Vitamina d3 pret si beneficii

6 min


vitamina d3 soare
0
(0)

Despre vitamina D am auzit multe, însă începem să conștientizăm importanța vitaminei D doar în momentul în care apare un nou membru al familiei și doctorul pediatru ne recomandă să-i administrăm obligatoriu celui mic suplimente de vitamina D.

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Vitamina D3 2000ui California Gold Nutrition 360 de capsule

Vitamina D3 de la Gold Nutrition este unul din produsele testate de un laborator independent și are sute de recenzii pozitive. Conține 360 de capule de gelatină de pește

12$ (48 Lei)

-5% reducere

folosind cod  promoțional: AXC0435


Deoarece petrecem mai mult timp în casă, o doză zilnică de vitamina D nu a fost niciodată mai importantă pentru a ne ajuta să fim sănătoși. Când organismul primește vitamina D (din lumina soarelui, alimente sau suplimente alimentare), transformă vitamina D într-un hormon. Acest hormon se numește vitamina D activată sau calcitriol și este foarte important pentru sănătatea și bunăstarea generală.

Vitamina D nu se regăsește în majoritatea alimentelor consumate de noi, se presupune că aproape 75% din populație are o anumită deficiență de vitamina D.

Mare parte a vitaminei D este absorbită de organism în mod natural, în timpul anotimpului frumos, cu soare. Vitam8na D este adesea denumită și „vitamina soarelui” deoarece pielea absoarbe lumina soarelui și sintetizează razele UVB în vitamina D.

Razele UVB sunt acele raze care printr-o expunere îndelungată la soare provoacă arsuri ale pielii, cataractă sau chiar cancer. Este bine să nu vă expuneți (să vă bronzați) soare foarte mult cu gîndul că este benefic pentru organism.

E bine de știut că fiecare persoană este diferită și este posibil ca anumite persoane să nu sintetizeze razele UVB foarte bine, astfel că pot apărea deficiențe de vitamina D chiar dacă stați foarte mult în aer liber, la soare.

Vitamina D Beneficii

Se știe că vitamina D3 are un impact asupra 2000 de gene diferite ale corpului uman și are un rol important asupra sănătății mai mult decât ne putem imagina.

Cel mai important rol al vitaminei D este reglarea absorbției de calciu și fosfor, facilitând astfel funcționarea în parametri normali ai sistemului imunitar.

Sănătatea Oaselor. Pediatrii recomandă copiilor un adaos de vitamina D3 încă de la o vîrstă fragedă. Acest lucru se datorează faptului că vitam8na D3 ajută la reglarea și controlul capacității organismului de a absorbi fosforul și calciul, cei doi compuși care oferă densitate și rezistență dinților și sistemului osos.

De ce au nevoie copiii de vit. D3?

Cum am scris și mai sus, această vitamină ne ajută să construim și să menținem oase și dinți puternici. Corpul nostru produce vitamina din soare, însă copiii și mai ales bebelușii, nu pot obține în siguranță vitamina D de care au nevoie de la soare.

Bebelușul sau copilul tău are nevoie de vit. D deoarece:

 • pielea lor este foarte sensibilă la soare și nu ar trebui să fie expuși la lumina directă a soarelui
 • alimentele lor (laptele matern sau alimentele solide) s-ar putea să nu aibă în componență suficientă vitamina D
 • De la naștere și până la vârsta de 1 an bebelușii cresc foarte repede și pentru a forma oase puternice au o nevoie mai mare de vitamina D

Cercetările au arătat că vitamina D joacă un rol important în ajutarea sistemului imunitar. Poate ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor de inimă, a poliartritei reumatoide, MS (scleroză multiplă) și a unor forme de cancer.

Părinții africani, din Orientul Mijlociu sau din India sunt mai predispuși să aibă copii cu niveluri scăzute de vitamina D, în general copii părinților a căror piele are o culoare mai închisă.

Vitamina D3 copii 400ui

Băiatului meu i-am cumpărat vitamina D3 de la SuperiorSource, vitamina ce vine cu un dozaj de 400ui (10mcg) pe pastilă. Am preferat această variantă în detrimentul clasicelor picături deoarece pot să-i ofer doza exactă. În cazul picăturilor ți se poate întâmpla destul de des să mai scapi una sau două picături în plus. Dacă nu ți se pare mult, ei bine, trebuie să știi că este de rău. Înseamnă supra doză de vitamina D3 și poate crea probleme pe termen lung.

Preț: 4,86$ – aproximativ 19 Lei – vezi produsul aici

Control asupra insulinei. Vitamina D3 stimulează pancreasul și declanșează procesul de producere a insulinei. Acest lucru este esențial pentru gestionarea eficientă a nivelului de zahăr din sânge. Un nivel optim de vitamină D3 poate ajuta diabeticii să controleze mai bine boala.

Presiune mai mică a sângelui. Un studiu efectuat de Universitatea din Boston a arătat că presiunea sângelui în organism a scăzut atunci când nivelul de vitamina D a crescut. VitaminaD3 reduce nivelul de renină, o enzimă care este secretată de rinichi și care afectează vasele de sânge.

Vitamina d3 2000 ui pret

Dacă căutați vitamina-D3 de 2000 ui, adică de 50 mcg, am câteva recomandări pentru voi. Prima este un produs certificat de un laborator independent, în timp ce varianta de la Nature’s Way este una din produsele populare de pe piața de suplimente alimentare din România.

Cea de-a treia variantă este recomandarea mea personală. Este vorba de produsul celor de la Solgar.

 • Vitamina D3 2000 ui (50 mcg) – California Gold Nutrition – Certificată de laborator independent iTested – 360 capsule gelatină de pește – vezi produsul aici – Preț 11$
 • Vitamină D3 2000UI, Nature’s Way, 240 capsule moi cu vitamina D3 – vezi produsul aici – preț 10,37$
 • Vitamina D3 Solgar – 2200 ui – 100 capsule vegetale – vezi produsul aici – preț 11,09$

Ce se întâmplă când luați suplimente de vitamina D3? Când luați un supliment de vitamina D, vitamina trece din fluxul sanguin în ficat. De aici, merge la rinichi, unde se transformă în calcitriol. Apoi acesta este eliberat înapoi în fluxul sanguin. După aceea pătrunde în celulele corpului unde se atașează la receptorii de vitamina D. În acest moment începe să lucreze, reglând mineralele calciu și fosfor.

Analiza 25-OH-vitamina D pret

Mai jos aveți câteva prețuri pentru analiza vitaminei D, 25-OH. Prețurile sunt preluate de pe site-urile clinicilor la data scrierii acestui articol. Prețurile se pot modifica.

 • Synevo – 145 Lei
 • Regina Maria – 267 Lei
 • Bioclinica – 88 Lei
 • Clinica Sante 65 Lei (cu 28% discount la data redactării prezentului articol)
 • Gral Medical – 270 Lei / pachet special deficit Vitamina D – consult medic specialist (Dr. Iuliana Ilie), analize de sange (25OH Vitamina D, calcemie totala, albumina serica, fosfat seric, magneziu seric, TGP, uree, creatinina, fosfataza alcalina, PTH), si consultatie finala după analize.
 • Medsana – 165 lei

Vitamina D3 contraindicații

Am spus și o repet. Înainte să luați suplimente alimentare, chiar și o banală vitaminaD, vă recomand să discutați cu medicul de familie și să vă faceți totuși și analize să vedeți dacă este nevoie să luați suplimente de vitamina D. Nu luați vitamine după ureche și în absolut niciun caz să dați copiilor voștri suplimente fără aprobarea în prealabil a unui medic pediatru!

Nu trebuie să luați suplimente de vitam8na D dacă:

 • aveți un nivel mare în sânge de: fosfați, vitamina D sau calciu
 • aveți pietre la rinichi sau aveți probleme cu rinichii
 • sunteți alergic la Vit D

Palpitații ale inimii. Studiile au arătat că un nivel scăzut de vit.D este asociat cu un risc crescut de fibrilație atrială. În cazul în care sunteți nevoiți să luați doze mari de vit.D, este posibil să aveți palpitații ale inimii pe o perioadă scurtă. Acest lucru se datoreză faptului că vit.D crește nivelul de calciu în sânge și poate provoca pietre la rinichi, confuzie sau chiar sechele ale creierului.

În cazul în care sunteți nevoiți să luați doze mari de Vit D, discutați cu unul sau mai mulți medici specialiști. Personal am comandat vitamina D de 50.000 ui, deoarece am o deficiență de vitamina D, deficiență pe care sper să nu o am datorită bolii Lyme (am fost mușcat de o căpușă în urmă cu 2 ani și am dezvoltat un eritem migrator urât – e o poveste lungă, care merită spusă și mai ales din care aveți ce învăța – voi reveni cu un articol pe această temă).

Doctora de familie îmi recomandase să vorbesc cu cineva din Italia să fac rost de Vitamina D injectabilă Dibase (nu se găsește la noi). Cum nu am pe nimeni în Italia, am comandat de pe Iherb 10 pastile de vitamina D3 de 50,000 IU de la Zahler.

Cum alegi cea mai bună vitamină D și de unde o cumperi

Puteți cumpăra suplimente de vitamina D3 pentru bebeluși din farmacii, din unele supermarketuri sau de pe site-urile online de profil. Este important să cumpărați suplimente care sunt potrivite pentru voi sau pentru copii și care conțin doar vitamina D3.

Pentru a cumpăra vit D nu aveți nevoie de o rețetă dar vă sfătuiesc să discutați întâi cu medicul de familie, după care intrați pe site-ul iherb, căutați cele mai bune vitamine, cu recenzii pozitive și arătați medicului o poză cu ceea ce doriți să comandați. Doar el vă poate spune dacă respectivul supliment de vitamina D3 este bun pentru voi sau pentru copil.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *