Dieta de detoxifiere cu suc de lamaie

3 min


suc de lamaie
5
(2)

Apa cu lămâie sau sucul de lamaie…aparent o băutură complet banală, neluată în seamă decât acum, de câțiva ani, de când cu ”febra” dietelor, a curelor de detoxifiere și de depurare.

Peste tot unde te duci, în orice bar mai de ”răsărit” ori uitat de lume, vei remarca eterna domnișoară ce comanda cu jumătate de gură ”o apă cu lămâie”. De parcă ar ști la ce-i folosește.

Și în viziunea ei, ignoranța sau mult prea ”necoaptă”, știe doar că apa cu lămâie se poartă… la fel ca perechea de platforme de care nu se desparte decât atunci când se retrage însoțită de Moș Ene.

Să nu cazi și tu în ”patima” apei cu lămâie fără să știi de ce, ți-am propus o incursiune în universul dietelor de detoxifiere. Protagonistă de azi, lămâia, așa cum o știi de pe tarabele ce împânzesc fiecare piață de cartier.

Și după ce o vei descoperi, ce-ți va mai place să dai fuga la supermarket să te aprovizionezi cu vreo două kilograme! Sau dacă nu, cu siguranță că va deveni una drintre băuturile tale preferate atunci când vei ieși la terasă sau când vei încerca să o „asezonezi” cu o fasole la ceaun, glumesc :).

Regenerarea corpului cu lămâie

Pornind de la nenumăratele proprietăți pe care le deține, lămâia ar putea fi inclusă mai degrabă în categoria medicamentelor naturiste decât în cea a alimentelor.

Principalul scop al dietei detoxifiante cu suc de lămâie este să purifice, să dizolve și să elimine toate reziduurile nocive acumulate și totodată să reînnoiască țesuturile și celulele.

Primul supus purificării este aparatul digestiv, o dată cu acesta trăgând foloase și ficatul sau rinichii. Pe parcursul procesului de purificare, celulele se regenerează, în timp ce țesuturile ”bolnave”, o dată descompuse, sunt eliminate.

De pe urma acestei purificări, beneficiază și aparatul circulator. În fapt, normalizarea presiunii sanguine favorizează reglarea întregii circulații.

Toate aceste reacții pozitive, indiferent de vârsta consumatorului, duc la întinerirea organismului și la creșterea elasticității țesuturilor. Cu toate că aceasta cură detoxifiantă nu acționează împotriva unei anumite maladii sau pentru protejarea unui singur organ, corpul are posibilitatea să-și revină, să se regenereze, să întinerească și să se curețe, dar și să-și creeze propria ”populație” de anticorpi.

Beneficiile apei cu lămâie

Apă cu lămâie este mai mult decât o băutură prețioasă de consumat la prima oră a dimineții. Este o rețetă cât se poate de naturală care, acționând întocmai ca o spălătură gastrică, te ajută să-ți depurezi organismul.

Lamaia beneficii? Dar care-i sunt adevăratele beneficii?
Băută pe stomacul gol, apa călduță cu lămâie înlătură toxinele, reziduurile digestive și mucusul care obișnuiește să se depună de-a lungul intestinelor;
Consumată călduță, apă cu lămâie exercită o acțiune drenantă la nivelul vezicii biliare și a ficatului, eliminând resturile de bilă;

Cu toate că lămâia este un aliment acid, efectul apei cu lămâie are mai degrabă o acțiune alcalină, benefică la nivel pentru buna funcțiune a corpului;

În ciuda preconcepțiilor că lămâia are un puternic efect astringent, apa cu lămâie este recomandată atât în cazul persoanelor constipate (favorizează evacuarea), cât și în caz de diaree (acțiune dezinfectantă);

Băutura de apă cu lămâie, consumată pe stomacul gol, activează funcțiile renale și purifica rinichii;

O ceașcă de apă călduță, în care este dizolvat sucul unei jumătăți de lămâi, stimulează în mod delicat metabolismul, fiind recomandată persoanelor ce încearcă să slăbească;

La polul opus, trag beneficii și persoanele foarte slabe, întrucât același suc de lămâie reușește să energizeze organismul;

Similar ”dușului cel de toate zilele”, apă cu lămâie este considerată un mijoc de ”spălare” internă, apa călduță având rolul de a dizolva impuritățile.

Apa cu lămâie, recomandări
Din moment ce rolul apei cu lămâie este să curețe organismul pe interior, este recomandat să nu se consume ulterior, niciun alt aliment, pentru cel puțin o oră.

Această dietă cu suc de lămâie este indicată tuturor, indiferent de vârstă, mai puțin pesoanelor ce sunt afectate de patologii severe: insuficiență hepatică, artrită cronică, hiperciditate gastrică.

Suc de lamaie retete

Mai jos am să vă ofer câteva rețete și idei pentru un suc de lamaie delicios și detoxifiant.

Rețetă suc de lamaie detox

 • 2 linguri de suc de lamaie sau lime proaspăt stors sau
 • 2 linguri de sirop de artar organic (maple syrup). Îl puteți comanda aici
 • Un vârf de linguriță cu piper cayenne măcinat. Vă recomand să-l măcinați singur.
 • 250 mililitri de apă călduță (purificată, nu distilată – apa distilată nu conține minerale!)

Rețetă suc de lamaie cu ghimbir

 • O lămâie bio sau netratată
 • 500 ml apă plată călduță
 • câteva linguri cu miere organica (încercați să nu o faceți prea dulce). dacă sunteți alergic la miere, puteți folosi siropul organic de artar
 • 5-6 cm de rădăcină de ghimbir
 • câteva frunze de mentă proaspătă (striviți menta cu o linguriță)

Reteta suc de lamaie cu bicarbonat

 • o lingurita bicarbonat de sodiu
 • 1-2 lamai stoarse
 • câteva linguri cu miere organică
 • 500 ml de apă călduță

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *