Ivermectina fara reteta. Farmacii veterinare amendate

1 min


ivermectina covid
0
(0)

Despre Ivermectina s-a scris mult, atât în presa autohtonă, cât și în cea internațională. Se pare că direcția veterinară din Brăila a demarat o anchetă privind eliberarea de către farmaciile veterinare de ivermectină fără rețetă.

Important! Conform unui comunicat emis în luna Aprilie 2020 de FDA – Administrația pentru alimente și medicamente din Statele Unite că ivermectina care este destinată animalelor să nu fie utilizată pentru tratarea COVID-19 la oameni.

În urma controalelor efectuate de DSV Brăila, s-au aplicat 3 amenzi în cuantum total de 2100 Lei.

Ivermectina a fost descoperită la sfârșitul anilor ’70 și a fost introdusă la început ca un medicament antiparazitar pentru animale. Ivermectina ucide o gamă largă de paraziți interni și externi, fiind folosită atât la animalele crescute în scop comercial, cât și la cele de companie.

Ivermectina este folosită la oameni cu precădere în țările în curs de dezvoltare. Acest medicament este folosit în tratarea Onchocercozei – boala cunoscută sub denumirea de river blindness. Se estimează că în anul 2017 au fost peste 20 de milioane de persoane cu această boală, iar peste 1 milion din aceștia au rămas orbi.

Este folosită ivermectina la oameni?

Răspunsul este da – în tratament antiparazitar. Însă în niciun caz nu se folosește medicamentul care este destinat animalelor.

În Statele Unite, ivermectina este vândut sub denumirile de Heartgard, Sklice, Stromectol iar în alte țări sub denumirea de Mectizan și Ivomec.

Nu s-au făcut teste pe oameni privind eficacitatea ivermectinei în tratamentul Covid!

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *