Câștigul la loterie al unei grădinițe din Mexic se transformă într-un coșmar

2 min


loteria avioanelor mexic
Editorial credit: Octavio Hoyos / Shutterstock.com
5
(1)

Părinții din sudul Mexicului spun că sunt amenințați de către o bandă de gangsteri după ce grădinița frecventată de copiii lor a câștigat 20 de milioane de pesos (circa 950.000 de dolari) la loteria mexicană, loteria avioanelor.

Grădinița are în jur de 25 de copii, iar părinții lor au fost însărcinați cu administrarea premiului.

La scurt timp după ce câștigul lor a fost făcut public, au primit amenințări de la un grup armat, care le-a cerut să folosească banii pentru a cumpăra arme pentru bandă. Familiile spun că au fost nevoiți să părăsească satul lor și că au trăit clipe de coșmar. Violența cu care acționează bandele armate este cunoscută în Mexic, iar grupări înarmate încearcă adesea să recruteze localnici în lupta cu rivalii, pentru controlul teritoriului.

Un număr de bilete de 500 de pesos din „loteria avioanelor” mult mediatizată din Mexic au fost cumpărate de binefăcători anonimi și donate școlilor și creșelor sărace din toată țara.

Statul mexican a organizat loteria, după ce un plan anterior de a scoate la vânzare avionul prezidențial pentru a strânge fonduri pentru dotările spitalelor a fost suspendat, deoarece a fost considerat nepractic. O listă cu cei 100 de câștigători a fost anunțată în septembrie 2020 și publicată în ziarele mexicane.

Micuța grădiniță dintr-un sat din Ocosingo s-a numărat printre câștigători. În timp ce câștigul nemaipomenit a fost un motiv de sărbătoare la început, problemele au început la scurt timp după ce știrea s-a răspândit. Membrii asociației de părinți spun că au început să primească amenințări de la un grup armat numit Los Petules, care a cerut ca premiul în bani să fie folosit pentru a cumpăra arme pentru bandă, care ar fi plănuit să atace un grup rival dintr-un sat vecin.

Părinții au refuzat și au cheltuit în schimb o parte din bani pe un acoperiș nou pentru grădiniță.

Amenințările au escaladat în acest an când părinții au decis să folosească restul de 14 milioane de pesos pentru lucrări de îmbunătățire a satului lor. În martie, un părinte a fost împușcat de membrii bandei care i-au cerut să predea banii primiți de la loterie Luna trecută, situația s-a agravat și mai mult, când banda ar fi atacat femei și copii din sat, făcând 28 de familii să plece din zonă.

Un membru al asociației de părinți a mărturisit că datorită premiului câștigat la loterie, comunitatea în care trăiesc și- a pierdut vitele, casele, proprietățile, recoltele, iar situația e din ce în ce mai dificilă. Un purtător de cuvânt al familiilor afectate de incidente a spus că au alertat autoritățile locale cu privire la situația lor, dar că dacă banda nu va fi dezarmată și dizolvată, sătenii nu se vor putea întoarce la casele lor.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *