Cum să supraviețuiești primului tău turneu de poker live

4 min


turneu sitngo de poker live
0
(0)

Prima participare la un turneu de poker live poate fi o experiență ușor descurajantă. Dar dacă ai jucat poker acasă, online sau chiar într-o sală de joc locală o dată sau de două ori, elementele de bază și strategia jocului nu se schimbă. Deci nici tu nu trebuie să îți faci griji inutile.

Am strâns în acest articol toate sfaturile pe care mi-aș fi dorit să le primesc, înainte de a juca primul u turneu live. Este vorba practic de un ghid de supraviețuire rapid și practic, cu sfaturi pentru primul turneu de poker la care participi.

Un turneu de poker live un amalgam de sunete

Să joci în primul tău turneu de poker este o experiență …zgomotoasă. În turneele mari, vei fi într-o cameră cu sute de alți jucători care speră să te trimită acasă mai devreme.

Camera va fi un amestec de sunete, gălăgie, vorbe și click-uri de jetoane. Într-un turneu de poker vei întâlni tot felul de oameni. Jucători serioși, încruntați, dar și bufoni care înveselesc atmosfera Vei vedea profesioniști și amatori stând unul lângă altul, confruntându-se cu cărțile, cu strigăte de victorie sau oftaturi dezamăgite.

Un turneu mare este într-adevăr diferit de orice altceva ce poți experimenta. Tensiunea este suficient de mare pentru a-i face pe unii să cedeze nervos. Este rar să nu vezi cel puțin o persoană care să părăsească camera într-o stare de furie necontrolabilă.

În această mare de emoții, pierderi, noroc și victorie, trebuie să îți amintești mereu că e bine să rămâi calm și relaxat – e doar un turneu de poker. În esență, turneul nu este diferit de orice joc de poker de acasă, pe care l-ai jucat cu prietenii tăi. O culoare mai bate o chintă. Cea mai bună mână de pe river câștigă. Și dacă îți pierzi toate jetoanele, ești dat afară. În cele din urmă, esența jocului nu se schimbă. Joacă cu aceeași bucurie și libertate pe care le folosești pentru a-ți învinge cei mai buni prieteni la poker.

Cum să îți protejezi jetoanele în turneele de poker

Regula #1: Dacă cineva joacă puternic de la început, probabil că are șanse de câștig

Dacă obișnuiești să joci poker cu prietenii tăi acasă, atunci probabil ești obișnuit să joci pentru onoare, la fel de mult ca și pe bani. Jocurile de poker de acasă cu prietenii sunt de obicei mult mai libere, cu o mulțime de bluffuri mari, relativ fără speranță. Să faci o cacealma uriașă cu un prieten bun este adesea mai distractiv decât orice altceva, când joci poker.
Dar majoritatea jucătorilor pe care îi vei întâlni la primul tău turneu de poker vor juca foarte bine. Singurele mâini pe care le vor juca devreme sunt cele foarte puternice. Dacă cineva joacă ca și cum ar avea o mână mai bună decât tine, probabil că are. Nu uita niciodată asta : Jetoane = Viață

Protejează-le în orice fel poți. Nu îți poți permite să joci mize sărace sau să faci bluffuri elaborate în majoritatea situațiilor de turneu. Trebuie să-ți păstrezi jetoanele și să joci doar în poturile în care ai șansa legitimă de a câștiga.

Cine fură blind-urile?

În același timp, ar trebui să fii atent la cine fură blind-urile masa ta. Dacă butonul îți fură blind-urile pe fiecare orbită, atunci protejarea blind-urilor este la fel de importantă ca și celelalte jetoane din stack-ul tău.

Dacă simți că jucătorul e pe cale să facă un pariu forțat, este corect să îți protejezi cărțile.
Când vrei să furi potul pre-flop, e de dorit să fii atent să nu fie alţi jucători care sunt implicaţi, pentru ca accesul la blinduri să îți fie mai comod. Poate vrei să fii primul din poziție UTG și vei mări înaintea celorlalți. Dar atenție că nu e cea mai bună abordare, sunt și alții la masă care vor acționa în urma ta și vor putea da cll sau re-raise.

Urmărește dimensiunea stack-ului
Dacă te lași orbit de aproape nimic, te pui într-o poziție proastă. Întotdeauna este mai bine să-ți asumi un risc pentru a păstra un stack de dimensiuni sănătoase decât să te lași atât de jos încât trebuie să-ți asumi un risc. Raționamentul aici este simplu: dacă media jetoanelor este de 1.000 USD și tu ai 600 USD, un coin flip te plasează peste medie cu un câștig. Dacă ajungi la 200 USD, un coin flip aduce cam aceleași șanse de câștig, dar vei termina cu jetoane de 400 USD.

Construiește-ți o strategie post flop
Cea mai corectă ajustare post-flop o faci când ești într-un pot, pe post de pre-flop raiser în exterior. Fiind mult mai expus într-o astfel de situație, ai riscuri mai mari și e bine să gândești defensiv. Vei plasa bet-uri sau vei apela la check raising doar dacă te simți sigur pe mâna ta, altminteri e un risc de pierdere. Joacă firesc, nu schimba strategia și păstrează un nivel mediu al stack-ului.

Cunoaște-ți obiectivul într-un turneu de poker!
Trebuie să-ți cunoști obiectivul în turneu – să recunoaștem ! Aproape toți jucătorii profesioniști de poker vor juca pentru a câștiga; majoritatea amatorilor joacă doar pentru a face bani.

Există o mare diferență în modul în care vei juca poker, dacă obiectivul tău este să câștigi și nu doar să faci bani. Asta depinde de tine să hotărăști. Dar există o strategie adecvată pe care o poți aplica pentru fiecare.

Învață regulile camerei de poker
Pentru a avea șanse reale să rămâi la mese, trebuie să cunoști toate regulile camerei. Regula pe care cei mai mulți amatori se împiedică cel mai mult este regula „jetonului supradimensionat”.

Dacă te arunci la jetoane supradimensionate (însemnând că pariul pentru tine este de 25 USD și tu arunci jetoane în valoare de 100 USD) este întotdeauna un call, cu excepția cazului în care rostești mai întâi cuvântul „raise”. Dacă nu vrei să faci vreo greșeală la pariuri, regula de bază este să vocalizezi întotdeauna acțiunile dorite.

Înțelege structura turneului
Trebuie să cunoști exact structura turneului. Dacă stilul turneului este cu adevărat agresiv, te va forța să faci mișcări mai puternice mult mai devreme. Oficialii turneului îți vor furniza aceste informații dacă le ceri, iar de regulă începătorii ezită să pună întrebări.

Concluzii
Nu uita că majoritatea jucătorilor din turneele de poker sunt în aceeași barcă cu tine, sunt jucători începători sau ocazionali. Dacă știi cum să joci, nu trebuie să-ți faci griji. Doar joacă cât poți de bine și distrează-te! A te distra, indiferent de rezultate, va face premiul să nu fie altceva decât un bonus încântător.

Și încă un lucru pe care trebuie să îl ții minte! Jocurile de noroc pot provoca dependență, ai grijă ce joci și unde joci. În cazul în care joci diferite jocuri de noroc online, joacă numai în cazinourile care dețin licență ONJN. Acum ceva timp scriam pe blog despre cazul unui tânăr jucător australian care s-a sinucis după ce a câștigat 30.000$ la un cazinou online fără licență.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *