Ce este programul de fidelizare și recompense Uber Pro

4 min


uber pro
4.8
(4)

Uber a anunțat șoferii parteneri din România despre introducerea sistemului de recompense pentru Uber pro.

Programul Uber Pro va fi lansat pe 1 Februarie 2020 și va fi disponibil tuturor utilizatorilor platformei, inclusiv Uber Eats.

Uber Pro in orasul tau

Participarea în acest program de recompense implică furnizarea datelor voastre personale către terți iar participarea la program se face în mod automat, nivelul vostru de recompense fiind setat după un model prestabilit.

Șoferii care nu doresc să participe la acest program se pot retrage în mod voluntar, contactând echipa de suport.

Niveluri Uber Pro

Există patru niveluri Uber Pro, Blue, Gold, Platinum, Diamond (Albastru, Aur, Platină, Diamant).

Nivelul Blue

Nivelul Blue este nivelul de bază și este alocat automat tuturor șoferilor parteneri care nu îndeplinesc condițiile pentru Gold, Platinum și Diamond.

Nivel Gold

Începând cu Nivelul Gold șoferii parteneri Uber sunt nevoiți să îndeplinească câteva criterii de eligibilitate. Cerințele pentru a trece de la nivelul Albastru la Gold sunt:

 • 100-399 puncte
 • punctaj al șoferului de cel puțin 4.90
 • rata de anulare să nu depășească 4%

Nivel Platinum

 • 400-999 puncte
 • punctaj al șoferului de cel puțin 4.90
 • rata de anulare să nu depășească 4%

Nivel Diamond

 • Peste 1000 de puncte
 • punctaj al șoferului de cel puțin 4.90
 • rata de anulare nu trebuie să depășească 4%

Trecerea de la un nivel la altul se face în mod automat, și veți fi upgratat imediat ce ați îndeplinit condițiile necesare nivelului superior.

Care este perioada de acordare a punctelor Uber – în ce perioadă se desfășoară programul de fidelitate?

Șoferii Uber au posibilitatea de a câștiga puncte în următoarele perioade fixe, de trei luni:

 • 1 Februarie 2020 – 30 Aprilie 2020
 • 1 Mai 2020 – 31 Iulie 2020
 • 1 August 2020 – 31 Octombrie 2020
 • 1 Noiembrie 2020 – 31 Ianuarie 2021

La finalul fiecărei perioade, numărul punctelor va fi resetată la zero. Punctele Uber nu sunt reportate de la o perioadă la alta.

* rata de anulare pentru șoferii parteneri este calculată pe baza unei perioade anterioare de 30 de zile, în timp ce punctajul este calculat pe baza ultimelor 500 de curse efectuate. Cele două condiții obligatorii pentru nivelurile Gold, Platinum și Diamond sunt numite standarde de calitate.

Puncte Uber – Cum obții punctele Uber

Pentru fiecare cursă finalizată, Uber acordă șoferului partener între 1 și 3 puncte. Punctele se acordă în funcție de intervalul orar în care finalizați o cursă.

Orar puncte Uber suplimentare

 • Luni, Marți, Miercuri și Joi – punctele suplimentare se acordă în intervalul 7-10 AM și 16.00 – 19.00 PM
 • Sâmbăta – punctele suplimentare se acordă în intervalul 7AM – 10AM, 1PM – 7PM, 11PM – 12AM
 • Duminica – în zilele de duminică punctele Uber se acordă în intervalul 12AM – 2AM, 11AM – 2PM

Programul de fidelizare este adresat doar șoferilor parteneri. Nu poți câștiga puncte în calitate de pasager sau consumator.

Recompensele acordate de terți pot presupune efectuarea unor acțiuni suplimentare.

Șoferii sunt răspunzători pentru plata eventualelor taxe rezultate în urma acordării recompenselor prin intermediul aplicației Uber

Termenii și condițiile programului de fidelizare Uber Pro pot fi consultați pe site-ul Uber.com

Nu ezitați să ne contactați în cazul în care doriți informații suplimentare sau doriți să vă alăturați flotei noastre de șoferi profesioniști.

Recompense individuale

Introducerea Uber Pro în România este o măsură de recunoaștere a contribuției șoferilor parteneri pentru dezvoltarea și ”acapararea’ unei cote importante a pieței serviciilor de ride hailing, în detrimentul serviciilor obsolete de tip taxi.

Ca șofer partener Uber salut prim acest articol introducerea acestei opțiuni de fidelizare și voi scrie o recenzie imediat ce voi acea mai multe informații și voi reuși să intru în acest program.

Ce primesc șoferii?

Pe canalele de discuții din străinătate am citit că Uber acordă reduceri prin terți, reduceri de tip cashback la benzină, asigurări, asistența rutieră, reparații auto, intervenții stomatologie.. Etc.

Nu știu ce reduceri vom primi prin acest program și care sunt firmele terțe participante, dar orice ban în plus este bine-venit.

Conform termenilor și condițiilor, în România, șoferii parteneri vor avea acces la următoarele recompense.

Gold, Platinum și Diamond

Pasagerii pot vedea statutul de șofer Uber Pro, precum și alte informații esențiale din profil.

(din păcate unele informații din profil se pot întoarce împotriva voastră, precum cea a limbilor străine – mi s-a întâmplat să fiu discriminat datorită acestui lucru – și nu vorbesc aici de limbă engleză). Deci mare atenție ce scrieți la profil!

 • asistența prioritară – departamentul de suport va acorda prioritate șoferilor parteneri pro, timpul de așteptare pentru preluarea apelului fiind mai scurt.

Platinum și Diamond

 • destinație gratuită. Dacă ajungeți într-o zonă cu un nivel redus de cerere, veți avea la dispoziție 15 minute pentru a stabili o destinație. Aceasta nu va fi luată în considerare pentru calcularea limitei zilnice (în aceast moment opțiunea este limitată la 2 pe zi și poate fi folosită extrem de util când vrei să te retragi și ești la o distanță foarte mare de casă)

Prioritate în aeroport. În cazul în care duci un client la aeroport, șansele de a prelua o cursă vor fi mai mari, adică vei avea prioritate.

Probabil acesta este una din cele mai importante opțiuni de fidelizare. De când am început să fac Uber, nu am stat niciodată în aeroport pentru așteptarea unei curse de întoarcere.

De cele mai multe ori, o cursă până la aeroportul Otopeni pe timp de noapte poate înseamna un cost ridicat. Prețul este destul de mic dacă iei în considerare să te întorci pe gol.

Opțiunea de a sta în aeroport 1-2 ore nu este o opțiune logică pentru un șofer profesionist, așa că majoritatea celor care își oferă serviciile pe platformele de ride hailing se întorc pe gol de la aeroport.

Diamond

Super prioritate în aeroport. În cazul în care ai finalizat o cursă către unul din aeroporturile selectate, OTP, IAS, CLJ și TSR, te vei îndrepta direct spre zona de așteptare a clienților și vei primi în mod automat curse cu acces prioritar pentru preluarea unei noi curse.

Cam atât despre noul program de fidelizare al celor de la Uber. Voi actualiza această pagină imediat cum voi avea mai multe informații sau voi intra în programul Uber Pro și voi putea scrie o recenzie sau oi putea oferi un feedback pertinent.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
1
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
4
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *