Cât câștiga un șofer Uber în 2020

7 min


uber

M-am apucat de Uber în ultima zi a anului 2019. M-a împins curiozitatea, nevoia de a face ceva bani suplimentar, dar și pentru a putea scrie pe blogul personal despre meseria de șofer Uber.


Update 30 Septembrie 2020. Am postat câteva impresii pe blogul meu de șofer de ridesharing. Urmează să îl actualizez în următoarele zile. Să vă ofer un mic inside despre clienți, despre încasări și alte lucruri. Cum nu am făcut decât part time, nu pot da foarte foarte multe detalii, dar vă puteți face măcar câteva idei.

Update 17 Septembrie 2020. Spre surprinderea mea, această pagină a devenit extrem de populară. Nu am mai făcut ride sharing din prima săptămână a lui Iunie, când am renunțat să mai lucrez. De ce? E mult de spus și am să scriu pe blog, începând de săptămâna viitoare.

Între timp, din Iunie și până la mijlocul lui Septembrie, am obținut toate autorizațiile necesare pentru a-mi desfășura activitatea pe propria mașină. Vorbesc aici, de atestatul de manager taxi și transport alternativ, ATA – autorizația de transport alternativ, copia conformă și ecusoanele. Mai am să fiscalizez casa de marcat și gata, mă pot apuca iar de treabă.

Voi detalia și actualiza fiecare articol referitor la această activitate, în principal pașii necesari pentru a obține autorizațiile, de la înființarea firmei SRL sau PFA, până la obținerea ecusoanelor. Le-am luat pe 16 Septembrie 2020 și epiră pe 15 Octombrie 2020, valabile 1 lună, funny nu? Începem tare de săptămâna viitoare și o să aveți o idee reală despre ce înseamnă activitatea de ride sharing, pe bune, fără ocolișuri, fără ascunzișuri. Nu-mi face nimeni concurență, deci nu am de cine și de ce să mă feresc.

Ne auzim imediat ce fiscalizez casa, mai am nevoie de niște acte, procuri și alte nebunii. Baftă multă!

Update 28 Iunie 2020. Voi păstra acest articol strict pentru cei care vin din motoarele de căutare, astfel încât să le ofer conținut de calitate. Voi finaliza în curând acest articol , urmând ca restul conținutului să fie mutat într-o secțiune de blog.

Datorită comisioanelor mari practicate de aplicații, nu am mai făcut ridesharing în ultima perioadă! Am preferat să lucrez în online și să dezvolt un alt proiect de-al meu.

În cazul în care nu aveți altă soluție și continuați să faceți ride sharing / ride hailing, va trebui să fiți atenți la orice leu cheltuit, inclusiv la km pe care trebuie să îi faceți până la client, dar și cheltuieli inutile precum cafeaua de la aparat sau eventualele cheltuieli cu mâncarea fast food.

Nu ai cont de șofer Uber? Deschide cont acum, durează doar 5 minute. La noi pe site, găsești toți pașii necesari pentru a te apuca de ride sharing.

Cannot find required Table

Un șofer de Uber câștigă relativ decent, deși în ultimul timp au apărut o serie de probleme, cea mai importantă problemă fiind cea legată de comisionul Uber. Comisionul Uber se ridică la valoarea de 25% din banii încasați de la client iar Bolt încasează 20%.

De exemplu la o cursă de 10 Lei, comisionul Uber este de 2,5 Lei. Din restul de 7,5 Lei, veți plăti firma, cartea de muncă, eventuale impozite (pentru cei care nu au cărți de muncă – da! încă există destui șoferi care nu au cărți de muncă). Veți mai plăti gazul și benzina, cheltuielile cu mașina, eventualele reparații. Trebuie să luați în calcul și uzura mașinii.

Am făcut Uber și după ridicarea stării de urgență. Mi-am făcut o idee despre cum merge ride sharing-ul în această perioadă. Clienți sunt gârlă, însă media generală a unei curse nu a depășit 12-13 Lei, cel puțin în cazul meu.

Am să vă dau ca exemplu săptămâna 25 Mai 2020 – 1 Iunie 2020.

Am stat pe aplicația celor de la Uber 46 de ore și 13 minute. Timp în care am produs 1011 Lei + 40 de Lei tips în aplicație. (Uber a încasat comision de aproximativ 340 de Lei). Am mers în total 960 de km (din care 40 în scop personal).

Cum spuneam, am încasat 1051 de Lei în aplicație și aproximativ 60 de lei tips în cash. Din cei 1051 de lei scădem 250 de Lei taxe și comisioane firmă (urmează să fac cursurile de manager de transport și voi băga mașina pe firma mea, aceste costuri vor scădea considerabil). Am rămas cu 800 de Lei

La cei 800 de Lei adăugăm cei 60 de Lei tips cash (aici alt subiect de impozitare, dar să fim serioși, nu declară nimeni tips-ul cash). Avem 860 de lei. Din cei 860 scădem 257 de lei GPL și 40 de lei benzină. Rămânem cu 563 de Lei.

Am mai cheltuit aproximativ 20 de lei la spălătorie. Am devenit expert la self, spăl mașina în 5 minute 🙂 – cât să îi dau o față.

Mai băgăm și cheltuielile cu mâncarea sau cafeaua. Sincer, m-am restrâns foarte mult cu cheltuielile săptămâna asta. Hai să punem 40 de Lei. Am ajuns la 503 Lei.

Din banii ăștia scădem uzura mașinii și alte cheltuieli complementare, exemplu Ulei. Chiar dacă este aproape nouă, mașina mea consumă destul de mult ulei.

Am dat 8500 de euro pe mașină și am luat-o la 33.000 de km. Punem o uzură de 50 de euro pentru 1000 de km (100.000 km = 5000 de euro). Aici o să deschid o discuție, ca să vedem cum putem calcula corect, costul asigurării, cauciucuri, alte cheltuieli cu mașina și într-un final, costul unei mașini noi.

Din cei 503 Lei scădem 253 uzura mașinii (rotunjit). Ajungem la 250 de Lei.

Am uitat să scad ceva? Posibil… Deci am ieșit la 5,3 lei pe ora lucrată, adică la un salariu net de 954 de lei pe lună. Se merită să faci Uber în acest moment, cu comision 25% ? categoric NU!

Câștigurile sunt sub formă de împrumut, exact ca în filmulețul acela care circulă pe internet. Într-o zi va veni scadența și va trebui să scot bani din buzunar. Ca să repar mașina, ca să cumpăr alta..etc.

După cum ați văzut, tips-ul este un factor destul de important și poate ajunge la 10-12% din încasări. Cel mai mult bacșiș se oferă la cursele cash, de obicei noaptea. În aplicație sunt foarte puțini cei care lasă tips.

Cel mai bine a mers duminică seara, s-a mișcat bine și vineri. Sâmbătă seara a fost praf iar în cursul zilei știți foarte bine cât este de aglomerat. Din ce am înțeles se mișcă binișor în intervalul orar 7-10 dimineața.

Cam atât despre ultimele curse făcute de mine ca șofer de Uber. Voi mai face sigur din când în când curse, odată ce voi obține licența de manager de transport și voi activa pe firma mea. Voi face asta însă doar ocazional și doar seara.


Mai jos aveți articolul original scris de mine în Ianuarie 2020 – Neactualizat. Conținutul articolului de mai jos nu este actualizat, însă mă voi ocupa de acest lucru zilele următoare. Mulțumesc pentru înțelegere.


Un sofer Uber câștigă în funcție de cât lucrează. Eu am lucrat ca șofer Uber doar pe timp de noapte, astfel că voi relata experiența mea Uber pe timp de noapte și voi face o analiză aproximativă a câștigurilor în prima săptămână de lucru.

Problema cea mai mare pentru un șofer care oferă servicii de transport rutier în regim de închiriere este comisionul de 25% perceput de Uber. Din punctul meu de vedere ca antreprenor, comisionul este unul logic pentru companie. Cei de la Uber „motivează” șoferii să facă cele 50 de curse, urmând ca după cele 50 de curse efectuate, comisionul să scadă la 3%.

CLICK aici pentru a descărca aplicația UBER Drivers – Uber pentru șoferi

Este întradevăr un pic demoralizant să vezi că pe o cursă de 10 Lei, primești doar 7,5 Lei. Iar din cei 7,5 Lei scazi comisionul perceput de societatea autorizată, cea care deține licență de operator de transport alternativ (asta în cazul în care nu deții tu respectiva licență).

Scade combustibilul, uzura mașinii. Efectiv pentru primele 50 de curse nu faci mare profit și trebuie să știi să faci un management corect pentru fiecare km rulat dacă nu vrei să muncești degeaba.

Nu am ținut o evidenta strictă a cheltuielilor, dar îți pot oferi câteva sfaturi de care ar trebui sa ții cont daca vrei să ieși pe plus atunci când faci Uber.

Mașina – câteva sfaturi utile pentru a menține un rating ridicat

Daca nu ai altă soluție si vrei să folosești o Dacie Logan, te atenționez că o să ai parte de clienți selectivi. Clienții Uber sunt mai Hi Quality decât cei care folosesc serviciile celorlate companii de ride sharing.

  • Ține tot timpul mașina curată, atat pe interior, cât și pe exterior.
  • Pune huse de calitate pe scaune, menține-le curate
  • Alege o muzica potrivită. Personal folosesc Smart FM, dacă îi iei din cluburi, poți schimba pe Virgin Radio.
  • Aerisește mașina regulat. Deschide geamul după fiecare cursă, în special iarna. Poți folosi un purificator de aer pentru autoturism. Este un „must buy” dacă stai mai mult de 25 de ore săptămânal în mașină.
  • Dacă pasagerul se urcă în spate, ai grijă ca pasagerul să aibă spațiu suficient. Se aplică și în cazul în care acesta se așează în față, în special în cazul celor „lungani”.
  • Nu intra în discuții contradictorii.
  • Nu discuta despre companiile concurente de ride sharing.

Cât câștigă un șofer Uber?

Pentru a face cat de cat bani va fi necesar sa lucrezi minim 6-8 ore pe zi și să tragi tare pentru a termina cât mai repede cele 50 de curse cu comision de 25%. După cele 50 de curse, comisionul Uber va fi redus la 3%.

Câștig Uber

Un sofer UberX din București face încasări de 25-35 Lei pe oră. Din acest pret scazi benzina, motorina sau gazul GPL, uzura mașinii.. Etc.

În prima săptămână de Uber am făcut 2047 de Lei (după ce s-au scăzut comisioanele celor de la Uber). Mi-am am făcut un calcul si costul GPL a reieșit undeva la 0.25-0.31 Lei/km.

Nu am făcut un calcul la sânge dar dacă punem o medie de 90 de Lei pentru combustibil pe zi, la 6 zile lucrate ar veni undeva la 540 Lei. Dacă nu aveți un SRL, va trebui să plătiți între 5-10% plus 25-50 Lei pe săptămână „contabilitate”.

Din cei 2047 de Lei, am încasat de la clienți 834 de Lei Cash și 1010 lei în cont de la societatea care deține licența de operator de transport alternativ (comisionul încasat de aceasta s-a ridicat la aproximativ 10% din suma generată).

Vrei să fii șofer Uber?

În cazul în care vrei să te apuci de Uber, primul pas este să te înregistrezi pe site. Click aici . În cazul în care nu te descurci cu limba engleză, completează formularul de mai jos. Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil cu detalii privind modalitatea de a obține copia conforma și licența Uber.

Contactează-ne pentru a deveni șofer Uber

Dacă nu reușești să completezi formularul de înregistrare în limba engleză de pe site-ul oficial UBER România , completează formularul de mai jos. În cel mai scurt timp, unul din reprezentanții W!K! România te va contacta cu informații despre pașii necesari pentru a deveni șofer licențiat UBER

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


What's Your Reaction?

hate hate
4
hate
confused confused
8
confused
fail fail
6
fail
fun fun
5
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
28
love
lol lol
6
lol
omg omg
4
omg
win win
7
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Buna ziua, domnule Remus. Voiam sa urmaresc continuarea acestui articol sa vad evolutia si restul zilelor 21.05 si 22.05… Gata cu acest articol? Deja il urmaream zilnic 🙂