucruri de care poți ține cont atunci când alegi un baton proteic. Iată care sunt acestea:

  • Cantitatea de proteine pe care o conține batonul: batoanele care au în compoziția cel puțin 20 de grame de proteine sunt cele mai indicate. Dacă ai în vedere să înlocuiești o masă, atunci batonul ar trebui să conțină măcar 30 de grame.
  • Numărul de calorii: dacă înlocuiești o masă alege un baton proteic ce conține maxim 400 kcal, iar dacă e doar o gustare atunci ar trebui să aibă în jur de 200 kcal.
  • Tipul de proteină: proteinele pot proveni din lactate sau legume.
  • Cantitatea de grăsimi: e recomandat să nu aibă un conținut ridicat de grăsimi saturate.
  • Conținutul de zahăr: este recomandat ca adaosul de zahăr (în cazul batoanelor cu ciocolată) să nu fie mai mare de 5 grame.
  • Cantitatea de fibre: un baton proteic de calitate trebuie să conțină aproximativ 4-5 grame de fibre.
  • Ingredientele artificiale: evită batoanele ce conțin ingrediente artificiale precum coloranții.

Contraindicații în consumul batoanelor proteice

Batoanele proteice aduc multiple beneficii, dar au și anumite contraindicații în cazul unui consum mare. Acestea constau în următoarele aspecte:

  • sunt contraindicate copiilor cu vârsta sub 15 ani;
  • pot suprasolicita organismul;
  • pot provoca probleme digestive (balonare);
  • sunt contraindicate persoanelor care au intoleranță la proteine și gravidelor;
  • pot suprasolicita rinichii;
  • pot duce la creșterea în greutate;
  • pot provoca alergii.

Batoane proteice fara zahar

Cantitatea de zahăr folosită în compoziția batoanelor proteice este unul din factorii cei mai importanți care ar trebui luați în considerare atunci când alegi un astfel de produs. Dacă ții o dietă Keto sau pur și simplu dorești să limitezi cantitatea de zahăr pe care o consumi, atunci cu siguranță vei căuta batoane proteice fără zahăr.

Dacă nu consumi zahăr, cel mai probabil că vei fi puțin speriat de cantitatea de zahăr. Dacă dieta pe care o urmezi îți cere o cantitate de zahăr mică pe care ai voie să o consumi, atunci va trebui să te ferești de batoanele cu mult zahăr și să optezi pentru cele cu un conținut scăzut de zahăr.

Pentru a reduce conținutul batoanelor proteice, unele produse conțin alcooli de zahăr. În timp ce unele persoane preferă să mănânce alimente îndulcite, fără zahăr adăugat, alcoolii de zahăr pot provoca disconfort digestiv.

Alcooli de zahăr îî vei găsi enumerați în informațiile nutriționale de pe etichetă. Alcooli de zahăr obișnuiți includ:

  • Eritritol
  • Sorbitol
  • Maltitol
  • Izomalt
  • Xilitol

Dacă te simți balonat, te-ai deranjat la stomac după ce ai mâncat un baton proteic cu alcool de zahăr, notează ingredientul conținut pe eticheta batonului și caută să încerci un alt baton care folosește alți îndulcitori. Alcoolii de zahăr afectează fiecare persoană în mod diferit, așa că poți experimenta puțin până găsești un baton care să nu-ți provoace reacții adverse.

E important să știi că nu există batoane fără conținut de zahăr, însă există cu conținut redus de zahăr. Este important ca atunci când alegeți un baton proteic fără zahăr* să verificați cu atenție informațiile privind conținutul. O să v

Baton proteic keto

Dacă ții o dietă keto, atunci probabil știi că zahărul nu are ce căuta în dieta ta. Ei bine, chiar dacă unele produse nu au zahăr adăugat, este imposibil ca un baton proteic să nu conțină zahăr. De aceea, va trebui să alegi un baton proteic cu foarte puțin zahăr.

Magazinul online de suplimente alimentare iHerb are la vânzare și produse keto. Unul din produse care mi-au atras atenția este Munk Pack, Keto Granola Bar, Almond Butter Cocoa Chip

baton proteic keto
baton proteic keto

Recenziile iherb sunt destul de pozitive, având un gust foarte bun și nefiind extrem de dulci, așa cum sunt majoritatea batoanelor de acest gen.

Baton proteic pareri

Batoanele proteice pot fi o gustare potrivită și un ajutor în exercițiile fizice. Totuși, acestea trebuie să fie consumate moderat și este recomandat să fie ales tipul de baton în funcție de nevoi. Înainte de a fi consumate, se recomandă să fie consultate ingredientele acestora.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *