Creatina monohidrata pret si la ce foloseste

4 min


bodybuilding creatina monohidrata
0
(0)

Creatina monohidrata C4H11N3O3 este cel mai popular supliment alimentar, folosit cu predilecție de sportivi pentru dezvoltarea masei musculare.

Dacă frecventezi sălile de fitness, probabil că ai auzit diverse persoane discutând despre beneficiile creatine i în dezvoltarea musculară.

Și dacă te-ai hotărât și vrei să iei suplimente de creatină, trebuie să știi că este extrem de important să nu iei acest supliment de capul tău. În funcție de exercițiile pe care le practici și de intensitatea antrenamentelor tale, îți recomand să discuți cu un antrenor de fitness licențiat sau cu un specialist nutriționist. Astfel, vei fi informat corect despre suplimentele de creatină și mai ales de cantitatea pe care organismul tău are nevoie în timpul exercițiilor solicitante.

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Creatină Muscletech 400 gr

CEA MAI POPULARĂ CREATINĂ

Creatina Muscletech, Essential Series, Platinum 100% Creatine, Unflavored, 14.11 oz (400 g)  este produsul iHerb nr 1 în categoriile Creatina Monohidrată și Creatină micronizată, și numărul 5 în categoria Sports Nutrition

9.23$ (38 Lei)

-5% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Ce este creatina monohidrata

Creatina este un produs chimic care se găsește în organism. Este produsă în mod natural de ficat, rinichi și pancreas. Aproximativ 95% din creatina din organismul tău apare în mușchi, în timp ce restul de 5% se găsește în creier, ficat sau în rinichi.

Creatina a fost intens studiată încă din anii ’80, fiind publicate peste 1.000 de studii. Avantajul principal al suplimentării cu creatină este creșterea capacității fizice, atât în sala de forță, cât și pe teren. Majoritatea studiilor care vizează îmbunătățirea performanței au constatat o îmbunătățire cu aproximativ 10-20% în exercițiile de o intensitate ridicată.

De exemplu, într-un studiu, cei care au primit creatină au fost capabili să efectueze, în medie, 1-2 repetări suplimentare. Deși 1-2 repetări suplimentare ar putea să nu pară mult, de-a lungul timpului, capacitatea de a face cu 10-20% mai multe repetări se traduce prin creșterea creșterii musculare și creșterea forței.

Creatina din alimente

În alimente se găsește în fructele de mare și în carnea roșie. Creatina crește capacitatea organismului de a produce energie rapid.

Poate fi creată și în laborator, astfel că pe piață există extrem de multe suplimente nutrive de creatina monohidrata.

După consumul de proteine, organismul creează creatină, prin rinichi și ficat. Mușchii transformă apoi creatina în fosfat de creatină, care este apoi transformat în trifosfat de adenozină / adenozintrifosfat (ATP).

ATP-ul (compus care conține trei grupari fosfat, riboza, adenina), este denumit și moneda energetică a celulei. Joacă un rol cheie în metabolismul uman, trifosfatul de adenozină fiind utilizat pentru transportul de energie chimică, în procese importante precum: sinteza proteinei, fotosinteză, fermentație, respirație aerobă

Utilizarea creatinei monohidrate este folosită pentru îmbunătățirea performanțelor atleților și a forței musculare.

Creatina este folosită pe cale orală, inclusiv pentru crampe musculare, scleroză multiplă, depresie și multe alte afecțiuni. De asemenea, unele persoane folosesc creatina pentru a trata anumite afecțiuni ale creierului, insuficiență cardiacă congestivă și alte afecțiuni.

Creatina poate fi utilizată pentru tratarea îmbătrânirii pielii (anumite cercetări sugerează că o cremă care conține creatină, aplicată pe față în fiecare zi timp de șase săptămâni, ar putea reduce ridurile la bărbați. Un alt studiu sugerează că o cremă care conține creatină și acid folic poate fi folosit împotriva daunelor provocate de arsurile solare și a ridurilor).

Deși creatina este recomandată pentru unele afecțiuni, nu există studii avansate care să demonstreze acest lucru. Se știe însă că persoanele care au un nivel scăzut de creatină – cum ar fi vegetarienii – par să beneficieze cel mai mult de aceste suplimente.

Unele produse care conțin creatină sunt extrem de populare în rândul sportivilor, iar mai jos am să vă ofer câteva produse, precum și prețul practicat de site-ul iherb, cel mai mare magazin online din lume de suplimente alimentare și produse naturiste.

Creatina monohidrata pret

Am verificat câteva prețuri pentru creatina monohidrată și am să prezint câteva variante de creatină, precum și prețul acestora.

Din ce am văzut, site-urile românești de profil oferă prețuri cuprinse între 30 și 250 de lei pentru un flacon de creatină pudră. În urma analizei mai multor produse, am observat că prețurile practicate se învârt în jurul sumei de 100 de lei / kg de creatina pudra.

  • Creatină California Gold Nutrition, flacon 454gr, itested (testată de un laborator independent) – 14$
  • Sierra Fit, Micronized Creatine Powder, fără arome, 16 oz (454 g) – preț 13$, preț din care mai scădeți eventualele discounturi și reducerea de 5% sau 10%, folosind codul promoțional iherb: AXC0435
  • Muscletech, Essential Series, Platinum 100% Creatine, 400 grame – preț 9.23$.
  • Prețurile sunt orientative și pot diferi de la o săptămâna la alta. În plus la acest preț se mai adaugă diverse reduceri promoționale.

Creatina pastile sau pudră?

În general sunt împotriva pastilelor de orice formă. Pentru a-și păstra forma, tabletele conțin adesea agenți de legare sau materiale de umplutură. Pastilele pot conține

  • Celuloză microcristalină
  • Difosfat de calciu
  • Stearat de magneziu
  • Dioxid de siliciu.

Stearatul de magneziu se știe că afectează timpul de eliberare a substanțelor active. Celuloză microcristalină sau E 460 este un agent de îngroșare. Difosfat de calciu E450 este un regulator de aciditate / emulgator / stabilizator.

Recomand ca înainte să te apuci să consumi regulat creatina sub formă de pastile, să verifici toate ingredientele pe care acesta le conține. În cazul pastilelor, acestea sunt dure și pot trece nedigerate prin sistemul digestiv. Spre deosebire de pudră, timpul de absorbție în organism este și el mai mare. În plus, conține tot felul de aditivi și prostii de care organismul tău sigur nu are nevoie.

Pe site-ul iherb găsești zeci de produse de creatină monohidrată, inclusiv brand-uri recunoscute, precum: Muscletech, Optimum Nutrition, GAT, Prosupps, ALLMAX Nutrition, Cellucor, BSN.

Cea mai buna creatina

Am verificat câteva site-uri ca să văd care sunt cea mai populara creatina în rândul internauților. M-am folosit și de google ads, așa că mi-am format câteva idei, idei care se vor transforma mai mult ca sigur într-un articol despre cea mai buna creatina pe piata, articol bazat bineînțeles pe alegerile voastre.

Cum ziceam mai sus, cele mai populare sunt cele produse de GNC, Optimum Nutrition și Muscletech.

Foloseste codul promotional AXC0435 pentru a cumpăra creatină și primești 5% reducere detalii aici

Recomandarea noastră! Evită pastilele și alege creatina pudra sau creatina micronizată.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
1
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.