Atestat Uber 2021 ­čąç

4 min


arr

├Än acest articol voi scrie despre c├ót de simplu este s─â ob╚Ťii un atestat Uber ├«n 2020. De╚Öi ob╚Ťinerea atestatului este relativ simpl─â, timpul necesar pentru ob╚Ťinerea acestuia este de aproximativ 20-30 de zile.

Pasul 1. Descarc─â gratuit aplica╚Ťia Uber pentru sofericlick aici

Uber este una din cele mai bune companii de ride-hailing din România și este compania pe care o prefer atunci când vreau să fac ceva bani în plus oferindu-mi serviciile de șofer în cadrul platformelor de ride-hailing.

Cannot find required Table

De╚Öi condi╚Ťiile s-au schimbat, conform legisla╚Ťiei ├«n vigoare, ├«ncep├ónd cu Februarie 2020 ai nevoie de un atestat Uber. Condi╚Ťiile de ob╚Ťinere a unui atestat sunt extrem de u╚Öor de ├«ndeplinit.

Nu voi scrie ├«n acest articol despre copia conform─â sau despre autoriza╚Ťia de transport persoane ├«n regim de ├«nchiere, ├«ns─â lucrez deja la articole pe acest subiect. Acestea vor disponibile pe site-ul nostru ├«n perioada imediat urm─âtoare.

Ob╚Ťinerea unui atestat Uber este relativ simpl─â, dar necesit─â o perioad─â de 2-3 s─âpt─âm├óni pentru a intra ├«n posesia ei ╚Öi va fi necesar s─â ob╚Ťine╚Ťi o serie de acte ╚Öi s─â promova╚Ťi examenul pentru ob╚Ťinerea atestatului de conduc─âtor auto ├«n regim de ├«nchiriere.

Care sunt pa╚Öii pentru a ob╚Ťine un atestat Uber – condi╚Ťii ob╚Ťinere atestat conduc─âtori auto ├«n regim de ├«nchiriere

Pentru a putea fi șofer Uber trebuie să ai minim 21 de ani

Carnetul de conducere – categoria B – minim vechime 2 ani

Cazier Judiciar (f─âr─â abateri) – Ob╚Ťinerea cazierului judiciar se face pe loc, nu trebuie s─â pl─âte╚Öti tax─â pentru eliberare. Mergi cu buletinul la orice sec╚Ťie de Poli╚Ťie, compleaz─â formularul ╚Öi vei primi cazierul judiciar pe loc. Pentru a putea sus╚Ťine examentul pentru atestatul de conduc─âtor auto ├«n regim de ├«nchiriere, acesta nu trebui s─â con╚Ťin─â:

 • infrac╚Ťiuni contra vie╚Ťii, contra integrit─â╚Ťii corporale sau s─ân─ât─â╚Ťii
 • infrac╚Ťiuni contra siguran╚Ťei circula╚Ťiei pe drumurile publice
 • infrac╚Ťiuni privind traficul ╚Öi consumul de droguri
 • infrac╚Ťiuni contra patrimoniului
 • infrac╚Ťiuni contra libert─â╚Ťii ╚Öi integrit─â╚Ťii sexuale
 • infrac╚Ťiuni privind traficul ╚Öi exploatarea persoanelor vulnerabile

Cazier auto – Ob╚Ťinerea cazierului auto se face la Udri╚Öte (Bucure╚Öti) ╚Öi se ob╚Ťine pe loc. Istoric pe ultimii 5 ani. Conduc─âtorul auto nu trebuie s─â aib─â suspendat─â exercitarea dreptului de a conduce ├«n ultimul an pentru conducerea sub influen╚Ťa b─âuturilor alcoolice sau a substan╚Ťelor psihoactive sau s─â nu fi fost implicat─â ├«n accidente rutiere soldate, din culpa sa, cu decesul sau v─ât─âmarea grav─â a uneia sau mai multor persoane.

Adeverin╚Ť─â de la medicul de familie – Din acesta trebuie s─â reias─â c─â e╚Öti apt pentru transport auto persoane.

Siguranta Circulatiei. Aviz medical și psihologic. Pentru a putea urma cursul de șofer pentru transport alternativ vei avea nevoie de avizul medical și psihologic, cele două avize fiind denumite și fișa pentru siguranta circulatiei.

Aviz medical și psihologic siguranta Circulatiei Pret

 • Bucure╚Öti – Str. Ritmului nr. 35 – Sunday Medical Center
 • Pre╚Ť fi╚Ö─â siguranta circula╚Ťiei: 150 Lei. Pentru detalii ╚Öi program─âri, v─â rug─âm s─â suna╚Ťi la num─ârul de telefon 0743.237.727 – Doar pentru Bucure╚Öti
 • Dac─â reprezenta╚Ťi o companie care ofer─â servicii pentru obtinerea analizelor de siguranta circulatiei si va desfasurati activitatea in alte orase, va rugam sa ne contactati pentru listarea gratuita pe aceasta pagina.

Dup─â ce ai documentele de mai sus, urm─âtorul pas este s─â te ├«nscrii la cursurile pentru conduc─âtori auto ├«n regim de ├«nchirere. Deoarece am ob╚Ťinut atestatul ├«n perioada de tranzi╚Ťie, p├ón─â la 1 Februarie 2020, am fost trimis de c─âtre cei de la Uber s─â urmez cursurile FATII (Funda╚Ťia Academia de Transport Intern ╚Öi Interna╚Ťional). Detalii g─âse╚Öti pe fatii.ro

Exist─â ╚Öi alte companii care ofer─â cursuri pentru ob╚Ťinerea atestatului de conduc─âtor auto ├«n regim de ├«nchiriere. Po╚Ťi consulta lista cu firmele autorizate de Autoritatea Rutier─â Rom├ón─â pe site-ul arr.ro. Atestatul se poate ob╚Ťine urm├ónd cursurile oric─ârei ╚Öcoli de ╚Öoferi.

Examen ARR pentru ob╚Ťinere atestat transport ├«n regim de ├«nchiriere

Pentru a ob╚Ťine atestatul trebuie s─â sus╚Ťii examenul organizat de Autoritatea Rutier─â Rom├ón─â ╚Öi ├«n cadrul c─âruia va trebui s─â r─âspunzi corect la ├«ntreb─ârile unui test de tip gril─â format din 20 de ├«ntreb─âri.

Pentru a fi considerat admis, va trebui s─â bifezi 14 r─âspunsuri corecte – 70% din punct de vedere procentual.

Pentru cursurile urmate la FATII, Examenul este sus╚Ťinut la COLEGIUL TEHNIC IULIU MANIU, B-dul Iuliu Maniu nr.381-391, sector 6 Bucure╚Öti. ├Än ce prive╚Öte data examenului, vei fi anun╚Ťat de c─âtre firma unde ai urmat cursurile.

Examenele au loc s├ómb─âta iar ora examenului este afi╚Öat─â cu o zi ├«nainte pe site-ul Fatii (asta ├«n cazul ├«n care a╚Ťi urmat cursurile FATII). Data ╚Öi ora examenelor ARR poate fi consultat─â ╚Öi pe site-ul arr.ro

Atestat ARR – Acte necesare pentru eliberarea atestatului / certificatului de transport ├«n regim de ├«nchiriere

Dosar de examen transport în regim de închiriere. Acesta va cuprinde

 • Aviz medical original + copie
 • Aviz psihologic original + copie
 • Cazier judiciar original + copie
 • Cazier auto original + copie
 • Carte identitate original + copie
 • Permis conducere original + copie
 • Mandat postal in valoare de 41 lei – original
 • Mandat postal in valoare de 67 lei – original
 • Cerere pentru eliberarea certificatului ARR – ├«l g─âsi╚Ťi la sediul Autorit─â╚Ťii Rutiere Rom├óne sau ├«l pute╚Ťi desc─ârca de pe site.
 • formular GDPR – ├«l ve╚Ťi primi ├«n sediul ARR, la depunerea actelor
Acte necesare atestat taxi regim de inchiriere

Poze atestat ARR – poze 25×32 mm

Pentru a depune actele pentru eliberarea atestatului pentru transport de persoane ├«n regim de ├«nchiriere de la ARR, vei avea nevoie ╚Öi de o poz─â 25×32 mm – (tip buletin).

Datorit─â digitaliz─ârii, ├«n ziua de azi, centrele de tip foto la minut au devenit o raritate, pe cale de disparitie. De aceea am c─âutat s─â g─âsesc pentru voi c├óteva centre unde pute╚Ťi face pozele cerute pentru atestat. Nu ezita╚Ťi s─â ne scrie╚Ťi dac─â ai g─âsit un centru foto cu pre╚Ťuri mai bune dec├ót cele listate de mine.

Primul centru foto Kodak descoperit de mine care face poze la minut de tipul 25×32 mm este ├«n magazinul Unirea, la subsol.

Costul unui set de poze 25×32 este de 30 de lei (patru poze – vei avea nevoie pentru atestat de o singura poz─â). Pozele le vei primi pe loc.

Al doilea loc și cel mai convenabil este chiar la sediul ARR, costul unui set de poze fiind de doar 25 de Lei. Centrul foto și de copiere se găsește în clădirea ARR, la subsol.

Depunerea și eliberarea dosarului

Dacă ai trecut cu brio examenul, vei putea depune cererea pentru elibarerea certificatului începând de miercuri (după ziua examenului). Depunerea dosarului se face la sediul ARR Bucuresti, situat în str. Albesti nr. 8. Eliberarea atestatului se face în 10 zile lucrătoar.


What's Your Reaction?

hate hate
2
hate
confused confused
15
confused
fail fail
3
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
30
love
lol lol
2
lol
omg omg
2
omg
win win
7
win
Remus Mohor

Mul╚Ťumim c─â a╚Ťi ales s─â accesa╚Ťi proiectul W!K!

4 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *