Ce este Reiki, simboluri, inițiere și terapia Reiki

8 min


Reiki
4.2
(10)

Reiki, introducere, cuvânt înainte

Proiectele mele online au nevoie de content writeri, astfel că în lipsa unui site dedicat content writerilor din România (cândva am deținut unul din cele mai mari marketplace-uri pentru content writeri din România – defunctul rowriters), nu mi-a rămas decât să apelez la serviciile celor de la Fiverr.

În căutările mele de content writeri români, mi-a atras atenția un content writer care avea numai recenzii pozitive 🙂 Nu intru mai mult în detalii pentru că motivul pentru care ați intrat pe acest articol este Reiki. Sincer, nu am auzit de Reiki până să dau de Cristina (autoarea acestui articol), dar am spus, de ce nu? Diversificarea articolelor este principala mea prioritate, și cum tata google mă iubește, nu văd de ce acest articol să nu apară pe site-ul meu și mai ales în top-ul căutărilor google.

Poate unii vor zice, ce mai e și prostia asta, însă în cazul în care ești „prins în sistem” și nu reușești să te bucuri de zilele pe care le ai pe acest pământ, încă îți vinzi timpul prețios din viață pe bani puțini, fără ca măcar să îți placă ceea ce faci, ei bine, poate ar trebui să fii mai open mind. Nu mă refer aici la Reiki, mă refer strict la ceea ce faci în viața de zi cu zi, pentru că majoritatea dintre noi, inclusiv subsemnatul care scrie aceste rânduri, nu reușim să ne trezim nici măcar în al doisprezecelea ceas, să ne luăm inima în dinți și să facem ceva pentru sufletul nostru, să facem ceea ce ne place cu adevărat, să trăim pentru noi, nu pentru alții.

Să aveți o zi frumoasă!


Energia și Lumina Reiki

Ce este Reiki?

Darul auto susținerii, autovindecarii, și a redescoperirii esenței Divine este în interiorul nostru din momentul în care ne naștem. Aceasta infloreste si se oglideste prin toata fiinta noastra inca din primele clipe de viata.

Lumina Creației Divine nu a fost niciodată secretă și nici ascunsă. Singurul lucru pe care trebuie sa îl facem ca sa ajungem la ea este sa accesam aceasta frecventa.

Reiki este o metoda naturala de vindecare a trupului, sufletului și a minții. Mai putem numi Reiki ca fiind Energia Universală a Vieții. Sa nu uităm ca aceasta energie însemna iubire necondiționată, iar Iubirea aceasta înseamnă totul: armonie, vindecare, pace si lumina.

Reiki este un sistem de practici energetice și spirituale care ne ajuta să ne vindecam nu doar corpul dar și spiritul. Aceste practici duc la bunăstare, fericire, și chiar la armonizarea relațiilor cu cei din jurul nostru. Din momentul în care am vindecat spiritul, corpul o va face și el în mod normal, și automat.

Mulți spun ca Reiki este Energia Universală a Vieții. Putem să înțelegem asta prin faptul ca exista un spațiu imens care ne înconjoară, iar acela este Universul. În acest spațiu exista foarte multă energie care este nelimitată. Aceasta energie este universală, și vine de la Creator. Putem sa spunem ca vine de la soare, de la stele, de la Luna, dar nici măcar știința nu poate să o dovedească. Tot ce știm cu adevărat este ca aceasta energie este nelimitată.

Aceasta energie despre care vorbim, face plantele sa creasca, copacii sa fie maiestuosi și păsările sa zboare. Reiki ajuta persoanele bolnave sa se vindece singure. Este o sursa infinită de lumina foarte puternica care poate revitaliza, și armoniza corpul nostru.

Aceasta energie este natura, este Dumnezeu, iar aceasta este puterea pe care Creatorul o da copiilor sai ca sa ajungă la cea mai buna versiune a lor.

Știm ca suntem o raza din Sursa, suntem copii ei. Aceasta frecventa ne ajuta să ne vindecăm corpul, mintea și sufletul de toate umbrele pe care societatea și copilăria ni le-a băgat atat de adanc în ADN-ul nostru incat cateodata chiar uităm că suntem o raza din Sursa și ca avem energie nelimitată.

Atragem ceea ce gandim, iar la nivel energetic Reiki ne ajuta sa umplem corpul de lumina si energie pozitiva. Sa ne re-amintim de cine suntem cu adevărat, și să ajutam la randul nostru pe alții să-și amintească cine sunt și sa ii vindecam.

Inițiere Reiki

Inițierea se face de un Maestru sau Instructor Reiki, iar aceasta consta într-un întreg proces de inițiere și acordare la frecventa Reiki. În timp ce are loc acest acordaj principalele chakre ale elevului (cele 7 chakre) sunt conectate direct la sursa și energia Reiki. Aceasta energie este acordată direct de la instructor, și este coordonată de Conștiința Superioară sau Divinitate.

Acest proces este sprijinit în totalitate de îngeri, de ghizii Reiki spirituali, și de alte entități care au misiunea de a ajuta elevul sa se conecteze la energia și lumina Reiki (Sursa).

În timp ce are loc prima inițiere, elevul poate avea stări de caldura, furnicaturi, curenți de aer, sau orice senzație pe care nu a mai simtit-o până acum. Cel mai frumos efect este activarea ochiului al 3-lea, iar elevul poate avea viziuni, poate explora taramuri divine, și se poate intalni cu ființe spirituale care îl pot ghida de-a lungul vieții. Sa nu uităm că intuiția va crește, iar elevul va avea parte de evenimente frumoase în viața, putand chiar sa vada în viitor, sa prezica sau sa simta ce va urma sa vina.

În timp ce are loc acest prim acordaj, elevul începe un întreg proces de purificare la nivelul corpului fizic, emoțional, mental și spiritual. În următoarele zile de la inițiere, este posibil să apară anumite simptome de purificare care sunt numite crize de vindecare.

În timp ce energia și lumina Reiki începe sa curgă prin prin sistemul de meridiane ale elevului aceasta îndepărtează din structura fizică tot ce nu mai este necesar. Toate toxinele, emoțiile negative, stagnante sunt eliberate din corpul elevului. Mintea și subconștientul vor fi pure, iar gandire mult mai limpede. Practicantul va avea darul de a începe sa traiasca în momentul prezent, să se bucure de viata așa cum este ea și sa inteleaga ca tot ce se intampla vine cu un scop precis.

După inițierea Reiki elevul poate avea o criza de vindecare. Aceasta criza poate dura cateva ore sau chiar zile. Cauza acestui efect este faptul ca practicantul a fost racordat la o energie superioară, iar corpul elevului are energii negative și blocaje care vor fi eliminate din momentul în care a fost racordat la frecventa Reiki. Unele din aceste deblocari pot fi chiar dureroase din cauza faptului ca interiorul corpului se vindeca și purifică. De multe ori aceste simptome pot apărea ca o gripa, tuse, urinari dese (de culoare inchisa), menstruatie, somnolenta, transpiratii și chiar insomnii.

Nu avem de ce sa ne facem griji, aceste simptome durează maxim cateva zile iar practicantul se va simți din ce în ce mai bine după ce se purifica.

După prima inițiere va avea parte a doua inițiere (Gradul II). Gradul I este despre vindecarea personală la nivelul fizic. La Gradul II se insista pe stapanirea emotilor, gândurilor, acțiunilor, și se invata simbolurile Reiki despre care vom discuta mai jos.

La Gradul III Reiki deja vorbim despre Inițierea pentru a fi Maestru. Asta înseamnă ca elevul este racordat pentru a putea iniția mai departe și el. În aceasta initiere se învață și simbolul de maestru.

Terapia Reiki

După inițierea gradului I de Reiki practicantul poate face autotratament sau tratarea altor persoane. Aceste tratamente sunt mai multe tehnici cum ar fi energizarea coloanei vertebrale, curățarea canalului energetic principal, echilibrarea chakrelor, scanning Reiki, beaming Reiki, perieri și taieri în aura pacientului sau a practicantului.

După inițierea gradului II de Reiki practicantul este racordat la anumite simboluri care sunt chei în deschiderea porților către anumite dimensiuni și entități. Aceste simboluri sunt folosite pentru a concentra lumina în anumite scopuri precise. Fiecare simbol are vibrația lui, și sunt tridimensionale. În momentul în care practicantul folosește un simbol, energia și lumina Reiki se modifica în funcție de simbolul folosit. Aceste simboluri nu pot fi folosite pe alte persoane fără ca acestea sa își dea acordul.

Terapia Reiki după a II-a inițiere este mult mai puternica. Practicantul poate folosi aceste simboluri dacă îi este dat acordul, iar efectul este unul superb. După aceasta initiere se pot folosi mai multe tehnici cum ar fi perierea aurei pacientului, scanning, beaming, curatarea IDA Pingala, Bastonasul de foc, netezirea aurei, deschiderea campurilor și scoaterea energiilor negative, deschiderea, curatarea și energizarea chakrelor, protectia chakrelor, impamantarea pacientului.

Aceste simboluri pot fi folosite și pentru purificarea apei, mancarii, lucrurilor, pentru protectia casei, masini și a bunurilor.

După inițierea III Reiki, practicantul poate deveni Maestru, poate acorda și el la randul lui si are acces la simbolurile HEN-SHA-ZE-SHO-NEN (Întregul) și DAI-KO-MIO (Marea Lumina Strălucitoare) despre care vom discuta mai jos.

Suntem foarte diferiți cand vine vorba de terapie energetica. Unii dintre noi avem voie sa primim mai mult alții mai puțin. Acesta nu este un lucru rău. Cei care au voie sa acceseze mai multă lumina au nevoie de ea, iar cei care nu pot primit atat de mult sunt capabili sa se vindece singuri și Divinitatea are încredere în ei.

Simboluri Reiki

Am discutat mai sus despre cum funcționează simbolurile Reiki. Am sa va dau cateva exemple de simboluri des folosite de maeștri și practicanți.

Fiecare simbol Reiki are o frecveță diferită!

Ce trebuie sa știm este că aceste simboluri au fiecare frecvența lui diferită.

 • CHO-KU-REi (Concentrare) este considerat simbolul trezirii spirituale. Acesta se folosește singur sau în combinatie cu celelalte simboluri. Acesta actioneaza ca energie a pamantului, si este considerat frecventa Reiki a pamantului
 • SEI-HE-KI (Armonie) este simbolul cerului. Este considerat energia compasiunii, iubirii, și bunatatii. Acesta este simbolul vindecarii emoționale și mentale.
 • SHIKA-SEI-KI este simbolul pentru inima. Acesta lucrează pe chakra inimii și pe suflet. Acesta înlătura tristețea, supărarea și energiile negative din corp.
 • DAI-KO-MIO (Marea Lumina Strălucitoare) iar acesta este simbolul de maestru Reiki. Acesta este cel mai înalt nivel la care poate ajunge un om. Acesta reprezinta lumina Divina, care face ca tot ceea ce exista pe pamant sa fie viu și sănătos.
 • Simbolul de Maestru HEN-SHA-ZE-SHO-NEN (Întregul) este cel mai puternic simbol care lucrează dincolo de timp și spațiu. Practicanții care au acces la acest simbol pot trimite Lumina la distanța, în trecut sau chiar în viitor. Acest simbol poate fi folosit de acasă, iar pacientul poate fi la mii de kilometri distanța, iar Lumina și energia Reiki va ajunge imediat.

Acest simbol este folosit de Maistri pentru directionarea energiei si luminii la distanță, în prezent, trecut și viitor. Este recomandat sa fie folosit la momente grele din viața și se folosește 10-15 minute pe zi.

Metodele de vindecare de la distanța se fac folosindu-se simbolurile: CHO-KU-REI, SEI-HE-KI, DAI-KO-MIO și HEN-SHA-ZE-SHO-NEN. Aceste tehnici se pot face și cu folosirea pozei pacientului. Toate aceste practici se fac cu acord Divin și se oferă pacientului doar atat cat are voie sa primeasca.

Shambala Reiki

Shambala este considerată ca fiind taramul celor illuminati. Se spune ca aici își au sălașul Maeștri Spirituali care ne ajuta pe noi oamenii sa ne dezvoltăm, evoluăm și transcendem.

Vindecare prin Shambala este un sistem foarte complex, pe care creierul uman de-abia îl poate înțelege. Este vorba de extinderea energiei Reiki pe mai multe niveluri.

În sistemul Shambala găsim un mix de mai multe energii cum ar fi:

 • Forța Universală Reiki
 • Energia Spiritului Liber (Mahatma)
 • Energia Maestrilor Ascendenti
 • Energia Arhanghelului Mihail
 • Energia Argintiu Violeta (Saint Germain)
 • Energia Merkaba
 • Energia Constiintei Cristice
 • Energia celor 352 de simboluri

Pentru conectarea la energia Shambala este nevoie de cele 352 de simboluri. Nu este necesar sa le știm pe toate deoarece acestea vor curge prin maini după inițierea la aceasta frecventa.

Aceste simboluri sunt pentru toate bolile și dezechilibrele noastre; fiecare simbol este pentru fiecare nivel de aici de pe pamant pana la Sursa; acestea au fost descoperite de Saint Germain.

După inițierea pe aceasta frecventa practicantul va simți iubire necondiționată. Aceasta iubire va fi resimtita pentru toate ființele vii, întreaga umanitate, și către întregul Univers.

Acest drum este destul de dificil de parcurs pentru ca elevul trebuie sa parcurgă o cale a înțelegerii și intelepciunii care diferă de la o persoana la alta. Cei care nu sunt cinstiți nu pot parcurge pe aceste tărâmuri. De aceea Usui Reiki este mai intalnit decat Shambala Reiki.

Shambala este de natură spiritual puternica si nu poate fi folosit de oricine. De obicei acele persoane care îl folosesc sunt pregatite sa zicem, sau au un dar divin care le ofera aceasta posibilitate. Necesita o credință foarte mare în suflet și Sursa. Iubirea necondiționată și compasiunea sunt cheia acestei frecvență foarte puternice, pe care nu mulți au avut norocul sa o primească.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 10

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
2
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *