NMN Supliment, Pret, Pareri si efecte adverse

4 min


suplimente nmn nad
0
(0)

Nicotinamida mononucleotidă, cunoscută și ca NMN supliment, are în componența sa vitamina B6 naturală și o moleculă prezentă în organismele vii. În ultima perioadă, NMN a atras multă atenție asupra sa, fiind recunoscut pentru proprietățile sale curative și regeneratoare.

În acest voi prezenta mai multe informații despre NMN, beneficiile sale, dar și efectele adverse pe care le poate avea. Vei afla de unde poți achiziționa suplimentul și ce nivel mediu are NMN supliment preț. 

Ce este Nicotinamida mononucleotidă?

Putem spune despre NMN că este o moleculă ce ajută la alimentarea corpului uman. Joacă mai multe roluri importante, printre care și regenerarea ADN-ului. În realitate, NMN este convertit în NAD în interiorul celulelor umane. NAD (nicotinamida adenin dinucleotidă) este esențială în producerea de energie și în menținerea unui metabolism puternic.

NMN este prezent în toate organismele vii, inclusiv în plante. Drept urmare, potențialul său a atras atenția oamenilor de știință, aceștia căutând metode de sintetizare a NMN-ului din plante și din drojdie.

Totodată, este localizat și în țesuturile umane, precum sângele și urina. NMN-ul poate fi absorbit zilnic de corpul uman din anumite legume, inclusiv din varză, roșii, broccoli, avocado și ciuperci. Ănsă, aportul de NMN din legume poate fi de multe ori insuficient, mai ales că nivelul de NMN începe să scadă de la o anumită vârstă.

Supliment NMN beneficii

Oamenii de știință au cercetat minuțios NMN-ul și proprietățile sale. Studiile au fost efectuate atât pe rozătoare, cât și pe oameni. Rezultatele obținute în urma efectuării acestor studii au evidențiat următoarele beneficii importante ale NMN-ului:

 • reduce riscul de apariție a bolilor de inimă: inima este un organ ce produce multă energie. NMN-ul ajută la producerea acestei energii, deci inima va fi ajutată să producă această energie;
 • combate obezitatea: NMN-ul ajută la combaterea obezității prin faptul că stimulează sistemul imunitar, acesta fiind responsabilul de transformare a mâncării în energie;
 • crește rezistența mușchilor: NMN crește rezistența fizică;
 • ameliorează tulburările de ordin metabolic: recomandat în diabetul în stadiu incipient (poate îmbunătăți capacitatea de procesare a zahărului);
 • îmbunătățește funcțiile cognitive: util în ameliorarea bolii Alzheimer, dar și al memoriei;
 • regenerează celulele corpului: NMN este cunoscut și ca fiind „fântâna tinereții”;
 • îmbunătățește somnul;
 • crește capacitatea de reproducție și calitatea ovulelor;
 • ajută la creșterea unghiilor și părului;
 • îmbunătățește funcționarea sistemului nervos;
 • favorizează starea de bună dispoziție;
 • îmbunătățește funcționarea rinichilor.

Deși studiile desfășurate anterior au generat rezultate satisfăcătoare, cercetările continuă. NMN-ul se dovedește a fi mai util decât s-ar fi preconizat la început. Iată care sunt cele mai concludente studii ce au analizat NMN-ul și beneficiile sale:

 • un studiu efectuat pe 66 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani a demonstrat faptul că NMN are efect de anti-îmbătrânire și că ducea la creșterea nivelului de energie. Subiecții ce au luat NMN suplimente au înregistrat un nivel crescut de NDA+ cu aproximativ 38%, dar și al insulinei (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441939/ , https://www.lifespan.io/news/nmn-human-trial-results/ );
 • un alt studiu=u efectuat pe 48 de persoane a dovedit faptul că NMN supliment crește rezistența fizică. Nivelul de oxigenare al subiecților a crescut în timpul exercițiilor fizice (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34238308/);
 • în 2021 s-a demonstrat că NMN crește semnificativ calitatea somnului și că scade nivelul de oboseală (https://www.mdpi.com/2072-6643/14/4/755);
 • s-a demonstrat că NMN îmbunătățește funcțiile cardiovasculare și metabolice, și inclusiv scade riscul de dezvoltare a bolilor de inimă (https://clinicaltrials-gov.translate.goog/ct2/show/NCT03151239?term=nmn&draw=2&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en).

De unde și cu ce preț pot achiziționa acest supliment alimentar?

NMN Pret

nmn supliment

Magazinul online iHerb este locul potrivit de unde poți comanda suplimentul. Poți accesa link-ul de aici pentru a ajunge cât mai repede la produs. Prețul mediu pentru NMN este de aproximativ 156 RON – 390 RON.

Vezi aici lista cu suplimente care contin NMN Nicotinamida mononucleotidă

Preț NMN depinde de producător și număr de capsule incluse în flacon. Dacă vei comanda produse de o valoare mai mare, nu vei plăti transportul și vei primi comanda într-un timp decent.

Trebuie să știi că este un supliment destul de căutat, iar prețul este mai mare față de alte suplimente alimentare.

 Îți recomand marca Jarrow Formulas, un brand destul de popular, prețul fiind de aproximativ 55$. La acest preț mai puteți primi reduceri iherb suplimentare. Îți recomand să verifici pagina noastră despre magazinul online de suplimente alimentare iherb Romania

Efecte adverse

NMN suplimente sunt încă cercetate de către oamenii de știință. Studiile deja încheiate au demonstrat că acestea sunt utile și că aduc multiple beneficii, însă există și o serie de efecte secundare ce pot apărea.

Subiecții studiilor de cercetare au avut efecte secundare slabe în intensitate. Doza zilnică de 1.200 mg nu va produce astfel de efecte, însă dacă NMN supliment este luat în cantități mai mari pot apărea efecte adverse precum indigestie, amețeli, pete roșii pe piele, diaree. Cu toate acestea, efectele pot varia de la o persoană la alta.

Au fost efectuate studii în care NMN supliment a fost acordat în doze diferite, respectiv de 300, 5000, 600, 900 și 1.200 mg. Persoanele care au luat suplimente alimentare care au în componență NMN, nu au avut efecte adverse.

Totuși, una din preocupările cercetătorilor constă în suplimentelele NMN care sunt contrafăcute. Acestea pot genera efecte adverse negative, indiferent de cantitatea ingerată. Din acest motiv, verificarea producătorului este un lucru de neevitat înainte de achiziționa supliment NMN.

NMN pareri

NMN supliment contribuie la creșterea nivelului de NAD+, deci implicit va avea efecte pozitive asupra corpului. Nivelul de NAD+ crescut este important, deoarece contribuie semnificativ la repararea ADN-ului și îmbunătățirea genelor SIRTUINS, cunoscute și ca genele longevității.

 

 

 

 

 

 

 

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *