Bucuria – starea de echilibru la care visăm

2 min


echilibru
5
(2)

Să poți sa dai un nume stării prin care treci, înseamnă să te cunoști destul de bine, pe tine însuți. Ce facem însă, când ca indivizi, unici și irepetabili, nu găsim în noi decat dihotomia bine-rău? A vorbi despre emoții și sentimente și a le exprima în mod echilibrat face ca o persoană să devină conștientă de cine este ea, la cel mai profund nivel.

În acest moment de reflexie, ești TU- ca cel care te identifici cu situația,insa ești și Observator neutru – care percepe evenimentele prin prisma Sinelui. Cu alte cuvinte, ori de câte ori simți în tine stări înalte de conștiință ca bucuria, entuziasmul, pasiunea pentru viață – te simți bine, vibrezi pe o frecvență înaltă de conștiință, către stabilitate, echilibru și putere (însă nu aceea care e născută din frică și din control),ci din capacitatea de a iubi și a înțelege alta ființă (starea de compasiune). A fi în acord cu tine însuți, devine un mod de a te onora pe tine și a percepe la cel mai profund nivel, divinitatea din tine.

Acceptarea și aprobarea de sine naște bucuria de a fi și de a împărtăși din lumea ta interioară.

Într-o lume în care verbele,, a avea” și ,, a face” sunt sinonime cu credința că doar așa merit sa fiu iubit, starea de ,, a fi” rămâne ca un diamant înnegrit de noroi căruia,, nu i se cuvine nimic”.

,, Cunoaște-te pe tine insuti” Socrates

,, Cea mai înverșunat luptă este cu tine însuți. Te afli în ambele tabere.” Voltaire

Bucuria, este o stare de conștiință în care simțim că putem să cucerim întreaga lume. Vedem binele, simțim frumosul în culori calde și vii, pe muzica simplă a naturii.

Drumul către sine, este cel mai anevoios, deoarece pe aceasta cale ne oglindim cu ceilalți prin provocările cu care ne confruntăm: – Binele și răul. Se spune că bine faci, bine găsești. Și că, ori de câte ori vezi în ceilalți răul – analizează–te mai bine.

Astfel ne confruntăm cu Bucuria și Tristețea, Reușita și Înfrângerea, în care devenim EROI sau învinși.

Cu siguranță că știi, că viața este alcătuită din momente frumoase și altele care ne dau bătăi de cap. În esență viața este cu suișuri și coborâșuri: între Valea plângerii și culmile succesului și fericirii. Între cele două este viața de zi cu zi…. în care este necesar sa ne adunăm energia și sa ne echilibrăm emoțiile.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *