Ce ne face sa ne descătușăm Puterea interioară?

5 min


putere interioara
5
(1)


Noi ne-am îndepărtat de cea mai buna versiune a noastră -de ce, cum, când? Eu cred că mesajele provenite de la mediu ne-au întunecat vederea ochiului interior. Aceste mesaje pe care le-am absorbit ca un burete, în timpul copilăriei (pentru că atunci încercăm să descoperim viața), s-au sădit în inconștientul nostru.

Unul dintre ele este,, nu ești capabil să….”- de fapt ele nu sunt altceva decât limitele și condiționarea altora impuse ție. Și cum, ca și copii, ne lipsește autoritatea și puterea de decizie, ne conformăm și adoptăm norme, idei și credințe despre sine și viață, cu privire la ce este bine și ce este rău.

Știu, îmi vei spune: părinții mei s-au luptat ca eu să am o viață minunată – lipsită de griji sau cel puțin sa am satisfăcute cele mai importante nevoi de bază.

Și eu cum îi răsplătesc? Da, e minunat să știi că tu contezi, ca ești valorizat și respectat, dar deasemenea este important să știi, dacă cei din jur te supun unei presiuni de a te subordona unui stil de viață, care ți s-a prescris ca un leac. E doar un exemplu, depinde ce gen de experiență ți-a marcat prima parte a vieții.

Nu e neapărat ca părinții să fi avut un aport negativ în dezvoltarea ta

Nu e neapărat ca părinții să fi avut un aport negativ în dezvoltarea ta, dar ce e foarte important este faptul că cei din jur au făcut ce au crezut că e cel mai bine, conform conștiinței lor din acel moment. E greu uneori să înțelegi un om care te-a rănit profund, chiar dacă a făcut-o inconștient.

Ne punem, adeseori în postura de victime, în situații minore, chiar înainte de a se întâmpla un lucru, dar mai ales în experiențe dureroase de viață. Așa am fost învățați, că viața este o suferință și trăim cu convingerea că orice am face suntem sortiți să dăm nas în nas cu ea, la tot pasul.

Și, în felul acesta adoptam diferite strategii, unele mai eficiente, altele mai puțin eficiente…., dar asta pana la un punct în care îți dai seama ca a te lupta a ignora viața înseamnă de fapt a-ți slabi puterile, e ca și cum ai fi un om mort. Și la ce este necesar un om mort? – la nimic. Și tu ce îți dorești, să supraviețuiești unor lucruri exterioare, pe care crezi ca nu le poți controla, manipula sau gestiona?- depinde cu vrei să-i spui.

Caută să ajungi la cea mi bună versiune a ta, nu te mai mulțumi să ți se spună din exterior, după ce criterii să-ți ghidezi viața ca să cucerești desăvârșirea ta ca individ. Cauta sa te cunoști pe tineacesta este factorul cheie care te propulsează spre atingerea succesului în viață: fie ca îți dorești o stare de sănătate mai bună, un control mai bun al emoțiilor relații mai satisfăcătoare atât în sfera profesională, cât și cea personală, un job care se potrivește personalității tale și care să-ți aducă un venit pentru a te bucura din plin de lucrurile minunate pe care le dorești sa le faci, sau locurile deosebite pe care îți dorești să le descoperi.

E important sa știi ce îți dorești – primul pas a fost sa îți exprimi nevoile și golurile pe care le ai în personalitatea ta și în care domeniu trebuie sa lucrezi.

Mergând pe firul a ceea ce ești, poți să modulezi structura ta interioară, precum un aluat, astfel încât să te redefinești, iar ceea ce este necesar sa pui în golurile pe care. le-ai descoperit este IUBIREA.

Suntem ființe care avem nevoie de iubire pentru a ne dezvolta, precum o plantă are nevoie de apă pentru a crește și a înflori. Și cum putem obține acest ingredient minune pe care întreaga omenire îl caută: unii în starea de a avea cât mai mult din punct de vedere material – de a acumula posesii (trăind astfel în exteriorul iubirii, evitând-o), ceilalți fac parte din categoria celor care vor sa guste cât mai mult din iubire- adoptând strategia de a fi în iubire.

Deci, sintetizând putem spune că unii caută starea de bine în posesie, lucruri materiale și în starea care ți-o aduce un lucru, persoană sau acțiune, iar alții pur și simplu trăiesc în bucurie și mulțumire sufletească.


Diferența dintre cele două categorii este dată de cele doua verbe: A AVEA și A FI.


A avea te menține într-o stare de nemulțumire permanentă – de exemplu, vrei să ai un lucru și crezi că exact în momentul în care ți se îndeplinește dorința, vei fi fericit. Sigur ți s-a întâmplat să obții acel lucru, uneori chiar cu sacrificii și bucuria aceasta era la început la un maxim, dar cu cât timpul trecea ,, fericirea” ți se scurgea, parcă ca nisipul printre degete.

Cu cât încercai sa menții acel lucru, situație sau persoană în viața ta- ce se întâmpla de fapt? Atrăgea opusul a ceea ce îți doreai cu ardoare. De ce? Pentru simplul motiv să descoperi că valoarea și iubirea nu se regăsesc în ceea ce ai sau nu ai. Inevitabil revii la ceea ce ai fost înainte să ai acel lucru; te atașezi de bani, pierzi bani, te atașezi de o persoană, pierzi acea persoană; te atașezi de un statut social, până la urmă îl pierzi.

Și revii la starea de a fi. A fi cum? Fericit sau nefericit, mulțumit sau nemulțumit de propria ta viață. Și cum experimentezi starea de a fi? Doar după o pierdere, ECHILIBRUL INTERIOR lipsește, imaginea de sine este una precară și în tine se da o luptă, cine o sa câștige?

Ego-ul tău care în continuare vrea să fii în posesie (care se reduce la tristețe și durere), sau Sinele tău care se bucură de orice, pana și în durere găsește bucuria? Pentru el, nimic nu e imposibil – e imaginea ECHILIBRULUI, A Puterii, a Curajului, a Stăpânirii de sine, a Încrederii, a Armoniei și Păcii Interioare. TU reprezintă Drumul evoluției de la Ego (cea mai slaba versiune a ta), către Sinele tău (cea mai bună versiune a ta).


Întrebarea care se pune este cum poți evolua de la starea de a Avea la starea de a Fi? Dacă nu posesiunile materiale ne aduc fericirea, asta înseamnă să renunți la ele? De fapt nu trebuie să fugi de lume- lumea în sine este materială, doar ca fericirea ta să nu o lași sa depindă de ceea ce ai. Adică, dacă nu ai un lucru să consideri că viața ta nu merită a fi trăită. E bine să ne dorim lucruri, e bine sa avem vise, dar depinde pe ce sol am depus sămânța prosperității.

Menirea noastră este să punem sămânța într-un sol fertil, ca aceasta sa încolțească și sa dea rod. Ca rodul sa fie bun, e necesar ca pământul sa fie fertil și nu arid, așa este și cu dorințele noastre de prosperitate(care reprezintă semințele), să se materializeze e necesar sa ne curățăm propria conștiință de impuritățile temerilor, sentimentor de vinovăție, neîncrederii și să le sădim într-un loc în care domnește credința, puterea, bucuria și fericirea deplină.

E necesar ca solul să fie fertil, înainte să fie semănată sămânța. Nu solul se va transforma când va primi sămânța potrivită. Tot așa este și cu grădina conștiinței tale- în primul rând trebuie să fie purificată și apoi dorințele ți se vor îndeplini. Nu există altă cale- dacă crezi că vei reuși, vei reuși. Dacă vrei sa crezi ca vei reuși și momentan un poți – simți că ești blocat la un anumit nivel- asta înseamnă că e nevoie să te eliberezi de ceva ce nu rezonează cu atingerea dorințelor tale.


Cum putem învața să fim în iubire și implicit cu atingerea obiectivelor noastre?


Fă lucrurile care îți aduc mulțumire sufletească, care îți hrănesc sufletul. Ia-o cu pași mici- ca un copil care învață să meargă – azi un pic, mâine un pic și uite că Poți – ai reușit să scoți la iveală ce te motivează, ce îți place să faci și în același timp poți să aduci bucurie și în viețile altor oameni.

Dacă ai putea să faci orice, care ar fi acel lucru care te face mândru ca exiști?

Notează pe o foaie de hârtie – nu te limita – dă cât mai multe răspunsuri și alege-l pe cel cu care rezonezi cel mai profund. Practic ceea ce oferi ți se întoarce înzecit, sub forma bucuriei, mulțumirii, recunoștinței, încrederii și optimismului – în Ființă ta și apoi în a Avea tot ce ai visat în viață – lucrurile care reflectă starea ta de spirit.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *