Activitate ride hailing perioada 23 Septembrie – 30 Noiembrie 2020

7 min


sofer
5
(6)

După cum știți, m-am reapucat de ride hailing (ridesharing – termenul corect este ride hailing dar se folosește uzual cel de ride sharing. Voi folosi și eu ultima variantă).

Update 11 Noiembrie 2020.

Cred că cel mai mult vă interesează ce se întâmplă în acest moment. Sunt curse foarte puține și proaste. În special pe Uber. Pe Bolt e decent, doar dacă aveți casă de marcat, adică aveți activat cursele cash.

Am ieșit și seara după ora 23.00. Sunt doar câțiva rătăciți. Din punctul meu de vedere nu se merită să stați după „stingere” decât dacă nu aveți altceva de făcut. Decât să stați în intervalul 23-05, mai bine vă treziți de dimineața și ieșiți după ora 5 sau 6.

Nu am prea mai avut răbdare cu unii clienți, pot să zic chiar nesimțiți. De la pretenții să car zarzavat, cartofi și nșpe mii de sacoși pe 11 lei, până la curse în care mi s-a cerut să aștept să-și cumpere manelistul 5 șaorma. Atât aplicațiile, cât și unii clienți trebuie să înțeleagă că este o activitate de transport persoane, de la un loc la altul. Pentru celelalte există TAXI.

Ca să nu mai zic, că foarte multe curse vin de la 2-3 km sau chiar 9 km pe unele aplicații. Cum poate un om întreg la minte să facă o deplasare de 9 km pentru o cursă de 10 Lei, iar în cazul unui refuz mai ești și atins la procentajele de accept.

Update 06 Octombrie 2020. Urmează un update joi 8 Octombrie 2020. Am făcut în cea mai mare proporție ridesharing pe Bolt. A fost ok, am să afișez și încasările, deci vă recomand să reveniți pe acest blog, joi sau vineri. Baftă multă!

Dacă înainte de pandemie eram fan Uber, nu pot spune decât că sunt dezamăgit de ei în ultimul timp. Am să povestesc nemulțumirile mele față de ei în acest articol. Una din dezamăgiri este suportul aproape inexistent, cu răspunsuri gen robot luate din manual. Dacă vă arăt prin screen-uri vă cruciți. Mi-am rezolvat problema într-un final doar la ei la centrul de suport, cu programare în prealabil. Am rezolvat în 10 minute ceea ce mă chinuiam de 6 zile prin aplicația support. Ca șofer diamant mă așteptam la mai mult.

Update 2 Octombrie 2020

Am făcut un pic de ridesharing în ultimele 3 zile, în proporție de 95% pe Bolt. Cum nu am timp să scriu prea mult, o să fiu scurt, urmând să scriu mai mult în următorul update. Pentru cei care nu știu, am 3 joburi. Două fizice și unul în online. (poate într-o zi am să scriu un articol motivațional)

Bolt are câteva promoții interesante. Suportul este destul de rapid. Am primit răspunsuri pertinente la toate întrebările mele și într-un timp relativ util.

Nu-mi place la ei că pe cursele cash nu penalizează clienții care anulează cursele după ce ai ajuns la destinație. O clientă mi-a spus că a făcut comanda din greșeală. Asta după ce am ajuns la destinație și după ce am parcurs 2,5 km ca să ajung la ea. Din păcate nu se poate face nimic, doar să cereți dezactivarea curselor cash, ceea ce nu e cazul.

Pe timp de zi am observat că Bolt oferă promoții anumitor clienți și clienților noi. Astfel că am avut o cursă cu o doamnă care se grăbea tare mult, m-a certat că am ajuns greu (știți doar ce trafic este dupa ora 15.00 și că trebuie să ajung în timp util că închide la policlinică).

A fost marea mea greșeală, pe care nu am s-o mai repet. M-am grăbit, am condus un pic imprudent. Am ajuns cu bine și la timp, cursa a costa 1 Leu (11 Lei – 10 lei a plătit Bolt) și 1 Leu clienta. Mi-a dat bacșiș ban la ban, adică 1 Leu.

În rest clienți relativ ok, mulți nu vor să poarte mască, astfel că mi-am cumpărat din Metro un set cu 50 de măști la prețul de 28 de Lei. Citisem pe un grup că unul din șoferi le-a dat gratuit celor care nu au. Așa voi face și eu, să vedem dacă vor plăti extra. 28 de lei pentru 50 de măști este decent și acoperă prețul fără probleme din tips-ul pe care îl primesc în mod regulat.

Am mai avut și o cursă cu 4 persoane (doi adulți și doi copii) plus papornițe. Mai lipsea un câine sau o pisică. Cursă de 25 de lei anulată la destinație. Nu i-au mai mult de 3 persoane în mașină, iar în față nici atât nu îi las.

Promoții Bolt

Bolt are promoții în anumite intervale orare (de tipul rush). Din punctul meu de vedere se încurajează condusul imprundent. Te grăbești să ajungi la destinație și eventual să duci clientul cât se poate de repede.

Se pot face questurile dacă lucrați în timpul oferit de ei. Este calculat în așa fel încât să îl puteți obține. (Efectiv garantează încasări de 40 de lei pe oră). Seara e bine pentru că sunt mai multe curse de 10 Lei, dar efectiv poți pierde promoția din cauza lipsei de clienți.

De exemplu promoția rush hour de 200 Lei garantat – aveți print screen mai jos. Am ieșit cu jumătate de oră mai târziu. Faptul că am luat două curse lungi a făcut să pierd bonusul la mustață. A fost și o seară slabă, s-a văzut după trafic. Diferența dintre garantat și încasări a fost de vre-o 40 de Lei. Asta este, data viitoare voi avea mai mult noroc.

Promotie rush bolt
Promotie rush Bolt

O altă promoție interesantă de la Bolt este Tombola Bolt. Trebuie să faceți 75 de curse în perioada 2 Octombrie – 8 Octombrie și intrați în tragerea la sorți pentru unul din cele 10 premii în valoare de 500 de euro. Rata de acceptare a curselor trebuie să fie de minim 90%

75 de curse tombola bolt

Update 30 Septembrie

Revenind la activitatea mea, după aproape 4 luni, am reușit să scot toate actele. Am fost întârziat de câteva lucruri, cum ar fi diploma de absolvire, de pandemie și de alte mici lucruri. Am reușit să le obțin pe toate, să fiu 100% legal, cu casă de marcat și toate cele.

promotie bolt 400 lei

În timp ce așteptam casa de marcat, am primit o ofertă de la Bolt, 400 de lei pentru 80 de curse efectuate într-o perioadă de două săptămâni.

Dacă nu aveți cont de sofer Bolt – click aici . Am să vă explic în câteva zile cum puteți să vă înscrieți ca sofer Bolt, simplu, repede, activare rapidă. Mă puteți găsi și pe pagina de facebook sau puteți lăsa un mesaj în formularul de la sfârșitul acestui articol.

Datorită promoției cu 400 de Lei pentru 80 de curse, m-am mutat încă din prima zi pe Bolt. În plus am și un comision mai mic, de doar 20% față de 25% la alte companii de ridesharing. Dacă nu vi se pare mult, vă fac doar un mic calcul. La 1000 de le încasați, 5% înseamnă 50 de lei. Nu este o sumă de neglijat. Fiecare leu contează!

Merită să fii șofer de ridesharing în Octombrie 2020?

Ei bine, nu se fac banii care se făceau înainte de pandemie, dar încă se fac bani. Este obligatoriu să aveți ecusoane la toate aplicațiile populare precum Uber, Bolt și Freenow. Neapărat vă trebuie casă de marcat. Bolt nu activează plățile cash fără să faceți dovada deținerii casei de marcat fiscalizate pe mașina pe care o conduceți.

Înainte de pandemie se făceau bani frumoși pe timp de noapte. Acum comenzile sunt mai rare iar distanțele pe care trebuie să le parcurgi până la client sunt destul de mari. 2-3-4, chiar și 5 km. Este imposibil să nu refuzi clienți iar o rată mare de refuz știți că poate avea rezultat în blocarea contului.

Bacșișul a fost ca și inexistent. Sunt însă și zile în care este tips bunicel, însă doar la cursele cash. Aici este baza, cursele cash. Am văzut că de obicei lasă tips tot cei amărâți. Au fost cazuri în care am refuzat un bacșis de 10-15 lei. Dacă am văzut că insistă, am luat doar 5 lei. Efectiv îmi pare rău pentru unii. Probabil de asta și cei cu bani au bani iar cei care sunt mai săraci, se zbat în sărăcie. Un prieten bun mi-a zis mai demult: în viața asta ori ești leu ori ești oaie, cale de mijloc nu este.

Am preferat să ies ziua. Am ieșit atât la prânz, cât și în alte intervale orare, precum 18-22. Sunt curse de 15-20 sau 30 de lei. Chiar dacă a fost aglomerat, cel mai bine a fost în acest interval orar. A mai contat foarte mult și faptul că cei de la Bolt au dat reduceri clienților. Astfel că o cursă de 12 lei, a devenit 7,8 lei (doar un exemplu). De rușine tot a lăsat omul ceva. O parte din reducerile acordate revin sub fomă de tips. Nu e o regulă, dar am văzut că dacă clientul primește reducere, va tinde să lase și el la rândul lui câțiva lei.

Bolt Rush hour
Bolt Rush Hour

Bolt oferă și promoții șoferilor de top (rating minim 4.90), de exemplu am primit o ofertă Rush Hour, 7 curse într-un interval de 3 ore pentru un bonus de 50 de lei. Cum am ieșit la ora 8 și m-am retras la ora 9, nu am făcut decât 3 curse, dar este o diferență mare între ofertele celor de la Bolt și indeferența celor de la Uber.

Spun asta în calitate de șofer și este o părere personală, bazată pe experiența directă de șofer Uber și șofer Bolt.

Într-un final, am primit și de la Uber promoția Quest by Thursday. Este o promoție de weekend, în care primești o reducere de comision în funcție de cursele pe care le faci. Pentru moment zic pas, Bolt este noua mea dragoste atunci când vine vorba să mai fac bani în timpul liber.

În acest articol voi actualiza părerea mea personală pentru perioada 23 Septembrie 2020 – 5 Octombrie 2020. Voi încerca în perioada imediat următoare să termin și articolele referitoare la actele și pașii necesari pentru obținerea atestatelor, licențelor și al ecusoanelor de transport alternativ.

Încă ceva. Uber și-a actualizat termenii și condițiile privitoare la programul de recomandări. Cum nu mai am voie să promovez link-ul, să atrag șoferi la ei, mă voi folosi de blogul meu să promovez alte firme

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *