NMN Supliment, Pret, Pareri si efecte adverse

10 min


suplimente nmn nad
4.3
(25)

Nicotinamida mononucleotidă, cunoscută și ca NMN supliment, are în componența sa vitamina B6 naturală și o moleculă prezentă în organismele vii. În ultima perioadă, NMN a atras multă atenție asupra sa, fiind recunoscut pentru proprietățile sale curative și regeneratoare.

În acest voi prezenta mai multe informații despre NMN, beneficiile sale, dar și efectele adverse pe care le poate avea. Vei afla de unde poți achiziționa suplimentul și ce nivel mediu are NMN supliment preț. 

Atenție! Începând cu 2023, FDA și Uniunea Europeană a interzis ca acest produs să fie vândut sub formă de supliment alimentar deoarece este un produs chimic și în primă fază, acesta a fost prezentat în teste ca medicament.

Ce este Nicotinamida mononucleotidă?

Putem spune despre NMN că este o moleculă ce ajută la alimentarea corpului uman. Joacă mai multe roluri importante, printre care și regenerarea ADN-ului. În realitate, NMN este convertit în NAD în interiorul celulelor umane. NAD (nicotinamida adenin dinucleotidă) este esențială în producerea de energie și în menținerea unui metabolism puternic.

NMN este prezent în toate organismele vii, inclusiv în plante. Drept urmare, potențialul său a atras atenția oamenilor de știință, aceștia căutând metode de sintetizare a NMN-ului din plante și din drojdie.

Totodată, este localizat și în țesuturile umane, precum sângele și urina. NMN-ul poate fi absorbit zilnic de corpul uman din anumite legume, inclusiv din varză, roșii, broccoli, avocado și ciuperci. Ănsă, aportul de NMN din legume poate fi de multe ori insuficient, mai ales că nivelul de NMN începe să scadă de la o anumită vârstă.

De unde și cu ce preț pot achiziționa acest supliment alimentar?

NMN Pret

Mi-am cumpărat și eu NMN, la un preț redus, varianta NMN Pro Lozenges de 250mg. Vreau să spun că am fost impresionat de efectual aproape imediat. Varianta cumpărată de mine, este sub formă de pastilă, care se ține sub limbă până se topește. Are gust de vitamina C, iar efectul se simte în 20-30 de minute. Am luat o pastilă, de dimineața, pe stomacul gol.

O să primești o reducere de minim 5% dacă folosești codul de recomandare AXC0435 iar dacă coșul de cumpărături depășește 40 USD, transportul va fi gratuit cu Fan Curier (ajunge în aproximativ 10-14 zile). Toate taxele sunt incluse, prețul plătit fiind prețul final.

Iar dacă scrii și o recenzie pe site-ul iherb, vei primi 1 USD pentru fiecare recenzie scrisă. Deci, mai scazi 1 dolar la fiecare produs diferit pe care îl comanzi de pe site.

Vezi pret NMN – click aici

suplimente NMN

ProHealth Longevity, NMN Pro Lozenges, 250 mg, 30 Lozenges

NMN de doze x 30 pastile. Doza este de 250mg.

Magazinul online iHerb este locul potrivit de unde poți comanda suplimentul. Poți accesa link-ul de aici pentru a ajunge cât mai repede la produs. Prețul mediu pentru NMN este de aproximativ 156 RON – 390 RON.

Personal, folosesc și comand acest produs deoarece este administrat oral este absorbit rapid de organism.

Până minim 5% reducere la coșul de cumpărături. Folosește codul promoțional AXC0435

 • promoția nu se poate combina cu alte oferte. Verificați coșul de cumpărături după aplicarea codului de reducere. Transport gratuit cu Fan Curier. Durează aproximativ 8-14 zile.
Vezi aici lista cu suplimente care contin NMN Nicotinamida mononucleotidă

Preț NMN depinde de producător și număr de capsule incluse în flacon. Dacă vei comanda produse de o valoare mai mare, nu vei plăti transportul și vei primi comanda într-un timp decent.

Trebuie să știi că este un supliment destul de căutat, iar prețul este mai mare față de alte suplimente alimentare.

 Îți recomand marca Jarrow Formulas, un brand destul de popular, prețul fiind de aproximativ 55$. La acest preț mai puteți primi reduceri iherb suplimentare. Îți recomand să verifici pagina noastră despre magazinul online de suplimente alimentare iherb Romania

Supliment NMN beneficii

Oamenii de știință au cercetat minuțios NMN-ul și proprietățile sale. Studiile au fost efectuate atât pe rozătoare, cât și pe oameni. Rezultatele obținute în urma efectuării acestor studii au evidențiat următoarele beneficii importante ale NMN-ului:

 • reduce riscul de apariție a bolilor de inimă: inima este un organ ce produce multă energie. NMN-ul ajută la producerea acestei energii, deci inima va fi ajutată să producă această energie;
 • combate obezitatea: NMN-ul ajută la combaterea obezității prin faptul că stimulează sistemul imunitar, acesta fiind responsabilul de transformare a mâncării în energie;
 • crește rezistența mușchilor: NMN crește rezistența fizică;
 • ameliorează tulburările de ordin metabolic: recomandat în diabetul în stadiu incipient (poate îmbunătăți capacitatea de procesare a zahărului);
 • îmbunătățește funcțiile cognitive: util în ameliorarea bolii Alzheimer, dar și al memoriei;
 • regenerează celulele corpului: NMN este cunoscut și ca fiind „fântâna tinereții”;
 • îmbunătățește somnul;
 • crește capacitatea de reproducție și calitatea ovulelor;
 • ajută la creșterea unghiilor și părului;
 • îmbunătățește funcționarea sistemului nervos;
 • favorizează starea de bună dispoziție;
 • îmbunătățește funcționarea rinichilor.

Deși studiile desfășurate anterior au generat rezultate satisfăcătoare, cercetările continuă. NMN-ul se dovedește a fi mai util decât s-ar fi preconizat la început. Iată care sunt cele mai concludente studii ce au analizat NMN-ul și beneficiile sale:

 • un studiu efectuat pe 66 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani a demonstrat faptul că NMN are efect de anti-îmbătrânire și că ducea la creșterea nivelului de energie. Subiecții ce au luat NMN suplimente au înregistrat un nivel crescut de NDA+ cu aproximativ 38%, dar și al insulinei (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441939/ , https://www.lifespan.io/news/nmn-human-trial-results/ );
 • un alt studiu=u efectuat pe 48 de persoane a dovedit faptul că NMN supliment crește rezistența fizică. Nivelul de oxigenare al subiecților a crescut în timpul exercițiilor fizice (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34238308/);
 • în 2021 s-a demonstrat că NMN crește semnificativ calitatea somnului și că scade nivelul de oboseală (https://www.mdpi.com/2072-6643/14/4/755);
 • s-a demonstrat că NMN îmbunătățește funcțiile cardiovasculare și metabolice, și inclusiv scade riscul de dezvoltare a bolilor de inimă (https://clinicaltrials-gov.translate.goog/ct2/show/NCT03151239?term=nmn&draw=2&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en).

Efecte adverse

NMN suplimente sunt încă cercetate de către oamenii de știință. Studiile deja încheiate au demonstrat că acestea sunt utile și că aduc multiple beneficii, însă există și o serie de efecte secundare ce pot apărea.

Subiecții studiilor de cercetare au avut efecte secundare slabe în intensitate. Doza zilnică de 1.200 mg nu va produce astfel de efecte, însă dacă NMN supliment este luat în cantități mai mari pot apărea efecte adverse precum indigestie, amețeli, pete roșii pe piele, diaree. Cu toate acestea, efectele pot varia de la o persoană la alta.

Au fost efectuate studii în care NMN supliment a fost acordat în doze diferite, respectiv de 300, 5000, 600, 900 și 1.200 mg. Persoanele care au luat suplimente alimentare care au în componență NMN, nu au avut efecte adverse.

Totuși, una din preocupările cercetătorilor constă în suplimentelele NMN care sunt contrafăcute. Acestea pot genera efecte adverse negative, indiferent de cantitatea ingerată. Din acest motiv, verificarea producătorului este un lucru de neevitat înainte de achiziționa supliment NMN.

NMN pareri

NMN supliment contribuie la creșterea nivelului de NAD+, deci implicit va avea efecte pozitive asupra corpului. Nivelul de NAD+ crescut este important, deoarece contribuie semnificativ la repararea ADN-ului și îmbunătățirea genelor SIRTUINS, cunoscute și ca genele longevității.

Pe măsură ce suplimentul NMN câștigă popularitate datorită beneficiilor sale potențiale pentru sănătate, mulți consumatori sunt interesați să afle părerile altora despre acest produs. Puteți găsi foarte multe păreri despre produs de la cumpărătorii care au cumpărat acest produs. Pe site-ul iherb, în dreptul fiecărui supliment, aveți păreri ale cumpărătorilor.

Totuși, când vine vorba despre suplimentul cu nicotinamidă mononucleotidă, opiniile utilizatorilor pot varia în funcție de experiențele personale și de obiectivele pe care aceștia le-au avut în vedere atunci când au început să utilizeze suplimentul. În continuare, vom prezenta câteva păreri ale consumatorilor care au încercat acest supliment:

Câteva păreri generale ale cumpărătorilor

 1. Îmbunătățirea nivelului de energie: Unii utilizatori au remarcat o creștere semnificativă a energiei după ce au început să ia suplimentul cu nicotinamidă mononucleotidă. Aceștia au raportat că se simt mai puțin obosiți și mai activi pe parcursul zilei.
 2. Ameliorarea somnului: Unii consumatori au observat îmbunătățiri în calitatea somnului după ce au început să folosească acest supliment. S-au simțit mai odihniți și au avut un somn mai adânc și mai odihnitor.
 3. Beneficii cognitive: Câteva persoane au remarcat o îmbunătățire a funcțiilor cognitive, precum concentrare și memorie, după ce au început să ia suplimentul cu nicotinamidă mononucleotidă.
 4. Îmbunătățirea sănătății pielii și a părului: Unii utilizatori au raportat îmbunătățiri în aspectul pielii și al părului după ce au început să ia acest supliment. Pielea a devenit mai hidratată și mai fermă, iar părul a devenit mai puternic și mai strălucitor.
 5. Stabilizarea greutății: Anumite persoane au menționat că suplimentul cu nicotinamidă mononucleotidă i-a ajutat să-și mențină greutatea în limitele normale sau să piardă în greutate în cazul în care era necesar.

Cu toate acestea, este important de menționat că experiențele individuale pot varia, iar rezultatele pot depinde de factori precum stilul de viață, alimentație, vârstă și istoricul medical. În plus, pentru a evita posibile efecte secundare, este recomandat să consultați un medic înainte de a începe să utilizați suplimentul cu nicotinamidă mononucleotidă și să urmați dozajul și instrucțiunile recomandate.

Ce este NAD+

NAD+ (nicotinamida adenin dinucleotidă) este o moleculă esențială în organism, care joacă un rol crucial în multe procese celulare. Este un cofactor sau coenzimă prezent în toate celulele vii și implicat în procese precum producerea de energie, reglarea metabolismului, repararea ADN-ului și comunicarea celulară.

NAD+ este necesar în procesul de transfer de electroni și de hidrogen în cadrul reacțiilor redox din celulă, în special în procesul de respirație celulară și în ciclul Krebs. Aceste reacții produc energie în formă de ATP (adenozin trifosfat), care este folosită de celule pentru a îndeplini diverse funcții.

Pe lângă rolul său în producerea de energie, NAD+ este implicat și în procese de reparare a ADN-ului și menținerea integrității genetice a celulelor. De asemenea, NAD+ activează proteinele numite sirtuine, care sunt implicate în reglarea expresiei genelor, inflamației și longevității celulare.

Cu toate acestea, nivelul de NAD+ în organism tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate contribui la apariția unor probleme de sănătate și la declinul funcțional al celulelor. Suplimentele precum nicotinamida mononucleotidă (NMN) și nicotinamida ribozid (NR) pot contribui la creșterea nivelului de NAD+ în organism, oferind potențiale beneficii pentru sănătate și longevitate.

NMN în SUA și Europa

La sfârșitul anului 2022, FDA , a anunțat că interzice vânzarea NMN sub formă de supliment și îl cataloghează ca medicament deoarece în primă fază, acest produs a fost testat ca medicament, iar ulterior vândut ca supliment. La „cererea” companiilor farmaceutice, FDA a interzis vânzarea sub denumirea de supliment.

În Europa,  NMN este interzis să fie vândut ca supliment alimentar, acesta a fost catalogat ca produs obținut chimic. Atenție! Nu are voie să fie vândut ca supliment alimentar!

NMN în România

În România, NMN poate fi găsit în magazinele specializate în suplimente alimentare și produse naturiste, precum și în farmacii. De asemenea, o modalitate foarte comodă și accesibilă de a achiziționa NMN este prin intermediul magazinelor online. Multe dintre acestea oferă livrare rapidă și posibilitatea de a compara prețuri și produse.

Unul dintre cele mai populare magazine online de unde românii pot comanda NMN este iHerb. Acesta oferă o gamă largă de suplimente care conțin nicotinamida mononucleotidă și permite compararea prețurilor și a mărcilor. Prețul mediu al NMN în România variază între 156 RON și 390 RON, în funcție de producător și numărul de capsule incluse în flacon.

Deși nu este interzis, majoritatea site-urilor online din România nu cunosc faptul că NMN nu are voie să fie vândut ca supliment alimentar, astfel că îl veți găsi încă sub denumirea de Supliment NMN.

NMN neuregin

NMN Neuregin este un supliment alimentar pe bază de nicotinamidă mononucleotid (NMN), conceput pentru a oferi beneficii pentru sănătate la nivel celular. Este comercializat sub forma de capsule, fiecare capsulă conținând 125 mg de NMN și vitamina C. Suplimentul este proiectat să fie rapid absorbit și convertit în organism în NAD+, o coenzimă esențială pentru numeroase procese biologice. Printre beneficiile susținute ale NMN Neuregin se numără creșterea producției de energie celulară, susținerea funcției mitocondriale și promovarea îmbătrânirii sănătoase. De asemenea, este menționat că ajută la reglarea mecanismelor reparatorii ale ADN-ului​​​​.

Produsul este disponibil în pachete de 30 de capsule și poate fi achiziționat de la diferiți furnizori, inclusiv Helcor și BioSunLine. O caracteristică notabilă a NMN Neuregin este că nu conține alergeni, zahăr, conservanți, organisme modificate genetic (OMG), arome sau coloranți artificiali, sugerând un profil de puritate ridicat și posibil o tolerabilitate mai bună pentru consumatori​​​​​​.

Este important de menționat că, în timp ce suplimentele bazate pe NMN, cum ar fi NMN Neuregin, sunt promovate pentru beneficiile lor potențiale în sănătate, este esențial să se consulte un medic înainte de a începe orice regim de suplimente, pentru a asigura că este sigur și adecvat nevoilor individuale de sănătate.

NMN neuregin capsule  de 30 poate fi achiziționat în farmacii. Alt produs care îl puteti găsi în farmacii este nmn pur donotage.

Conștientizare și educație

Pe măsură ce NMN câștigă popularitate în România, este important să existe o conștientizare crescută a beneficiilor și a posibilelor efecte secundare ale acestui supliment. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul articolelor și materialelor informative în limba română, precum și prin organizarea de seminarii și conferințe pe această temă. Oamenii de știință români și specialiștii în sănătate ar putea contribui la răspândirea informațiilor despre NMN prin cercetările lor și prin participarea la discuții și dezbateri.

În concluzie, NMN este un supliment alimentar care a început să câștige popularitate și în România, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Pe măsură ce interesul față de acest supliment crește, este important să se asigure o informare corectă și accesul la produse de calitate pentru consumatorii români.

Întrebări Frecvente FAQ

 1. Ce este NMN?  Nicotinamida mononucleotida NMN este un precursor vital pentru nicotinamid adenin dinucleotid (NAD+), esențial pentru procese biologice multiple. NMN stimulează producția de NAD+, influențând metabolismul celular, repararea ADN-ului și funcționarea sistemului imunitar. Suplimentarea cu NMN poate îmbunătăți sănătatea, energia și longevitatea, oferind potențial antîmbătrânire. Cercetările susțin rolul NMN în regenerarea celulară, evidențiind importanța acestui precursor în menținerea sănătății celulare și a vitalității organismului.
 2. Ce face NMN în corp? Nicotinamida mononucleotida (NMN) joacă un rol crucial în corp prin stimularea producției de nicotinamid adenin dinucleotid (NAD+), o coenzimă esențială pentru procese biologice multiple. NMN influențează metabolismul celular, repararea ADN-ului și funcționarea sistemului imunitar. Suplimentarea cu NMN poate îmbunătăți energia celulară, sănătatea și potențialul de longevitate.
 3. De ce este NMN interzis de FDA?
  Informațiile actuale nu indică faptul că NMN este interzis de FDA. Totuși, statutul său regulamentar poate varia, și este important să se verifice întotdeauna cu autoritățile de reglementare locale pentru informații actualizate privind statutul legal și aprobarile pentru suplimentele care conțin NMN.
 4. NMN este doar vitamina B3?
  NMN este un precursor al NAD+, și este strâns legat de vitamina B3 (niacină), dar nu este identică cu aceasta. NMN și niacina sunt ambele precursoare ale NAD+, dar au căi metabolice și funcții diferite în corp.
 5. NMN este cu adevărat eficient?
  Eficiența NMN ca supliment este încă subiect de cercetare. Studiile preliminare sugerează că NMN poate avea beneficii pentru sănătate și longevitate, dar este necesară cercetare suplimentară, inclusiv studii clinice ample pe oameni, pentru a confirma aceste beneficii și pentru a înțelege mai bine efectele pe termen lung și posibilele riscur

 

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 25

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. Atenție! Începând cu 2023, FDA și Uniunea Europeană a interzis ca acest produs să fie vândut sub formă de supliment alimentar deoarece este un produs chimic și în primă fază, acesta a fost prezentat în teste ca medicament.

  Deci, de ce se mai comercializează??

  1. Se pare ca se comercializeaza, nu stiu sa dau detalii. Eu il folosesc in mod regulat. Din ce stiu nu este ilegal de vandut, doar ca nu au voie sa il vanda ca supliment. Din ce am inteles, vor sa il scoata ca medicament, astfel ca nu mai are voie sa intre in categoria de supliment (cel mai probabil are un potential imens pentru industria farmaceutica). Mai departe, faceti si voi un research pe google si vedeti mai multe detalii