Obișnuință sau dragoste?

3 min


cuplu indragostit
4.6
(10)

“Obișnuință sau dragoste?” într-un cuplu este întrebarea de pe buzele multor tineri din zilele noastre. Rutina de zi cu zi ne face să ne dorim din ce în ce mai multe lucruri extravagante și palpitante în viața noastra. Explozia mass media și accesul rapid și nelimitat la informații ne face să pară că trăim o viață monotonă. Când pe Facebook, Instagram, YouTube, Tik-Tok etc. circulă informația cu viteza gândului și putem afla ce face x-ulescu sau x-ulescu în cateva secunde, oare creierul nostru mai poate discerne?

Cert este că devenim din ce în ce mai monotoni, iar majoritatea dintre noi ne dorim doar sa stam în fața unui ecran și să nu mai depundem niciun minim de efort pentru a afla noi și noi informații.

Când Brad Pitt și-a scos iubita cu un bolid de lux la plimbare, Viorel și Vulpița se împacă pe la TV și își fac zilnic declarații siropoase, oare mai poți fi satisfăcut cu un simplu ”Bună dimineața iubito sau iubitule” spus printre căscat și miros de cafea?

Imaginile pe care mass media ni le ofera secundă de secundă ne antrenează creierul și astfel, activitățile de zi cu zi, deși fac parte din normalitate, încep să ni se pară monotone. Același lucru se întâmplă și în relațiile de cuplu.

Monotonie sau normalitate

Oare fotografiile din vacanța nu stiu cărei vedete nu îți provoacă o oarecare stare de neliniște când tu cu tot ce te poți lăuda este factura mare la întreținere? Câți dintre noi nu pornim certurile în cuplu doar și doar pentru că ne dorim mai mult și nu mai facem față cu cheltuielile lunare, care parcă nu se mai termină.

De iubit parcă vă iubiți, dar când vedeți viața pe barosăneală pe care o afișează alții pe Instagram vă vine să dați de pământ cu zicala “sărac da curat.”

Parcă, parcă vă trece și vouă printr-un colt al minții că Only Fans-ul nu e chiar așa de murdar.

Bun, în principiu toți știm că basmele nu sunt pentru toată lumea și că nu toți ne naștem bogați, însă putem deveni (asta e o altă discuție pe care o aprofundăm cu altă ocazie).

Normalitatea este uneori monotonă, dar asta pentru că avem cu ce compara. Mamaia era fericită cu mileurile ei de mare valoare pentru că nu știa că se poate și altfel. Deci, ceea ce nu știi nu te afectează.

Cuplurile moderne greu trec de la pasiune la dragoste

“Nu mai am fluturi în stomac? Paf te părăsesc! Eu vreau o viață plină de pasiune!”. Pe acest principiu merg majoritatea cuplurilor. Nu mai reușim să depășim momentul în care se face trecerea de la pasiune la o relație serioasă de lungă durată. Dorința acerbă de nou pe care ne-o invocă mass media nu ne mai permite să construim relații solide, sa mai iertăm sau să mai facem câte un compromis.

Tot mai mulți tineri își pun întrebarea dacă stau împreună din obișuință sau din iubire și încearcă să descopere care este semnul că se mai iubesc.

Dragostea matură este ruptă din pomul relației înainte să se coacă. Cum pasiunea se mai duce cum gata, avem dubii. Acestea din urmă fac parte din normalitate, însă. Orice ființă inteligentă are dubii în fiecare acțiune pe care o întreprinde. De altfel se spune că dubiile sunt primul semn că nu ești prost.

Deși fac parte din normalitate, parcă totuși nu este normal să trăiești cu dubiul dacă mai iubești pe cineva. Cred că asta ar trebui să simți. Dacă trebuie să îți spună un psiholog dacă vă mai iubiți sau stați din obișnuință, va spun eu, nu mai dați banii de pomana. Nu vă mai iubiți!

Iubire se simte atunci când te uiți ochi in ochi, atunci când întârzie și te gândești să nu i se fi întâmplat ceva rău sau atunci când cumperi ceva de mâncare și te sacrifici pe tine alegând felul lui preferat.

În fond și la urma urmei, obișnuința face și ea parte din iubire. Doar nu poți locui cu o persoană cu care nu te poți obișnui. Nu e ca și cum îți dai seama într-o zi că „Da domle, ne iubim, dar nu ne putem obișnui împreuna!”.

Atunci clar ar fi o problemă delicate și greu de dezbătut chiar și de psihologi.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 10

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
Anca Chirvase

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *