Spirulina pret și pentru ce folosește

4 min


spirulina
0
(0)

Spirulina este o algă verde-albastră cunoscută sub numele de Arthrospira platensis și Arthrospira maxima. Spirulina poate fi găsită în comerț sub formă de pudra / pulbere, pastile, fulgi, granule, sticks și crunchies. Cea mai populară este cea pastile, însă cea sub formă de pudră rămâne de departe cea mai curată formă care poate fi găsită în comerț.

În acest articol am să vă prezint câteva informații despre spirulină și voi explica de ce este bine să evitați consumul spirulinei sub formă de pastile.

Recunosc că până să merg la târgul de Crăciun pentru vegetarieni, Christmas Vegfair, nu auzisem de spirulină sau cel puțin nu i-am dat eu o foarte mare importanță. Am fost totuși atent la produsele din cadrul târgului iar spirulina a fost printre produsele care mi-au atras în mod deosebit atenția.

Deși încă nu a intrat în casele tuturor românilor, fiind preferat în general de vegetarieni și de cei care au adoptat o alimentație mai sănătoasă, spirulina trebuie să devină din punctul meu de vedere un aliment nelipsit din dieta noastră zilnică.

Spirulina pulbere sau spirulina pastile ?

Chiar dacă spirulina sub formă de pulbere poate avea un gust neplăcut, este important să înțelegeți de ce nu pot să accept consumul spirulinei sub formă de pastile.

Verificați câteva aspecte importante înainte de a cumpăra spirulină

 • Țara de proveniență
 • Producătorul și proveniența acesteia
 • Data de expirare
 • Ingrediente (poate conține diferiți aditivi, în special în cazul spirulinei sub formă de pastile)
 • certificare independentă a produsului

Țara de proveniență a spirulinei. Lacurile naturale, China sau Japonia, pot fi surse cu un grad ridicat de poluare. De exemplu, dacă cumpărați spirulină din Japonia, trebuie să verificați dacă aceasta deține un certificat care atestă nivelul radiațiilor. Datorită accidentului nuclear de la Fukushima, spirulina produsă în această zonă poate conține un nivel crescut de radiații.

Dacă achiziționați spirulină din China, verificați dacă este testată de un laborator independent. Spirulina importată din China poate conține un nivel ridicat de plumb, mercur și arsenic.

Spirulina crescută în lacurile naturale poate conține metale grele. Este imposibil ca producătorul să controleze factori care pot alterna.

Spirulina este cunoscută pentru propietățile sale nutritive, însă este recunoscută și pentru faptul că aceasta absoarbe toxinele din mediul înconjurător.

Producătorul și proveniența acesteia. Producătorul este un factor important și chiar dacă achiziționați un produs sub o denumire comercială cunoscută, trebuie să verificați proveniența acesteia. Multă spirulină care se găsește în comerț provine din China. Evitați achiziționarea spirulinei din China, dacă aceasta nu are un certificat al calității furnizat de un laborator independent.

Data de expirare. Verificați data de expirare. Este recomandat ca aceasta să aibă un termen de valabilitate de minim 6 luni, adică să expire în anul 2021!

Ingrediente. Alături de zona de proveniență, este cel mai important punct de care trebuie să țineți cont. Spirulina trebuie să conțină doar spirulină și nimic altceva.

Acum mă întorc la începutul articolului și am să vă explic ce anume poate conține spirulina pastile și de ce e bine să o evitați!

 • polivinilpirolidona K30 – este un agent de îngroșare cancerigen. Face parte din E-urile periculoase E1201
 • Aerosil – dioxid de siliciu
 • Hidroxipropilmetilceluloza
 • E460 – celuloză microcristalină
 • stearat de magneziu
 • talc
 • amidon de porum

Acestea sunt doar câteva din conținutul spirulinei sub formă de pastile. Dacă tot țineți o cură cu spirulină sau o consumați regulat, de ce să bagați toate aceste prostiile în organism? Eu nu vreau, vo de ce ați vrea?

Spirulina pret

Deși nu iubesc spirulina sub formă de pastile, ca să vă faceți o idee, am să includ câteva produse și prețurile aferente. Aceste prețuri se pot modifica și sunt preluate de pe site-ul iherb la data la care am scris prezentul articol.

 • Spirulină organică de la California Gold Nutrition, 500 mg / 60 de pastile – Pret : 4$ (aproximativ 18 Lei)
 • Spirulină organică certificată de la Now Food, 1000 mg / 120 de pastile – Pret : 12,45$ (aproximativ 56 Lei)
 • Spirulina Hawaii, 3000 mg / 180 pastile – Pret: 23,74$ (aproximativ 107 lei)
 • Spirulina pulbere – California Gold Nutrition, Superfoods, Organic – 240 de grame – Pret 14$ (63 Lei)

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Spirulina Pudra - California Gold Nutrition


Spirulina de la California Gold Nutrition vine ambalată în pungi de 240 de grame. Prețul este de 14$ pentru 1 pungă, însă primiți o reducere suplimentară dacă achiziționați 2 bucăți. În cazul în  care nu ați mai comandat de pe iHerb, vă așteaptă și un extra discount de 10% folosind codul promoțional Iherb Romania AXC0435

14$ (63 Lei)

-10% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Puteți comanda spirulina de pe site-ul Iherb. Costul de transport este gratuit dacă respectați câteva reguli. Nu depășiți limita de 1,8 kg/colet. Prețul plătit să nu depășească 100$. Când ajungeți ajungeți la poștă să o ridicați, specificați că ați comandat suplimente alimentare.

Coletul va ajunge destul de repede în România, de obicei în decurs de 5-7 zile. Din păcate poșta română se mișcă un pic mai greu și poate să dureze încă 7-10 zile până primiți coletul.

La ce folosește spirulina?

În Africa, în zona lacului Chad, locuitorii acestei zone, folosesc alga verde-albăstruie în alimentația zilnică, fiind o excelentă sursă de proteine.


 • sursă importantă de proteine și nutrienți
 • Previne apariția cancerului
 • Reduce colesterolul rău LDL
 • aduce un aport important de energie organismului
 • reglează metabolismul, ajută să slăbiți sau să vă îngrășați.
 • Poate reduce riscul unor boli de inimă și poate reduce inflamațiile
 • Crește imunitatea și este folosit în tratamentul împotriva alergiilor
 • Poate preveni stările de oboseală și poate reduce glicemia
 • Protejează creierul, rinichii și ficatul
 • Previne îmbătrânirea prematură, este folosit în terapii complementare antitumorale și recuperare postoperatorie

Spirulină pastile

Dacă nu reușiți să vă înțelegeți cu gustul spirulinei pulbere, atunci nu vă rămâne de ales decât spirulina sub formă de pastile. De aceea, odată cu update-ul acestui articol, m-am gândit să adaug și câteva produse recomandate de spirulină pastile.

 1. California Gold Nutrition, spirulină organică 500 mg (iTested – testată în laborator independent), 240 pastile – Pret 8 USD – aici
 2. Spirulină organică certificată de 1000mg de la Now Foods, 120 pastile – Pret 13,20 USD – aici
 3. Spirulina Solgar 750mg – 250 pastile – Preț 26,62 USD – aici
 4. Ojio, tablete Chlorella Spirulina, Amestec 50/50 , 250 mg, 1000 pastile – 25,49 USD – aici
 5. Spirulina Hawaii de la Nutrex, 500 mg, 400 pastile – Preț 26,14 USD – aici

Click aici pentru a comanda spirulină. Folosiți la finalul comenzii codul promoțional AXC0435 și primiți o reducere de 5% din valoarea finală a comenzii.

Spirulina nu este o sursă de vitamină B12! Aceasta conține o pseudo-vitamină de B12, însă care nu este asimilată de organism. Oriunde vedeți aceste informații, trebuie să știți că nu sunt adevărate. Spirulina nu conține B12!

Informațiile prezente în acest articol sunt informații colectate și traduse de pe diverse site-uri. Vă rugăm să vă informați despre produsul cumpărat din mai multe surse și citiți recenziile altor persoane care folosesc aceste produse. Vă recomandăm să consultați medicul de familie sau un medic nutriționist înainte de a consuma suplimente alimentare.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *