Primele cazuri de coronavirus în Europa!

2 min


coronavirus
0
(0)

Ne pregătim de isteria coronavirus și în România. Cu peste 250 de morți anunțate oficial și cine știe câte în realitate, avem deja primele cazuri de coronavirus ( 2019-nCoV ) în Europa.

Germania, Italia și Anglia au confirmat deja primele cazuri. Ne putem aștepta la ce este mai rău deoarece suntem încă în prima fază de răspândire a virusului.

În Hong Kong se pune problema să monitorizeze mișcările pacienților care sunt infectați prin montarea de brățări electronice de monitorizare.

Parcă văd în reluare începutul filmelor scifi despre sfârșitul lumii. Toate încep cu recapitularea știrilor despre virus, cum se propagă, cum sunt infectați cei dragi, urmat de panica și decimarea locuitorilor.

Mi-am dat seama de la început că este mai rău decât se spune la televizor. Să fim sinceri, nu izolezi milioane de locuitori dacă nu e ceva extrem de grav.

În 2019, peste 600.000 de persoane au murit în Statele Unite din cauza cancerului. Industria farmaceutică nu este interesată să mori repede. Rata de mortalitate în cazul coronavirului este oficial de 2-3%, însă acest procent poate crește în funcție de zona de răspândire.

Deși coronavirusul nu a ajuns încă pe tărâmurile mioritice, avem deja 10 morți din cauza gripei. Ultimul deces s-a înregistrat în București, un copil în vârstă de 12 ani fiind declarat decedat în urma infectării cu virusul gripal de tip A.

Anul trecut din cauza gripei au murit 199 de persoane. Dacă este să ne luăm după statistici, sezonul de gripă de abia a început.

Românii așteaptă primul caz confirmat de coronavirus iar televiziunile de-abia așteaptă primul mort. Sunt sigur că au deja lecția făcută și titlurile de breaking news pregătite.

Rată mortalitate coronavirus

Din datele oficiale transmise de chinezi, rata de mortalitate este de undeva la 2-3%, ceea ce mă face să cred că există o rată de mortalitate a coronavirusului Wuhan de cel puțin 5%.

Dar ce este coronavirusul și de ce această „gripă” este diferită față de celelalte?

Vă mai aduceți aminte de SARS? Coronavirus este înrudit cu deja celebrul virus SARS care a făcut în jur de 800 de victime? Față de SARS care ucide 10% din cei infectați, Coronavirus ucide doar între 2 și 5% din populația infectată. Sunt sigur că vom avea mai mult de 1500 de morți până la sfârșitul lui Februarie.

Coronavirusul are un „atu” față de SARS. Acesta se transmite de la om la om înainte de apariția simtomelor! Astfel, o persoană infectată poate transmite virusul fără să știe că este purtător!

Tulpina de coronavirus 2019-nCoV nu a mai fost identificată anterior la oameni. Această tulpină provoacă pneumonie și nu răspunde la tratamentul standard cu antibiotice. Un pacient infectat cu coronavirus prezintă febră, tuse și dificultăți de respirație.

Panica în rândul populației se datorează în principal datorită zonei cu o populație densă în care a apărut acest virus – Wuhan China. O rată de mortalitate de 2-5% la o populație de peste 1,3 miliarde înseamnă că putem avea câteva milioane de decese. Îngrijorător, nu?

O altă problemă ridicată este transmiterea acestuia înainte de apariția primelor simptome. Un bolnav poate transmite boala fără ca măcar să știe că este bolnav. Perioada de incubație a virusului este de 14 zile.

Ce vor face românii în cazul apariției coronavirusului în România?

Românii sunt mai panicoși decât alte națiuni, în plus fake news-urile și mesajele virale de tip că se închide whatsup dacă nu trimiți de zece ori nu tuturor prietenilor mesajul, ambulanța neagră și alte prostii sunt lucruri la ordinea zilei.

Vom vedea mai mult ca sigur școli și grădinițe închise, stocuri epuizate de măști și o grămadă de fake news prin intermediul canalelor de știri și a rețelelor de socializare.

Un lucru este sigur, răspândirea virusului nu poate fi oprită, poate fi doar întârziată. Nu trebuie să vă panicați, dar să nu uitați că până când coronavirus-ul își va face apariția și în România, gripa este deja prezentă și face victime în special în rândul copiilor și oamenilor în etate. Gripa ucide!

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *