Atestat Uber 2022 ❤️

5 min


arr
4.6
(92)

În acest articol voi scrie despre cât de simplu este să obții un atestat Uber în 2020. Deși obținerea atestatului este relativ simplă, timpul necesar pentru obținerea acestuia este de aproximativ 20-30 de zile.

Pasul 1. Descarcă gratuit aplicația Uber pentru sofericlick aici

Pasul 1. Descarcă gratuit aplicația Bolt pentru sofericlick aici  (primești 100 de Lei bonus de înregistrare)

Uber este una din cele mai bune companii de ride-hailing din România și este compania pe care o prefer atunci când vreau să fac ceva bani în plus oferindu-mi serviciile de șofer în cadrul platformelor de ride-hailing.

Deși condițiile s-au schimbat, conform legislației în vigoare, începând cu Februarie 2020 ai nevoie de un atestat Uber. Condițiile de obținere a unui atestat sunt extrem de ușor de îndeplinit.

Nu voi scrie în acest articol despre copia conformă sau despre autorizația de transport persoane în regim de închiere, însă lucrez deja la articole pe acest subiect. Acestea vor disponibile pe site-ul nostru în perioada imediat următoare.

Obținerea unui atestat Uber este relativ simplă, dar necesită o perioadă de 2-3 săptămâni pentru a intra în posesia ei și va fi necesar să obțineți o serie de acte și să promovați examenul pentru obținerea atestatului de conducător auto în regim de închiriere.

Care sunt pașii pentru a obține un atestat Uber – condiții obținere atestat conducători auto în regim de închiriere

Pentru a putea fi șofer Uber trebuie să ai minim 21 de ani

Carnetul de conducere – categoria B – minim vechime 2 ani

Cazier Judiciar (fără abateri) – Obținerea cazierului judiciar se face pe loc, nu trebuie să plătești taxă pentru eliberare. Mergi cu buletinul la orice secție de Poliție, complează formularul și vei primi cazierul judiciar pe loc. Pentru a putea susține examentul pentru atestatul de conducător auto în regim de închiriere, acesta nu trebui să conțină:

 • infracțiuni contra vieții, contra integrității corporale sau sănătății
 • infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice
 • infracțiuni privind traficul și consumul de droguri
 • infracțiuni contra patrimoniului
 • infracțiuni contra libertății și integrității sexuale
 • infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile

Cazier auto – Obținerea cazierului auto se face la Udriște (București) și se obține pe loc. Istoric pe ultimii 5 ani. Conducătorul auto nu trebuie să aibă suspendată exercitarea dreptului de a conduce în ultimul an pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive sau să nu fi fost implicată în accidente rutiere soldate, din culpa sa, cu decesul sau vătămarea gravă a uneia sau mai multor persoane.

Adeverință de la medicul de familie – Din acesta trebuie să reiasă că ești apt pentru transport auto persoane.

Siguranta Circulatiei. Aviz medical și psihologic. Pentru a putea urma cursul de șofer pentru transport alternativ vei avea nevoie de avizul medical și psihologic, cele două avize fiind denumite și fișa pentru siguranta circulatiei.

Aviz medical și psihologic siguranta Circulatiei Pret

 • București – Str. Ritmului nr. 35 – Sunday Medical Center
 • Preț fișă siguranta circulației: 150 Lei.
 • Pret pachet: atestat Uber si Analize: 350 Lei
 • Pentru detalii și programări, vă rugăm să sunați la numărul de telefon ……………… (de luni pana vineri intre orele 9.30-17.00) – Doar pentru București
 • Descarca aplicatia Uber aici
 • Descarca aplicatia Bolt aici. Primesti 100 Lei bonus dupa primele 40 curse efectuate.

Dacă reprezentați o companie care oferă servicii pentru obtinerea analizelor de siguranta circulatiei si va desfasurati activitatea in alte orase, va rugam sa ne contactati pentru listarea gratuita pe aceasta pagina.

După ce ai documentele de mai sus, următorul pas este să te înscrii la cursurile pentru conducători auto în regim de închirere. Deoarece am obținut atestatul în perioada de tranziție, până la 1 Februarie 2020, am fost trimis de către cei de la Uber să urmez cursurile FATII (Fundația Academia de Transport Intern și Internațional). Detalii găsești pe fatii.ro

Există și alte companii care oferă cursuri pentru obținerea atestatului de conducător auto în regim de închiriere. Poți consulta lista cu firmele autorizate de Autoritatea Rutieră Română pe site-ul arr.ro. Atestatul se poate obține urmând cursurile oricărei școli de șoferi.

Examen ARR pentru obținere atestat transport în regim de închiriere

Pentru a obține atestatul trebuie să susții examenul organizat de Autoritatea Rutieră Română și în cadrul căruia va trebui să răspunzi corect la întrebările unui test de tip grilă format din 20 de întrebări.

Pentru a fi considerat admis, va trebui să bifezi 14 răspunsuri corecte – 70% din punct de vedere procentual.

Pentru cursurile urmate la FATII, Examenul este susținut la COLEGIUL TEHNIC IULIU MANIU, B-dul Iuliu Maniu nr.381-391, sector 6 București. În ce privește data examenului, vei fi anunțat de către firma unde ai urmat cursurile.

Examenele au loc sâmbăta iar ora examenului este afișată cu o zi înainte pe site-ul Fatii (asta în cazul în care ați urmat cursurile FATII). Data și ora examenelor ARR poate fi consultată și pe site-ul arr.ro

Atestat ARR – Acte necesare pentru eliberarea atestatului / certificatului de transport în regim de închiriere

Dosar de examen transport în regim de închiriere. Acesta va cuprinde

 • Aviz medical original + copie
 • Aviz psihologic original + copie
 • Cazier judiciar original + copie
 • Cazier auto original + copie
 • Carte identitate original + copie
 • Permis conducere original + copie
 • Mandat postal in valoare de 41 lei – original
 • Mandat postal in valoare de 67 lei – original
 • Cerere pentru eliberarea certificatului ARR – îl găsiți la sediul Autorității Rutiere Române sau îl puteți descărca de pe site.
 • formular GDPR – îl veți primi în sediul ARR, la depunerea actelor
Acte necesare atestat taxi regim de inchiriere

Poze atestat ARR – poze 25×32 mm

Pentru a depune actele pentru eliberarea atestatului pentru transport de persoane în regim de închiriere de la ARR, vei avea nevoie și de o poză 25×32 mm – (tip buletin).

Datorită digitalizării, în ziua de azi, centrele de tip foto la minut au devenit o raritate, pe cale de disparitie. De aceea am căutat să găsesc pentru voi câteva centre unde puteți face pozele cerute pentru atestat. Nu ezitați să ne scrieți dacă ai găsit un centru foto cu prețuri mai bune decât cele listate de mine.

Primul centru foto Kodak descoperit de mine care face poze la minut de tipul 25×32 mm este în magazinul Unirea, la subsol.

Costul unui set de poze 25×32 este de 30 de lei (patru poze – vei avea nevoie pentru atestat de o singura poză). Pozele le vei primi pe loc.

Al doilea loc și cel mai convenabil este chiar la sediul ARR, costul unui set de poze fiind de doar 25 de Lei. Centrul foto și de copiere se găsește în clădirea ARR, la subsol.

Depunerea și eliberarea dosarului

Dacă ai trecut cu brio examenul, vei putea depune cererea pentru elibarerea certificatului începând de miercuri (după ziua examenului). Depunerea dosarului se face la sediul ARR Bucuresti, situat în str. Albesti nr. 8. Eliberarea atestatului se face în 10 zile lucrătoar.

Update 3 Octombrie! 

Sediul ARR București s-a mutat în Strada Clabucet nr.9

arr strada clabucet

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 92

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

8 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. Bună ziua, a-și dori sa fac uber și sa ma înscriu într-o flota, și pe bolt a-și dori să-mi deschid un pfa dacă se poate face asta. VA mulțumesc.

 2. Cat de simplu….ori esti prost ori esti prost cand zici asta o sacoșă de acte si o gramada de timp si bani sa ma pis pe legea din tara asta