Christmas VegFair, un târg de Crăciun pentru vegetarieni

3 min


vegfair 2019
0
(0)

Deși nu iubește proiectul wiki.ro și suntem încă în blacklist, se pare că Facebook m-a salvat și de data asta.

La patru luni de când am renunțat să mai mănânc carne (nu am zis că renunț definitiv, doar în proporție de 99%), eu Remus Mohor, cel mai mare promotor de mici suculenți și pastramă la ceaun, am decis că voi petrece un Crăciun altfel și fără carne.

Deja sunt privit ca un ciudat, atât de familie, cât și cunoștințe, și asta doar pentru simplul fapt că nu mai vreau să gust dintr-un kaizer sau dintr-un salam ultra procesat și umplut cu nitriți.

De două zile îmi bat capul cu ce voi pune pe masă. Nu am renunțat la pește sau la brânzeturi, așa că am de unde alege. Totuși o masă de Crăciun presupune mai mult decât două felii de brânză, humus, salată de vinete cu tahini și un pește.

Cum spuneam și la începutul articolului, noroc cu Facebook. Cum eram în căutare de un workshop de sushi (mâncarea mea preferată după celebrul gulaș de fasole cu multă afumătură), mi-a apărut în fereastra cu recomandări, târgul vegan de Crăciun, Christmas VegFair. Fericire mare 🙂 acum voi avea ce să pun pe masa de Crăciun!

Christmas VegFair, un eveniment organizat de Asociația Veganilor din România

În perioada 19-21 Decembrie 2019 (joi, vineri și sâmbătă), Asociația Veganilor din România organizează în București, la Casa Universitarilor ( Dionisie Lupu Nr 46, Bucharest, Romania ), targul de Craciun, Christmas VegFair.

Târgul se pare că a atras atenția multor persoane interesate de un Craciun vegetarian. Cu o zi înainte de începerea târgului, peste 1200 de persoane au anunțat pe rețeaua de socializare că vor participa la Vegfair, și mai mult de 5500 că sunt interesați de acest eveniment.

Târgul Christmas VegFair dorește să promoveze un stil de viata vegetarian și are ca țintă promovarea produselor vegetariene în perioada sărbătorilor de iarnă.

Conform paginii de facebook a evenimentului, organizatorii propun să ne convingă că ne putem bucura de toate bunătățile tradiționale de Crăciun, fără să folosim însă produse de origine animală. Este vorba de un târg de Crăciun 100% vegan!

Vor participa peste 50 de expozanți, asociații din zona drepturilor și protecției animalelor și workshop-uri.

Ce propun organizatorii târgului – la ce vă puteți aștepta

 • trei zile de răsfăț culinar cu alternative vegetale
 • cadouri vegane și cruelty-free pentru cei dragi
 • pachete-cadou pentru copii – de la sponsorii evenimentului
 • stand-up comedy*
 • proiecții cu lumini festive
 • concert de colinde cruelty-free, fără vânători 🙂
 • și multă bere certificată vegan 🙂

*Stand-up comedy. Evenimentul de stand-up comedy va avea loc vineri 20 Decembrie 2019, începând cu ora 19.00. Vor lua parte pe scenă:

 • Alex Zob – actor, improvizator si comedian
 • Simona C. – actriță, comediană
 • Mukinka Chibanga – comedian născut în Zambia
 • Toni Andrei – Un optimist incurabil care își ghidează viața după un motto cât se poate de simplu: „Foaie verde de dudău/ O să fie și mai bine”

Pe mine m-au convins. Așadar, vineri seară, după ce îl voi lua pe cel mic de la grădiniță, voi merge la Christmas VegFair. Bugetul meu pentru acest Crăciun este destul de limitat, așa că voi încerca să „fur idei” și să descopăr noi retete vegane.

După închiderea târgului, pe 22 decembrie, organizatorii Christmas Veg Fair vor merge la un cămin de bătrâni din comuna Hotarele.

Cu o parte din banii primiți pe biletele de intrare, organizatorii vor cumpăra produse de la expozanți, produse care vor fi ulterior donate căminului de bătrâni. La această campanie vor participa și expozanții, care vor dona și ei la rândul lor produse vegetariene.

O parte din proiectele de suflet susținute de Asociația Veganilor din România sunt:

 • Sanctuarul Nima – raiul văcuțelor, o mică oază de liniște, pace și libertate pentru animalele de fermă, cele mai blânde, dar și cele mai exploatate și mai abuzate animale din lume.
 • Center of Hope – Spital Veterinar Pasarea – primul spital veterinar pentru animale fără stăpân, construit în comuna Pasărea din apropierea Bucureștiului, unde se fac numeroase sterilizări gratuite.
 • Freedom and Respect for Every Earthling – organizație care contribuie la crearea unei lumi mai bune în care animalele non-umane să aibă dreptul elementar la viață și integritate corporală, să fie tratate cu respect și demnitate.
 • Asociatia Luthelo – o asociație care sprijină victimele violenței domestice și care luptă pentru a le schimba destinele.
 • Red Panda Romania – care salvează, reabilitează și plasează în adopție animalele fără familie sau abandonate.
 • #ONEMILLIONANGELS este un proiect special, cu susținerea Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, prin care copiii cu autism primesc o șansă de a fi văzuți și ajutați.
 • Sache Vet Clinic – clinică veterinară implicată în proiecte de sterilizare gratuită, care oferă sprijin, devotament, compasiune, respect pentru animale.
 • ACIA – un proiect educațional care susține tinerii să salveze animale, să contribuie la sustenabilitate și la sănătatea lor prin alegeri alimentare conștiente și consum responsabil.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!

Comentarii

comentarii


Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *