Metode naturale de albire a dinților

2 min


metode-naturale-de-albire-a-dintilormetode-naturale-de-albire-a-dintilor
0
(0)

Toți ne dorim să avem dinții albi. Albirea dinților este o problemă pentru fumători și băutorii de cafea, dinții acestora fiind des îngălbeniți, însă este prezentă și la restul populației.

O îngrijire deficitară a dinților pe o perioadă de câteva săptămâni sau consumul de alimente puternic colorate, au ca efect îngălbenirea danturii.

Pentru albirea smalțului dentar, putem apela la tratamente specializate în cadrul cabinetelor stomatologice sau putem recurge la câteva modalități la îndemâna oricui, într-o bucătărie bine aprovizionată.

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu peroxid de hidrogen

Bicarbonatul de sodiu este folosit până și în pastele de dinți, iar în copilărie părinții ne puneau să ne spălăm măcar o dată pe lună cu bicarbonat de sodiu.

Amestecat cu sare și o linguriat de peroxid de hidrogen la un pahar de apă, se va observa o albire rapidă. Mare atenție la cantitatea peroxidului de hidrogen, care este indicat a fi între 10-15%, așadar foarte puțin.

Merele

Mâncatul unui măr este asemănător periajului dentar. Petele de pe dinți dispar cu timpul sub acțiunea acidului malic conținut de mere. Totuși, consumă merele la cel puțin jumătate de oră după masă, pentru că digestia legumelor cu fructele să nu interfereze. Vitamina C are rol în prevenirea bolilor dentare.

Oțetul

Amestecați într-un pahar două lingurițe de oțet cu una de praf de copt și puțin sare. Periați dantura cu amestecul obținut pentru jumătate de minut, după care clătiți bine cu apă. Această metodă de albire a dinților trebuie folosită cât mai rar, deoarece acizii dăunează smalțului.

Coajă de banane sau de portocală

Conținutul de vitamine și minerale din coaja de banană sau cel de acizi din cea de portocală, vin în sprijinul ceor care vor să-și albească dinții printr-o metodă naturistă. Cu atât mai mult cu cât cojile acestor fructe sunt la discreție după orice consum. Este nevoie doar de a freca dintîi cu partea albicioasă a cojilor.

Lămâile

O soluție compusă din cantități egale de zeamă de lămâie și apa poate fi folosită pentru spălatul dinților. Acidul citric acționează asupra petelor, însă în același timp poate reacționa chiar și cu smalțul dinților. De aceea, în caz că simțiți că va dor dinții, schimbați metoda de albire și consultați un medic specialist.

Căpșunele

Dintre toate fructele, coaja de căpșune are cea mai puternică acțiune de albire a dinților. Fie că sunt consumate ca atare, fie că realizați un amestec de căpșune pisate cu bicarbonat de sodiu, acest fruct contribuie la un aspect plăcut al danturii.

Încheiere

La final trebuie să precizez că o albire completă a dinților nu este posibilă prin metodele tradiționale, fiind necesară totuși o vizită la stomatolog.

Însă după albire, trebuie să țineți cont să nu mai fumați și să înlocuiți cafeaua cu un ceai verde. Pentru sănătatea dinților trebuie să evitați mâncărurile fierbinți și cele extrem de reci, precum înghețata. Faceți o vizită la stomatolog, cel puțin odată la un an, asta dacă nu mergeți cel puțin odată la șase luni. Detartrarea este obligatorie la un anumit interval de timp (nu voi da termene, asta trebuie să discutați cu medicul stomatolog).

Cele prezentate mai sus sunt o metodă viabilă de prevenire a îmbătrânirii dinților, cel mai mult contează prevenția. Suntem ceea ce mâncăm.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *