Case de pariuri

pariuri
pariuri
0
(0)

Casele de pariuri au devenit un element esențial în lumea sportului și a divertismentului. Acestea oferă o platformă pentru pasionații de sport să se implice în activitatea lor preferată și să parieze pe rezultatul unor evenimente sportive. Acest articol explorează industria caselor de pariuri, analizând elementele cheie și tendințele care au modelat această lume fascinantă.

Istoric și dezvoltare

Casele de pariuri au o istorie îndelungată, care datează încă din secolul al XVIII-lea în Marea Britanie, unde au fost inițial asociate cu cursele de cai. Cu timpul, pariurile sportive s-au diversificat, incluzând numeroase sporturi și competiții, precum fotbal, tenis, baschet, box și multe altele.

În ultimele decenii, casele de pariuri au făcut pasul spre mediul online, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a popularității acestora. Astăzi, există o mulțime de case de pariuri online care operează în întreaga lume, oferind o gamă largă de opțiuni de pariere și servicii pentru clienți.

Reglementare și licențiere

Pentru a funcționa legal și a asigura protecția consumatorilor, casele de pariuri trebuie să obțină licențe de la autoritățile de reglementare competente. Aceste autorități variază în funcție de jurisdicție și includ organismele precum UK Gambling Commission, Malta Gaming Authority și Curacao eGaming. Licențele garantează că operatorii respectă standardele stricte în ceea ce privește echitatea, siguranța și responsabilitatea în jocurile de noroc.

Aspecte cheie ale caselor de pariuri

 1. Oferta de sporturi și evenimente: Casele de pariuri moderne acoperă o gamă largă de sporturi și evenimente, oferind oportunități de pariere pentru o varietate de competiții și ligi, atât la nivel național, cât și internațional.

 2. Tipuri de pariuri: Există numeroase tipuri de pariuri disponibile în casele de pariuri, cum ar fi pariurile simple, combinate, sistem, speciale și live. Acestea permit pariorilor să-și adapteze strategiile și să profite de cotele oferite pentru a obține câștiguri potențiale.

 3. Promoții și bonusuri: Pentru a atrage și a menține clienții, casele de pariuri oferă diverse promoții și bonusuri, precum bonusuri de bun venit, cashback-uri și cote mărite.

 4. Tehnologia și inovația: Casele de pariuri se adaptează în mod constant la noile tehnologii și tendințe pentru a îmbunătăți experiența pariorilor. Acestea includ pariuri live, aplicații mobile și funcții de cash out, care oferă mai mult control asupra pariurilor și o mai bună interacțiune cu evenimentele sportive.

 1. Responsabilitatea în jocurile de noroc: Casele de pariuri promovează practici de joc responsabile și oferă instrumente pentru a ajuta jucătorii să-și controleze comportamentul de pariere, cum ar fi limitele de depozit, pauzele temporare și autoexcluderea.

Tendințe în industria caselor de pariuri

 1. Pariurile pe eSports: Pariurile pe eSports reprezintă o tendință în creștere în rândul caselor de pariuri, întrucât competițiile de gaming profesional au câștigat popularitate în întreaga lume. Acest fenomen a deschis noi oportunități de pariere și a atras noi segmente de clienți.

 2. Integrarea cu platformele de social media: Casele de pariuri încep să se integreze cu platformele de social media, permițând pariorilor să interacționeze și să împărtășească experiențele lor cu alți utilizatori, sporind astfel angajamentul și conștientizarea brandului.

 3. Inovații în tehnologia de pariere: Casele de pariuri investesc în dezvoltarea unor tehnologii și servicii inovatoare, precum pariuri cu realitate augmentată, inteligență artificială și blockchain, pentru a oferi o experiență de pariere mai captivantă și sigură.

Cele mai bune case de pariuri

În România, casele de pariuri trebuie să dețină o licență emisă de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc ONJN pentru a putea opera legal. Iată o listă cu unele dintre cele mai bune case de pariuri care dețin licență ONJN:

Superbet

Superbet este unul dintre cei mai mari operatori de pariuri din România, oferind o gamă variată de sporturi și evenimente, precum și pariuri live și cote competitive. Platforma este apreciată pentru ușurința de utilizare și promoțiile atractive pentru jucătorii noi și existenți.

Netbet

Netbet este o casă de pariuri bine-cunoscută în România, cu o ofertă vastă de sporturi și evenimente, inclusiv pariuri pe eSports. Netbet oferă, de asemenea, o secțiune de cazino online și poker, sporind astfel opțiunile de divertisment pentru clienți.

Betano

Betano este o casă de pariuri în creștere pe piața din România, oferind o platformă intuitivă și o selecție largă de sporturi și evenimente. Pariorii apreciază funcționalitățile inovatoare precum pariurile live, transmisiunile în direct și funcția de cash out.

Compania a fost înființată în 2013 și s-a extins rapid pe piața internațională, atrăgând atenția datorită platformei sale ușor de utilizat, a ofertelor variate și a cotelor competitive.

Platforma Betano este accesibilă atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile, permițând pariorilor să se bucure de experiența de joc în orice moment și oriunde s-ar afla. Betano oferă o gamă largă de sporturi pe care utilizatorii săi pot paria, precum fotbal, tenis, baschet, handbal, e-sports și multe altele. De asemenea, Betano include opțiunea de pariuri live, care permite pariorilor să plaseze pariuri pe meciurile care au loc în timp real.

Selecție diversificată de sloturi și jocuri de masă

Jocurile de cazino disponibile pe Betano cuprind o selecție diversă de sloturi, jocuri de masă și jocuri cu dealeri live, oferind astfel o experiență de cazino completă clienților săi. Betano colaborează cu furnizori de software de top din industrie, asigurând astfel că jocurile sunt de cea mai înaltă calitate și oferă o experiență de joc captivantă și echitabilă.

Pentru a sprijini jucătorii noi și existenți, Betano oferă o varietate de bonusuri și promoții atractive, precum bonusuri de bun venit, bonusuri de depunere și promoții sezoniere. În plus, Betano pune accent pe responsabilitatea jocurilor de noroc și furnizează instrumente de autoexcludere și limitare a depunerilor pentru a ajuta jucătorii să gestioneze comportamentul lor de joc.

Betano este o casă de pariuri online de încredere, care oferă o gamă largă de opțiuni de pariuri sportive și jocuri de cazino. Cu o platformă intuitivă, o varietate de bonusuri și promoții și un angajament față de jocul responsabil, Betano continuă să atragă și să păstreze clienți mulțumiți în întreaga lume.

Unibet

Unibet deține o licență ONJN și este o casă de pariuri populară în România datorită gamei sale variate de sporturi, cotelor competitive și promoțiilor atractive. De asemenea, Unibet oferă o secțiune de cazino online și poker pentru a satisface o varietate de preferințe.

Fortuna

Fortuna este o casă de pariuri tradițională în România, cu o prezență puternică atât în mediul online, cât și în cel offline. Oferă o gamă largă de opțiuni de pariere, inclusiv pariuri pe sporturi și evenimente locale și internaționale.

Aceste case de pariuri reprezintă doar o selecție a celor mai bune opțiuni de pe piața românească. Fiecare dintre acestea are punctele sale forte și oferte unice, iar pariorii pot alege casa de pariuri care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor lor. Este important să pariați responsabil și să vă asigurați că alegeți o casă de pariuri licențiată de ONJN pentru a beneficia de protecția consumatorului și a experimenta un mediu de joc sigur și echitabil.

Condiții corecte de pariere și termeni care nu sunt de tip predatory

Cele mai bune case de pariuri online sunt acelea care sunt corecte și oferă condiții corecte jucătorilor. Nu mă refer aici la retrageri rapide sau la acele case de pariuri online care oferă un bonus generos. Mă refer strict la acelea care oferă pariorilor condiții fair de pariere, atât prin prisma marjei de câștig, cât și a unor termeni și condiții acceptabile, care să nu pună în pericol bankroll-ul unui parior.

Un parior are nevoie de disciplină și bankroll management. Dacă vrei să câștigi mii de lei, vei avea nevoie de un bankroll dec zeci de mii de lei.

Ce sunt casele de pariuri de tip predatory

Casele de pariuri de tip predatory (prădător) sunt operatori de jocuri de noroc care își desfășoară activitatea într-un mod neloial sau neetic, având ca scop principal profitul la orice cost și punând interesele jucătorilor în plan secundar. Aceste case de pariuri pot recurge la diferite practici dăunătoare pentru a atrage și exploata clienții. Unele dintre aceste practici includ:

 1. Condiții de bonus neclare sau înșelătoare: Casele de pariuri predatory pot oferi bonusuri și promoții aparent atractive, dar cu condiții ascunse sau neclare, care fac ca jucătorii să fie în imposibilitatea de a-și retrage câștigurile sau să-și recupereze banii.

 2. Întârzieri și probleme la retragerea banilor: Aceste case de pariuri pot impune restricții nejustificate sau întârzieri la retragerea banilor, încercând astfel să îi descurajeze pe jucători să-și retragă câștigurile și să parieze mai mult.

 3. Modificarea cotelor după ce pariul a fost plasat: Unele case de pariuri predatory pot modifica cotele după ce pariul a fost plasat sau chiar anula pariurile fără a oferi motive valabile, prejudiciind astfel jucătorii.

Pentru a evita casele de pariuri de tip predatory, este esențial să verificați dacă operatorul deține o licență validă de la autoritatea de reglementare competentă, cum ar fi ONJN în România. De asemenea, consultați recenziile și opiniile altor jucători și informați-vă despre reputația casei de pariuri înainte de a vă înregistra și a începe să pariați. Alegeți case de pariuri recunoscute și respectate pentru a vă asigura o experiență de joc sigură și echitabilă.

Bankroll pariuri

Bankroll management reprezintă conceptul de bază în drumul vostru de a deveni un parior profesionist. Bankroll management-ul are ca scop principal stabilirea unei limite maxime de pariere pe care o puteți paria, astfel încât să evitați pierderea tuturor banilor datorită unei serii proaste pe care orice parior o are din când în când.

Ce bankroll ar trebui să am? Bankroll-ul trebuie să fie de minim 50x suma maximă pusă pe un bilet. Este importantă și cota biletului/meciului. Dacă alegeți să jucați o cotă de maxim 2 pe un bilet, atunci un bankroll de 50x poate fi suficient.

Mai contează și numărul de pariuri zilnice pe care doriți să le faceți, și ce este mai important, numărul de pariuri pe care le faceți simultan. Dacă de exemplu pariați o sumă de 100 de lei / bilet, însă faceți 4-5 pariuri zilnice, atunci bankroll-ul recomandat ar trebui să fie 200x, deci 20.000 de Lei.

Toți pariorii doresc să câștige sume mari de bani, totuși acest lucru se întâmplă foarte rar. Un parior inteligent va alege să joace inteligent și va alege cu grijă casa de pariuri online unde va paria zilnic.

Sfaturi pentru pariori

Cred că am expus destul de multe sfaturi pentru a deveni un parior de succes, însă unul din cele mai importante sfaturi pe care vi le pot da, este să nu faceți pariuri fără o documentare prealabilă și pe fugă. Toate pariurile trebuie pregătite cu cel puțin 12-24 de ore înainte de începerea evenimentului sportiv

Vedeți care tipuri de pariuri vi se potrivesc. Poate fi Over / Under, Cota 2, PSF, pariu pe numărul de goluri..etc. Este bine să țineți o evidență separată cu tipurile de pariuri și să vedeți unde excelați. Dacă de exemplu vedeți că faceți profit mai mult pe pariurile de tip Over/Under – Peste / Sub, folosiți mai mult pe aceast tip de pariu.

Dacă într-o zi nu aveți meciuri pe care să pariați, nu pariați. Nu faceți un pariu doar de dragul jocului în sine.

Dacă la sfârșit de lună ați atins un procent de câștig de 10-20% din valoarea bankroll-ului, vă recomand să-i puneți deoparte. Puteți folosi un anumit procent din câștiguri pentru pariuri din plăcere/fun/kamikaze.

Orice jucător are nebunia să pună din când în când un bilet de tip „cârnat” sau să parieze pe tot felul de prostii. Dacă țineți neapărat să faceți astfel de pariuri, trebuie să știți că este riscant, deoarece vă ieșiți din mână, din pattern-ul câștigător. Nu trebuie să faceți așa, deoarece nebunia asta, a pariatului de plăcere sau pe evenimente riscante va duce inevitabil la pariuri stupide, out of bankroll. Dacă țineți neapărat să faceți acest lucru, nu folosiți bankroll-ul, folosiți 5-10-20% din procentul de câștig pe luna anterioară.

Nu uitați să scoați profitul obținut sau să-l adăugați în bankroll, dar sub nici o formă să nu creșteți valoarea bet-ului până nu dublați bankroll-ul inițial.

Case de pariuri pareri si recomandari

Un parior profesionist va avea cont la toate casele de pariuri cu licență și va avea în permanență fonduri pe cele mai buune platforme. De ce? După ce vă alegeți meciurile zilnice pe care veți paria, va trebui să alegeți cele mai bune cote pentru respectivele pariuri. Diferența de cotă la un pariu, poate avea repercursiuni negative pe termen lung și veți ajunge să lasați casei de pariuri sau agenției o cotă din potențialul câștig.

Case de pariuri cu licență ONJN Approved ✅

Conform legislației, jucătorii români au dreptul de a juca și a paria doar la case de pariuri care dețin licență clasa 1. Casele de pariuri cu licență care operează legal pe teritoriul României sunt:

 • Netbet
 • Winmasters
 • Stanleybet
 • Casa Pariurilor
 • Betfair
 • Pokerstars Sports
 • 888 Sport
 • 888 Casino
 • Efortuna
 • Superbet
 • Sportingbet
 • Unibet
 • Maxbet
 • Betano
 • Baumbet
 • Public Win
 • Efbet
 • Getsbet
 • Winbet
 • Winboss
 • Winner
 • Mozzart Bet
 • Admiral
 • Favbet

Depuneri și retrageri la casele de pariuri

Verificați comisionul perceput la depuneri și retrageri, inclusiv termenii și condițiile băncii unde aveți cardul de debit cu care vreți să depuneți bani. De exemplu, începând cu 25 Mai 2021, Ing Bank introduce un comision pentru plățile către cazinouri și case de pariuri. Sunt bănci care agreează plățile către site-urile de jocuri de noroc și bănci care doresc să-și protejeze clienții.

Sfatul meu este să deschideți cont la o bancă care agrează astfel de tranzacții și neapărat să fie diferită de banca unde primiți salariul, pensia sau unde aveți creditul ipotecar sau cel de nevoi personale. Băncile nu văd cu ochi buni aceste tranzacții iar scorul de credit poate avea de suferit în cazul în care doriți să faceți o refinanțare sau doriți să obțineți un nou credit de nevoi personale.

Alegeți un card de debit și o bancă pe care să o folisți exclusiv pentru depuneri și retrageri către platformele de jocuri de noroc online.

Unele cazinouri și case de pariuri online comisionează depunerile cu un procent de 2% din valoarea depunerilor. Acest procent reprezintă o taxă de viciu de 2% introdusă prin Ordonanța de Urgență nr. 114/2018.

Ce spune ordonanța 114/2018

„Începând cu 1 ianuarie 2019 organizatorii de jocuri de noroc online prevăzuți în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a plăti o taxă lunară reprezentând 2% calculată la totalul taxelor de participare încasate lunar.”

Ordonanța spune clar că organizatorii sunt cei care au obligația de a plăti această taxă, însă majoritatea acestor organizatori pun în „sarcina” jucătorului taxa. Unii operatori au luat în sarcina lor această taxă, tocmai pentru a atrage jucătorii care nu sunt de acord cu plata acestui procent.

De aceea trebuie să verificați toate aspectele când alegeți unde veți juca pe termen lung, inclusiv taxarea depunerilor sau cotele oferite de aceștia. Toate aceste mărunțișuri vor scoate din buzunarul vostru sume considerabile de bani, în special în cazul jucătorilor care joace sume mari de bani sau fac un rulaj mare.

Ponturi plătite

Pariori care apelează la ponturi plătite. Deși sunt mulți tipsteri care oferă ponturi bune și care au istoric pozitiv pe termen lung și aduc un profit anual garantat pariorilor, cauza pentru care acei pariori nu vor face bani este că vor alege să parieze și pe alte meciuri sau nu vor paria pe toate ponturile oferite de respectivul tipster.

Aveți două variante. Ori mergeți doar pe ponturile oferite de unul sau doi tipsteri profesioniști și pariați pe toate, dar absolut pe toate ponturile oferite de ei sau deveniți chiar voi un tipster și alegeți meciurile personal, fără să fiți influențat de alți tipsteri.

Un parior profesionist va alege întotdeauna varianta a doua și după un research amănunțit va hotărî pronosticul, fără să se lase influențat de alți tipseri.

Ponturi pariuri

Deși există o întreagă industrie în jurul ponturilor plătite, cel mai bine este să faceți chiar voi biletul și să nu cumpărați ponturi la pariuri de la diverse persoane. Știu că mulți dintre voi nu au timp să facă un research pentru a putea veni cu un pronostic cât de cât corect și preferă să apeleze la unii tipsteri profesioniști.

Cum am scris și mai sus, este important să jucați toate meciurile respectivului tipster. Alegeți un tipster independent, care nu are legătură cu site-urile de afiliați sau, în cazul în care acesta are, verificați dacă pune pe prin plan interesul jucătorilor.

Începând cu luna August 2021, am reactivat câteva din domeniile web deținute de noi și am introdus o secțiune de pronosticuri sportive unde voi posta zilnic ponturi la cele mai populare meciuri de fotbal, tenis, curse de cai..etc.

Alegerea unei case de pariuri

Mai jos am să enumăr câțiva factori de care trebuie să țineți seama când alegeți o casă de pariuri online

 • valoarea comisionului la depunere și retragere
 • marja de profit (avantajul casei)
 • termeni și condiții (citiți cu atenție toți termenii și condițiile, în special cele de rulaj)
 • oferta de pariuri

Evitați sidegames și jocurile de cazinou. Orice casă de pariuri oferă jucătorilor așa zisele side-games. Chiar și un parior cu experiență este tentat de aceste jocuri. Mai ales după o serie de pariuri cu rezultat negativ, puteți avea proasta inspirație să încercați să-i recuperați la ruletă sau la jocurile slots. Uitați de aceste jocuri deoarece veți ajunge să pierdeți toți banii.

Alegeți case de pariuri cu vechime și experiență

Vă sfătuiesc să alegeți case de pariuri cu vechime și experiență, ca Betano, Unibet, 888 sau Betfair.

De reținut! O casă de pariuri este „partenerul vostru”atâta timp cât pierdeți bani. În cazul în care începeți să câștigați constant, acestea vă pot limita pariurile sau vă pot exclude de pe platforma de joc.

O altă opțiune recomandată pentru pariorii profesioniști sunt pariurile de tip exchange. Singura platformă care oferă astfel de servicii fiind Betfair Exchange. Din păcate, comisionul Betfair pentru acest serviciu este unul exagerat de mare, de 6,5%.

 

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!