ONJN | Reglementarea jocurilor de noroc în România

9 min


onjn
onjn
5
(1)

ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este autoritatea responsabilă pentru reglementarea și supravegherea industriei jocurilor de noroc din România. Înființat în 2013, ONJN are ca scop principal protejarea intereselor consumatorilor și prevenirea implicării minorilor în jocurile de noroc. De asemenea, ONJN se concentrează pe combaterea jocurilor de noroc ilegale și pe menținerea integrității pieței jocurilor de noroc în România.

Responsabilitățile ONJN

ONJN are mai multe responsabilități, printre care:

 1. Eliberarea licențelor și autorizațiilor necesare pentru operatorii de jocuri de noroc care doresc să funcționeze pe teritoriul României.
 2. Monitorizarea și controlul activităților operatorilor de jocuri de noroc licențiați, pentru a se asigura că aceștia respectă legislația în vigoare.
 3. Combaterea jocurilor de noroc ilegale și impunerea de sancțiuni asupra operatorilor neautorizați.
 4. Promovarea jocului responsabil și a măsurilor de protecție a consumatorilor, inclusiv prevenirea participării minorilor în jocurile de noroc.
 5. Cooperarea cu alte autorități naționale și internaționale în domeniul jocurilor de noroc pentru a asigura un schimb eficient de informații și bune practici.

Licențierea și autorizarea operatorilor de jocuri de noroc

Pentru a obține o licență și o autorizație în România, operatorii de jocuri de noroc trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, printre care:

 • Să fie înființați ca persoane juridice în România sau într-un stat membru al Uniunii Europene sau Spațiului Economic European.
 • Să prezinte documente care să ateste solvabilitatea financiară și integritatea companiei și a acționarilor săi.
 • Să nu aibă cazier judiciar sau să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni legate de jocurile de noroc sau alte infracțiuni economice sau financiare.
 • Să plătească taxele necesare pentru obținerea licenței și autorizației.

Măsuri pentru protecția consumatorilor

ONJN impune mai multe măsuri pentru protejarea consumatorilor și promovarea jocului responsabil, cum ar fi:

 • Impunerea limitelor de vârstă pentru participarea în jocurile de noroc (minim 18 ani).
 • Obligarea operatorilor de jocuri de noroc să implementeze măsuri de autoexcludere pentru jucătorii care solicită acest lucru.
 • Informarea jucătorilor despre riscurile asociate cu jocurile de noroc și promovarea jocului responsabil.
 • Asigurarea accesului la programe de consiliere și sprijin pentru persoanele care se confruntă cu probleme legate de jocurile de noroc.

Combaterea jocurilor de noroc ilegale

ONJN monitorizează în mod activ piața jocurilor de noroc pentru a identifica operatorii ilegali și pentru a lua măsuri împotriva acestora. Aceste măsuri pot include:

 • Închiderea site-urilor de jocuri de noroc neautorizate.
 • Impunerea de amenzi și sancțiuni asupra operatorilor și persoanelor implicate în jocurile de noroc ilegale.
 • Colaborarea cu autoritățile de aplicare a legii și alte instituții guvernamentale pentru a combate jocurile de noroc ilegale.

ONJN Approved

Cum să alegeți un operator de jocuri de noroc licențiat în România

Când doriți să vă implicați în jocuri de noroc, fie online sau în cazinouri terestre, este esențial să vă asigurați că operatorul pe care îl utilizați este autorizat și reglementat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Acest articol vă va oferi informații despre cum să verificați dacă un operator este „ONJN Approved” și cum să alegeți un operator licențiat și sigur pentru jocurile de noroc în România.

Verificarea statutului ONJN Approved al unui operator

Pentru a verifica dacă un operator de jocuri de noroc este ONJN Approved, urmați acești pași:

 1. Accesați site-ul oficial al O.N.J.N. la adresa https://onjn.gov.ro.
 2. Căutați secțiunea dedicată operatorilor licențiați, unde veți găsi lista completă a operatorilor de jocuri de noroc care dețin licențe și autorizații valabile în România.
 3. Căutați numele operatorului de jocuri de noroc sau domeniul său web în lista furnizată. Dacă operatorul se află în listă, acesta este considerat ONJN Approved.

Cum să alegeți un operator ONJN Approved

Atunci când căutați un operator ONJN Approved, luați în considerare următoarele aspecte pentru a vă asigura că alegeți un operator sigur și responsabil:

 1. Verificați dacă operatorul are o reputație bună în industria jocurilor de noroc și în rândul jucătorilor.
 2. Cercetați tipurile de jocuri de noroc oferite de operator și asigurați-vă că acestea sunt în concordanță cu preferințele și interesele dvs.
 3. Examinați măsurile de protecție a jucătorilor implementate de operator, cum ar fi limitele de depunere, autoexcluderea și informațiile despre jocul responsabil.
 4. Cercetați opțiunile de plată disponibile și asigurați-vă că operatorul utilizează metode sigure și criptate pentru protejarea tranzacțiilor financiare.
 5. Verificați disponibilitatea și calitatea serviciului de asistență pentru clienți oferit de operator, pentru a vă asigura că veți primi ajutor atunci când aveți nevoie.

Alegerea unui operator de jocuri de noroc ONJN Approved este esențială pentru a vă proteja drepturile ca jucător și a vă asigura că participați la jocuri de noroc într-un mediu sigur, echitabil și legal. Consultând lista oficială a operatorilor licențiați pe site-ul ONJN și evaluând aspectele menționate mai sus, puteți lua o decizie informată

Cooperarea internațională

ONJN colaborează cu autoritățile similare din alte țări și cu organizații internaționale pentru a îmbunătăți reglementarea și supravegherea jocurilor de noroc la nivel global. Această cooperare poate include schimbul de informații și bune practici, participarea la evenimente internaționale și promovarea standardelor internaționale în domeniul jocurilor de noroc.

Procesul de ONJN Autorizare: Cum obțin operatorii de jocuri de noroc licențe în România

În România, industria jocurilor de noroc este reglementată și supravegheată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Pentru a putea funcționa legal în țară, operatorii de jocuri de noroc trebuie să obțină o autorizație ONJN. Acest articol va detalia procesul de ONJN autorizare, precum și cerințele și condițiile pe care operatorii trebuie să le îndeplinească pentru a obține o licență în România.

Cerințe pentru ONJN Autorizare

Înainte de a solicita o autorizație ONJN, operatorii de jocuri de noroc trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, inclusiv:

 1. Înregistrarea unei entități juridice în România sau într-un stat membru al Uniunii Europene sau Spațiului Economic European.
 2. Demonstrarea integrității și solvabilității financiare, precum și a capacității de a-și îndeplini obligațiile fiscale și sociale.
 3. Fiecare operator trebuie să numească un reprezentant legal în România care să aibă responsabilitatea de a comunica cu autoritățile locale și de a asigura respectarea reglementărilor în vigoare.
 4. Implementarea unui sistem de monitorizare și control al jocurilor de noroc pentru a garanta corectitudinea și transparența acestora.
 5. Implementarea unor politici și proceduri pentru protecția jucătorilor și prevenirea jocului compulsiv, incluzând opțiuni precum limitele de depunere, autoexcluderea și furnizarea de informații despre jocul responsabil.
 6. Respectarea reglementărilor de protecție a datelor personale și securitate cibernetică pentru a proteja informațiile jucătorilor și a asigura securitatea tranzacțiilor financiare.

Procesul de Autorizare ONJN

Pentru a obține o autorizație ONJN, operatorii de jocuri de noroc trebuie să parcurgă următorii pași:

 1. Înaintează o cerere de autorizare către ONJN, furnizând toate documentele și informațiile necesare pentru a dovedi conformitatea cu cerințele menționate anterior.
 2. Plătește taxa de licență și taxa de autorizare. Aceste taxe variază în funcție de tipul jocurilor de noroc oferite și de veniturile brute generate de operator.
 3. Așteaptă evaluarea cererii de către ONJN. În timpul acestui proces, ONJN poate solicita informații suplimentare sau clarificări în legătură cu cererea.
 4. Dacă cererea este aprobată, ONJN va acorda operatorului licența și autorizația necesare pentru a funcționa legal în România. Aceasta va fi valabilă pentru o perioadă determinată, în general 10 ani, după care operatorul va trebui să reînnoiască autorizația.
 5. Odată ce licența și autorizația sunt obținute, operatorul trebuie să mențină conformitatea cu toate cerințele și reglementările în vigoare și să coopereze cu ONJN în cazul unor controale sau inspecții.
 6. În cazul în care ONJN constată încălcări ale reglementărilor, operatorul poate fi supus unor sancțiuni, inclusiv amendă, suspendarea temporară a activității sau, în cazuri grave, revocarea licenței și autorizației.

Procesul de autorizare O.N.J.N. este conceput pentru a asigura că operatorii de jocuri de noroc din România îndeplinesc cerințele legale și reglementările în vigoare și funcționează într-un mod responsabil și transparent. Acesta contribuie la protecția jucătorilor și menținerea integrității industriei jocurilor de noroc în țară.

Prin înțelegerea și respectarea procesului de ONJN autorizare, operatorii pot oferi servicii sigure și de încredere, iar jucătorii se pot bucura de experiențe de joc plăcute și responsabile.

Case de pariuri autorizate

ONJN autorizează numeroase case de pariuri, atât terestre, cât și online, în România. Exemple de case de pariuri autorizate de ONJN includ:

Superbet

Unul dintre cei mai cunoscuți operatori de pariuri sportive din România, Superbet oferă pariuri sportive în agenții terestre, precum și pe platforma lor online.

Casa Pariurilor

O altă casă de pariuri populară în România, Casa Pariurilor operează atât în agenții fizice, cât și online, oferind o gamă largă de pariuri sportive și alte opțiuni de pariere.

Unibet

Un operator internațional care a obținut licența ONJN pentru a funcționa în România, Unibet oferă pariuri sportive online, jocuri de cazino și poker.

Betano

O casă de pariuri online care operează în România sub autorizația ONJN, Betano oferă pariuri sportive, jocuri de cazino și alte produse de pariuri.

Fortuna

Fortuna este o casă de pariuri cu o prezență atât online, cât și în agenții terestre, oferind o gamă largă de pariuri sportive și alte opțiuni de pariere.

NetBet

NetBet este o altă casă de pariuri online autorizată de ONJN în România. Operatorul oferă o selecție diversificată de pariuri sportive, jocuri de cazino și poker online, precum și alte produse de pariuri. Cu o platformă ușor de utilizat și promoții atractive, NetBet este popular în rândul jucătorilor români.

Rețineți că este esențial să verificați autorizația ONJN pentru orice casă de pariuri cu care intenționați să vă implicați, pentru a vă asigura că activitatea de joc este legală și în conformitate cu reglementările românești.

Acestea sunt doar câteva exemple de case de pariuri autorizate de ONJN în România. Este important să verificați întotdeauna dacă o casă de pariuri este autorizată de ONJN înainte de a juca, pentru a vă asigura că participați la jocuri de noroc legale și responsabile.

ONJN Contact

Dacă doriți să luați legătura cu Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), puteți utiliza următoarele informații de contact:

 • Adresă: Calea Victoriei nr.9, sector 3, București, Cod postal: 030022
 • Petiții și reclamații / Relații direcții de specialitate: 031.225.6202
 • Cabinet președinte: 031.225.6200
 • Fax: 031.225.6201
  • Adrese e-mail:
   1. Petiții și reclamații: relatii.publice@onjn.gov.ro
   2. Cabinet președinte: office@onjn.gov.ro
 • Program de lucru Registratura:
  • Luni, Marti, Miercuri, Joi:
  • 09:00 – 15:30
  • Vineri:
  • 09:00 – 13:00

Pentru întrebări specifice, puteți utiliza formularul de contact de pe site-ul web oficial al ONJN. Formularul vă va solicita să furnizați informații precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și mesajul dvs. Astfel, reprezentanții ONJN vă vor putea contacta și răspunde întrebărilor sau solicitărilor dvs.

De asemenea, este recomandat să verificați secțiunea de întrebări frecvente (FAQ) de pe site-ul ONJN, deoarece este posibil să găsiți răspunsuri la întrebările dvs. fără a fi nevoie să contactați direct instituția.

Ce autorizeaza Oficiul pentru Jocuri de Noroc

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) din România este responsabil pentru autorizarea și reglementarea următoarelor categorii de jocuri de noroc:

 1. Cazinouri terestre: ONJN autorizează și reglementează funcționarea cazinourilor tradiționale care oferă jocuri de masă, cum ar fi ruletă, blackjack și poker, precum și aparate de jocuri electronice.
 2. Cazinouri online: ONJN autorizează și monitorizează operatorii care oferă jocuri de noroc prin intermediul internetului, inclusiv sloturi, jocuri de masă, poker și alte jocuri de cazino.
 3. Pariuri sportive: O.N.J.N reglementează atât pariurile sportive tradiționale, cât și cele online, asigurându-se că operatorii respectă normele și reglementările în vigoare.
 4. Loterii: ONJN autorizează și supraveghează loteriile și tombolele organizate în România, atât în format tradițional, cât și online.
 5. Bingo: ONJN reglementează organizarea și funcționarea jocurilor de bingo, atât în săli fizice, cât și online.
 6. Aparate de joc tip slot-machine: ONJN autorizează și monitorizează funcționarea aparatelor de joc electronice, cum ar fi sloturile, care pot fi găsite în cazinouri, săli de joc și alte locații autorizate.
 7. Poker: ONJN autorizează și reglementează organizarea turneelor de poker în săli de joc sau în cazinouri, precum și pokerul online.

Scopul ONJN este de a asigura că operatorii de jocuri de noroc funcționează într-un mod responsabil, transparent și legal, protejând interesele jucătorilor și promovând jocul responsabil.

ONJN Reclamatii

Dacă aveți o reclamație legată de jocurile de noroc în România sau de un operator de jocuri de noroc în special, puteți să o înaintați către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Înainte de a face o reclamație, asigurați-vă că aveți toate informațiile relevante, inclusiv detalii despre operatorul în cauză și o descriere detaliată a problemei întâmpinate.

Pentru a depune o reclamație la ONJN, urmați pașii de mai jos:

 1. Accesați site-ul oficial al ONJN la adresa https://onjn.gov.ro.
 2. Căutați secțiunea „Contact” sau „Reclamații” în meniul principal sau în partea de jos a paginii.
 3. Completați formularul de reclamație cu informațiile solicitate, precum numele și prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon și descrierea detaliată a problemei întâmpinate. Asigurați-vă că oferiți cât mai multe detalii relevante și, dacă este posibil, includeți dovezi care să susțină reclamația dvs.
 4. După ce ați completat formularul, trimiteți-l prin apăsarea butonului de trimitere sau de confirmare.

Alternativ, puteți să vă trimiteți reclamația prin e-mail la adresa office@onjn.gov.ro. Asigurați-vă că oferiți toate informațiile relevante și că descrieți în detaliu problema întâmpinată.

După ce ați înaintat reclamația, ONJN va analiza cazul și va lua măsurile necesare. Acestea pot include investigarea operatorului, aplicarea de sancțiuni sau revocarea licenței în cazul în care se constată încălcări ale reglementărilor în vigoare. Dacă este necesar, ONJN vă poate contacta pentru informații suplimentare în legătură cu reclamația dvs.

Pareri si Concluzii

ONJN joacă un rol esențial în reglementarea și supravegherea industriei jocurilor de noroc în România. Prin eliberarea licențelor și autorizațiilor, monitorizarea operatorilor de jocuri de noroc, promovarea jocului responsabil și cooperarea internațională, ONJN contribuie la crearea unui mediu sigur și echitabil pentru jucători și operatori de jocuri de noroc, protejând în același timp interesele consumatorilor și integritatea pieței jocurilor de noroc.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *