Tipuri de asigurare in Romania

2 min


asigurare accident rca
0
(0)

Asigurarea auto în România este reglementată de Legea 132/2017. Această este împărțită în două tipuri principale: obligatorie și voluntară.

Asigurare RCA

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto sau asigurarea auto, este asigurarea răspunderii civile a proprietarilor de vehicule terestre către terți. Utilizarea unui vehicul fără existența unei polițe RCA, este contrar legii. Polița RCA este un document obligatoriu, pe care trebuie să-l aveți asupra dvs. în cazul unui control al poliției rutiere împreună cu permisul de conducere și documentele mașinii.

Asigurarea de răspundere civilă auto se plătește terților, ca urmare a unui accident provocat de către proprietarul mașinii asigurate și care a dăunat sănătății, vieții sau mașinii altei persoane. Regulile asigurărilor auto pentru toate companiile de asigurări sunt unificate.

Asigurarea Voluntară

Există, de asemenea, asigurare voluntară, sau asigurare auto CASCO. Această asigurare se face împotriva daunelor, furtului, răspunderii față de terți și așa mai departe. Prin plata unei taxe de asigurare, compania de asigurare se obligă să îți ramburseze plata pentru daunele care au fost provocate mașinii tale.

În același timp, CASCO nu prevede plata unei sume de asigurare pentru deteriorarea stării de sănătate a șoferului și a pasagerilor, deteriorarea proprietății și așa mai departe. CASCO poate fi completă și parțială. Asigurarea parțială auto nu prevede furtul de mașini.

În România, polița CASCO are doar un anumit procent de asigurați dintre proprietarii de automobile, în timp ce în toată Europa sunt 85% asigurați CASCO. Acest lucru se datorează faptului că suma asigurată în cazul unui eveniment, este determinată de valoarea mașinii pe piață și nu trebuie să o depășească. Tariful include deprecierea și amortizarea pieselor. Prin urmare, asigurarea auto, a unei mașini mai vechi de 7 ani, este mult mai scumpă.

Alte tipuri de asigurări

Există mai multe tipuri de asigurări auto în România, care nu sunt la fel de populare că RCA și CASCO, cum ar fi asigurarea pentru șoferi și pasageri, marfă și bagaje, asigurare mărfuri periculoase, în special, asigurarea de răspundere a transportatorului.

Autoassistans este un tip de asigurare auto, care implică asistență de urgență atunci când o mașină se deteriorează în urma unui accident pe drum. În acest caz, beneficiarii plăților de asigurare, sunt organizațiile de servicii care au furnizat servicii de asistență de urgență în caz de accident. Cartea verde este o poliță obligatorie de asigurare a răspunderii vehiculelor, adoptată în toate țările europene. Cartea verde reprezintă o compensație pentru daunele cauzate unei persoane vătămate, în timpul unui accident cauzat din vină unui vehicul străîn.

Serviciile de asigurări de astăzi, sunt populare nu numai în rândul șoferilor, ci și în rândul celor care se preocupă de sănătatea și viața lor.

în cazul în care aveți nevoie de o asigurare, puteți apela la specialiștii în asigurări Globasig Broker. Împreună cu brokerul nostru, Globasig și companiile de asigurare partenere vom găsi cea mai optimă soluție de asigurare pentru dvs, indiferent de tipul acesteia.

Asigurări opționale atașate asigurării RCA

În cazul în care nu știați, atunci când achiziționați o poliță RCA puteți opta pentru o asigurare facultativă de tractare și o poliță facultativă pentru accidente de persoane. Costul unei asemenea polițe este de 10 sau 20 de lei și acoperă de exemplu în cazul tractării auto, o sumă cuprinsă între 500 și 1000 de lei pentru tractarea autoturismului care a fost implicat într-un accident. Condiția pentru acordarea despăgubirii este ca mașina avariată să nu mai fie în stare de funcționare.

Este bine să citiți toate condițiile și toți termenii la încheierea unor astfel de polițe de asigurare.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
2
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *