Miere de Manuka ? proprietati, pret și ce este aceasta miere

4 min


borcan miere manuka
3.3
(4)

Mierea originală de manuka ✅ este o miere produsă în Noua Zeelandă și este cea mai buna miere din comert, este o miere ideala pentru organism si imunitate și este comercializată pe scară largă în toată lumea.

Spre rușinea mea, recunosc că până de curând nu am auzisem de mierea manuka și făceam confuzie între aceasta și mierea de mană. Când am spus colegilor de servici și rudelor că lucrez la un articol despre mierea manuca, răspunsul a fost cam același, „cum nu ai auzit de mierea manuka?”

Se pare că sunt ultima persoană din țară care nu a auzit de proprietățile miraculoase ale mierii de manuka. Glumesc puțin, nu sunt ultima persoană din țară, dar sunt cu siguranță printre cei mulți care nu au auzit de proprietățile miraculoase ale acestei mieri.

În acest articol am să încerc să cuprind cât mai multe informații despre această miere, pe cât de bună, pe atât de specială. Voi acoperi noțiuni de bază și voi răspunde la cele mai frecvente întrebări, pentru a vă oferi o descriere completă a mierii de manuka. Nu ezitați să-mi scrieți dacă aveți completări, păreri personale sau orice fel de informații pe care doriți să le adaug în acest articol.

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Miere manuka MGO 573+

Mierea Manuka 573+ este o miere Manuka cu un factor extrem de ridicat, unul din cele mai mari existente pe piață.

44.75$ (180 Lei)

-5% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Ce este Manuka și de unde vine acest nume?

Numele mierii vine de la arborele manuka, așa cum mierea de salcâm provine din pădurile de salcâmi sau mierea de tei provine de la albinele care polenizează arborii de tei.

Arborele Manuka a fost folosit ca remediu pentru sănătate de mai multe sute de ani, însă mulți oameni încă nu știu ce este mierea de Manuka sau ce o face atât de diferită de alte tipuri de miere.

Leptospermum scoparium sau arborele Manuka

Arborele manuka este cunoscut ca un arbore de ceai. Se pare că primii coloniști au folosit acest arbore ca o alternativă la ceaiul negru. Până și căpitanul Cook s-a folosit de frunzele acestui arbore pentru a prepara ceai, plăcându-i în mod deosebit aroma și gustul său amar.

Arborele produce un nectar pe care albinele îl transformă în miere, formând astfel celebra miere de Manuka.

Mierea poate vindeca și trata tăieturi, arsuri și chiar este folosit cu succes ca tratament pentru acnee atunci când este aplicată direct pe piele.

Mierea a fost și este folosită în mod tradițional pentru vindecarea rănilor, calmarea durerilor de gât, prevenirea cariilor dentare și îmbunătățirea problemelor digestive.

Miere de manuka pret

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Miere manuka MGO 400+

CEL MAI BUN PREȚ!

Mierea de Manuka 400+ este o miere Manuka cu un factor extrem de ridicat, unul din cele mai mari existente pe piață.

34.99$ (144 Lei)

-5% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Prețul diferă destul de mult și este stabilit în funcție de factorul MGO, UMF..etc. Mai jos veți găsi un mic ghid de clasificare pentru această miere.

Probabil o să rămâneți șocați de prețul unui borcan cu miere Manuka. O miere cu un factor de peste 200, va sări lejer de 100 de lei pentru un borcan de 250gr. Prețul diferă în funcție de adaosul practicat de fiecare firmă, de aceea vă sfătuiesc să o comandați direct de pe site-ul iHerb, unde aveți garantat cele mai bune prețuri, la care se adaugă și discount-urile oferite de codurile promoționale. Nu uitați să folosiți la finalizarea comenzii, codul promotional iherb : AXC0435

Miere manuka originala

Clasificarea mierii de Manuka

Mierea manuka originală este certificată iar proprietățile acesteia sunt clasificate folosind diferite unități de măsură. UMF, MGO, Kfactor

UMF ™ este unul dintre cele mai utilizate sisteme de clasificare la nivel internațional a mierii Manuka. Prin MGO (sau MG) se măsoară compusulu natural de metilglyoxal din mierea de Manuka.

Unitatea de măsură MGO și ce înseamnă

În primul rând, mierea originală este produsă în Noua Zeelandă. Dacă ați observat, pe sticlele de miere originala se află inscripționate 3 litere, MGO.

MGO reprezintă metilglyoxal, compusul natural care face mierea de Manuka atât de specială.

Nu toată mierea de Manuka este creată egală, iar nivelul MGO poate varia foarte mult. Fiecare borcan orginal este testat și certificat pentru conținut natural de MGO. De aceea, când doriți să cumpărați miere originală manuka, aceasta trebuie să aibă obligatoriu inscripționat nivelul de metilglyoxal MGO.

Metilglyoxal este ingredientul activ și este responsabil pentru efectele antibacteriene. Mierea de manuka are beneficii antivirale, antiinflamatoare, antifungice, antialergice, anti-microbiene și antioxidante.

Nu toate mierea de Manuka este la fel, iar nivelul MGO poate varia foarte mult. Fiecare borcan este testat și certificat pentru conținutul natural de MGO. Factorul MGO îți spune cât de mult MGO este în fiecare borcan de miere – simplu.

Sistemul MGO măsoară în mod direct conținutul de Metilglyoxal. Dacă aveți un borcan pe care este inscripționat 85+ MGO, înseamnă că acesta conține cel puțin de 85mg de Metilglyoxal la 1 kg de miere.

Unitatea de măsură UMF

Unitatea de măsură UMF™ este mai complexă deoarece aceasta măsoară mai mulți factori.

  • Methylglyoxal (MGO / MG)
  • Leptosperin -indică faptul că mierea provide de la arborele Manuka
  • Dihydroxyacetone (DHA) – se află în nectarul florii de Manuka
  • Non-peroxide activity (NPA) – comparabil ca număr cu UMF

Miere Manuka monofloră vs polifloră

Orice borcan cu miere care are un UMF de 5+ este o miere de Manuka monofloră. Orice borcan sub sub UMF 5+ este o miere de Manuka multifloră.

Mierea monofloră este mierea care provine din nectarul unei flori principale (exemplu miere de tei, miere de salcâm..etc). În cazul mierii de Manuka, aceasta este floarea de Manuka.

Mierea polifloră este mierea care provine din nectarul mai multor flori sau miere care a fost amestecată cu altă miere. Dacă nivelurile de Manuka din miere nu sunt suficient de mari, o miere de Manuka va fi etichetată ca o Miere Manuka multifloră și va avea o unitate de măsură sub 5 UMF sau sub 83 MGO.

Uitându-mă la unitățile de măsură, am observat că există mai multe tipuri de clasificare a mierii Manuka. Deoarece ar fi însemnat să lungesc foarte mult acest articol, am preferat să fac un alt articol doar despre unitățile de clasificare. Articolul va fi postat în curând pe blogul nostru.

Sfatul W!K! Nu cumpărați miere manuka cu un factor sub 83 MGO sau 5 UMF!

Indiferent că alegeți o miere de manuka cu un factor de până la 400 sau o miere cu un factor MGO mai ridicat, proprietățile antibacteriene ale mierii sunt de necontestat.

În cazul în care alegeți o miere cu un grad MGO foarte ridicat, e bine să vă documentați foarte bine în prealabil, deoarece aceasta poate avea efecte secundare, în special pentru cei alergici la produsele apicole. Ca idee, trebuie să știți că, cu cât factorul MG (Methylglyoxal) este mai ridicat, cu atât mierea are proprietăți antibiotice mai mari, deci teoretic ar trebui să fie de bine.

Am stat de vorbă cu câteva persoane care au folosit mierea de manuca și au fost foarte mulțumite, în special în cazul copiilor, al celor mici, unde folosirea antibioticelor nu este foarte recomandată. Antibioticul care se găsește în mod natural în această miere este preferat de multe mămici, în special în sezonul rece.

Recomand să aveți întodeauna un borcan cu miere în casă, cu atât mai bine dacă este miere de manuka.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 4

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Buna seara, așa de tare a denaturat omenirea încât vor
    Sa facă bani, doar nemunciți. Dedandu se la absolut orice mistificări. Se vinde miere Manuka cu indice mgo de peste 1000!! O mie!! La prețul de 4.000 lei, patrumiilei, borcănel de 250 gr și unul de 500 gr!! Minunăția vieții, și cumpărătorul și vânzătorul!!

    1. recomand mierea de mana. Daca gasiti o sursa autentica, cu miere de mana autentica, recomand sa o folositi. Are proprietati antibacteriene la fel ca mierea de manuka, doar ca nu este promovata in acest stil. Aveti perfecta dreptate