Ce este un joc de pacanele si de ce sa stai departe de ele

3 min


burning hot egt
3.8
(9)

În acest articol voi scrie despre păcănele și voi continua seria articolelor despre jocuri de noroc. Mă tot gândesc despre ce să scriu și am zis să atrag un pic atenția asupra pericolului reprezentat de pacanele, în special de cele din sălile de jocuri.

Ce sunt păcănelele?

Ei bine, jocul de pacanele este defapt un joc video slot. Denumirea de pacanele a fost creată de popor, cel mai probabil după sunetul care se aude când dai în butoane. Se știe că majoritatea jucătorilor compulsivi, joacă acest tip de joc, cu multă pasiune și lovesc cu putere în butoanele care declanșează o nouă rundă de joc / rotiri.

Îmi aduc aminte prima oară când am jucat la păcănele. Cred că era prin 1994 sau 1995, adică nu împlinisem vârsta de 18 ani. M-am dus la un bar cu niște rude, unde se aflau și câteva aparate de joc. Erau acele aparate cu ecran de televizor și cu jocuri de poker și opțiune de multiplicare roșie neagră. Cred că le știți toți, ei bine nu toți, poate cei trecuți de 35 de ani.

Odată cu evoluția tehnologiei, aparatele au evoluat și ele. Păcănelele nu prea mai sunt păcănele, sunt adevărate mașinării, cu tot felul de jocuri complexe, jackpot-uri, într-un alt cuvânt, mașinăria de păcănele este o mașinărie de făcut bani (pentru cei care le dețin, nu pentru jucători :))

Stai departe de pacanele, dacă nu vrei să devii un donator la aparate

Jocurile de noroc sunt păcătoase, însă le iubim. Îmi place să joc diverse jocuri de noroc precum, jocul de ruletă, texas holdem poker și am câteva jocuri slots care îmi plac foarte mult. Printre ele se numără și celebrul Burning Hot de la EGT, cel cu 5 linii de joc. Poker nu am mai jucat de foarte mult timp, însă mai fac din când în când câte un drum pe la o sală de jocuri atunci când apare un brand nou sau o nouă sala de jocuri și vreau să-i fac o recenzie.

Dacă însă ai probleme cu jocurile de noroc și nu te poți abține să nu pierzi bani constant, înseamnă că ai o problemă.

De ce devii dependent de păcănele?

Acum ceva timp, ascultam pe Deezer un discurs motivațional în podcastul lui Sean Croxton (The quote of the day show recomand să-l ascultați, posibil să vă schimbe viața…în bine) în care unul dintre invitați explica de ce atunci când ne punem în cap să facem ceva, ar trebui să aplicăm metoda pașilor mărunți. Ideea era să îi dai creierului o recompensă pentru fiecare realizare.

De exemplu, dacă vrei să slăbești 20 de kg, ar fi mai bine să-ți setezi niște checkpoint-uri, etape mai mici, de exemplu, 7 etape x 3 kg. În felul acesta, de cîte ori stabilești o etapă de 3 kg, creierul tău va primi o recompensă.

La fel stau lucrurile și la păcănele. La fiecare câștig, indiferent cât de mic, creierul tău primește o recompensă etapizată, scopul final fiind să câștigi un jackpot.

Sper că ați înțeles ideea. Toate casele de pariuri și cazinourile online sau landbase fac bani gârlă de pe urma prostimei, a jucătorilor. Partea mai tragică este că majoritatea jucătorilor compulsivi nu își permit să joace, iar ONJN-ul doarme în ghete.

ONJN nu ar trebui să fie prietenul caselor de pariuri și ar trebui să facă tot ce este posibil să limiteze cazinourile și promoțiile acestora (vezi ce se întâmplă pe piața jocurilor de noroc din Suedia). În general statul român se bucură că primește o gârlă de bani de pe urma licențierii acestei activități, iar sălile de jocuri, pe lângă faptul că își deschid zeci de săli, oferă chiar și francize pentru case de pariuri și săli de jocuri. Dacă vreți să vă deschideți o franciză, amicul meu Manea Răzvan este disponibil să vă explice în ce constă o franciză și cât costă una.

Nu sunt cel care vă zice: Nu mai jucați! Nu zice nimeni să nu jucați, dar nu jucați zilnic, nu jucați săptămânal, jucați odată pe lună și mai ales nu jucați / pariați niciodată mai mult decât vă permiteți să pierdeți.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 9

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *