Creatina monohidrata pret si la ce foloseste

10 min


bodybuilding creatina monohidrata
0
(0)

Creatina monohidrata C4H11N3O3 este cel mai popular supliment alimentar, folosit cu predilecție de sportivi pentru dezvoltarea masei musculare.

Dacă frecventezi sălile de fitness, probabil că ai auzit diverse persoane discutând despre beneficiile creatine i în dezvoltarea musculară.

Și dacă te-ai hotărât și vrei să iei suplimente de creatină, trebuie să știi că este extrem de important să nu iei acest supliment de capul tău. În funcție de exercițiile pe care le practici și de intensitatea antrenamentelor tale, îți recomand să discuți cu un antrenor de fitness licențiat sau cu un specialist nutriționist. Astfel, vei fi informat corect despre suplimentele de creatină și mai ales de cantitatea pe care organismul tău are nevoie în timpul exercițiilor solicitante.

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Creatină Muscletech 400 gr

CEA MAI POPULARĂ CREATINĂ

Creatina Muscletech, Essential Series, Platinum 100% Creatine, Unflavored, 14.11 oz (400 g)  este produsul iHerb nr 1 în categoriile Creatina Monohidrată și Creatină micronizată, și numărul 5 în categoria Sports Nutrition

39,17$ ( 193 Lei)

-5% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Ce este creatina monohidrata

Creatina este un produs chimic care se găsește în organism. Este produsă în mod natural de ficat, rinichi și pancreas. Aproximativ 95% din creatina din organismul tău apare în mușchi, în timp ce restul de 5% se găsește în creier, ficat sau în rinichi.

Creatina a fost intens studiată încă din anii ’80, fiind publicate peste 1.000 de studii. Avantajul principal al suplimentării cu creatină este creșterea capacității fizice, atât în sala de forță, cât și pe teren. Majoritatea studiilor care vizează îmbunătățirea performanței au constatat o îmbunătățire cu aproximativ 10-20% în exercițiile de o intensitate ridicată.

De exemplu, într-un studiu, cei care au primit creatină au fost capabili să efectueze, în medie, 1-2 repetări suplimentare. Deși 1-2 repetări suplimentare ar putea să nu pară mult, de-a lungul timpului, capacitatea de a face cu 10-20% mai multe repetări se traduce prin creșterea creșterii musculare și creșterea forței.

Creatina din alimente

În alimente se găsește în fructele de mare și în carnea roșie. Creatina crește capacitatea organismului de a produce energie rapid.

Poate fi creată și în laborator, astfel că pe piață există extrem de multe suplimente nutrive de creatina monohidrata.

După consumul de proteine, organismul creează creatină, prin rinichi și ficat. Mușchii transformă apoi creatina în fosfat de creatină, care este apoi transformat în trifosfat de adenozină / adenozintrifosfat (ATP).

ATP-ul (compus care conține trei grupari fosfat, riboza, adenina), este denumit și moneda energetică a celulei. Joacă un rol cheie în metabolismul uman, trifosfatul de adenozină fiind utilizat pentru transportul de energie chimică, în procese importante precum: sinteza proteinei, fotosinteză, fermentație, respirație aerobă

Utilizarea creatinei monohidrate este folosită pentru îmbunătățirea performanțelor atleților și a forței musculare.

Creatina este folosită pe cale orală, inclusiv pentru crampe musculare, scleroză multiplă, depresie și multe alte afecțiuni. De asemenea, unele persoane folosesc creatina pentru a trata anumite afecțiuni ale creierului, insuficiență cardiacă congestivă și alte afecțiuni.

Creatina poate fi utilizată pentru tratarea îmbătrânirii pielii

Anumite cercetări sugerează că o cremă care conține creatină, aplicată pe față în fiecare zi timp de șase săptămâni, ar putea reduce ridurile la bărbați. Un alt studiu sugerează că o cremă care conține creatină și acid folic poate fi folosit împotriva daunelor provocate de arsurile solare și a ridurilor).

Deși creatina este recomandată pentru unele afecțiuni, nu există studii avansate care să demonstreze acest lucru. Se știe însă că persoanele care au un nivel scăzut de creatină – cum ar fi vegetarienii – par să beneficieze cel mai mult de aceste suplimente.

Unele produse care conțin creatină sunt extrem de populare în rândul sportivilor, iar mai jos am să vă ofer câteva produse, precum și prețul practicat de site-ul iherb, cel mai mare magazin online din lume de suplimente alimentare și produse naturiste.

Creatina Monohidrată și NMN – Un Duo Puternic pentru Performanță și Longevitate

Creatina monohidrată și NMN Nicotinamidă Mononucleotidă sunt două suplimente populare în domeniul fitness și sănătate. Îmbinarea lor poate oferi beneficii semnificative atât pentru performanță, cât și pentru longevitate. Descoperă cum aceste două suplimente pot funcționa împreună pentru a-ți sprijini obiectivele de sănătate.

Creatina monohidrată pentru performanță și putere

Creatina monohidrată este un supliment eficient pentru creșterea puterii și a masei musculare. Ea ajută la regenerarea ATP, furnizând energie rapidă mușchilor în timpul exercițiilor fizice.

NMN pentru sănătate celulară și longevitate

NMN este un precursor al NAD+ (Nicotinamidă Adenin Dinucleotidă), o moleculă esențială pentru sănătatea celulară și metabolism. Suplimentarea cu NMN poate susține procesele de reparare a ADN-ului, reducând efectele îmbătrânirii și promovând longevitatea.

Combinația creatină monohidrată și NMN Împreună, creatina monohidrată și NMN pot oferi un suport puternic pentru performanță și longevitate. Creatina poate îmbunătăți performanța fizică, în timp ce NMN susține sănătatea celulară și vitalitatea.

Cum să iei creatina monohidrată și NMN împreună

Pentru a beneficia de avantajele ambelor suplimente, urmează recomandările de dozare specifice fiecăruia. De obicei, se recomandă 3-5 grame de creatină monohidrată și 250-500 mg de NMN zilnic.

Creatina monohidrată și NMN pot forma un duo puternic pentru a-ți sprijini performanța și longevitatea. Luând în considerare nevoile și obiectivele tale personale, acest tandem de suplimente poate contribui semnificativ la îmbunătățirea sănătății și a calității vieții. Consultă un specialist înainte de a începe orice regim de suplimentare.

Creatina monohidrata pret

Am verificat câteva prețuri pentru creatina monohidrată și am să prezint câteva variante de creatină, precum și prețul acestora.

Din ce am văzut, site-urile românești de profil oferă prețuri cuprinse între 30 și 250 de lei pentru un flacon de creatină pudră. În urma analizei mai multor produse, am observat că prețurile practicate se învârt în jurul sumei de 100 de lei / kg de creatina pudra.

 • Creatină California Gold Nutrition, flacon 454gr, itested (testată de un laborator independent) – 14$
 • Sierra Fit, Micronized Creatine Powder, fără arome, 16 oz (454 g) – preț 13$, preț din care mai scădeți eventualele discounturi și reducerea de 5% sau 10%, folosind codul promoțional iherb: AXC0435
 • Muscletech, Essential Series, Platinum 100% Creatine, 400 grame – preț 9.23$.
 • Prețurile sunt orientative și pot diferi de la o săptămâna la alta. În plus la acest preț se mai adaugă diverse reduceri promoționale.

Creatina pastile sau pudră?

În general sunt împotriva pastilelor de orice formă. Pentru a-și păstra forma, tabletele conțin adesea agenți de legare sau materiale de umplutură. Pastilele pot conține

 • Celuloză microcristalină
 • Difosfat de calciu
 • Stearat de magneziu
 • Dioxid de siliciu.

Stearatul de magneziu se știe că afectează timpul de eliberare a substanțelor active. Celuloză microcristalină sau E 460 este un agent de îngroșare. Difosfat de calciu E450 este un regulator de aciditate / emulgator / stabilizator.

Recomand ca înainte să te apuci să consumi regulat creatina sub formă de pastile, să verifici toate ingredientele pe care acesta le conține. În cazul pastilelor, acestea sunt dure și pot trece nedigerate prin sistemul digestiv. Spre deosebire de pudră, timpul de absorbție în organism este și el mai mare. În plus, conține tot felul de aditivi și prostii de care organismul tău sigur nu are nevoie.

Pe site-ul iherb găsești zeci de produse de creatină monohidrată, inclusiv brand-uri recunoscute, precum: Muscletech, Optimum Nutrition, GAT, Prosupps, ALLMAX Nutrition, Cellucor, BSN.

Cea mai buna creatina – Cum să Alegi Suplimentul Potrivit

Alegerea celei mai bune creatine poate fi o sarcină dificilă, mai ales că piața este plină de opțiuni diverse. Creatina este un supliment popular în rândul sportivilor și persoanelor active, datorită capacitații sale de a crește puterea, performanța și masa musculară.

Cu toate acestea, nu toate produsele de creatină sunt create egale. Pentru a-ți asigura că alegi suplimentul potrivit, care să-ți ofere rezultatele dorite și să se potrivească cu stilul tău de viață, este important să fii bine informat și să știi ce criterii să iei în considerare. Acest ghid îți va oferi pașii necesari pentru a lua decizia corectă în alegerea celei mai bune creatine pentru tine.

Alege creatina monohidrată pură

Creatina monohidrată pură este cea mai studiată și eficientă formă de creatină disponibilă pe piață. Aceasta a demonstrat în numeroase studii capacitatea de a crește puterea, performanța și masa musculară. Când alegi un supliment de creatină, este important să te asiguri că produsul conține creatină monohidrată pură, fără aditivi sau alte ingrediente care ar putea diminua efectele benefice ale creatinei.

Avantajele creatinei monohidrată pure includ

 • Absorbție rapidă: Creatina monohidrată pură este rapid absorbită de mușchi, ceea ce permite o utilizare eficientă a energiei în timpul exercițiilor fizice.
 • Cercetare extinsă: Creatina monohidrată pură are o bază solidă de studii științifice care atestă eficacitatea și siguranța sa.
 • Fără aditivi: Creatina monohidrată pură nu conține coloranți, arome artificiale, zahăr sau conservanți, astfel încât să te poți concentra pe beneficiile pe care le oferă creatina în sine.

Atunci când alegi un produs cu creatină monohidrată pură, ai grijă să verifici eticheta și lista ingredientelor pentru a te asigura că nu conține alte substanțe adăugate. Optează pentru un supliment simplu și eficient, care îți va oferi toate beneficiile creatinei monohidrată fără a-ți face griji în legătură cu aditivii nedoriti.

Creatina monohidrată este forma cea mai studiată și eficientă. Alege un produs care conține creatină monohidrată pură, fără aditivi.

Creatina Micronizată – O Opțiune Avansată pentru Performanță și Absorbție Rapidă

Creatina micronizată este o formă avansată de creatină monohidrată, care a trecut printr-un proces de micronizare pentru a îmbunătăți solubilitatea și absorbția. Acest tip de creatină oferă beneficiile clasice ale creatinei monohidrată, dar cu o absorbție mai rapidă și o digestie mai ușoară. Află cum funcționează creatina micronizată și de ce ar putea fi o opțiune potrivită pentru tine.

Procesul de micronizare Micronizarea este un proces prin care creatina monohidrată este măcinată în particule mai mici. Aceasta crește suprafața totală a particulelor, ceea ce duce la o solubilitate și o absorbție mai bună în organism.

Beneficiile creatinei micronizate Creatina micronizată oferă toate beneficiile creatinei monohidrată, cum ar fi creșterea puterii, performanței și masei musculare. În plus, absorbția mai rapidă poate oferi energie rapidă în timpul antrenamentelor.

Avantajele față de creatina monohidrată

Deși creatina micronizată și creatina monohidrată oferă aceleași beneficii de bază, forma micronizată are câteva avantaje suplimentare, cum ar fi:

 • Solubilitate mai bună: Creatina micronizată se dizolvă mai ușor în lichide, ceea ce înseamnă că se amestecă mai bine și nu lasă reziduuri granulate.
 • Absorbție îmbunătățită: Datorită particulelor mai mici, creatina micronizată poate fi absorbită mai rapid și mai eficient de organism.
 • Digestie ușoară: Unii utilizatori pot experimenta disconfort digestiv sau balonare cu creatina monohidrată. Creatina micronizată tinde să fie mai ușor tolerată în acest sens.

Creatina micronizată este o opțiune avansată pentru cei care caută beneficiile creatinei monohidrată, dar cu o solubilitate și o absorbție mai bună. Acest tip de creatină poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care vor să își sporească performanțele în sala de sport, în timp ce beneficiază de o digestie mai ușoară și de o utilizare mai eficientă a suplimentului.

Verifică sursele de producție

Un aspect esențial în alegerea unui supliment de creatină de înaltă calitate este verificarea surselor de producție. Calitatea și siguranța produsului depind în mare măsură de procesul de fabricație și de ingredientele utilizate. Iată câteva sfaturi pentru a verifica sursele de producție:

 • Laboratoare certificate și testate: Asigură-te că produsul pe care îl alegi este fabricat într-un laborator certificat, care respectă standardele de calitate și siguranță impuse. Laboratoarele certificate GMP (Good Manufacturing Practices) sunt un bun punct de plecare, deoarece acestea respectă normele stricte pentru calitatea produsului și a procesului de fabricație.

 • Transparență în producție: În căutarea unui supliment de creatină de înaltă calitate, este important să găsești o companie care este transparentă în ceea ce privește procesul de producție și sursa ingredientelor. Acest lucru te poate ajuta să fii sigur că produsul pe care îl alegi este de cea mai bună calitate posibilă.

 • Testare independentă: Optează pentru produse care au fost testate de laboratoare independente, pentru a verifica puritatea și calitatea creatinei monohidrată. Aceasta asigură că produsul conține ceea ce declară eticheta și nu există impurități sau alte substanțe nedorite.

 • Proveniența ingredientelor: Verifică proveniența ingredientelor folosite în supliment. Ideal ar fi să optezi pentru un produs cu ingrediente obținute din surse de încredere, care garantează calitatea și siguranța acestora.

Prin verificarea surselor de producție, te poți asigura că alegi un supliment de creatină care îți va oferi rezultatele dorite într-un mod sigur și eficient. Caută produse fabricate în condiții de calitate înaltă. Alege creatina produsă în laboratoare certificate și testate.

Citește recenzii, păreri și recomandări

Opiniile celor care au folosit deja un supliment de creatină pot oferi informații valoroase în alegerea celei mai bune opțiuni. Când te afli în căutarea unui produs de creatină, ia în considerare următorii pași:

 • Cercetează recenziile online: Verifică recenziile și părerile utilizatorilor pe platforme de vânzare online, forumuri și site-uri specializate în fitness și nutriție. Acest lucru îți poate oferi o perspectivă asupra eficacității și a posibilelor efecte secundare ale produsului.

 • Discută cu antrenorul sau nutriționistul: Profesioniștii în domeniul sportului și nutriției pot oferi recomandări bazate pe experiența și cunoștințele lor. Discută cu antrenorul tău personal sau nutriționistul despre opțiunile de creatină și solicită-le părerea.

 • Consultă prietenii și cunoscuții: Dacă ai prieteni sau cunoscuțe care au folosit creatina, întreabă-i despre experiența lor și despre produsul pe care l-au utilizat. Acest lucru te poate ajuta să obții informații din prima mână despre eficiența și calitatea diferitelor produse disponibile.

 • Compară opiniile diferitelor surse: Nu te baza doar pe o singură sursă de informații. Compară recenziile, părerile și recomandările din mai multe surse pentru a obține o imagine de ansamblu asupra produsului pe care intenționezi să-l alegi.

Ține minte că experiența fiecărei persoane poate varia, iar ceea ce funcționează pentru un individ s-ar putea să nu fie la fel de eficient pentru altcineva. Cu toate acestea, informațiile colectate de la diferite surse te pot ajuta să faci o alegere mai informată în privința suplimentului de creatină potrivit pentru tine.

Verifică eticheta produsului

Examinarea etichetei produsului este esențială pentru a te asigura că suplimentul de creatină pe care îl alegi este potrivit pentru nevoile și preferințele tale. Următoarele aspecte sunt importante de avut în vedere:

 • Lista ingredientelor: Verifică lista ingredientelor pentru a te asigura că produsul conține creatină monohidrată pură și nu are aditivi nedoriti, cum ar fi zahăr, coloranți sau arome artificiale. De asemenea, asigură-te că produsul nu conține ingrediente la care ai alergie sau pe care preferi să le eviți.

 • Doza recomandată: Consultă eticheta pentru a verifica doza recomandată de creatină. De obicei, se recomandă 3-5 grame de creatină zilnic, dar acest lucru poate varia în funcție de produs și de nevoile individuale.

 • Instrucțiuni de utilizare: Verifică instrucțiunile de utilizare pentru a afla cum să administrezi corect creatina. Unele produse pot necesita amestecare cu apă, în timp ce altele pot fi luate sub formă de capsule sau tablete.

 • Informații nutriționale: Examinează informațiile nutriționale pentru a vedea dacă produsul conține calorii, carbohidrați sau alte macronutrienți. Acest lucru poate fi important, mai ales dacă urmezi o dietă specifică sau ai restricții alimentare.

 • Data de expirare: Verifică data de expirare a produsului pentru a te asigura că vei putea să-l consumi înainte ca acesta să devină inutilizabil.

Prin verificarea etichetei produsului, te poți asigura că alegi un supliment de creatină care corespunde nevoilor și preferințelor tale, și care va contribui la atingerea obiectivelor tale în materie de fitness și sănătate.

Compară prețurile și disponibilitatea

Alege un produs cu un raport bun calitate-preț. Verifică disponibilitatea în magazinele online și locale.

 

Am verificat câteva site-uri ca să văd care sunt cea mai populara creatina în rândul internauților. M-am folosit și de google ads, așa că mi-am format câteva idei, idei care se vor transforma mai mult ca sigur într-un articol despre cea mai buna creatina pe piata, articol bazat bineînțeles pe alegerile voastre.

Cum ziceam mai sus, cele mai populare sunt cele produse de GNC, Optimum Nutrition și Muscletech.

Foloseste codul promotional AXC0435 pentru a cumpăra creatină și primești minim 5% reducere detalii aici

Recomandarea noastră! Evită pastilele și alege creatina pudra sau creatina micronizată.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *