Uleiul esential de manuka

3 min


arbore de manuka
0
(0)

De sute de ori mai puternic decât mierea manuka, datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul manuka câștigă din ce în ce mai multă atenție în presa internațională și pe site-urile care promovează un stil de viață sănătos.

Mierea de manuka – Leptospermum scoparium – este deja un produs apicol extrem de cunoscut în rândul consumatorilor de miere premium, însă recunosc, că nu auzisem încă de uleiul esențial de manuka.

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Ulei esential de Manuka 15ml

Uleiul estențial pur de Manuka este probabil cel mai puternic antibacterian ulei esențial de pe piață.

35,99$ (147 Lei)

-5% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Am organizat recent un mic eveniment pe terasa #ceaun, mai exact o pomană. Intrând în vorbă cu unul dintre invitați, discuția ne-a dus către stilul de viață sănătos sau mai corect spus, către subiectul nutritie.

Ei bine, scriind recent un articol despre mierea de manuka, era inevitabil să nu aduc în discuție și acest subiect atât de fierbinte, mai ales în perioada post covid, când fiecare dintre noi încearcă să-și mențină o imunitate în parametri normali, evitând pe cât posibil o infectare cu noul coronavirus.

Niciodată nu am fost adeptul suplimentelor alimentare luate după ureche, dar dacă vorbim de o miere bună, un ceai matcha, spirulină sau suplimentele de ulei de pește, atunci cred că suntem ok.

Tot vorbind despre mierea manuka, invitata evenimentului, m-a întrebat dacă știu ceva despre uleiul esențial de manuka. Ei bine, spre rușina mea, habar nu aveam ce este cu acest ulei. Mai rău de atât, mă gândeam că e un ulei din acela pe care îl pui să miroasă frumos în cameră 🙂

Drept urmare, mi-am înfipt adânc degetele în tastatură și l-am chestionat pe tata google vrute și nevrute despre acest ulei minune. Mai jos aveți câteva informații despre acest elixir, proprietățile miraculoase ale acestuia și prețul mediu la care se comercializează.

Ulei de manuka

Uleiul de Manuka este extras prin distilare din frunzele și florile arborelui de Manuka. Deoarece provine din aceeași familie, este adesea comparat cu uleiul de arbore de ceai australian, cunoscut sub numele de arbore de ceai din Noua Zeelandă.

Uleiul de Manuka este cunoscut drept unul din cele mai puternice uleiuri esențiale, având puternice proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii.

Studiile au arătat că împotriva unor bacterii, uleiul de Manuka este de până la 33 de ori mai puternic decât uleiul de arbore de ceai.

În timp ce proprietățile antibacteriene ale uleiului de arbore de ceai sunt arhi-cunoscute, uleiul de manuka începe și el să fie folosit mai des de clienții magazinelor naturiste, dar mai ales de marile companii, care au început să adauge uleiul în propriile produse de igienă corporală.

Știați că? Este nevoie de aproape o tonă de frunze de manuka pentru a distila aproximativ doi litri de ulei pur de manuka?

Beneficiile uleiului de manuka

 • antibacterian
 • antifungic
 • antiinflamator
 • antihistaminic
 • antialergic

Ulei de Manuka Pret

 • Living Nature – 10 ml – 191 Lei
 • Lakshmi – 5 ml – 119 Lei
 • Aroma Zone – 5 ml – 99,50 Lei
 • Barrier Gold – 10 ml – 160 Lei
 • Manuka Vantage – 10 ml – 130,50 Lei
 • Iherb – Aura Cacia, Pure Essential Oil, Manuka – 15 ml! – 139 Lei (după aplicarea reducerii de 5%)
 • Preturile se pot modifica. Acestea sunt verificate si actualizate in functie de numărul de accesari pe pagina si a interesului acordat de vizitatori. În general, prețurile pot suferi mici modificări, de câțiva lei, prețul afișat fiind influențat în mare măsură de cursul valutar.

Prețurile de mai sus sunt doar câteva din prețurile găsite cu ajutorul motoarelor de căutare. În funcție de calitatea uleiului sau marca producătorului, prețul mediu este de 50-75 lei pentru 5 ml de ulei.

Este important ca produsul comandat de voi să conțină obligatoriu un ulei pur, cu o concentrație de 100%.

Vă recomand să cumpărați acest produs doar dacă este produs în Noua Zeelandă sau doar dacă puteți verifica țara de proveniență a produsului, unde acesta a fost fabricat.

Rețete, ponturi și sugestii utilizare a uleiului de manuca

 1. Tratament de curățare a tenului. Rețetă care protejează și reîmprospătează tenul.

Ingrediente: 3 picături de ulei esențial de Manuca, 3 picături de ulei esential de lavandă (levănțică), 30 ml ulei de semințe de cânepă.

3 picături Ulei esențial Aura Cacia Lavender1 uncie Ulei de semințe de cânepă Aura Cacia

2. Keep Calm – Rollon. Pentru această rețetă veți avea nevoie să vă cumpărați una sau mai multe sticluțe roll-on. Le puteți găsi pe emag sub denumirea de sticle cu roll-on pentru uleiuri esențiale.

Prețul pentru o sticluță de tip roll-on este de aproximativ 5-7 lei, pret la care se adaugă transportul. Probabil există și magazine unde puteți găsi astfel de sticluțe.

Ingrediente: 3 picături de Manuka Oil, 2 picături de Lavandă (levănțică) și 2 picături de tămâie. Picăturile se pun într-o sticlă roll-on de 10 ml. Puneți cele 7 picături de mai sus în sticluță și pe urmă completați cu ulei organic de cocos.

Voi căuta pentru voi mai multe rețete și sugestii de utilizare. Aveți grijă, uleiurile esențiale sunt strict pentru uz extern. Sub nici o formă nu ingerați aceste uleiuri concentrate.

Ca să vă faceți o idee despre ce este vorba, mai sus am postat un mic filmuleț cu unul din producătorii de miere manuka și de ulei de manuka din Noua Zeelandă.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *