Un tanar s-a sinucis după ce a jucat la un cazino online

3 min


Thomas-Vives-Kerl
0
(0)

Australianul Thomas Vives-Kerl, în vârstă de 21 de ani, s-a sinucis după ce a câștigat 30.000$ la un cazino online fără licență.

Totul a început după ce Thomas a depus 200$ la un cazino online licențiat în Malta dar care oferă jocuri de noroc în mod ilegal jucătorilor australieni, a povestit mama australianului.

Se pare că acesta a câștigat impresionanta de 30.000$ însă cazinoul a refuzat plata și a apelat la o tactică folosită în mod uzual de cei din industria jocurilor de noroc, aceea de a întârzia efectuarea plății invocând diferite motive.

Pentru cei care nu știu tacticile cazinourilor online am să vă enumăr câteva dintre acestea.

  • după retragere, cazinoul anulează retragerea fără să specifice motivul. Urmează ca, clientul să contacteze echipa de suport, clientul fiind deja frustrat și cerând explicații.
  • Urmează discuția cu echipa de suport online care va cere verificarea identității sau după caz, în cazul unui rulaj necesar, vi se va cere să rulați atât depunerea cât și câștigul de 30 până la 50 de ori.
  • În cazul unor sume mari de bani, în termenii și condițiile cazinoului poate exista o clauză în care cazinoul va eșalona plata pe o anumită perioadă de timp, limitarea lunară a retragerilor. În cazul de față, conform termenilor și condițiilor, suma este de 20.000$
  • în tot acest timp, banii nu sunt în pending withdrawal, ci sunt întorși în cont, jucătorul având opțiunea să joace mai departe. Majoritatea din jucători sunt frustrați și joacă până pierd toți banii. Acesta defapt este și scopul cazinoului online, de a face jucătorul să piardă toți banii câștigați.

Cum bănuim că a decurs experiența lui Thomas Vives-Kerl la cazinoul online ilegal

Din ce am înțeles, acesta a depus 200$ și a câștigat cei 30.000$ după doar câteva jocuri. Am verificat site-ul (nu îl voi numi dar este deja în blacklist-ul celor de la ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc) și acesta oferă un bonus de 100% până la 100$ la prima depunere, ceea ce înseamnă că a primit un bonus în valoare de 100$ la cei 200$ depuși (asta dacă a depus 200$, posibil să fi depus doar 100$ iar ceilalți 100 să fi fost bonusul).

Am verificat o parte din condițiile de acordare a bonusului și acesta este de 45x cu condiția de a finaliza condițiile bonusului în doar 3 zile!

Conform informațiilor apărute în presa din Australia, deși acesta a trimis actele, respectivul cazino online a refuzat plata pe motiv că actele trimise nu erau clare.

V-am explicat cum se procedează, suma se returnează în cont – în speranța că jucătorul devine frustrat și pierde tot, urmează o perioadă de șicanări, care se va întinde pe o perioadă de N zile lucrătoare, chiar săptămâni, timp în care jucătorul este din ce în ce mai frustrat și există tendința de a juca în continuare.

Știind că nu poate retrage, acesta va juca la mize mai mari și își va asuma riscuri mai mari, fapt ce va duce într-un final la pierderea tuturor fondurilor.

Thomas Vives-Kerl a jucat în continuare și a pierdut până a mai rămas cu doar 2 dolari! Din păcate, Thomas nu a putut trece peste pierderea suferită, alegând să se sinucidă.

Încheiere. Nu jucați la case de pariuri online sau cazinouri online nelicențiate!

În România, jocurile de noroc sunt reglementate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, oficiu care supraveghează și include în lista neagră cazinourile online ilegale. Din păcate multe din aceste cazinouri și case de pariuri online continuă să ofere servicii jucătorilor români.

În ultima vreme am observat o creștere alarmantă a unor site-uri de afiliați străini care se adresează exclusiv jucătorilor români, mai mult, aceștia folosesc domenii .ro pentru activitățile lor ilegale, ONJN-ul nefăcând plângere penală și neblocând activitatea acestor site-uri așa cum ar fi normal.

Aceștia mai nou fac și optimizare SEO, cumpărând advertoriale pe diverse site-uri importante de sport din România.

Personal am propus celor de la ONJN crearea unui blacklist pentru afiliați, listă care să includă și site-urile care promovează cazinouri și case de pariuri online, nu doar cazinourile în sine.

Vom vedea ce vor decide, din ce am înțeles, aceste modificări trebuie făcute prin ordonanță de urgență.

Doar împreună putem oferi un mediu concurențial corect și putem încerca să reducem fenomenul jocurilor de noroc, fenomen care după părerea mea a scăpat de sub control.

Voi încerca să mai scriu articole pe tema jocurilor de noroc. În cazul în care întâmpinați probleme cu anumite cazinouri online sau case de pariuri online sau pur și simplu aveți o problemă privind dependența de jocuri de noroc, nu ezitați să mă contactați.

Am o experiență de peste 10 ani în industria jocurilor de noroc și pot să vă ofer un sfat pertinent. Baftă multă și evitați pe cât posibil jocurile de noroc, în special sălile de jocuri și anumite cazinouri online.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *