Ce este SHILAJIT, pret pareri beneficii

7 min


shilajit mumio
4.5
(30)

În acest articol voi vorbi despre un supliment alimentar mai puțin cunoscut românilor, SHILAJIT

SHILAJIT este cunoscut sub denumirea de Viagra indiană, însă beneficiile acestui supliment sunt mult mai complexe decât ar părea la prima vedere. Voi încerca în acest articol să discut despre beneficii, la ce ajuta SHILAJIT, de unde puteți să îl cumpărați, la ce preț și bineînțeles efectele secundare.

Alte denumiri frecvente ale acestui supliment alimentar: Mumie, Mummiyo, Shilajeet

Click aici pentru a beneficia de 25% reducere de black friday pe site-ul Iherb. Promotie valabila pe 23 si 24 Noiembrie 2023. Foloseste codul re reducere iHerb: 25BF23 in cosul de comanda. Transport gratuit cu Fan Curier pentru comenzile mai mari de 40$. TVA si toate taxele vamale incluse in pret.

shilajit pret mic
shilajit pret
 • Paradise Herbs, Shilajit, 60 capsule preț 14,65$ (minus discount cod iherb: AXC0435) – detalii aici 

SHILAJIT Beneficii

Utilizat corect, shilajit poate avea mai multe beneficii pentru organism. În mare parte, acest lucru se datorează concentrației mari de acizi fulvici și humici, dar și a mai multor minerale.

 • Funcția creierului – îmbunătățește sănătatea creierului: conține acid fulvic care acționează ca un neuroprotector. Acest lucru îi permite să prevină sau să întârzie apariția bolilor degenerative ale creierului. Există dovezi că shilajit poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive. Un studiu din 2010 a constatat că shilajit ajută la prevenirea declinului cognitiv asociat cu îmbătrânirea.
 • îmbătrânire – Deși nu poate inversa îmbătrânirea pielii, acest supliment poate încetini procesul de îmbătrânire. Conține antioxidanți și componente antiinflamatoare care protejează celulele pielii de deteriorarea radicalilor liberi.
 • Energie și Vitalitate: Shilajit este adesea folosit ca un supliment pentru creșterea energiei. Se crede că ajută la îmbunătățirea funcției mitocondriale, care este responsabilă pentru producerea de energie în celule.
 • Anti-inflamator și Antioxidant: Shilajit are proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, ceea ce îl face util în combaterea inflamației și a stresului oxidativ.
 • reduce anxietatea rezultată în urma renunțării la consumul de alcool
 • oboseală cronică
 • antiviral
 • rău de înălțime
 • cancer de ficat
 • îmbunătățește sănătatea inimii
 • obezitate –  datorită capacității sale de a ajuta la adaptarea mușchilor în timpul exercițiilor fizice, te poate ajuta să slăbești
 • Fertilitate, funcțiile sexuale – îmbunătățește nivelul de testosteron și crește fertilitatea masculină. Este în general extrem de popular datorită beneficiilor sale în privința performanțelor sexuale. Poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de testosteron, a libidoului și a virilității. De asemenea, îmbunătățește fertilitatea. Tradițional, shilajit a fost folosit pentru a îmbunătăți virilitatea și pentru a trata problemele legate de disfuncția erectilă.
 • Reglarea Nivelului de Zahăr din Sânge: Câteva studii sugerează că shilajit poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea simptomelor diabetului.
 • a fost, de asemenea, util pentru tratamentul pietrelor la rinichi, edemului și hemoroizilor, ca antiseptic intern și pentru a reduce anorexia.
Cumpără Shilajit la cel mai bun preț! Transport gratuit din Statele Unite cu Fan Curier. Toate taxele vamale incluse. Nu mai plătești nimic extra, primești coletul direct acasă!

Produse Shilajit Recomandate. Folosește cod recomandare iherb: AXC0435 până la sfârșitul lunii August 2023 și ai minim 5% reducere la prima comandă efectuată pe magazinul online de suplimente alimentare Iherb USA

 • Paradise Herbs, Shilajit, 60 capsule preț 14,65$ (minus discount cod iherb: AXC0435) – detalii aici 
 • Youtheory, Men, Shilajit, 60 capsule preț 26,22$ (minus 10% discount in cosul de cumparaturi) – detalii aici 
 • Sunfood, Raw Shilajit, 500 mg 90 capsule preț 30,06$(minus discount cod iherb: AXC0435) detalii aici 
 • Sunfood, RAW Shilajit Purdră,100 grame preț 40,43$ (minus discount cod iherb: AXC0435) – detalii aici 

produse shilajit

În sport, shilajit este cunoscut că îmbunătățește performanța atleților datorită calităților sale anabolice (de construcție și reparare). Shilajit a fost folosit de sportivii ruși la Jocurile Olimpice din 1988 de la Seul, unde Rusia a luat acasă un număr record de 54 de medalii de aur!

Shilajit ajută la întărirea funcției mușchiului inimii și accelerează metabolismul mineral în organism, vindecarea rănilor și fracturile osoase. De asemenea, normalizează apetitul și somnul. Absoarbe rapid umflarea, sangerarea, cheaguri de sange, cicatrici chirurgicale si, in cazul fracturilor, formarea excesiva de calus.

Teste clinice

 • În cadrul unui test efectuat pe voluntari sănătoși cu vârsta cuprinsă între 45 și 45 de ani, după 90 de zile s-a demonstrat că 500 mg de shilajit crește nivelul de testosteron liber cu 17% și DHEA, un precursor al testosteronului, cu 31%. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26395129/
 • Shilajit te va relaxa. Îmbunătățește sistemul GABAergic din creier. GABA este un neurotransmițător major conectat cu relaxare și calm . (test efectuat pe animale). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26865744/
 • S-a constatat că atât shilajit, cât și ashwagandha reduc anxietatea rezultată în urma sevrajului de alcool. Aceste plante, singure sau în combinație, au scăzut, de asemenea, aportul de etanol și au crescut semnificativ aportul de apă după 21 de zile de administrare cronică. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4883068

Silajit și anemia

Este folosit în medicina tradițională, în special în Ayurveda, pentru o varietate de afecțiuni. În ceea ce privește anemia, shilajit a fost propus ca un posibil remediu datorită conținutului său de minerale și a altor compuși benefici.

Iată câteva puncte legate de shilajit și anemia:

 1. Conținut bogat în minerale: Shilajit este cunoscut pentru conținutul său bogat în minerale, inclusiv fier, care este esențial pentru producerea de hemoglobină în sânge. Hemoglobina este proteina din celulele roșii care transportă oxigenul, iar un nivel scăzut de hemoglobină poate duce la anemie.
 2. Efecte antioxidante: Anemia poate fi cauzată sau agravată de stresul oxidativ. Shilajit are proprietăți antioxidante care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor roșii.
 3. Îmbunătățirea absorbției fierului: Se sugerează că shilajit poate ajuta la îmbunătățirea absorbției fierului în intestin, ceea ce ar putea fi benefic pentru persoanele cu anemie.
 4. Stimularea producției de celule roșii: Există unele dovezi care sugerează că shilajit poate stimula producția de celule roșii, ceea ce ar putea fi benefic în cazurile de anemie.

Cu toate acestea, este important să se sublinieze că, în timp ce există unele dovezi preliminare care sugerează că shilajit poate fi benefic pentru anemie, mai multe studii sunt necesare pentru a confirma aceste afirmații. Dacă suspectați că aveți anemie sau doriți să utilizați shilajit ca tratament pentru anemie, este esențial să discutați cu un medic înainte de a începe orice formă de suplimentare.

Ce este SHILAJIT

Shilajit este o substanță naturală, un supliment alimentar tradițional care se găsește în principal în munții Himalaya, Altai, Ural, Caucaz, Mongolia, Iran, Rusia, Kazahstan și Kirghistan. Substanța fiind formată de-a lungul timpului prin descompunerea treptată prin actiunea microorganismelor a anumitor plante. Acesta are o culoare maro deschis până la maro-negricios, având o textură gumoasă (ca rășina). Cum am scris mai sus, Shilajit este format din materiale vegetale organice și acid fulvic. Este format din peste 80 de minerale, inclusiv cupru, argint, zinc, fier și plumb.

Se spune că acest supliment a fost găsit de strămoșii maimuțelor langur. Sătenii din apropiere au observat maimuțele care se îndreptau spre crăpăturile stâncilor pentru a recupera un gudron negru.

Shilajit crește rezistența generală la stres și îmbunătățește imunitatea. De asemenea, îmbunătățește performanța atleților, oferă beneficii pentru sănătatea intestinului, ajută la inhibarea răspunsurilor alergice și poate ajuta la scăderea zahărului din sânge.

Acest supliment conține urme de minerale, dar din cauza cantității mici care se regăsește în pastile, acesta nu trebuie utilizat în caz de deficiență de minerale sau orice probleme de sănătate legate de suplimentarea cu minerale.

Shilajit conține peste 80 de minerale, printre care enumerăm: acizi fulvici și humici (cel mai mare conținut), fier, zinc, magneziu, cupru, nichel, potasiu, mangan, siliciu, argint, sodiu, sulf, iod..etc

SHILAJIT mumio

Am pus acest titlu datorită  faptului că este unul din cuvintele cheie în căutările românilor pe google. Mumio vine așa cum am scris și mai sus de la denumirea alternativă a acestui supliment. Acesta se mai scrie și sub forma de Mumijo, iar cuvântul își are originea în Grecia antică.

Această rășină, substanță este menționată în lucrările lui Aristotel și Avicenna ca un remediu cu proprietăți antiseptice și stimulatoare generale. Este folosit cu predilecție și provine din munții Caucaz însă datorită mediului online, acest supliment a devenit extrem de cunoscut în ultimul timp datorită spectrului larg de proprietăți benefice asupra organismului .

SHILAJIT Pret și de unde cumpărăm

Comand acest supliment destul de des de pe magazinul online Iherb iar varianta comandată de mine este cea de la Youtheory. O i-au împreună cu Ashwagandha KSM-66.

Vezi link aici. Ultimul preț actualizat: 23,19 USD + reducere cod recomandare iherb pentru 60 de capsule, tva inclus.

Costul de transport este gratuit pentru comenzile mai mari de 40 de USD sau contra unui cost de 4 USD pentru comenzile mai mici (pentru comenzile livrate prin FAN Curier)

shilajit-reducere

Cumpără Shilajit link aici

 

O variantă mai ieftină a acestui supliment este varianta de la Paradise Herbs. Prețul este de 12,36 pentru un flacon cu 60 de pastile. Detalii aici

Boala Alzheimer

Shilajit conține un antioxidant cunoscut sub numele de acid fulvic. Conform unui studiu din 2012, s-a constatat că acidul fulvic din shilajit poate ajuta la blocarea acumularii de tau. Tau este un tip de proteină care formează grupuri răsucite de celule nervoase moarte și pe moarte cunoscute sub numele de încurcături neurofibrilare. Tau este considerat un marker cheie al bolii Alzheimer și al bolilor similare.

Efecte secundare Shilajit

Consumul acestui supliment alimentar poate avea unele efecte secundare. Puteți avea unele reacții adverse ușoare, însă acestea pot fi și severe. Nu există foarte multe studii clinice în ce privește acest supliment, astfel că se știu puține lucruri despre siguranța utilizării pe termen scurt sau lung a shilajit-ului. Cu toate acestea, există câteva informații privind efectele secundare:

 • Așa cum au arătat studiile pe animale, Shilajit poate crește nivelul de fier din organism. Persoanele cu afecțiuni cum ar fi hemocromatoza (un exces de fier în sânge) ar trebui să o evite.
 • Poate modifica nivelul hormonal al  corpului, inclusiv printr-o creștere semnificativă a nivelului de testosteron (unele persoane apelează la acest supliment tocmai pentru a crește nivelul de testosteron, însă pentru alte persoane acest lucru poate să nu aducă beneficii).
 • Shilajit poate fi găsit în forma naturală, neprocesată, preponderent în piețele din India și nu este recomandat a fi consumat sub această formă deoarece poate fi contaminat cu metale grele precum plumbul sau ciuperci care vă pot îmbolnăvi.

Important! Informațiile despre acest supliment sunt traduse, colectate din diferite surse și pagini web. Scopul acestui articol este de a descrie rolul mineralelor în metabolismul organismului.  Este important să faceți propria căutare și informare despre suplimentele alimentare pe care doriți să le luați și mai ales să discutați cu medicul de familie sau cu un nutriționist înaine de achiziția oricărui supliment alimentar precum Shilajit

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 30

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
5
love
lol lol
4
lol
omg omg
2
omg
win win
2
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *