Exoderil o data pe saptamana

2 min


exoderil set amorolfina
4
(54)

Exoderil este unul din cele mai populare medicamente împotriva fungilor din România, fiind utilizat în special în tratarea micozei unghiilor, la nivelul pielii. Este folosit adesea pentru:

 • infecții micotice cutanate
 • infecții micotice ale piciorului – ciuperca piciorului
 • infecții micotice ale mâinii
 • infecții cu Candida
 • dermatomicoze inflamatorii

Exoderil poate fi găsit în farmacii sub formă de cremă, soluție și mai nou sub forma unui lac de unghii. Acest ultim produs poate fi găsit în farmacii sub denumirea de Exoderil Set. Conform producătorului, Exoderil set se folosește o dată de pe săptămână.

Mai jos voi reda câteva informații preluate de pe autorizația de punere pe piață nr. 6010/2013/01-02

Exoderil 10 mg/ml soluţie cutanată – Clorhidrat de naftifină

 • Se poate găsi în toate farmaciile și se eliberează fără prescripție medicală.
 • Nu trebuie folosit dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de naftifină sau la oricare din componentele Exoderil.
 • se păstează la temperaturi sub 30 de grade celsius

Ce conține exoderil

Exoderil conține clorhidrat de naftifină sub formă de substanţă activă. 1 ml soluţie cutanată conţine 10 mg clorhidrat de naftifină. Mai conține propilen glicol, etanol și apă purificată.

Exoderil set o data pe saptamana

Am auzit de noul exoderil din reclama tv și m-am dus să-l caut în farmacii. Spre surprinderea mea, a fost destul de greu să-l găsesc, majoritatea farmaciilor neavându-l pe stoc. Mi s-a spus de către farmaciste că s-a vândut, nu înainte de a-mi comunica și prețul, destul de piperat pentru buzunarul meu.

Într-un final, L-am găsit la farmadex, pe Moșilor, la prețul de 66 de lei.

Exoderil set are în componență ca substanță activă, amorolfină, sub forma de clorhidrat.

Ce contine Exoderil set – o dată pe săptămână

 • 1 flacon de 2,5 ml cu lac de unghii
 • 30 de servetele cu alcool izopropilic
 • 10 spatule
 • 30 de pile pentru unghii
 • Fiecare ml conține clorhidrat de amorolfină 55,7 mg

Pe baza acestei substanțe active, am făcut o mică investigație pe google și am descoperit că substanța activă de amorolfină este prezentă în componența multor medicamente pentru tratamentul micozei unghiilor.

Cred că prețul Exoderil set este unul corect, luând în considerare că include spatule, pile și șervețele. Sunt însă de părere că ar trebui scoasă o variantă simplă, fără spatule, pile și șervețele, luru care sunt sigur că ar înjumătăți prețul de piață al exoderilului set.

Amorolfina

Cum ați văzut mai sus, componenta principală pentru medicamentul Exoderil set este amorolfina. Amorolfina C₂₁H₃₅NO este un antifungic, fiind un derivat al morfolinei, acesta fiind un compus utilizat în tratamentul onicomicozelor (infecții fungice ale unghiilor).

Tratamentul cu amorolfină

Pentru infecțiile cutanate, tratamentul poate dura de la două până șase săptămâni. În cazul infecțiilor pentru ungii, tratamentul poate fi dura chiar și până la 12 luni. Acest lucru l-am citit și la comentariile de pe site-ul emag, fapt care m-a făcut să cercetez mai mult medicamentele care conțin amorolfină.

Tratamentul durează mai mult în cazul unor infecții evoluate, deoarece partea unghiilor bolnave trebuie să crească complet. De obicei, în cazuri grave ale infecțiilor micotice, unghiile sunt distruse în totalitate.

Înainte de începerea tratamentului, se recomandă îndepărtarea completă a țesuturilor și a unghiilor afectate de ciuperca piciorului.

După aplicare, amorolfina pătrunde rapid în unghii și în 24 de ore de la contact începe să acționeze împotriva ciupercilor care provoacă onicomicoză.

În urma aplicării, o concentrație activă de amorolfină este păstrată pe piele timp de câteva zile.

Conform informațiilor obținute de pe diverse site-uri, este bine să combinați tratamentul medicamentelor care conțin amorolfină cu terbinafine sau itraconazol. Vă recomand să discutați întâi cu medicul dermatolog despre această variantă de tratament. Această informație am găsit-o pe internet.

Ca încheiere pentru acest articol, trebuie să știți că tratamentul cu Exoderil Set poate dura cel puțin 6 luni. Sfatul meu este ca în cazul în care aveți o infecție fungică în stare avansată, să mergeți neapărat la un dermatolog. Acesta vă poate da cele mai pertinente sfaturi și vă poate prescrie un tratament personalizat.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4 / 5. Vote count: 54

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
8
love
lol lol
2
lol
omg omg
0
omg
win win
3
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.