Prima comanda ❤️ de suplimente alimentare pe iHerb

11 min


biotina
4.2
(5)

Am aflat destul de târziu despre iHerb, dar niciodată nu este prea târziu să economisești. Întâmplarea a făcut să am nevoie de câteva suplimente alimentare și am avut un șoc să văd diferența de preț dintre prețurile de pe iHerb și cele practicate de farmacii sau de unele site-uri naturiste din online-ul românesc. 

Ultima oară (în luna Ianuarie 2022) chiar m-am supărat un pic cu domnișoara de la farmacie. I-am cerut vigantol pentru cel mic și îmi băga pe gât vitamina D de la o companie renumită, de altfel foarte bună, dar cu o diferență de preț uriașă. Nu veți găsi vigantol pe iherb, însă veți găsi alte produse de o calitate excepțională, produse cu un preț redus semnificativ față de rafturile farmaciilor. Veți face economii substanțiale, trebuie doar să comparați prețurile.

În acest articol am să vă descriu experiența mea cu prima comanda online de pe site-ul iHerb, precum și o parte din produsele achiziționate de mine

Nu uitați să folosiți codul de reducere AXC0435 pentru a beneficia de o reducere de 5% din valoare comenzii. 

Cod reducere iherb Martie 2023

Update 26 August 2022. Anul acesta am tot făcut comenzi pe site-ul iherb, însă ultima experiență, cea cu livrarea prin Fan Curior, a fost extrem de pozitivă, astfel că am decis să actualizez acest articol. Anul acesta am făcut o grămadă de comenzi. De la ulei de masaj, suplimente alimentare, acadele bio pentru cel mare, până la ciocolată, cacao și alte sumedenie de produse. 

Livrare produse iHerb prin Fan Curier

Dacă la început cei de la Fan Curier livrau pachete doar până în 2kg, aceștia au crescut greutatea până la 4,5 kg, ceea ce mi se pare mai mult decât suficient. Livrarea prin Fan Curier este gratuită iar ceea ce mi se pare super ok, este că nu te pun să completezi un milion de formulare, nu îți cer cod EORI, așa cum fac cei de la DHL.  Comanda prin Fan curier a ajuns în 9 zile calendaristice, un timp de livrare mai mult decât decent față de livrările prin poșta română (cei care comandă pe iherb de mai mulți ani știu despre ce e vorba).

Vă recomand cu căldură să comandați produsele preferate de pe iherb doar prin Fan Courier și doar în cazuri excepționale să apelați la DHL (atenție! la DHL va trebui să aveți cod EORI)

livrare iherb fan curier

Atenție! Prețurile afișate pe site includ toate taxele (inclusiv TVA). La sosire nu veți mai plăti alte taxe către statul român (în cazul în care comandați livrarea gratuită prin Fan Courier)

Click aici si viziteaza magazinul online iherb

Cod promotional iHerb

 

Prima reducere am primit-o pentru prima comanda efectuată pe site-ul iHerb. Pentru a primi reducerea de bun venit, trebuie să folosiți codul promotional iHerb: AXC0435 . AXC zero patru trei cinci

Codul este valid pentru cumpărăturile din România. Este important de știut că anumite coduri nu sunt valide pentru cumpărăturile din România.

Codul trebuie introdus la finalul cumpărăturilor, la Check Out, de obicei se încarcă automat. Veți primi o reducere de 5% plus reduceri la produsele selecționate în promotii.

Să revenim la comanda iHerb. Nu voi descrie pașii necesari deschiderii unui cont, fiind sigur că vă descurcați.

Update 1 Octombrie 2021

Cum bănuiesc că știți deja, regulile de import s-au schimbat, astfel că nu veți mai putea evita plata TVA. În plus, iHerb nu mai oferă posibilitatea de a trimite colete prin poșta română, fiind disponibile doar DHL și UPS. Am făcut o comandă de test și pot să zic că am fost extrem de impresionat, coletul a ajuns foarte repede în România. Pentru a evita plata unor taxe la DHL, am fost nevoit să fac un cod EORI, lucru extrem de simplu și extrem de folositor.

Va trebui să faceți o traducere a produselor, printr-un formular pus la dispoziție de DHL. Mi-a luat undeva la 15 minute. Oricum prefer de o mie de ori să completez formulare dect să stau în frig câte două ore la oficiul poștal ca să pot intra în posesia coletului, ca să nu mai vorbesc de întârzierile de zeci de zile. Din punctul ăsta de vedere, DHL este numărul 1.

Dacă până acum exista o limitare de greutate pentru coletele trimise prin poșta română, la DHL avem doar o limitare de preț, de 150 de euro (există și o limită de kg, de 68kg, însă nu e cazul aici, majoritatea produselor vândute de iHerb având o greutate optimă)

 • Costuri: TVA 19% și 9%, în funcție de produsele comandate
 • Costuri: Transport 4$-25$
 • Avantaje: Preț redus al produselor. Unele suplimente alimentare, precum cele de la ALIVE, le găsiți la jumătate de preț, cu siguranță veți ieși mai ieftin decît să le cumpărați de pe piață. În plus, există multe produse care nu le veți găsi în România.

Update 29 Iulie 2021

Important! De la 1 Iulie 2021 s-a schimbat legislația privind importul de mărfuri necomerciale în UE. Am să revin cu un update, dar ca idee, livrarea produselor iHerb se face doar prin DHL și UPS, până în limita a 150€. Taxele vamale, adică TVA-ul va fi oprit automat la sursă, de către iHerb.

Pentru discuții desre iherb, nutriție..etc, va astept pe noul nostru grup de facebook https://www.facebook.com/groups/herbs.ro/

Deși este un grup nou și suntem doar câțiva, vă aștept să vă înregistrați pe grupul nostru. O să am grijă să fie un grup interesant și prin care să ne ajutăm reciproc, indiferent dacă vrem să mâncăm sănătos, să slăbim sau pur și simplu să discutăm despre rețete noi.


Prima comandă iHerb am făcut-o pe 14 Noiembrie 2019, fiind achitată în USD prin cardul Revolut. Dacă nu aveți card revolut, puteți folosi orice card bancar, însă este posibil să pierdeți la cursul de schimb valutar.

Comanda a fost în valoare de 79,14 dolari, preț final obținut după cele două reduceri aplicate. Reducere cu codul promotional și reduceri pentru produsele aflate în promoție.

 

Promoții și reduceri iHerb Martie 2023. Foloseste cod AXC0435

 • articol in curs de actualizare
 • 5% reducere până pentru toate produsele comandate. Folosiți la finalul comenzii, codul AXC0435click aici
 • Comenzile mele: voi actualiza lista în următoarele zile. Link cu una din comenzile mele aici

Prima comanda pe site-ul iHerb

Jarrow Formulas, Jarro-Dophilus EPS, 5 Billion, 120 Veggie Caps

Probiotice. Mi-am luat 120 de pastile probiotice Jarro-Dophilus cu 5 miliarde de bacterii probiotice la prețul de 29,37$ (la final am primit un discount de 10,11$ – achitând doar 19,26$ – depinde de promoții, puteți obține prețuri absolut senzaționale în perioadele de campanie). Chiar dacă plătiți prețul întreg de 29,37$, tot ieșiți la jumătate de preț față de anumite magazine din România.

Vitamina B12
Vitamina B12

Solgar, Sublingual Methylcobalamin (Vitamin B12), 1,000 mcg

Vitamina B12. Al doilea produs achiziționat a fost un flacon cu vitamina B12 – Methylcobalamin – 1000 Mcg. Am cumpărat acest produs deoarece de la jumatea lunii August 2019 am încetat să consum carne. Mănânc ocazional doar pește! Prețul achitat pentru un flacon cu 60 de pastile a fost de 6,91$ – aproximativ 30 Lei (prețul înainte de discount 7.87$).

Natrol, Biotin, Maximum Strength, 10,000 mcg, 100 Tablets

Biotina. Am cumpărat un flacon cu biotina de 10.000 mcg – 60 de pastile, la prețul de 4,53$ – aproximativ 20 de Lei (preț înaite de discount 9.99$).

Este mult de scris despre beneficiile biotinei (Vitamina B7 / Vitamina H7). Voi dedica un articol întreg acestei vitamine, astfel că vă recomand să dați un like paginii noastre de facebook.

Biotina contribuie la metabolizarea zahărului și a grăsimilor din organism, stimulează eliminarea toxinelor, poate reduce colesterolul rău – LDL. În plus biotina este esențială pentru o memorie bună. Puteți afla mai multe informații despre biotina, cu un singur search în google.

Nature’s Way, Alive! Children’s Chewable Multi-Vitamin, Orange + Berry Fruit Flavors, 120 Chewable Tablets

Suplimentele alimentare Nature’s Way de la Alive! sunt recunoscute pe plan mondial, fiind prezente în mai toate farmaciile din România.

Am încercat aceste vitamine pentru copii în iarna lui 2018. Le-am cumpărat dintr-un magazin online din România. Am scris aici un articol despre Alive Gummies, Multi-Vitamin pentru copii. În acest articol o să găsiți și prețul achitat pentru aceste vitamine, dar și o comparație de preț.

Jarrow Formulas, Natural SAM-e (S-Adenosyl-L-Methionine) 400, 400mg, 60 Enteric-Coated Tablets

Cel de-al cincilea produs este SAM-e 400, produs de Jarrow Formulas. Acest supliment alimentar trebuie luat cu atenție! Nu este necesară o rețetă, dar vă sfătuiesc să discutați cu medicul de familie sau medicul specialist înainte de a lua acest supliment alimentar.

SAM-e este un compus care este produs în mod natural de organism și are un rol foarte important în funcționarea corectă a organismului. Este folosit în cazurile de ADHD, screloza, boli ale ficatului, depresie, boli ale inimii sau artrita. Îmbunătățește starea mentală, reduce oboseala și anxietatea. Protejează ficatul și ajută bila lenesa.

În România cumpărasem SAMe 200 de la un magazin online, plătind 230 Lei pentru o cutie cu 60 de tablete (SAMe 400, are 400 de mg – dublu față de Same 200). Am plătit 37,68$ (preț înainte de discount 42,94$).

Prețul poate diferi de la o zi la alta. În momentul scrierii acestui articol, la o lună de la comandă, prețul pe site este de 47.71$ – out of stock. Chiar și așa, fără discount, prețul în lei ar fi de 204 Lei. Prețul este mai mic cu 26 de lei, iar cantitatea este dublă (mă refer la cantitatea de SAM-e din fiecare tabletă).

Cum scriam și mai sus, cam toate suplimentele alimentare sunt la jumătate de preț față de farmaciile și magazinele online din România.

Acestea au fost produsele comandate pentru prima oară de pe site-ul iHerb. Prețul final achitat a fost de 79,14$ – aproximativ 339 Lei – curs Revolut. Discout total obținut datorită codului promoțional și al promoțiilor de pe site: 23.28$

În cât timp ajunge comanda iHerb în România?

Comanda iherb ajunge în România destul de repede. Cel mai repede ajunge cu DHL, însă costul comenzii poate varia de la 10 la 25 de dolari iar timpul în care ajunge la voi acasă poate diferi, de la 5 la 10 zile. Coletul ajunge destul de repede, însă formalitățile de vămuire sunt greoaie, iar DHL va cere să completați o serie de documente de vămuire, deși cei

Vrei să faci o comandă la iHerb? Click aici. Nu uita să folosești codul promoțional AXC0435 pentru 5% EXTRA Discount

Cam atât despre prima comanda iHerb. Mai jos aveți factura cu prețurile și discount-ul obținut la prima comandă. Nu ezitați să ne contactați pe facebook în cazul în care aveți întrebări.

Factura iHerb

Update comanda iHerb

Recunosc că am devenit fan iHerb și abia aștept să comand ceva nou, ceva de care am nevoie în casă sau suplimente alimentare pentru mine și pentru copilul meu.

O altă comandă făcută de mine la magazinul online iHerb a inclus următoarele produse:

 • California Gold Nutrition, Superfoods, Organic Spirulina Powder, 8.5 oz (240 g) – link produs
 • Wiley’s Finest, Wild Alaskan Fish Oil, For Kids!, Beginner’s DHA, Natural Strawberry Watermelon Flavor, 650 mg, 4.23 fl oz (125 ml) – link produs
 • Orajel, Paw Patrol Training Toothpaste, Fluoride Free, Fruity Fun Flavor, 1.5 oz (42.5 g) – link produs
 • MRM, Matcha Green Tea Powder, 6 oz (170 g) – link produs
 • Waykana, Amazon Guayusa Tea, Original, 16 Tea Bags, 1.13 oz (32 g) – produsul nu mai face parte din oferta iherb
 • Manuka Health, Manuka Honey Lozenges, MGO 400+, Ginger & Lemon, 15 Lozenges – link produs
Comanda iherb

De data aceasta am plătit vamă, undeva la 35 de lei parcă, cu tot cu taxa poștei române. Nu știu de ce la prima comandă nu am plătit nimic, iar la a doua am plătit. La următoarea comandă voi merge spre sfârșitul programului.

Cel mai probabil se mai uită și la om sau la cum este îmbrăcat 🙂 Vă țin la curent, următoarea comandă iherb o voi da la începutul lui Septembrie, deci pe la sfârșit voi reactualiza acest articol și am să vă spun pas cu pas, cum s-a desfășurat vămuirea.

Revenind la comanda de mai sus, două produse sunt deosebite și au fost primite cu un entuziasm maxim de către fiul meu în vârstă de 4 ani.

Orajel, Paw Patrol Training Toothpaste, Fluoride Free, Fruity Fun Flavor, 1.5 oz (42.5 g) – link produs

Pastă de dinți fără fluor patrula Cățelușilor. Este o pastă de dinți recomandată copiilor de până la patru ani. Fiul meu este fanul desenelor animate patrula cățelușulor, așa că pasta asta de dinți a fost cireașa de pe tort. Încă se spală pe dinți cu ea și este încântat să se spele pe dinți cu ea, absolut de fiecare dată. Fetele au la dispoziție și o variantă cu My Little Pony sau Shimmer & Shine. Căutați în site-ul iherb după denumirea firmei producătoare, Orajel.

comanda iherb

Voi detalia produsele comandate de mine în articole diferite, însă un al doilea produs care a intrat în alimentația copilului meu este uleiul de pește.

Wiley’s Finest, Wild Alaskan Fish Oil, For Kids!, Beginner’s DHA, Natural Strawberry Watermelon Flavor, 650 mg, 4.23 fl oz (125 ml) – link produs

Din recenzii, am văzut că nu toți copii iubesc uleiul de pește. Copilul meu însă abia așteaptă să primească cei 2,5 ml de ulei de pește pe care îi dau zilnic. Uleiul de pește de la Wiley’s Finest este unul din cele mai bune de pe piață. Este un ulei de pește distilat și purificat (pentru a elimina orice urmă de metale grele). Este certificat NSF.

Sticla conține 125 ml, adică 50 de porții a câte 2,5ml. Fiecare porție include

 • 400mg EPA (Eiconsapentaenoic Acid)
 • 250mg DHA (Docosahexaenoic Acid)
 • 100mg Acizi grași Omega-3
 • Vitamina A – 800 IU
 • Vitamina D3 – 400 IU
 • Vitamina E – 20 IU
 • Vitamin K2 (MenaQ7) – 60 µg
 • Ulei de pește concentrat – 2100mg

Despre acest produs voi face un articol separat. Uleiul de pește nu trebuie să lipsească din alimentația celor mici și chiar din alimentația adulților.

Nu uitați ca înainte de a cumpăra suplimente alimentare, să discutați totuși cu medicul de familie. Acesta este cel mai în măsură să vă ofere detalii suplimentare despre dieta pe care trebuie să o urmați sau despre suplimentele alimentare de care organismul vostru are nevoie.

Update 25 Octombrie 2020. Acum câteva zile am primit și cel de-al treilea colet iherb. Sunt din ce în ce mai mulțumit de produsele comandate. Din păcate timpul de livrare al coletului este foarte mare. Partea bună este că prin Local Delivery Plus poți vedea statusul pachetului și unde se află acesta.

Am intrat în posesia comenzii cu numărul 3 de pe siteul iherb pe 22 octombrie 2020, adică la exact o luna și o săptămână de la lansarea comenzii.

A fost cea mai lungă așteptare pentru o comanda iherb de până acum. Pachet l a fost trimis cu Local Post Plus, deci am putut urmări fiecare pas din traseul parcurs. Am să vă prezint pe scurt cateva din produsele din ultima comandă.

Mai am încă o comandă pe drum, comanda care include și un borcan de miere Manuka, obținut la un super preț, cu o super reducere aniversară de 24%.

Ce mi-am mai comandat de pe iherb. Mi-am luat o masca kosette, masca aflată in categoria trial, redusa de la 20,25$ la 13,50$. Masca este super, are 5 straturi, este reutilizabilă – până la 40 de spălări. (aproximativ 3 luni)

Mi-am mai cumparat un supliment alimentar anti aging, aș e cand faci 40 de ani :). Produsul anti-aging, senolityc activator este foarte interesant. Am dat de el datorita conținutului de quercitină, antioxidant despre care am si facut un scurt articol aici. Am mai comandat un șampon pentru cel mic si unguent chinezesc. Vine sezonul rece si este necesar să-l am in casa. Cum vine sezonul rece, pregatesc deja o lista de comanda cu vitamine si suplimente pentru toata familia.

În general, pe iherb gasesti cam tot ce vrei. Sotia mea nu prea crede in site-urile astea de afara, insa a ramas intotdeauna placut surprinsa de calitatea produselor comandate de mine.

Cred ca cel mai mult o bucură faptul ca raftul cu săpunuri, șampon și produse de îngrijire este tot timpul aprovizionat și economisim suficienți bani pe produse premium.

E drept că și cheltuit mai mult, pentru că la fiecare comanda valoarea coșului crește. Sunt atât de multe produse pe care vreau să le am și vreau să le încerc.

Nu sunt produse unice, pe care le găsești doar la iherb, sunt produse care le gasești și pe siteurile online din România, însă la prețuri care sfideaza orice bun simț. Prețuri nesimțite, în special in cazurile suplimentelor alimentare, unde preturile practicate de comercianții din Romania sunt chiar și de două ori mai mari.

Pentru comanda de mai sus am plătit 68,12$.

 • 1. SheaMoisture, Baby Wash & Shampoo, With Frankincense & Myrrh, 13 fl oz (384 ml). Vezi aici produsul
 • 2. Tiger Balm, Pain Relieving Ointment, Extra Strength, .63 oz (18 g). Vezi aici produsul
 • 3. Badger Company, Organic, Baby Balm, Chamomile & Calendula, 2 oz (56 g). Vezi produsul aici
 • 4. Kosette, Nano Reusable Face Protection Mask, Medium, 1 Mask. Vezi produsul aici
 • 5. Life Extension, Senolytic Activator, 24 Vegetarian Capsules. Vezi produsul aici
 • 6. Sky Organics, 100% Pure Organic, Sweet Almond Oil, 16 fl oz (473 ml). Vezi produsul aici

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 5

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
11
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

25 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Am platit si eu a doua oara. O sa actualizez articolul. Depinde de valoarea comenzii si de cheful celor de la vama. Prima oara m-am dus mai tarziu si a doua oara dimineata. Nu am primit nici chitanta si nici bon pentru vama achitata sau pentru taxa ceruta de posta romana. Prima oara nu mi-au cerut nici o factura, desi venisem cu ea printata, a doua oara mi-au cerut-o. Tipic romanesc. Chiar si cu tva-ul iesi mult mai bine decat daca comanzi din Romania, la unele produse cu 30-40% mai ieftin.

  1. Poți întreba la poșta română. Voi comanda luna asta câteva produse de igienă, gen șampon pentru copii și ulei de masaj. Până la 150 de euro se plătește doar TVA

   Pe customs.ro scrie așa:

   Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.

   În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.

   – Nu se acordă scutiri de la plata taxelor vamale, TVA şi accize pentru următoarele categorii de bunuri:
   a) produse alcoolice;
   b) parfumuri şi ape de toaletă;
   c) tutun şi produse din tutun.

  1. Am un colet pe drum, am să actualizez articolul imediat ce intru în posesia lui. În general sunt 5-6 persoane la coadă. Merge destul de repede. Depinde și de orașul în care sunteți.

  1. A fost tentant să fac prin DHL, am avut la un moment dat un preț de doar 2$. Din ce știu DHL taxează pentru formalități undeva la 30 de euro. Nu știu sigur, am să încerc să mă interesez săptămâna viitoare.. La trimiterile prin post plus, am observat un delay de 14 zile în Germania. Cred că toate coletele intră în carantină pentru că efectiv stau fix 14 zile în centrul din Germania

  2. Da, am comandat eu prin DHL. O nenorocire. Am produsele in vama. Trebuie sa platesc inca 160 lei taxe vamale+ TVA .+ cimision DHL ca imi face vama+ tot soiul de formulare de completat si de trimis pt a putea face DHL vama in numele meu( si nu am luat pe firma). Daca stiam de tot acest circ, nu comandam de pe Iherb.

   1. Am facut o noua comanda chiar aseara. DHL-ul ma costa 2$ dar am evitat deoarece auzisem zvonuri ca trebuie sa platesti vre-o 30 de euro. Ce spui tu au confirmat temerile mele. Am ales ca de obicei Post Plus (transport gratuit pentru comenzile de peste 40$). Din pacate transportul dureaza in medie 30-40 de zile din momentul lansarii comenzii. Partea buna e ca cei de la iherb au produse destul de bune, au promotii constant (de exemplu saptamana asta au 12% reducere de black friday) iar majoritatea suplimentelor sunt la jumatate de pret fata de secom.

    Dar stii care e prostia maxima? Toate coletele ajung in Romania prin DHL via Germania. Am un amic in Israel care imi zice ca orice comanda prin iherb ii ajunge in 3-4 zile. E bine cel putin ca cei de la posta romana au inceput sa trimita sms-uri, in locul avizelor prin posta, scurtand astfel timpul cu 3-4 zile.

 1. Bună!
  Am făcut ai eu prima comanda in 6 Ian 2021 pe iherb. A venit în 48 de zile la posta vamala, oficiul 5. Valoarea comenzii 369lei…prin serviciul post plus(, zero costuri livrare ? Parca așa se numea). F mult a durat livrarea. Am platit TVA și taxa vamală și la ridicarea coletului. Surpriza? doua dintre produsele comandate ( același produs X2, in valoare de 150 de lei) nu erau prezente ?. Mi-au fost înlocuite cu un altul din aceeași gamă, dar care nu avea nicio legătură cu ce comandasem (și la jumătate de preț valoarea produselor). Dezamăgire totală. Am fost și foarte entuziastă la început… dar se pare că poti fi dezamăgiți și de serviciile minunatului popor american. Sigur nu tot.?
  In altă ordine de idei voiam să întreb aici daca, între timp, a apărut și vreo varianta de a se livra produsele din Europa, pt a scurta timpii de livrare și costurile vamale. Eu am văzut la oficiul 5/vamă un puști care a ridicat, imediat după mine, un colet iherb in valoare de 150 de lei fara să plătească absolut nimic. Mi-a spus ulterior că a ales să-i fie trimise produsele din Amsterdam. Eu nu am văzut opțiunea asta în contul meu. Aveți mai multe info? Mulțumesc, aura

  1. Eu nu am avut probleme cu iherb pana acum. Durata foarte mare este deoarece coletele stau foarte mult in Germania. Am un colet care, atentie! este in germania din 30 Ianuarie. Nu stiu daca a plecat sau nu de acolo. Ideea este ca posta nu mai face fata. Toata problema este in Europa. Vorbeste cu cei de la iherb si vezi ce se intampla cu produsele. Eventual trimite,le poze. Sa ne spui si noua ce au zis si daca s,a rezolvat.
   Taxe platesti in functie de cei de la vama, pe unii ii vamuiesc, pe altii nu. Mergi cu 2 ore inainte de inchidere. nu exista optiune amsterdam, plata se face printr,o companie din Olanda, eu am platit cu cardul revolut. Desi nu cred sa conteze asta. Taxa vamala pana la 100 de dolari stiu ca nu se plateste, doar tva in functie de ce ai, unele logic cu 19%. produsele eco/organice ar trebui sa aiba 5% tva.

 2. Buna ziua, am facut prima comanda iHerb la final de martie si mi-a ajuns la oficiul poștal de cateva zile de unde am primit mesaj ca pot ridica coletul pe baza facturii sau comenzii + dovada plății, tiparite. Factura am reușit sa o găsesc si sa o descarc pdf, dar nu știu cum sa fac rost de dovada plății. Mă poate ajuta cineva? Mulțumesc.

  1. Factura este suficienta. Dovada platii poate fi extrasul de pe cardul cu care ati platit. Va recomand sa fiti degajata la vama, zambiti chiar daca stati o ora la coada si eventual faceti o mica gluma. Daca e cald afara, puteti zice ce bine ca s-a incalzit afara si le puteti spune cat de mult ii compatimiti pentru volumul de colete / munca. Nu ca nu ar fi asa. In felul asta aveti mari sanse sa scapati de tva. Depinde insa si ce ati comandat de pe iherb

 3. Buna ziua! Am incercat si eu sa dau o comanda (depaseste 45€ si se afla in limita greutatii), insa imi cer din start cam 75-100 lei la DHL/UPS. Vad ca au scos livrarea prin posta..

  1. din păcate au scos livrarea prin poștă. Probabil că temporar. Eu am făcut comandă prin DHL. Este nevoie de cod EORI și se plătește TVA. Voi actualiza articolul până la sfârșitul săptămânii și voi descrie toți pașii.

    1. Am platit TVA la sursa, insa au fost ceva probleme si am platit si in Romania. Cei de la iherb mi-au returnat TVA-ul. Trebuie facut cod EORI, in rest e relativ simplu, mai dureaza undeva la 10 minute de tradus si de pus descrierea fiecarui produs in formularul DHL, dar daca i-au in considerare ca nu mai pierd minim timpul de asteptare la posta la vama, cred ca este ok. La final, coletul este livrat de DHL direct acasa, deci un avantaj. Acum fiecare isi face calculele si vede daca se mai merita sa comanzi la iherb. Personal voi comanda in continuare, sunt cateva produse interesante de la Food Now, uleiuri, samponul pentru copii de la Shea Moisture si alte produse net superioare fata de ce se gaseste pe piata.

 4. Buna ziua , referitor la utima comanda pe care ati facut-o , ati scris ” Am intrat in posesia ultimei comenzi iherb in doar 5 zile fara formalitati vamale ” Asta ce inseamna , ca cei de la DHL nu mai cer codul EORI ? Va multumesc.

  1. Am mai facut o comanda dupa si mi-au cerut codul eori. Mai am inca o comanda pe drum si am sa actualizez articolul. Posibil sa nu ceara in functie de originea produselor. Nu stiu. In orice caz, nu am mai platit TVA, acesta fiind oprit de iherb la sursa. Am completat doar formularele cerute de DHL, gdpr, declaratie pe proprie raspundere ca produsele sunt pentru uz personal si traducerile produselor.

 5. Bună ziua! Puteţi să-mi spuneţi dacă ultimele comenzi de pe iherb aţi ales ca şi metodă de livrare fan curier? Până acum am comandat cu dhl şi a fost ok. Doar că nu ştiu exact cum e treaba cu cei de la fan curier. Mulţumesc.

  1. Nu am folosit niciodata Fan Curier deoarece au o limita mai mica de greutate decat la DHL. Cred ca sunt ok si cei de la Fan Curier. Probabil in Europa ajunge tot cu DHL si pe urma coletele sunt preluate de Fan Curier