Uber Eats se închide începând cu 4 Iunie 2020

1 min


uber eats romania
0
(0)

Uber Eats se retrage din România începând cu 4 Iunie 2020. Tot din 4 Iunie 2020 Uber Eats își închide activitatea și în Egipt, Cehia, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina.

De această de decizie nu sunt afectate operațiunile de Uber sharing / hailing, aplicația Uber fiind lider detașat pe piața din România și nu numai.

Compania Uber este activă pe piața din România încă din 2015, extinzându-și serviciile din 2016 și în orașe precum Timișoara, Cluj Napoca și Brașov. După Polonia, România este a doua cea mai importantă piață din Europa de este și a cincea din Uniunea Europeană.

Operațiunile UberEats din Arabia Saudită vor fi transferate către compania Careem, subsidiara Uber. Cei de la Careem operează în țările arabe, fiind prezenți în peste 100 de orașe din Asia și Orientul Mijlociu. Careem a fost achiziționată de Uber în Martie 2019 contra sumei de 3,1 miliarde de dolari.

De asemenea, cei de la Uber au declarat că divizia UberEats aducea doar 1% din veniturile totale, în timp ce pierderile țările mai sus menționate au reprezentat 4% din totalul pierderilor pe trimestrul 1 al anului 2020.

actiuni uber

În urma anunțului Uber, acțiunile companiei au scăzut ușor, ajungând în premarket la o valoare de 27,40$ pentru o acțiune. Acțiunile Uber au fluctuat în ultimul timp, fiind în creștere după ce la 18 Martie 2020 ajunseseră la un minim de 14,82$.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *