Loteria Vaccinării

3 min


vaccin covid loterie
5
(1)

Pandemia care ne afectează în ultimii ani a adus cu sine noutăți inclusiv în domenii total diferite. Dacă vorbim de case de pariuri, jocuri de noroc și extrageri la loterie, acestea sunt o formă de distracție tot mai îndrăgită de mulți oameni, iar legătura cu campania de vaccinare este o idee inedită.

O loterie cu premii, care stimulează vaccinarea se dovedește o interpretare originală de succes a clasicelor loterii. Forța motivațională a premiilor a atras doritorii de câștig, din rândul persoanelor care se vaccinează, în România.

Loteria Vaccinării a ajuns la cea de-a patra extragere de weekend, iar premiul săptămânal de 100.000 RON a fost acordat unui norocos câștigător, dar și 80 de alte premii cu valoarea de 10.000 RON.

Loteria Vaccinării. Ce reprezintă și care este scopul organizării acestei loterii

Loteria ce încurajează vaccinarea este organizată de Loteria Română și constă în extragerea de numere de ordine în mod aleatoriu, din cele alocate persoanelor care s-au vaccinat și s-au înscris la extrageri. Scopul acestei loterii este acordarea de premii în bani tuturor persoanelor vaccinate, care au primit schema completă de 3 vaccinuri. Persoanele vaccinate trebuie să își genereze certificatul digital verde bazat pe codul numeric personal.

Cum are loc loteria vaccinării

Loteria Vaccinării are loc pe parcursul a 14 săptămâni, începând cu 3 octombrie, până în ultima zi a lunii decembrie 2021. În total vor avea loc 19 extrageri ce vor avea loc în weekend, în în zilele de duminică/vineri, în acest mod:
• 14 extrageri, una în fiecare săptămână
• 3 extrageri, una în fiecare lună – decembrie, noiembrie, octombrie
• 2 extrageri organizate în cea de-a 14-a săptămână, mai precis ultima săptămână când va fi organizată loteria.

Cum te înscrii la loteria vaccinării

Înscrierea celor care doresc să participe este simplă. După efectuarea vaccinului și obținerea certificatului digital se urmează pașii:

 1. Se accesează website-ul https://certificat-covid.gov.ro
 2. Se procedează la autentificare, cu introducerea adresei de e-mail
 3. Se verifica e-mail-ul cu ajutorul unui link de autentificare
 4. Se accesează e-mail -ul primit din partea platformei “Certificate COVID”
 5. Se autentifica persoana care dorește să participe
 6. Se regăsesc certificatele de vaccinare ale persoanei care dorește participarea la loterie
 7. Se vizualizează certificatele
 8. Se bifează acordul privind regulamentul si condițiile de participare
 9. Se selectează sau nu acordul de publicare a datelor personale pe site-urile Ministerelor Sănătății și Economiei
 10. Se exprima acordul de participare accesând secțiunea “PARTICIPA LA LOTERIA DE VACCINARE
 11. După finalizarea înscrierii, persoana care participă va primi un număr unic alocat în ordine cronologică.
 12. Aplicația atribuie un singur număr unei persoane identificate prin codul numeric personal. Numărul de ordine primit se transmite prin e-mail la utilizatorul autentificat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro
 13. Ce premii sunt acordate la loteria vaccinării
 14. Loteria Vaccinării oferă un număr destul de generos de premii, 1139 premii în valoare de 15.000.000 RON, atribuite după cum urmează:
 • 81 de premii a câte 10.000 RON, în fiecare săptămână și premiul cel mare săptămânal de 100.000 RON
 • 3 premii, acordate în ultima săptămână a fiecărei luni, în valoare de 300.000 RON
 • 2 premii la sfârșitul Loteriei vaccinării, în cea de-a treia lună, săptămâna a 14-a, mai precis un premiu de 500.000 lei și premiul cel mare al loteriei de 1.000.000 RON

Șansele participanților sunt egale, iar posibilitatea de a câștiga unul din cele 4 premii a determinat multe persoane să participe.

La finalul anului, pe 31 decembrie, are loc marea extragere finală. Premiile acestei extrageri vor atinge suma de 500.000 RON iar marele premiu de 1.000.000 RON este atracția centrală.

Fiecare din rezultatele extragerilor săptămânale sunt afișate online pe website-ul Loteriei Române, dar și pe cel al Ministerului Economiei și Ministerul Sănătății.

Cum intri în posesia premiilor

Premiile se ridică de la casieriile Loteriei Române, cu actul de identitate, iar numele câștigătorilor va fi publicat doar cu acordul prelucrării datelor personale. În intervalul de marți până vineri, de la 9 la 14, premiile de peste 10.000 RON sunt puse la dispoziția câștigătorilor la sediul central al Loteriei, iar premiile de 10.000 RON se ridică din sediile zonale județene ale Loteriei Române.

De menționat că premiile se pot revendica într-un interval de 30 de zile maxim de la data efectuării extragerii.

Concluzii
Această inițiativă a Loteriei Române și a autorităților este menită să ofere o motivație financiară celor care participă la procesul de vaccinare, pentru a promova și conștientiza importanța acestui act medical destinat imunizării.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *