Cum devii sofer Bolt | Despre aplicatie, ce este Bolt ridesharing

7 min


sofer bolt ridesharing
4.5
(13)

Nu am făcut Bolt deloc, cel puțin nu până acum. Totuși, în calitate de client, am verificat întotdeauna prețurile. Și nu mare mi-a fost surpriza să constat că prețul pentru o cursă era de cele mai multe ori mai mare decât la alte companii de ride sharing, dar cu reducerile acordate, prețul de multe ori era sub prețul companiilor concurente.

Articol în curs de actualizare! Voi ieși în următoarea săptămână pe Bolt pentru a actualiza acest articol. Articolul va fi actualizat până cel tîrziu 20 Aprilie 2023

Cu mici excepții, în calitate de client, am ales de cele mai multe ori să folosesc Bolt. De ce? Ei bine, Bolt a subvenționat aproape de fiecare dată prețul. Iar prețul pentru o cursă obișnuită de 10 Lei m-a costat de cele mai multe ori doar 8-9 Lei.

Șoferul a primit întotdeauna prețul întreg iar eu m-am ales cu reducerea sau după caz am lăsat-o tot șoferului. Cine a ieșit cel mai câștigat din toată această schemă?

Toată lumea. Eu, că am avut un preț foarte bun, șoferul că a primit un preț pe cursă mai mare și Bolt pentru că a început să primească din ce în ce mai mulți clienți.

Șoferul Bolt a încasat un preț asemănător sau mai mare iar eu am plătit un preț mai mic. Bineînțeles că nu se întâmplă mereu așa, chiar de multe ori prețul la Bolt este mai mare pentru client, ceea ce este însă foarte bine pentru sofer.

Știm foarte bine că tarifele mici și comisionul destul de mare (dar mai mic față de alte companii de ride sharing) sunt încă o problemă pentru mulți. Totuși, dacă mergeți la ARR, veți vedea că sunt zilnic zeci de persoane care așteaptă să-și depună actele pentru a deveni soferi de ridesharing cu acte în regulă. Din acest motiv, unele companii de ride sharing au preferat în ultimul timp să neglijeze șoferii și problemele acestora.

În ultimul timp am făcut doar Bolt, cu mici excepții. Mai jos aveți pașii necesari pentru a deschide cont de șofer pe aplicația celor de la Bolt.

Sofer Bolt în România – Oportunități și Beneficii

Dezvoltarea aplicațiilor de ridesharing a creat noi oportunități de muncă. Bolt este un exemplu de succes în România. Să explorăm meseria de șofer Bolt.

Ce este Bolt? Bolt este o companie estoneană de ridesharing, înființată în 2013. Acest serviciu conectează șoferii cu pasagerii prin intermediul aplicației mobile.

Ce este Bolt?

Bolt este o companie de tehnologie și transport care oferă servicii de ridesharing în România și în alte părți ale lumii. Fondata de Markus Villig în Estonia, aplicația a devenit rapid populară datorită prețurilor competitive și serviciilor de încredere.

Extindere globală

De-a lungul anilor, Bolt s-a extins în peste 40 de țări și 200 de orașe, inclusiv București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Acest lucru a consolidat poziția companiei pe piața globală de ridesharing.

Diversificare servicii

În plus față de transportul de persoane, Bolt oferă și alte servicii, cum ar fi livrarea de mâncare (Bolt Food) și închirierea de trotinete electrice (Bolt Scooters). Aceasta permite utilizatorilor să acceseze mai multe opțiuni de mobilitate.

Tehnologie inovatoare

Aplicația Bolt se bazează pe tehnologie de ultimă oră și inovații pentru a oferi o experiență fluidă utilizatorilor. Funcții precum estimarea prețului cursei și găsirea rutei optime ajută la creșterea eficienței și satisfacției clientului.

Valori și responsabilitate socială

Bolt se concentrează pe siguranța și satisfacția clienților, precum și pe responsabilitatea socială. Compania promovează inițiative de mediu, cum ar fi compensarea emisiilor de carbon și sprijinirea șoferilor în adoptarea vehiculelor electrice.

Rezumând, Bolt este o companie de ridesharing care s-a dezvoltat rapid datorită tehnologiei avansate și a angajamentului față de siguranță, eficiență și responsabilitate socială. Aceste valori o diferențiază pe piața din România și la nivel global.

Deschide cont de sofer Bolt

Atâta timp cât ai toate actele necesare, cei de la Bolt se mișcă foarte repede când vine vorba să activeze un cont. Prețul și comisionul atractiv fac din Bolt unul din partenerii de încredere și din punctul meu de vedere, ecusonul Bolt nu trebuie să lipsească din parbriz-ul mașinii tale.

 • Pasul 2.
 • a) Alătură-te unei flote
 • b) Înființează un PFA sau un SRL (în funcție de opțiunea aleasă și de actele pe care le deții, această opțiune poate dura și 2 luni).
 • Pasul 3. Alege pe care mașină vrei să lucrezi. Poți opta să lucrezi pe propria mașină sau să închiriezi o mașină de la o firmă parteneră / de la o flotă.
 • a) Dacă ai ales să închiriezi o mașină de la o flotă parteneră, atunci ei se vor ocupa de toate actele. Mașina va avea tot ce ai nevoie pentru a începe activitatea de ridesharing, adică: copie conformă, ecusoane și casă de marcat fiscală.
 • b) lucrezi pe mașina ta. Firma la care te-ai afiliat se va ocupa să-ți obțină copia conformă, ecusoanele și casa de marcat fiscală.
 • b1.) În cazul în care îți înființezi un PFA sau un SRL, va trebui să obții autorizatia de transport alternativ. Detalii pe link-ul anterior.
 • Pasul 3. Încarcă documentele cerute de către cei de la Bolt. Pentru a conduce și a fi șofer de ridesharing la Bolt ai nevoie (vei fi nevoit să încarci următoarele documente):
 • Atestat – Certificat profesional pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier în regim de închiriere
 • Cazier judiciar
 • Permis de conducere
 • Carte de identitate
 • Copia conformă a mașinii
 • Ecuson Bolt

Cum să devii șofer Bolt? Pentru a deveni șofer Bolt. Cerințe Bolt

 1. Înscrie-te pe site-ul Bolt.
 2. Încarcă documentele necesare: permis auto, cazier, asigurare RCA.
 3. Așteaptă aprobarea din partea companiei.

Cerințe pentru autovehicule: Mașina trebuie să îndeplinească anumite criterii:

 1. Fabricată în ultimii 10 ani.
 2. Cel puțin 4 uși.
 3. În stare bună de funcționare.
 4. ITP valabil.

Venituri: Veniturile depind de numărul curselor și tarifele aplicate. Bolt oferă șoferilor un procent din tariful plătit de pasageri. Sfaturi și bonusuri pot fi adăugate.

Program flexibil: Fiind șofer Bolt, poți alege când și cât să lucrezi. Asta înseamnă că îți poți organiza timpul după nevoile tale.

Asigurare: Bolt oferă asigurare gratuită pentru accidente în timpul curselor. Astfel, șoferii și pasagerii beneficiază de o protecție suplimentară.

Suport: Aplicația Bolt oferă suport în timp real, astfel încât șoferii să primească ajutor rapid în caz de nevoie.

Cat castiga un sofer Bolt

Nu am ținut o evidență clară a câștigurilor și a cheltuielilor, dar promit s-o fac în săptămânile ce urmează.

Voi lua ca referință săptămâna 5-11 Octombrie 2020. Am avut un total de 38,41 ore și încasări total brute de 1645,2 Lei. Am avut o taxa de anulare de 12 Lei (atenție! pentru cursele cash nu există comision de anulare – dacă clientul nu se vine sau anulează după ce ați ajuns la locul de preluare, nu veți fi despăgubiți).

Bacșiș în aplicație: 9 Lei. Comisionul Bolt: 331,44 Lei și Bonusuri Bolt de 103.10 Lei (pentru bonusuri, Bolt emite factură fiscală și trebuie plătit TVA). Curse numerar 1023,70 Lei. După cum vedeți, Bolt este tata curselor cash. Nu trebuie să vă explic că pe cursele cash, tips-ul este substanțial și ajunge în medie la 8-12% din încasări.

La final au mai rămas 414,16 Lei. Am primit 623,66 Lei în cont, luni pe 12 Octombrie 2020

Din sumele câștigate, scădem gpl, benzină, ulei și uzura mașinii. În orice caz, pentru un total de 38 de ore lucrate. Hai să punem 45 cu pauze și alte staționări, zic că este destul de bine. Alții se duc și muncesc pe șantier pe banii ăștia, casieri…etc.

Pe Uber nu am avut curse, deci încasări zero.

Mai jos sunt încasările nete, după scăderea comisionului Bolt și adăugarea bonusurilor.

castig bolt

Noi, șoferii de ride sharing, avem posibilitatea să ne alegem când vrem să muncim și mai ales când nu vrem. Cine se plânge că activitatea de ridesharing nu merge, minte!

Este adevărat că nu mai este ce a fost, dar nici nu poți spune că vine cu bani de acasă. Pentru o activitate de ridesharing profitabilă este necesar să respecți câteva reguli de bază. Despre asta voi vorbi însă într-un alt articol. Nu ezitați să ne dați un like pe pagina de facebook. Puteți găsi pe acest link un articol despre cat castiga un sofer BOLT.

Aplicația Bolt – Funcționalități și avantaje

Aplicația Bolt este inima afacerii, conectând șoferii cu pasagerii și oferind o experiență plăcută pentru ambele părți. Să aruncăm o privire asupra principalelor funcționalități și avantaje ale aplicației Bolt.

Design intuitiv

Aplicația Bolt prezintă un design simplu și intuitiv, permițând utilizatorilor să navigheze cu ușurință și să comande o cursă în câțiva pași.

Estimare preț și timp

Înainte de a comanda o cursă, pasagerii pot vedea o estimare a prețului și a duratei călătoriei. Aceasta îi ajută să ia decizii informate și să se pregătească pentru deplasare.

Plată facilă

Bolt permite utilizatorilor să plătească în siguranță și comod prin intermediul aplicației, utilizând cardul sau alte metode de plată disponibile în țara lor.

Evaluare și feedback

După fiecare cursă, atât șoferii, cât și pasagerii pot evalua și lăsa feedback unul despre celălalt. Acest lucru ajută la menținerea unui standard înalt de servicii și responsabilizează ambele părți.

Promoții și reduceri

Bolt oferă adesea promoții și reduceri pentru utilizatorii săi, încurajând astfel folosirea platformei și fidelizarea clienților.

Localizare și comunicare

Aplicația Bolt afișează locația exactă a șoferului și a vehiculului, iar pasagerii pot comunica cu șoferul direct prin intermediul aplicației.

Secțiunea de ajutor

Aplicația Bolt include o secțiune de ajutor unde utilizatorii pot găsi informații utile și pot contacta echipa de asistență pentru orice problemă.

În concluzie, aplicația Bolt reprezintă un instrument esențial pentru șoferi și pasageri, oferind funcționalități care facilitează o experiență de ridesharing sigură, comodă și plăcută.

.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 13

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. 414 lei pe saptamana cu 40 de ore lucrate. Asta e salariu minim pe economie. Cum se vehiculeaza sumele alea de 5-6000 de lei pe luna, lucrand non-stop?