Cum sa devii content writer

2 min


content writer librarie
4.3
(3)

Sunt mulți cei care, inspirându-se de job-urile online lansate cu ceva ani în urmă peste ocean, au îndrăznit să le copieze, sperând într-un succes cel puțin similar. Iar job-ul de content writer se numără printre cele ce sună cel puțin interesant… și nu pentru că nu ar fi.

Dar sunt puțini aceia care, muncind pe brânci și dând din coate printre website-urile scrise de cele mai multe ori în limba lui Shakespeare, au reușit să deslușească adevăratele secrete ale content writing-ului.

Și pentru că nicio noțiune și nicio profesie nu pot fi explicate și înțelese pe deplin fără câteva noțiuni de bază, ne-am gândit să-ți sprijinim incursiunea în acest univers aparent simplu, dar atât de întortocheat, ce poartă numele de content writing.

Cu ce se ocupă un content writer?

Pornind de la o traducere cuvânt cu cuvânt a expresiei, poți să deduci cu ușurință că este vorba despre un scriitor de conținut. Și totuși, cunoașterea alfabetului și a câtorva reguli de bază ale gramaticii limbii române nu echivalează cu șansa de a îmbrățișa job-ul de content writer.

Pentru a-i înțelege mai ușor semnificația, am putea caracteriza scriitorul de conținut ca fiind un jurnalist online. În fapt, apelând la cunoștințele și la experiențele proprii, content writer-ul contribuie la îmbogățirea paginilor web cu un conținut proaspăt, unic și mai ales de calitate.

Dar în ciuda simplității aparente, este vorba despre o profesie destul de greu de definit pe înțelesul tuturor muritorilor de rând. Dificultatea se datorează tocmai multiplelor task-uri de dus la îndeplinire și a abilităților pe care trebuie să le posede orice aspirant la calitatea de content writer. Și niciunele nu sunt notate în fișa postului.

Care sunt calitățile de bază ale unui content writer?

Pentru a fi apreciat, trebuie să întrunești câteva abilitați fără de care nu ai rămâne decât la stadiul de mediocritate.

Trebuie să știi să înțelegi vocea mulțimii și cum să-i mulțumești așteptările.

Trebuie să-i oferi publicului larg atât cât are nevoie și mai ales când are nevoie.

Trebuie să fii actualizat cu noile trend-uri în materie de topicuri ”la modă” dar și cu ultimii algoritmi ai motoarelor de căutare.

Trebuie să fii reporter, narator și comediant, expert în gramatica limbii române și cunoscător al metodelor de optimizare SEO.

Iată care sunt calitățile esențiale pe care se bazează priceperea ta de content writer:

Pasiunea pentru scris și lectura

Serviciul de content writing este o artă și la fel ca oricare alta, pentru a se apropia de perfecțiune, are nevoie de practică, experiența și mai ales de pasiune pentru lectură și scris.

Cunoașterea limbii și a literaturii române

Limba în care scrii, regulile gramaticale trebuie să-ți fie carte de căpătâi. Cum altfel ar putea fi privită figura expertului în content writing, dacă nu ca un profesionist dotat cu dibăcie în mânuirea ortografică și ortoepică a cuvintelor și a frazelor?

Capacitatea de explorare a mediului web

Pentru a fi considerat un content writer adevărat, trebuie să fii capabil să scrii despre orice ți se cere. Dar nimeni nu-ți pretinde să fii cunoscător al unei infinite categorii de domenii. Este suficient să știi unde să cauți și cum să selectezi veridicitatea informațiilor ce-ți sunt puse la dispoziție.

Abilitatea de prelucrare a textelor

Chiar dacă ai în spate o experiență bogată, se poate întâmpla să nu fii familiarizat cu temele date. Subiecte noi apar la tot pasul, însă din fericire, înaintea ta, alții au scris deja despre ele. Trebuie doar să știi să le percepi esența și prelucrând-o, s-o transformi în ceva unic și s-o îmbogățești cu amprenta stilului personal.

Cunoașterea tehnicilor SEO

Content writing-ul nu înseamnă doar să scrii texte și articole impecabile din punct de vedere lingvistic. Conținutul pentru website-uri, spre deosebire de mass media clasică, este de calitate doar dacă respectă anumite reguli de scriere, pe placul motoarelor de căutare. Pentru aceasta trebuie să fie unic 100 % și optimizat pentru cuvintele cheie propuse.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *