Exoderil o data pe saptamana

5 min


exoderil set amorolfina
4.1
(90)

Exoderil este unul din cele mai populare medicamente împotriva fungilor din România, fiind utilizat în special în tratarea micozei unghiilor, la nivelul pielii. Este folosit adesea pentru:

 • infecții micotice cutanate
 • infecții micotice ale piciorului – ciuperca piciorului
 • infecții micotice ale mâinii
 • infecții cu Candida
 • dermatomicoze inflamatorii

Exoderil – Soluția Eficientă pentru Combaterea Infecțiilor Fungice

Exoderil este un medicament antifungic de top, folosit pentru a trata o varietate de infecții fungice care afectează pielea și unghiile. Acesta conține ingredientul activ naftifină, care aparține clasei de medicamente cunoscute sub numele de alilamine. Exoderil este disponibil în două forme: soluție și cremă, care se pot utiliza în funcție de preferințele pacientului și de gravitatea infecției.

Cum funcționează Exoderil?

Naftifina, ingredientul activ din Exoderil, funcționează prin inhibarea dezvoltării ciupercilor responsabile de infecții. Acesta distruge peretele celular al ciupercilor, afectând capacitatea lor de a se înmulți și de a supraviețui. Prin aceasta, Exoderil ajută la eliminarea infecției și la prevenirea reapariției acesteia.

Indicații de utilizare

Exoderil este utilizat pentru tratamentul diferitelor tipuri de infecții fungice ale pielii și unghiilor, cum ar fi:

 1. Tinea pedis (piciorul atletului)
 2. Tinea corporis (infecții fungice ale trunchiului, membrelor și gâtului)
 3. Tinea cruris (infecții fungice ale zonei inghinale)
 4. Tinea versicolor (o infecție caracterizată prin pete decolorate pe piele)
 5. Candidoza cutanată (infecții cauzate de drojdia Candida)
 6. Onicomicoza (infecții fungice ale unghiilor)

Cum se aplică Exoderil?

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să urmați instrucțiunile medicului și să aplicați Exoderil în mod corespunzător. În general, se recomandă aplicarea medicamentului pe zona afectată de una sau de două ori pe zi, după curățarea și uscarea zonei respective. Este important să continuați tratamentul pentru o perioadă recomandată de medic, chiar dacă simptomele încep să se amelioreze, pentru a preveni recidiva infecției.

Reacții adverse și precauții

Exoderil este, în general, bine tolerat de majoritatea pacienților. Cu toate acestea, pot apărea reacții adverse locale, cum ar fi iritația, înroșirea, mâncărimea sau uscăciunea pielii. Dacă aceste simptome persistă sau se agravează, consultați medicul.

În cazul în care Exoderil este ingerat accidental, pot apărea simptome precum greața, vărsăturile și durerile abdominale. În astfel de situații, este necesar să se consulte de urgență un medic.

Exoderil poate fi găsit în farmacii sub formă de cremă, soluție și mai nou sub forma unui lac de unghii. Acest ultim produs poate fi găsit în farmacii sub denumirea de Exoderil Set. Conform producătorului, Exoderil set se folosește o dată de pe săptămână.

Mai jos voi reda câteva informații preluate de pe autorizația de punere pe piață nr. 6010/2013/01-02

Exoderil 10 mg/ml soluţie cutanată – Clorhidrat de naftifină

 • Se poate găsi în toate farmaciile și se eliberează fără prescripție medicală.
 • Nu trebuie folosit dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de naftifină sau la oricare din componentele Exoderil.
 • se păstează la temperaturi sub 30 de grade celsius

Ce conține exoderil

Exoderil conține clorhidrat de naftifină sub formă de substanţă activă. 1 ml soluţie cutanată conţine 10 mg clorhidrat de naftifină. Mai conține propilen glicol, etanol și apă purificată. Află mai multe despre exoderil, printr-o căutare simplă pe google.

Exoderil set o data pe saptamana

Am auzit de noul exoderil din reclama tv și m-am dus să-l caut în farmacii. Spre surprinderea mea, a fost destul de greu să-l găsesc, majoritatea farmaciilor neavându-l pe stoc. Mi s-a spus de către farmaciste că s-a vândut, nu înainte de a-mi comunica și prețul, destul de piperat pentru buzunarul meu.

Într-un final, L-am găsit la farmadex, pe Moșilor, la prețul de 66 de lei.

Exoderil set are în componență ca substanță activă, amorolfină, sub forma de clorhidrat.

Ce contine Exoderil set – o dată pe săptămână

 • 1 flacon de 2,5 ml cu lac de unghii
 • 30 de servetele cu alcool izopropilic
 • 10 spatule
 • 30 de pile pentru unghii
 • Fiecare ml conține clorhidrat de amorolfină 55,7 mg

Pe baza acestei substanțe active, am făcut o mică investigație pe google și am descoperit că substanța activă de amorolfină este prezentă în componența multor medicamente pentru tratamentul micozei unghiilor.

Cred că prețul Exoderil set este unul corect, luând în considerare că include spatule, pile și șervețele. Sunt însă de părere că ar trebui scoasă o variantă simplă, fără spatule, pile și șervețele, luru care sunt sigur că ar înjumătăți prețul de piață al exoderilului set.

Amorolfina

Cum ați văzut mai sus, componenta principală pentru medicamentul Exoderil set este amorolfina. Amorolfina C₂₁H₃₅NO este un antifungic, fiind un derivat al morfolinei, acesta fiind un compus utilizat în tratamentul onicomicozelor (infecții fungice ale unghiilor).

Tratamentul cu amorolfină

Pentru infecțiile cutanate, tratamentul poate dura de la două până șase săptămâni. În cazul infecțiilor pentru ungii, tratamentul poate fi dura chiar și până la 12 luni. Acest lucru l-am citit și la comentariile de pe site-ul emag, fapt care m-a făcut să cercetez mai mult medicamentele care conțin amorolfină.

Tratamentul durează mai mult în cazul unor infecții evoluate, deoarece partea unghiilor bolnave trebuie să crească complet. De obicei, în cazuri grave ale infecțiilor micotice, unghiile sunt distruse în totalitate.

Înainte de începerea tratamentului, se recomandă îndepărtarea completă a țesuturilor și a unghiilor afectate de ciuperca piciorului.

După aplicare, amorolfina pătrunde rapid în unghii și în 24 de ore de la contact începe să acționeze împotriva ciupercilor care provoacă onicomicoză.

În urma aplicării, o concentrație activă de amorolfină este păstrată pe piele timp de câteva zile.

Conform informațiilor obținute de pe diverse site-uri, este bine să combinați tratamentul medicamentelor care conțin amorolfină cu terbinafine sau itraconazol. Vă recomand să discutați întâi cu medicul dermatolog despre această variantă de tratament. Această informație am găsit-o pe internet.

Ca încheiere pentru acest articol, trebuie să știți că tratamentul cu Exoderil Set poate dura cel puțin 6 luni. Sfatul meu este ca în cazul în care aveți o infecție fungică în stare avansată, să mergeți neapărat la un dermatolog. Acesta vă poate da cele mai pertinente sfaturi și vă poate prescrie un tratament personalizat.

Concluzii și pareri 

Exoderil este un tratament eficient pentru infecțiile fungice ale pielii și unghiilor, datorită ingredientului său activ, naftifina. Cu toate acestea, este important să țineți cont de următoarele atenționări și recomandări înainte de a utiliza acest medicament:

 1. Consultați-vă medicul de familie înainte de a începe tratamentul cu Exoderil, în special dacă aveți alergii cunoscute la naftifină sau la orice alt ingredient din produs. De asemenea, informați medicul despre orice alte medicamente pe care le luați, pentru a evita interacțiunile medicamentoase.

 2. Nu utilizați Exoderil în cazul în care aveți leziuni deschise sau iritații severe la nivelul pielii. Consultați medicul pentru o evaluare adecvată și pentru a vă recomanda un tratament alternativ, dacă este necesar.

 3. În timpul tratamentului cu Exoderil, evitați contactul produsului cu ochii, gura și mucoasele. Dacă produsul ajunge accidental în ochi, clătiți imediat cu apă și consultați un medic dacă apar iritații sau alte simptome neplăcute.

 4. Dacă după câteva săptămâni de tratament cu Exoderil nu observați nicio îmbunătățire sau dacă starea dumneavoastră se înrăutățește, este important să vă adresați medicului de familie pentru reevaluare și eventual ajustarea tratamentului.

 5. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau intenționați să rămâneți gravidă, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Exoderil, deoarece siguranța utilizării acestui medicament în timpul sarcinii și alăptării nu este complet cunoscută.

 6. Exoderil nu trebuie să fie folosit de copiii cu vârsta sub 12 ani, cu excepția cazului în care medicul recomandă în mod specific acest lucru.

În concluzie, Exoderil este o soluție eficientă pentru combaterea infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor. Cu toate acestea, este esențial să urmați sfaturile și recomandările medicului de familie înainte și în timpul tratamentului, pentru a asigura siguranța și eficacitatea acestui medicament.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 90

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *