Case de pariuri

0
(0)

Cele mai bune case de pariuri online sunt acelea care sunt corecte și oferă condiții corecte jucătorilor. Nu mă refer aici la retrageri rapide sau la acele case de pariuri online care oferă un bonus generos. Mă refer strict la acelea care oferă pariorilor condiții fair de pariere, atât prin prisma marjei de câștig, cât și a unor termeni și condiții acceptabile, care să nu pună în pericol bankroll-ul unui parior.

Un parior are nevoie de disciplină și bankroll management. Dacă vrei să câștigi mii de lei, vei avea nevoie de un bankroll dec zeci de mii de lei.

Bankroll pariuri

Bankroll management reprezintă conceptul de bază în drumul vostru de a deveni un parior profesionist. Bankroll management-ul are ca scop principal stabilirea unei limite maxime de pariere pe care o puteți paria, astfel încât să evitați pierderea tuturor banilor datorită unei serii proaste pe care orice parior o are din când în când.

Ce bankroll ar trebui să am? Bankroll-ul trebuie să fie de minim 50x suma maximă pusă pe un bilet. Este importantă și cota biletului/meciului. Dacă alegeți să jucați o cotă de maxim 2 pe un bilet, atunci un bankroll de 50x poate fi suficient.

Mai contează și numărul de pariuri zilnice pe care doriți să le faceți, și ce este mai important, numărul de pariuri pe care le faceți simultan. Dacă de exemplu pariați o sumă de 100 de lei / bilet, însă faceți 4-5 pariuri zilnice, atunci bankroll-ul recomandat ar trebui să fie 200x, deci 20.000 de Lei.

Toți pariorii doresc să câștige sume mari de bani, totuși acest lucru se întâmplă foarte rar. Un parior inteligent va alege să joace inteligent și va alege cu grijă casa de pariuri online unde va paria zilnic.

Case de pariuri pareri si recomandari

Un parior profesionist va avea cont la toate casele de pariuri cu licență și va avea în permanență fonduri pe cele mai buune platforme. De ce? După ce vă alegeți meciurile zilnice pe care veți paria, va trebui să alegeți cele mai bune cote pentru respectivele pariuri. Diferența de cotă la un pariu, poate avea repercursiuni negative pe termen lung și veți ajunge să lasați casei de pariuri sau agenției o cotă din potențialul câștig.

Sfaturi pentru pariori

Cred că am expus destul de multe sfaturi pentru a deveni un parior de succes, însă unul din cele mai importante sfaturi pe care vi le pot da, este să nu faceți pariuri fără o documentare prealabilă și pe fugă. Toate pariurile trebuie pregătite cu cel puțin 12-24 de ore înainte de începerea evenimentului sportiv

Vedeți care tipuri de pariuri vi se potrivesc. Poate fi Over / Under, Cota 2, PSF, pariu pe numărul de goluri..etc. Este bine să țineți o evidență separată cu tipurile de pariuri și să vedeți unde excelați. Dacă de exemplu vedeți că faceți profit mai mult pe pariurile de tip Over/Under – Peste / Sub, folosiți mai mult pe aceast tip de pariu.

Dacă într-o zi nu aveți meciuri pe care să pariați, nu pariați. Nu faceți un pariu doar de dragul jocului în sine.

Dacă la sfârșit de lună ați atins un procent de câștig de 10-20% din valoarea bankroll-ului, vă recomand să-i puneți deoparte. Puteți folosi un anumit procent din câștiguri pentru pariuri din plăcere/fun/kamikaze.

Orice jucător are nebunia să pună din când în când un bilet de tip „cârnat” sau să parieze pe tot felul de prostii. Dacă țineți neapărat să faceți astfel de pariuri, trebuie să știți că este riscant, deoarece vă ieșiți din mână, din pattern-ul câștigător. Nu trebuie să faceți așa, deoarece nebunia asta, a pariatului de plăcere sau pe evenimente riscante va duce inevitabil la pariuri stupide, out of bankroll. Dacă țineți neapărat să faceți acest lucru, nu folosiți bankroll-ul, folosiți 5-10-20% din procentul de câștig pe luna anterioară.

Nu uitați să scoați profitul obținut sau să-l adăugați în bankroll, dar sub nici o formă să nu creșteți valoarea bet-ului până nu dublați bankroll-ul inițial.

Case de pariuri legale

Conform legislației, jucătorii români au dreptul de a juca și a paria doar la case de pariuri care dețin licență clasa 1. Casele de pariuri cu licență care operează legal pe teritoriul României sunt:

 • Netbet
 • Winmasters
 • Stanleybet
 • Casa Pariurilor
 • Betfair
 • Pokerstars Sports
 • 888 Sport
 • 888 Casino
 • Efortuna
 • Superbet
 • Sportingbet
 • Unibet
 • Maxbet
 • Betano
 • Baumbet
 • Public Win
 • Efbet
 • Getsbet
 • Winbet
 • Winboss
 • Winner
 • Mozzart Bet
 • Admiral
 • Favbet

Depuneri și retrageri la casele de pariuri

Verificați comisionul perceput la depuneri și retrageri, inclusiv termenii și condițiile băncii unde aveți cardul de debit cu care vreți să depuneți bani. De exemplu, începând cu 25 Mai 2021, Ing Bank introduce un comision pentru plățile către cazinouri și case de pariuri. Sunt bănci care agreează plățile către site-urile de jocuri de noroc și bănci care doresc să-și protejeze clienții.

Sfatul meu este să deschideți cont la o bancă care agrează astfel de tranzacții și neapărat să fie diferită de banca unde primiți salariul, pensia sau unde aveți creditul ipotecar sau cel de nevoi personale. Băncile nu văd cu ochi buni aceste tranzacții iar scorul de credit poate avea de suferit în cazul în care doriți să faceți o refinanțare sau doriți să obțineți un nou credit de nevoi personale.

Alegeți un card de debit și o bancă pe care să o folisți exclusiv pentru depuneri și retrageri către platformele de jocuri de noroc online.

Unele cazinouri și case de pariuri online comisionează depunerile cu un procent de 2% din valoarea depunerilor. Acest procent reprezintă o taxă de viciu de 2% introdusă prin Ordonanța de Urgență nr. 114/2018.

Ce spune ordonanța 114/2018

„Începând cu 1 ianuarie 2019 organizatorii de jocuri de noroc online prevăzuți în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a plăti o taxă lunară reprezentând 2% calculată la totalul taxelor de participare încasate lunar.”

Ordonanța spune clar că organizatorii sunt cei care au obligația de a plăti această taxă, însă majoritatea acestor organizatori pun în „sarcina” jucătorului această taxă, cu mici excepții. Unii operatori au luat în sarcina lor această taxă, tocmai pentru a atrage jucătorii care nu sunt de acord cu plata acestui procent.

De aceea trebuie să verificați toate aspectele când alegeți unde veți juca pe termen lung, inclusiv taxarea depunerilor sau cotele oferite de aceștia. Toate aceste mărunțișuri vor scoate din buzunarul vostru sume considerabile de bani, în special în cazul jucătorilor care joace sume mari de bani sau fac un rulaj mare.

Ponturi plătite

Pariori care apelează la ponturi plătite. Deși sunt mulți tipsteri care oferă ponturi bune și care au istoric pozitiv pe termen lung și aduc un profit anual garantat pariorilor, cauza pentru care acei pariori nu vor face bani este că vor alege să parieze și pe alte meciuri sau nu vor paria pe toate ponturile oferite de respectivul tipster.

Aveți două variante. Ori mergeți doar pe ponturile oferite de unul sau doi tipsteri profesioniști și pariați pe toate, dar absolut pe toate ponturile oferite de ei sau deveniți chiar voi un tipster și alegeți meciurile personal, fără să fiți influențat de alți tipsteri.

Un parior profesionist va alege întotdeauna varianta a doua și după un research amănunțit va hotărî pronosticul, fără să se lase influențat de alți tipseri.

Ponturi pariuri

Deși există o întreagă industrie în jurul ponturilor plătite, cel mai bine este să faceți chiar voi biletul și să nu cumpărați ponturi la pariuri de la diverse persoane. Știu că mulți dintre voi nu au timp să facă un research pentru a putea veni cu un pronostic cât de cât corect și preferă să apeleze la unii tipsteri profesioniști.

Cum am scris și mai sus, este important să jucați toate meciurile respectivului tipster. Alegeți un tipster independent, care nu are legătură cu site-urile de afiliați sau, în cazul în care acesta are, verificați dacă pune pe prin plan interesul jucătorilor.

Începând cu luna August 2021, am reactivat câteva din domeniile web deținute de noi și am introdus o secțiune de pronosticuri sportive unde voi posta zilnic ponturi la cele mai populare meciuri de fotbal, tenis, curse de cai..etc.

Alegerea unei case de pariuri

Mai jos am să enumăr câțiva factori de care trebuie să țineți seama când alegeți o casă de pariuri online

 • valoarea comisionului la depunere și retragere
 • marja de profit (avantajul casei)
 • termeni și condiții (citiți cu atenție toți termenii și condițiile, în special cele de rulaj)
 • oferta de pariuri

Vă sfătuiesc să alegeți case de pariuri cu vechime și experiență, ca Betano, Unibet, 888 sau Betfair.

De reținut! O casă de pariuri este „partenerul vostru”atâta timp cât pierdeți bani. În cazul în care începeți să câștigați constant, acestea vă pot limita pariurile sau vă pot exclude de pe platforma de joc.

O altă opțiune recomandată pentru pariorii profesioniști sunt pariurile de tip exchange. Singura platformă care oferă astfel de servicii fiind Betfair Exchange. Din păcate, comisionul Betfair pentru acest serviciu este unul exagerat de mare, de 6,5%.

Evitați sidegames și jocurile de cazinou. Orice casă de pariuri oferă jucătorilor așa zisele side-games. Chiar și un parior cu experiență este tentat de aceste jocuri. Mai ales după o serie de pariuri cu rezultat negativ, puteți avea proasta inspirație să încercați să-i recuperați la ruletă sau la jocurile slots. Uitați de aceste jocuri deoarece veți ajunge să pierdeți toți banii.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!