Calciu Lactic prospect, beneficii, pret, pentru ce este bun

4 min


calciu lactic lapte
4
(1)

Calciul lactic este mai mult decât un supliment ce ajută corpul uman. Are beneficii asupra oaselor, inimii și mușchilor. Fiind cunoscut pentru puterea sa mare de absorbție a calciului în oase, calciul lactic poate fi încadrat în categoria suplimentelor aproape indispensabile pentru bunăstarea corpului uman.

Ce este calciul lactic?

Care este diferența dintre calciu și calciu lactic? În primul rând, calciul este indispensabil pentru organism, fiind un mineral integrat în aproape toate celulele corpului. Acesta joacă un rol extrem de important în starea de sănătate a țesutului osos, incluzând dinții și fiecare os din organism. Însă acesta nu este unicul său rol în organism, fiind răspunzător și pentru bunăstarea transmiterii nervoase.

În principiu, există 4 tipuri diferite de calciu:

  • calciu lactic: este indicat în tratarea lipsei de calciu din organism;
  • calciu carbonat: este regăsit în multe alimente și acționează în combinație cu acidul gastric;
  • calciu citrat: este sare de calciu;
  • calciu gluconat: eficientă în crizele de hipocalcemie.

Calciul lactic asigură o absorbție mai bună calciuși mai intensă a calciului în oase. Poate fi asimilat din unele alimente sau poate fi luat sub formă de supliment. Suplimentul vine în completarea unui regim alimentar echilibrat și nu înlocuiește alimentele esențiale.

Suplimentele de calciu lactic nu conține lactoză, motiv pentru care poate fi administrat și persoanelor care au intoleranță la lactoză.

Pentru ce este bun calciul lactic?

Calciul lactic este recomandat de cele mai multe ori în tratarea deficitul de calciu. Din acest motiv este eficient în tratarea osteoporozei și a glandei paratiroide. Lista cu calciu lactic beneficii cuprinde:

  • asigură o absorbție ridicată a calciului în țesutul osos;
  • are proprietăți anafilactice, diuretice și inflamatorii;
  • acționează ca un antiseptic la nivelul intestinelor;
  • util în tratarea rahitismului, TBC-ului, tetaniei, hemofiliei, astmului, urticariei, tetaniei, diabetului, hipotiroidismului;
  • nu conține lactoză și poate fi consumat și în timpul sarcinii;
  • influențează coagularea sângelui;
  • menține ritmul cardiac;
  • participă la transmiterea nervoasă;
  • reglează permeabilitatea membranelor celulare.

Toate aceste beneficii sunt susținute de numeroase studii efectuate de-a lungul timpului. Acestea au fost efectuate inițial pe animale, apoi pe oameni.

Cum recunoaștem deficitul de calciu?

De regulă, calciul este absorbit în principal din alimente, printre acestea numărându-se lactatele, unele legume (broccoli, fasole), alune, migdale, tofu, semințe de susan și sardine. Totuși uneori absorbția calciului este insuficientă și este necesar să fie ajutat organismul.

Pierderea calciului este favorizată prin consumul ridicat de cafea, sare, alcool și fibre alimentare. La ingerarea în cantități mari a acestor produse alimentare calciul va fi eliminat prin urină. Lipsa calciului poate fi provocată și de expunerea redusă la soare, stres, anemie, menopauză, hipertiroidie, boli renale sau diabet.

Principalele simptome ale lipsei de calciu constau în:

  • tremor;
  • pierderi de memorie;
  • leșin pentru perioade de doar câteva secunde;
  • insomnie;
  • somnolență;
  • amețeală;
  • furnicături în degetele de la mâini sau de la picioare.

Lipsa calciului în organism poate duce la complicații, ala cum este osteoporoza. Cunoscută și sub numele de hipocalcemie, lipsa de calciu poate apărea și drept consecință după consumul intens de diuretice și glucocorticoizi, dar și ca urmare a intoxicației cu anumite substanțe (oxalați, citrați, fluoruri).

Contraindicații și efecte adverse

Calciul lactic este un ajutor de nădejde pentru organismul uman. Totuși, este contraindicat în anumite situații, motiv pentru care se recomandă ingerarea sa după consultarea unui specialist. Trebuie evitat consumul calciului lactic dacă există hipersensibilitate la componența sa, dacă în corp au fost identificate calcificări tisulare, dacă persoana în cauză suferă de afecțiuni precum hipercalciurie sau hipercalcemie.

Se recomandă administrarea cu precauție la persoanele în vârstă, deoarece un consum în doze mai mari poate mări riscul de apariție a unui accident vascular.  

Administrarea calciului lactic poate avea și câteva efecte adverse, chiar dacă acestea nu sunt foarte intense. În rândul persoanelor ce au luat suplimente de calciu lactic au fost observate efecte secundare precum:

  • hipercalcemie și hipercalciurie în cazul persoanelor care au luat calciu lactic pe termen lung și în doze mai mari;
  • tulburări de ordin digestiv: greață, dureri abdominale, constipație, flatulență;
  • hipofosfatemie.

Preț calciu lactic?

Calciu lactic preț are un preț de aproximativ 60 RON, însă prețul său va diferi în funcție de cantitate și producător. Cantitățile flacoanelor pot oscila în gramaj și concentrație, cel mai căutat fiind calciu lactic 500 mg.

Magazinul online de suplimente alimentare iHerb este unul din site-urile de pe care poți achiziționa acest produs. Suplimentul este oferit de Now Foods și are un preț de aproximativ 62 RON.

calciu lactic tablete

Calciu Lactic 250 tablete

Cumpără calciul lactic la un preț special – intră pe link aici

Folosește codul promoțional  IHERB AXC0435 și primești 15% reducere la prima comandă. Promoție valabilă până la sfârșitul lunii Martie 2023

Calciu Lactic prospect

Calciul prezentat de noi conține  255mg Calciu (Elemental) din 1962mg calciu lactic. Gramajele sunt calculate pe porție. O porție, conform prospectului este compusă din 3 tablete – doza recomandată zilnic.

Brânza calcică și rolul său în dezvoltarea copiilor

Brânza calcică este de fapt brânză îmbunătățită cu calciu lactic. În principiu în alimentația copiilor se inserează consumul de brânză calcică bebeluși pentru a ajuta la o mai bună asimilare a calciului.

Calciul lactic pentru copii ajută al întărirea oaselor. Brânza calcică se poate introduce în alimentație începând cu vârsta de 7 luni, fiind acceptată de copiii mici datorită texturii moi și a gustului dulceag. Acesta este obținută prin combinarea tabletelor de calciu lactic cu lapte de vacă sau de capră, chiar și cu laptele formulă

Pentru a se obține cu succes consistența dorită este indicat ca laptele să fie gras și să aibă o concentrație de aproximativ 3,5% grăsime. În cazul utilizării laptelui formulă, bulgării de brânză calcică vor fi mai mici și se recomandă strecurarea amestecului printr-un tifon așezat în mai multe straturi.

Prepararea brânzei calcice este un proces ce necesită doar câteva minute, însă scurgerea amestecului are nevoie de cel puțin 30 de minute. Brânza poate fi inclusă în mesele principale ale copilului și poate fi amestecată cu legume sau fructe.

Pareri și concluzii

Calciul lactic joacă un rol important, însă nu se recomandă consumul îndelungat doar dacă este recomandat de un doctor. Articolul nostru are doar scop informativ, deci va fi nevoie să te documentezi mai mult și să consulți un specialist înainte de a consuma acest supliment.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *