eToro, pareri, comisioane, ce este etoro si copy trading

etoro
etoro
0
(0)

eToro este o platformă de tranzacționare socială revoluționară. Fondată în 2007, s-a transformat într-o soluție all-in-one pentru investitori.

Cu peste 20 milioane de utilizatori, eToro își demonstrează popularitatea. Interfața prietenoasă atrage atât începători, cât și profesioniști. Înscrierea este simplă și rapidă, iar depunerile sunt sigure și eficiente.

Un atu major al eToro este tranzacționarea socială. Aceasta permite urmărirea și copierea altor investitori de succes. Este o strategie excelentă pentru cei care încep în domeniul investițiilor.

eToro oferă o gamă largă de instrumente financiare. Acțiuni, criptomonede, indici, mărfuri și valute sunt disponibile pentru tranzacționare. În plus, platforma oferă și tranzacționare CFD, pentru mai multă diversitate.

Ce găsiți în acest articol

Deschide cont la eToro

Click aici pentru a deschide cont

Deschiderea unui cont la eToro este un proces simplu și rapid. Urmați acești pași pentru a vă crea un cont:

 1. Accesați site-ul eToro: Accesați site-ul oficial al eToro la adresa https://www.etoro.com/
 2. Înscrieți-vă: Faceți clic pe butonul „Înscrieți-vă” sau „Alăturați-vă acum” pentru a începe procesul de înregistrare.
 3. Completați formularul de înregistrare: Introduceți adresa dvs. de e-mail și alegeți un nume de utilizator și o parolă pentru contul dvs. Alternativ, puteți să vă înregistrați folosind contul dvs. de Facebook sau Google.
 4. Acceptați termenii și condițiile: Bifați căsuța pentru a confirma că aveți cel puțin 18 ani și că acceptați termenii și condițiile eToro, politica de confidențialitate și politica privind cookie-urile.
 5. Finalizați înregistrarea: Faceți clic pe butonul „Creează cont” pentru a finaliza înregistrarea. În acest moment, veți primi un e-mail de confirmare cu un link pentru a vă activa contul.
 6. Verificați-vă contul: După activarea contului, veți fi invitat să vă verificați identitatea și adresa prin furnizarea unor documente, cum ar fi un pașaport, un permis de conducere și un document care să confirme adresa dvs., cum ar fi o factură recentă la utilități. Verificarea este necesară pentru a preveni fraudele și a respecta reglementările financiare.
 7. Depuneți fonduri: Odată ce contul dvs. a fost verificat, puteți depune fonduri în contul dvs. eToro, folosind una dintre metodele de plată disponibile (card de credit/debit, transfer bancar, PayPal, Skrill, Neteller etc.). Suma minimă de depunere inițială variază în funcție de țara dvs. de reședință, dar, în general, este de 200 de dolari.
 8. Începeți tranzacționarea: Acum că aveți fonduri în contul dvs., puteți începe să tranzacționați și să investiți în diferite instrumente financiare disponibile pe platforma eToro, precum acțiuni, ETF-uri, criptomonede, indici bursieri, mărfuri și perechi valutare.

Rețineți că tranzacționarea și investițiile comportă riscuri și nu sunt potrivite pentru toată lumea. Asigurați-vă că vă informați înainte de a începe să tranzacționați și că înțelegeți riscurile implicate.

Ce este eToro

eToro este o platformă de tranzacționare și investiții online, fondată în 2007, care permite utilizatorilor să tranzacționeze o varietate de instrumente financiare, cum ar fi acțiuni, ETF-uri, criptomonede, indici bursieri, mărfuri și perechi valutare. Cu sediul în Israel și având filiale în Marea Britanie, Cipru și Australia, eToro a crescut rapid, devenind una dintre cele mai populare platforme de tranzacționare din lume.

Caracteristicile cheie ale eToro includ:

 1. Platformă ușor de utilizat: eToro oferă o interfață de utilizator prietenoasă și intuitivă, care facilitează tranzacționarea și investițiile pentru utilizatorii începători și experimentați.
 2. Social Trading: eToro este cunoscut pentru funcția sa de social trading, care permite utilizatorilor să interacționeze între ei, să împărtășească informații și strategii de tranzacționare și să copieze tranzacțiile altor investitori de succes prin intermediul funcției CopyTrader.
 3. Diversitatea instrumentelor financiare: Utilizatorii pot tranzacționa și investi într-o gamă largă de instrumente financiare, cum ar fi acțiuni, ETF-uri, criptomonede, indici bursieri, mărfuri și perechi valutare.
 4. Cont demo gratuit: eToro oferă un cont demo gratuit, care permite utilizatorilor să testeze platforma și să se familiarizeze cu tranzacționarea într-un mediu virtual fără riscuri financiare.
 5. Reglementare și securitate: eToro este reglementat de autoritățile financiare din diferite jurisdicții, cum ar fi Financial Conduct Authority (FCA) din Marea Britanie, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) din Cipru și Australian Securities and Investments Commission (ASIC) din Australia. Aceste reglementări asigură că platforma respectă standardele de protecție a consumatorilor și de securitate.
 6. Resurse educaționale: Platforma pune la dispoziție numeroase resurse educaționale, cum ar fi tutoriale video, articole, webinarii și un blog, pentru a ajuta utilizatorii să învețe despre tranzacționare și să își dezvolte abilitățile.

eToro este potrivit atât pentru investitorii începători, cât și pentru cei experimentați, oferind un mediu de tranzacționare accesibil și diversificat, cu instrumente avansate de analiză și resurse educaționale.

Tranzacționare socială și CopyTrader

eToro aduce în prim-plan tranzacționarea socială, facilitând colaborarea între investitori. Funcția CopyTrader permite copierea strategiilor unor investitori experimentați. Astfel, începătorii pot învăța și profita rapid.

Tranzacționare socială

Tranzacționarea socială este un concept inovator care combină tranzacționarea financiară tradițională cu elementele de socializare și colaborare specifice rețelelor de socializare. Aceasta permite utilizatorilor să interacționeze, să comunice și să împărtășească informații și strategii de tranzacționare cu alți membri ai platformei. Tranzacționarea socială facilitează învățarea și îmbunătățirea abilităților de tranzacționare prin schimbul de idei, sfaturi și experiențe între investitori.

CopyTrader

CopyTrader este o funcție specifică platformei eToro care permite utilizatorilor să copieze automat tranzacțiile altor investitori de succes. Această funcție este o parte importantă a conceptului de tranzacționare socială și facilitează accesul utilizatorilor la strategiile și tehnicile folosite de tranzacționarii experimentați.

Pentru a folosi funcția CopyTrader, trebuie să urmați pașii următori:

 1. Căutați și selectați investitorii pe care doriți să-i copiați, bazându-vă pe performanța lor trecută, portofoliul de investiții, stilul de tranzacționare și profilul de risc. eToro oferă un sistem de filtrare și clasificare pentru a vă ajuta să găsiți investitorii potriviți.
 2. Alocarea fondurilor: Decideți suma pe care doriți să o investiți pentru a copia tranzacțiile investitorului selectat. Suma minimă pe care o puteți aloca pentru a copia un investitor este de 200 de dolari.
 3. Copierea tranzacțiilor: După ce ați alocat fondurile, platforma eToro va începe să copieze automat tranzacțiile investitorului selectat în proporție cu fondurile alocate. Toate tranzacțiile deschise, închise și modificate de investitorul copiat vor fi replicate în portofoliul dvs.
 4. Monitorizarea și gestionarea portofoliului: Puteți monitoriza performanța tranzacțiilor copiate și puteți ajusta setările CopyTrader în funcție de nevoile și obiectivele dvs. de investiții. De asemenea, puteți întrerupe oricând copierea tranzacțiilor sau puteți adăuga sau retrage fonduri din portofoliul copiat.

Funcția CopyTrader de pe eToro oferă numeroase avantaje, cum ar fi accesul la strategii de tranzacționare dovedite, diversificarea portofoliului și reducerea timpului petrecut pentru analiza piețelor financiare. Totuși, este important să aveți în vedere că performanța trecută a investitorilor copiați nu garantează rezultate viitoare și că investițiile comportă întotdeauna un anumit nivel de risc.

Comunitatea eToro

Comunitatea eToro oferă un spațiu de comunicare între utilizatori. Investitorii pot împărtăși idei, strategii și analize. Acest aspect social încurajează colaborarea și învățarea reciprocă.

Etoro Comisioane

Comisioanele și taxele eToro pot varia în funcție de tipul de tranzacționare și instrumentul financiar utilizat. Iată o trecere în revistă a unor comisioane și taxe comune pe eToro:

Acțiuni și ETF-uri pe eToro

Pe eToro, investitorii pot tranzacționa și investi într-o gamă largă de acțiuni și ETF-uri listate pe bursele majore din întreaga lume. Platforma oferă acces la mii de companii și ETF-uri din diverse sectoare și regiuni, facilitând diversificarea portofoliului.

Tranzacționare și investiții fără comision

În cazul achiziției de acțiuni și ETF-uri pentru deținere pe termen lung, eToro nu percepe comisioane. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot cumpăra și deține acțiuni sau ETF-uri fără a plăti comisioane de tranzacționare. Cu toate acestea, investitorii trebuie să fie conștienți de alte taxe, precum cele de conversie valutară, dacă tranzacționează într-o monedă diferită de cea a contului lor.

Tranzacționare CFD cu acțiuni și ETF-uri

Pentru investitorii interesați de tranzacționarea cu efect de levier sau de vânzarea în descoperire, eToro oferă tranzacționarea prin intermediul contractelor pentru diferență (CFD). Atunci când tranzacționați CFD-uri pe acțiuni și ETF-uri, nu dețineți instrumentul financiar în sine, ci speculați asupra mișcării prețului acestuia. Tranzacționarea CFD-urilor pe eToro implică spread-uri, care reprezintă diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare.

Dividende pe eToro

Utilizatorii eToro care dețin acțiuni sau ETF-uri în conturile lor vor primi dividende în funcție de distribuțiile companiilor respective. Dividendele sunt alocate proporțional cu numărul de acțiuni deținute și sunt distribuite direct în contul eToro al utilizatorului.

Gestionarea riscurilor în tranzacționarea acțiunilor și ETF-urilor

eToro oferă instrumente pentru gestionarea riscurilor, cum ar fi ordinele stop-loss și take-profit. Acestea permit investitorilor să își protejeze investițiile în acțiuni și ETF-uri, setând niveluri automate de vânzare în cazul fluctuațiilor de preț.

În concluzie, eToro oferă o platformă accesibilă și diversă pentru tranzacționarea și investiția în acțiuni și ETF-uri. Cu comisioane zero pentru deținere, posibilitatea de a primi dividende și instrumente de gestionare a riscurilor, eToro reprezintă o opțiune atractivă pentru investitori.

Instrumente de analiză și cercetare

eToro pune la dispoziția utilizatorilor săi o serie de instrumente de analiză și cercetare pentru acțiuni și ETF-uri. Acest lucru include grafice interactive, indicatori tehnici și istoricul prețurilor. Investitorii pot utiliza aceste instrumente pentru a lua decizii informate în tranzacționarea și investițiile lor.

Listarea de noi acțiuni și ETF-uri

eToro își extinde constant oferta de acțiuni și ETF-uri disponibile pe platformă, adăugând în mod regulat instrumente financiare noi. Investitorii pot explora noi oportunități de investiții pe măsură ce eToro adaugă companii noi și ETF-uri inovatoare.

Tranzacționare fracționată

Un avantaj important al platformei eToro este posibilitatea de a tranzacționa fracțiuni de acțiuni. Acest lucru permite investitorilor să achiziționeze o fracțiune dintr-o acțiune, în loc să cumpere o acțiune întreagă. Tranzacționarea fracționată permite investitorilor să își diversifice portofoliul cu sume mai mici de capital, facilitând accesul la acțiuni costisitoare, cum ar fi cele ale companiilor tehnologice mari.

eToro și fiscalitatea

Utilizatorii eToro trebuie să fie conștienți de implicațiile fiscale asociate cu tranzacționarea și investițiile în acțiuni și ETF-uri. eToro nu reține taxe la sursă pentru utilizatori, ceea ce înseamnă că investitorii sunt responsabili pentru declararea veniturilor și a câștigurilor de capital în conformitate cu legile fiscale din țara lor de reședință.

Sfaturi pentru tranzacționarea acțiunilor și ETF-urilor pe eToro

 1. Investiți în instrumente financiare pe care le înțelegeți și care se potrivesc obiectivelor dvs. de investiții.
 2. Diversificați-vă portofoliul pentru a reduce riscul și a îmbunătăți performanța pe termen lung.
 3. Folosiți instrumentele de analiză și cercetare disponibile pe eToro pentru a lua decizii informate.
 4. Aveți în vedere utilizarea ordinelor stop-loss și take-profit pentru a gestiona riscul în tranzacționare.
 5. Fiți conștienți de implicațiile fiscale asociate cu tranzacționarea și investițiile în acțiuni și ETF-uri.

eToro oferă o platformă cuprinzătoare și accesibilă pentru investitori, cu o gamă largă de acțiuni și ETF-uri disponibile. Cu instrumente de analiză, tranzacționare fracționată și comisioane zero pentru deținere, eToro poate fi o alegere potrivită pentru tranzacționarea și investițiile în acțiuni și ETF-uri.

Criptomonede pe eToro

eToro oferă investitorilor o gamă largă de criptomonede pentru tranzacționare și investiții. eToro percepe spread-uri pentru tranzacționarea criptomonedelor. Aceste spread-uri variază în funcție de moneda digitală tranzacționată, începând de la 0,75% pentru Bitcoin și ajungând până la 5% pentru monede mai puțin populare.

Aici sunt câteva aspecte de luat în considerare atunci când tranzacționați criptomonede pe eToro:

Diversitatea criptomonedelor disponibile

eToro permite utilizatorilor să tranzacționeze și să investească în diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) și multe altele. Această diversitate le oferă investitorilor oportunitatea de a explora diferite criptomonede și de a-și diversifica portofoliul.

Tranzacționare CFD în criptomonede

Pe eToro, utilizatorii pot tranzacționa criptomonede prin intermediul contractelor pentru diferență (CFD). Acest lucru le permite investitorilor să speculeze asupra fluctuațiilor de preț ale criptomonedelor fără a le deține în mod fizic. Tranzacționarea CFD-urilor în criptomonede permite, de asemenea, efectul de levier și vânzarea în descoperire.

Taxele de tranzacționare în criptomonede

Tranzacționarea criptomonedelor pe eToro implică plata unor spread-uri, care reprezintă diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare. Spread-urile variază în funcție de criptomoneda tranzacționată și pot fi mai mari pentru monedele digitale mai puțin lichide.

Siguranța și securitatea criptomonedelor pe eToro

eToro pune un accent deosebit pe securitatea și siguranța fondurilor utilizatorilor săi. Platforma utilizează tehnologii avansate de criptare și păstrează majoritatea fondurilor în portofele offline (cold storage) pentru a preveni furtul și accesul neautorizat. Cu toate acestea, investitorii trebuie să fie conștienți de riscurile asociate cu tranzacționarea criptomonedelor și să ia măsuri pentru a-și proteja conturile și informațiile personale.

Funcția CopyTrader pentru criptomonede

eToro oferă funcția CopyTrader și pentru tranzacționarea criptomonedelor, permițând utilizatorilor să urmeze și să copieze tranzacțiile altor investitori de succes în criptomonede. Acest lucru poate ajuta investitorii mai puțin experimentați să învețe de la alții și să se expună la strategii de investiții diferite.

Volatilitatea criptomonedelor

Criptomonede, în general, sunt cunoscute pentru volatilitatea lor semnificativă, ceea ce poate duce la fluctuații mari ale prețurilor pe termen scurt. Investitorii trebuie să ia în considerare volatilitatea atunci când tranzacționează criptomonede și să-și adapteze strategiile de investiții în consecință. În plus, este important să nu investiți mai mult decât sunteți dispuși să pierdeți și să vă diversificați investițiile pentru a reduce riscul.

Cumpărarea și păstrarea criptomonedelor

Pe lângă tranzacționarea CFD-urilor în criptomonede, eToro permite utilizatorilor să cumpere și să dețină criptomonede în portofele digitale. eToro Wallet este o aplicație separată care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și păstra criptomonedele în siguranță și de a le transfera către alte portofele sau platforme.

Implicațiile fiscale în tranzacționarea criptomonedelor

Utilizatorii eToro trebuie să fie conștienți de implicațiile fiscale asociate cu tranzacționarea și investițiile în criptomonede. În funcție de țara de reședință și de legislația locală, câștigurile de capital și veniturile din tranzacționarea criptomonedelor pot fi impozabile. Investitorii sunt responsabili pentru declararea acestor venituri și pentru plata taxelor corespunzătoare.

Sfaturi pentru tranzacționarea criptomonedelor pe eToro

 1. Cercetați temeinic criptomoneda în care intenționați să investiți și asigurați-vă că înțelegeți tehnologia și comunitatea din spatele acesteia.
 2. Diversificați-vă investițiile în criptomonede pentru a reduce riscul și a vă proteja portofoliul de volatilitatea pieței.
 3. Monitorizați știrile și evenimentele din industria criptomonedelor, deoarece acestea pot avea un impact semnificativ asupra prețurilor.
 4. Utilizați instrumentele de analiză și cercetare disponibile pe eToro pentru a lua decizii informate în tranzacționarea criptomonedelor.
 5. Fiți pregătiți să vă ajustați strategia de investiții pe măsură ce piața criptomonedelor evoluează și se schimbă.

Toro oferă o platformă accesibilă și diversificată pentru tranzacționarea și investițiile în criptomonede. Cu o selecție largă de criptomonede, posibilitatea de a tranzacționa CFD-uri, instrumente de analiză și funcții unice precum CopyTrader, eToro poate fi o alegere atractivă pentru investitorii interesați de tranzacționarea criptomonedelor.

Forex

eToro oferă investitorilor o gamă largă de perechi valutare pentru tranzacționarea Forex. Aceasta include perechi majore, minore și exotice, oferind o diversitate de oportunități de tranzacționare. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când tranzacționați Forex pe eToro:

Diversitatea perechilor valutare disponibile

Pe eToro, investitorii pot tranzacționa peste 40 de perechi valutare, incluzând perechi majore, precum EUR/USD, GBP/USD și USD/JPY, perechi minore, precum EUR/GBP și AUD/NZD, și perechi exotice, precum USD/TRY și USD/ZAR.

Tranzacționare CFD în Forex

Tranzacționarea Forex pe eToro se realizează prin intermediul contractelor pentru diferență (CFD). Investitorii nu cumpără și nu vând valută în mod fizic, ci speculează asupra mișcărilor de preț ale perechilor valutare. Tranzacționarea CFD-urilor în Forex permite efectul de levier și vânzarea în descoperire.

Efectul de levier în tranzacționarea Forex

eToro oferă efect de levier în tranzacționarea Forex, permițând investitorilor să controleze poziții mai mari cu un capital mai mic. Efectul de levier poate varia în funcție de perechea valutară și de regiunea investitorului. Cu toate acestea, este important să rețineți că utilizarea efectului de levier poate crește atât potențialul de câștig, cât și riscul de pierdere.

Spread-uri și taxe în tranzacționarea Forex

Tranzacționarea Forex pe eToro implică plata unor spread-uri, care reprezintă diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare al perechilor valutare. Spread-urile variază în funcție de perechea valutară și de condițiile pieței. Pe lângă spread-uri, eToro poate percepe și comisioane de finanțare nocturnă pentru pozițiile cu efect de levier care sunt menținute peste noapte.

Analiza tehnică și fundamentală în Forex

Investitorii Forex pot utiliza instrumentele de analiză și cercetare disponibile pe eToro pentru a efectua analiza tehnică și fundamentală. Platforma oferă grafice interacționate, indicatori tehnici, istoricul prețurilor și știri legate de piață, care pot ajuta la identificarea oportunităților de tranzacționare și la dezvoltarea strategiilor de investiții.

Funcția CopyTrader pentru Forex

Funcția CopyTrader de pe eToro este disponibilă și pentru tranzacționarea Forex, permițând utilizatorilor să copieze tranzacțiile altor investitori de succes în Forex. Acest lucru poate fi util pentru investitorii începători care doresc să învețe de la tranzacționarii experimentați și să se expună la diferite strategii de tranzacționare.

Educație și resurse pentru tranzacționarea Forex

eToro pune la dispoziție o serie de resurse educaționale pentru a ajuta investitorii să se familiarizeze cu tranzacționarea Forex. Acestea includ articole, tutoriale video și webinarii, care acoperă o varietate de subiecte, cum ar fi analiza tehnică, analiza fundamentală și gestionarea riscului.

Sfaturi pentru tranzacționarea Forex pe eToro

 1. Înțelegeți conceptele de bază ale tranzacționării Forex, cum ar fi perechile valutare, spread-urile, efectul de levier și managementul riscului.
 2. Diversificați-vă investițiile în diferite perechi valutare pentru a reduce riscul și a vă proteja portofoliul de fluctuațiile pieței.
 3. Folosiți instrumentele de analiză tehnică și fundamentală disponibile pe eToro pentru a identifica oportunități de tranzacționare și a dezvolta strategii de investiții.
 4. Setați ordine stop-loss și take-profit pentru a gestiona riscul și a proteja investițiile de fluctuațiile neașteptate ale pieței.
 5. Învățați de la alți investitori și experimentați cu diferite strategii de tranzacționare prin funcția CopyTrader.

eToro oferă o platformă accesibilă și diversificată pentru tranzacționarea Forex, cu o gamă largă de perechi valutare disponibile. Cu instrumente de analiză avansate, efect de levier, funcția CopyTrader și resurse educaționale, eToro poate fi o alegere atractivă pentru investitorii interesați de tranzacționarea Forex.

Indici și mărfuri

eToro percepe, de asemenea, spread-uri pentru tranzacționarea indiciilor și a mărfurilor. Spread-urile variază în funcție de indice sau marfă, precum și de condițiile pieței.

eToro permite investitorilor să tranzacționeze indici și mărfuri, oferind acces la o varietate de piețe globale și oportunități de diversificare. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când tranzacționați indici și mărfuri pe eToro:

Indici bursieri disponibili

Pe eToro, investitorii pot tranzacționa indici bursieri populari, precum S&P 500, NASDAQ 100, Dow Jones Industrial Average, FTSE 100 și DAX 30. Indicii bursieri oferă o modalitate convenabilă de a investi în performanța generală a piețelor financiare și a sectoarelor economice specifice.

Tranzacționarea CFD-urilor în indici

Tranzacționarea indicilor pe eToro se realizează prin intermediul contractelor pentru diferență (CFD). Investitorii pot specula asupra fluctuațiilor de preț ale indicilor fără a fi nevoiți să cumpere acțiuni individuale. Tranzacționarea CFD-urilor în indici permite efectul de levier și vânzarea în descoperire.

Mărfuri disponibile pentru tranzacționare

eToro oferă acces la o gamă largă de mărfuri pentru tranzacționare, incluzând metale prețioase (aur, argint), metale industriale (cupru), energie (petrol, gaze naturale) și produse agricole (grâu, porumb, zahăr). Tranzacționarea mărfurilor poate oferi investitorilor oportunități de diversificare și protecție împotriva inflației.

Tranzacționarea CFD-urilor în mărfuri

La fel ca în cazul indicilor, tranzacționarea mărfurilor pe eToro se realizează prin intermediul CFD-urilor. Investitorii pot specula asupra fluctuațiilor de preț ale mărfurilor fără a deține activele fizice. Tranzacționarea CFD-urilor în mărfuri permite efectul de levier și vânzarea în descoperire.

Efectul de levier în tranzacționarea indicilor și mărfurilor

eToro oferă efect de levier în tranzacționarea indicilor și mărfurilor, permițând investitorilor să controleze poziții mai mari cu un capital mai mic. Efectul de levier poate varia în funcție de activul tranzacționat și de regiunea investitorului. Este important să rețineți că utilizarea efectului de levier poate crește atât potențialul de câștig, cât și riscul de pierdere.

Spread-uri și taxe în tranzacționarea indicilor și mărfurilor

Tranzacționarea indicilor și mărfurilor pe eToro implică plata unor spread-uri, care reprezintă diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare al activelor. Spread-urile variază în funcție de activul tranzacționat și de condițiile pieței. Pe lângă spread-uri, eToro poate percepe și comisioane de finanțare nocturnă pentru pozițiile cu efect de levier care sunt menținute peste noapte.

Analiza tehnică și fundamentală în tranzacționarea indicilor și mărfurilor

Investitorii pot utiliza instrumentele de analiză și cercetare disponibile pe eToro pentru a efectua analiza tehnică și fundamentală a indicilor și mărfurilor. Platforma oferă grafice interacționate, indicatori tehnici, istoricul prețurilor și știri legate de piață, care pot ajuta la identificarea oportunităților de tranzacționare și la dezvoltarea strategiilor de investiții.

Funcția CopyTrader pentru indici și mărfuri

Funcția CopyTrader de pe eToro este disponibilă și pentru tranzacționarea indicilor și mărfurilor, permițând utilizatorilor să copieze tranzacțiile altor investitori de succes în aceste piețe. Acest lucru poate fi util pentru investitorii începători care doresc să învețe de la tranzacționarii experimentați și să se expună la diferite strategii de tranzacționare.

Educație și resurse pentru tranzacționarea indicilor și mărfurilor

eToro pune la dispoziție o serie de resurse educaționale pentru a ajuta investitorii să se familiarizeze cu tranzacționarea indicilor și mărfurilor. Acestea includ articole, tutoriale video și webinarii, care acoperă o varietate de subiecte, cum ar fi analiza tehnică, analiza fundamentală și gestionarea riscului.

Sfaturi pentru tranzacționarea indicilor și mărfurilor pe eToro

 1. Înțelegeți conceptele de bază ale tranzacționării indicilor și mărfurilor, cum ar fi contractele pentru diferență (CFD), spread-urile, efectul de levier și managementul riscului.
 2. Diversificați-vă investițiile în diferite indici și mărfuri pentru a reduce riscul și a vă proteja portofoliul de fluctuațiile pieței.
 3. Folosiți instrumentele de analiză tehnică și fundamentală disponibile pe eToro pentru a identifica oportunități de tranzacționare și a dezvolta strategii de investiții.
 4. Setați ordine stop-loss și take-profit pentru a gestiona riscul și a proteja investițiile de fluctuațiile neașteptate ale pieței.
 5. Învățați de la alți investitori și experimentați cu diferite strategii de tranzacționare prin funcția CopyTrader.

Taxa de retragere eToro

Atunci când investitorii aleg să își retragă fondurile de pe platforma eToro, este important să cunoască taxele de retragere și procedurile asociate. Iată câteva aspecte esențiale legate de taxele de retragere pe eToro:

Taxe fixe de retragere

Pe eToro, pentru fiecare retragere se percepe o taxă fixă de 5 dolari (sau echivalentul în moneda locală). Această taxă se aplică indiferent de suma pe care doriți să o retrageți. De exemplu, dacă retrageți 200 de dolari, veți primi 195 de dolari, deoarece 5 dolari reprezintă taxa de retragere.

Suma minimă de retragere

Suma minimă pe care o puteți retrage de pe eToro este de 30 de dolari (sau echivalentul în moneda locală). Dacă doriți să retrageți mai puțin de 30 de dolari, nu veți putea realiza tranzacția de retragere.

Conversia valutară

Dacă retrageți fonduri într-o monedă diferită de cea a contului dvs. eToro, platforma va aplica o taxă de conversie valutară. Rata de conversie depinde de monedele implicate și poate varia în funcție de condițiile pieței. Asigurați-vă că vă informați în legătură cu aceste taxe înainte de a efectua o retragere.

Metode de retragere disponibile

eToro acceptă mai multe metode de retragere, inclusiv carduri de credit și de debit, transferuri bancare și portofele electronice (cum ar fi PayPal, Skrill și Neteller). Timpul necesar pentru procesarea retragerilor variază în funcție de metoda aleasă, dar, în general, durează între 1 și 5 zile lucrătoare.

Verificarea contului pentru retragere

Pentru a efectua o retragere, trebuie să aveți contul eToro verificat. Procesul de verificare implică furnizarea unor documente de identitate, cum ar fi pașaportul sau permisul de conducere, și un document care să confirme adresa dvs., cum ar fi o factură recentă la utilități. Această verificare este necesară pentru a preveni fraudele și a respecta reglementările financiare.

Încheiere

Este important să fiți conștienți de taxele de retragere pe eToro și să luați în considerare aceste costuri atunci când vă gestionați investițiile. Asigurați-vă că vă informați în legătură cu taxele aplicabile și alegeți metoda de retragere cea mai potrivită pentru nevoile dvs.

Taxa de inactivitate

Dacă un cont eToro rămâne inactiv timp de 12 luni consecutive, se aplică o taxă lunară de inactivitate de 10 dolari.

Este important să vă familiarizați cu structura comisioanelor și taxelor înainte de a începe tranzacționarea. Asigurați-vă că înțelegeți costurile asociate și luați în considerare impactul lor asupra rentabilității investițiilor dvs.

Etoro pareri

Opiniile despre eToro pot varia în funcție de experiența și așteptările fiecărui utilizator. Iată câteva păreri comune despre platforma eToro:

Etoro pareri pozitive

 1. Tranzacționare socială: Unii utilizatori apreciază posibilitatea de a urmări și copia alți investitori de succes prin funcția CopyTrader.
 2. Ușor de folosit: Mulți utilizatori consideră interfața intuitivă și ușor de navigat, fiind ideală pentru începători.
 3. Diversitatea instrumentelor: Unii utilizatori apreciază gama largă de instrumente financiare disponibile, precum acțiuni, criptomonede, mărfuri, indici și valute.
 4. Portofoliu virtual: O caracteristică populară este posibilitatea de a testa strategiile de tranzacționare folosind un portofoliu virtual, fără riscul pierderii de bani reali.
 5. Comunitatea: Unii utilizatori găsesc valoare în comunitatea eToro, care permite schimbul de idei și discuții despre strategii de investiții.

Etoro pareri negative

 1. Taxe și spread-uri: Unii utilizatori se plâng de taxele și spread-urile mari pentru anumite instrumente financiare, comparativ cu alte platforme de tranzacționare.
 2. Limitări geografice: Tranzacționarea în SUA este limitată, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unii utilizatori.
 3. Timpul de răspuns al asistenței: Deși asistența este disponibilă 24/7, unii utilizatori au raportat întârzieri în răspunsurile la solicitările lor.
 4. Funcționalități avansate limitate: Pentru investitorii experimentați, platforma poate oferi un set limitat de funcționalități avansate în comparație cu alte platforme.

Alte pareri despre Etoro

Rețineți că opiniile variază și că această listă nu este exhaustivă. Înainte de a lua o decizie, cercetați și evaluați dacă eToro este potrivită pentru nevoile și obiectivele dvs. de investiții.

Parerile Etoro sunt variate, reflectând experiențele diferite ale utilizatorilor pe platformă. Mulți apreciază interfața prietenoasă și funcțiile inovatoare, în timp ce alții au câteva rezerve.

Parerile Etoro pozitive subliniază avantajele tranzacționării sociale și a funcției CopyTrader, care permit utilizatorilor să învețe de la alți investitori experimentați. Această caracteristică atrage atât începătorii, cât și profesioniștii.

De asemenea, eToro pareri se concentrează pe diversitatea instrumentelor financiare disponibile. Utilizatorii au acces la o gamă largă de acțiuni, criptomonede, mărfuri, indici și valute, ceea ce facilitează diversificarea portofoliului.

Pe de altă parte, în zona eToro pareri negative menționează adesea taxele și spread-urile mai mari în comparație cu alte platforme. Acest lucru poate afecta rentabilitatea, mai ales pentru tranzacționarea pe termen scurt.

Un alt aspect discutat în eToro pareri este suportul pentru clienți. Deși eToro oferă asistență 24/7, timpul de răspuns poate varia, ceea ce poate fi frustrant pentru unii utilizatori.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!