Domenii web cu nume de cartiere

2 min


domenii web cu nume de cartiere
0
(0)

Acum un an am început să colecționez domenii web cu nume de cartiere. Dacă vrei să deschizi o afacere într-un cartier anume, domeniul cu numele cartierului poate fi o sursă importantă de clienți.

Există mai multe variante și strategii care pot pune în valoare numele unui domeniu, însă fiecare din acestea implică un buget lunar pe care va trebui să îl aloci segmentului online.

Domenii web cu nume de cartier deținute de noi

  • pantelimon.ro și socului.ro (Socului vine de la fostul bulevard Socului. Este una din cele mai bine cotate zone din cartierul Pantelimon)
  • vitan.ro
  • lacultei.ro
  • garadenord.ro

Avantajul de a deține domeniul cu numele cartierului unde vrei să deschizi afacerea.

Ai două variante. După ce ai achiziționat numele de domeniu al cartierului, poți folosi numele pentru afacerea pe care o deschizi sau poți investi în crearea unei comunități.

De exemplu garadenord.ro se redirectează către pagina unei comunități create de mine. Poți face și un grup al cartierului. Pentru a găsi totuși oameni din zonă, va trebui să investești în google ads sau facebook ads. Nu va veni nimeni de bună voie într-un grup cu doi sau trei membri.

După ce ai strâns suficienți membri, poți să îți promovezi propriile produse sau servicii prin intermediul grupului. Poți chiar să promovezi contra cost alte afaceri care nu au legătură cu domeniul tău de activitate.

O altă strategie este să „furi” o felie din tortul unei afaceri care funcționează deja și care este recunoscută în zonă. Să zicem că la gara de nord se mănâncă cei mai buni burgeri din tot orașul București. Vine lumea la nea Mitică să cumpere burgeri. Afacerea lui se numește Burgeri la Gara de Nord

Tu ai o afacere cu burgeri care poate sunt mai buni ca ai lui nea Mitică. Vrei să deschizi un restaurant în zona gării de nord. Ai domeniul garadenord.ro și denumești brand-ul Gara de Nord Pub.

Faptul că ai domeniul garadenord.ro este deja un plus pentru tine și o garanție că deja ai luat o felie din tortul concurenței.

De aici încolo urmează să îți faci o pagină de web și să o dai unui băiat deștept care te poate optimiza pe căutările concurenței. Tot traficul destinat lui va veni la tine. Iar dacă faci burgeri foarte buni, lumea e posibil să te prefere pe tine și să uite de el. Cu timpul vânzările îi vor scădea și poate se va gândi să-și vândă afacerea.

Există foarte multe metode prin care poți monetiza un nume de domeniu cunoscut și prin care poți intra cu business-ul într-o zonă anume. Gara de Nord este doar un exemplu minor, gândiți-vă însă ce ați putea face cu un domeniu ca vitan.ro sau pantelimon.ro

Nu ezitați să ne contactați dacă sunteți interesați de unul din proiectele noastre

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *