Cele mai bune probiotice ❤️

7 min


probiotice
5
(4)

În acest articol voi vorbi despre cele mai bune probiotice conform căutărilor google.

Cu ceva ani în urmă nu vorbea nimeni de probiotice, acestea intrând în vocabularul uzual al românilor doar de câțiva ani. Acest lucru se datorează în principal datorită antibioticelor, medicii recomandând să luați probiotice împreună cu antibioticele prescrise.

Flora intestinală este grav afectată prin administrarea de antibiotice. Drept urmare aveți nevoie de un probiotic eficient, atât pe durata tratamentului cu antibiotice, cât și după tratament.

De unde vine denumirea de probiotic?

Termenul probiotic vine din alaturarea cuvintelor grecesti „pro” și ”bios”, cele două cuvinte însemnând „pentru viață”.

Ce sunt probioticele

Probioticele sunt niște microorganisme vii care refac flora intestinală. Aceste microorganisme se regăsesc în mod natural în intestine și au un rol important în digestie.

Probioticele sunt considerate a fi bacterii prietenoase care protejează sănătatea gastrointestinală și reglează tranzitul intestinal.

Important! Citeste Transport gratuit în România pentru comenzile mai mari de 40 USD, cu condiția ca pachetul să nu depășească 1,8 kg. Selectați ca modalitate de transport doar Post Plus. Nu selectati DHL sau alta metoda indiferent de pret. Veti plati comisionare vamala catre DHL. Selectati doar Post Plus. Puteti verifica statusul comenzii pana in ajunge in Romania si veti fi notificati pe sms.

Care sunt alimentele care conțin probiotice în mod natural?

Probioticele se găsesc în anumite alimente precum: iaurt, lapte bătut, chefir proaspăt, muraturi, brânză, oțet de mere, varză murată, măsline verzi, iaurt grecesc.

class=”wp-block-heading”>Probiotice naturale testate independent

Dacă doriți un probiotic testat într-un laborator independent, HealthyBiom este o alegere ok din punctul meu de vedere. Are un amestec de 12 tulpini (probiotice și prebiotice) și 50 de miliarde de bacterii benefice. Este comercializat de iHerb în variantele de 30, respectiv 90 de capsule.

Preț 13$ pentru varianta cu 30 de capsule – detalii aici

healthy biom

HealthyBiom conține următoarele tulpini:

 • Lactobacillus acidophilus UALa-01™
 • Bifidobacterium lactis UABla-12™
 • Lactobacillus plantarum UALp-05™
 • Lactobacillus paracasei UALpc-04™
 • Lactobacillus casei UALc-03™
 • Lactobacillus brevis UALbr-02™
 • Lactobacillus rhamnosus UALr-18™
 • Bifidobacterium breve UABbr-11™
 • Lactobacillus salivarius UALs-07™
 • Bifidobacterium bifidum UABb-10™
 • Bifidobacterium longum UABI-14™
 • Lactobacillus gasseri UALg-05™

Probiotice pentru copii

Un probiotic ieftin și bun pentru copii este probioticul Primadophilus kids de la Nature’s Way. Este recomandat pentru copiii cu vârsta între 2 și 12 ani. Normalizează tractul gastrointestinal.

Preț: 31 Lei (7.78$). Un flacon conține 30 de pastile masticabile cu gust de cireșe. Fiecare pastilă are 3 miliarde de bacterii vii și conține 3 tulpini de microorganisme:

 • Lactobacillus acidophilus (La-14)
 • Lactobacillus plantarum (Lp-115)
 • Bifidobacterium bifidum/lactis (Bb-02)

Probiotice pentru femei

Am zis că voi actualiza această pagină și voi adăuga câteva produse interesante pentru fiecare categorie. Din ce am văzut, probioticele de pe site-ul iherb sunt băgate în categorii, unele produse fiind diferențiate ca produse probiotice pentru femei, bărbați și chiar probiotice pentru animale (nu credeam să existe așa ceva).

 1. HealthyBiom, Women’s Cranberry Probiotics, 10 miliarde CFU, 30 capsule vegetale. Preț 7$ (28,7 Lei) – minux 5% reducere – vezi produsul aici
 2. Jarrow Formulas, Women’s Fem Dophilus, 60 capsule vegetale. Preț 24.03$ (98,40 Lei) – minus 5% reducere – vezi produsul aici
Jarrow Formulas Womens Fem Dophilus 60 capsule vegetale

Prebiotice

Deoarece vizitatorii site-ului nostru sunt interesați și de prebiotice, m-am gândit să fac o listă scurtă cu două sau trei prebiotice recomandate, prebiotice care pot fi comandate din magazinul online Iherb.

 1. O primă recomandare este prebioticul organic de la Hyperbiotics – detalii și preț pe acest link
 2. A doua recomandare este prebioticul XOS+GOS de la Jarrow Formulas – detalii și preț pe acest link
 3. A treia recomandare este prebioticul Advanced Prebiotic de la BioSchwartz – detalii și preț pe acest link

Top 3 cele mai populare probiotice în 2021

M-am ajutat de google să aflu care sunt cele mai populare pro biotice în 2021. Conform căutărilor google acestea sunt:

 • Jarro dophilus
 • Protectis – probiotic pentru copii
 • Linex
Top probiotice conform google search

Care sunt cele mai vândute probiotice în farmacii. Am intrat și într-o farmacie și am întrebat care sunt cele mai vândute probiotice. O puteți face și voi. Farmacista mi-a răspuns că în general ce recomandă/oferă ea. Cu asta am înțeles tot. Am cerut să-mi dea câteva exemple iar răspunsul ei a fost Linex și Eubiotic.

În principiu trebuie să vă uitați după numărul de tulpini și bacterii vii. Indicat ar fi să cereți recomandarea medicului care v-a prescris rețeta.

Pentru adulți cel mai indicat pro biotic ar fi Jarro dophilus iar pentru copii protectis. Dacă este să adunăm și cuvintele cheie adiționale, ca exemplu: pret protectis sau prospect protectis, căutările lunare pe google sar lejer de 30.000 – 50.000 pentru produsul protectis, făcând din acesta cel mai căutat probiotic din România!

Ce trebuie să ai în vedere când alegi să cumperi probiotice

 • fiecare capsulă să fie ambalată separat
 • să aibă mai multe tulpini (fiecare tulpină are proprietăți diferite pentru organism)
 • să fie gastro rezistente (unele tulpini nu supraviețuiesc acidului din stomac)
 • termen de expirare (este important ca termenul de expirare să fie cât mai îndepărtat.
 • să fie stabil la temperatura camerei (nu necesită păstrarea la frigider)

Probiotic Jarro Dophilus EPS

Jarro Dophilus este unul din cele mai căutate pro biotice pentru adulți. Îl puteți găsi pe site-ul iHerb la un preț de 0,25$ pe capsulă (aproximativ 1 Leu).

Jarro Dophilus conține 8 tulpini de microorganisme ( 4 lactobacillus, 2 bifidobacterium, 1 lactococcus si 1 pediococcu ), iar fiecare capsulă are până la 5 miliarde de bacterii benefice. În România poate fi găsit în cutii cu 60 de capsule.

De unde puteți cumpăra Jarro Dophilus?

Jarro Dophilus poate fi găsit în farmacii, în anumite magazine online sau pe site-ul iherb. Indiferent de unde îl achiziționați, vă recomand să verificați prețul și data de expirare înainte de achiziționarea acestui supliment alimentar.

Prețul îl puteți calcula în funcție de numărul de capsule / pastile. Unele magazine online îl vând în cutii cu 60 de capsule, în timp ce pe alte site-uri poate fi găsit în varianta cu 120 de capsule.

Cele mai bune probiotice în Iulie 2021, conform căutărilor google

M-am gândit să actualizez articolul scris de mine acum câteva luni deoarece au survenit câteva modificări în topul preferințele și în topul căutărilor google pentru pro biotice.

Protectis a rămas de departe cel mai căutat probiotic. Linex a rămas și el în căutări și a urcat un pic pe segmentul pentru copii cu produsul Linex Baby.

Surpriză pentru mine, new entry să-i zicem așa, este probioticul hepiflor. Am vrut să văd de ce a devenit atât de popular acest pro-biotic, așa că am făcut un mic research pentru voi.

Hepiflor

Hepiflor este un probiotic produs de Terapia S.A., companie care aparține de Sun Pharma, una din cele mai mari companii de pe piața farmaceutică din România.

La o simplă căutare în google a cuvântului Hepiflor, mi-a apărut Farmacia Tei, pe al cărui site l-am găsit la prețul de 4,90 Lei, la reducere de la pretul de 7 Lei.

 • Hepiflor adulți, 10 capsule, Terapia – preț 4.90. Conținutul fiecărei capsule de 10 miliarde de culturi vii
 • Prețul pentru Hepiflor variază de la 7 la 20 de Lei pentru 10 capsule.

Hepiflor conține 3 tulpini de microorganisme. Acestea sunt:

 • Lactobacillus acidophilus HA-1223 – în procent de 60%, 44,40 mg
 • Bifidobacterium bifidum HA-1323 – în procent de 25%, 10,74 mg
 • Lactobacillus casei HA-1083 în procent de 15%, 10,52 mg

În funcție de farmacia de unde achiziționați Hepiflor, prețul poate pentru o capsulă poate varia între 70 de bani și 2 lei.

Sper că v-am fost de folos cu aceste informații. Am să încerc să dezvolt acest subiect și să vă ofer cât mai multe informații pertinente despre cele mai populare probiotice. Nu ezitați să ne contactați pe facebook în cazul în care vreți să adăugați informații suplimentare acestui articol, să propuneți sau chiar să scrieți propriul articol.

Pastă de dinți cu probiotice și cărbun activat de la Hyperbiotics

Un alt produs interesant, care are și el destule recenzii pozitive, este pasta de dinți Hyperbiotics, Activated Charcoal Probiotic Toothpaste, Spearmint.

Datorită ingredientelor, pasta de dinți este extrem de apreciată de femei în timpul sarcinii.

PLAN

Nec exerci nostrud mnesarchu
id. Sit epicuri albucius posidoniu
ei, in eam quaeque feugait.

Old Price

Price

DISCOVER

Pastă de dinți Hyperbiotic cu cărbune activat și probiotice

Nu conține: conservanți, Triclosan, agenți de spumare, fluor sau aditivi artificiali

14,82$ (61 Lei)

-5% reducere

cod  promoțional: AXC0435

Săpun cu probiotice

Produsele de la Dr Ohira sunt cele mai bune de pe piață. Din păcate, probioticele nu se pot comanda în România, însă puteți încerca alte produse de la Dr Ohira, precum săpunul prezentat mai jos. Prețul este unul destul de piperat pentru un săpun, însă recenziile sunt destul de bune. Promit că la următoarea comandă, am să includ aces săpun pe listă și am să vă spun cât de ok este.

Cum ziceam, produsele DrOhira sunt de o calitate net superioară. Conform site-ului iHerb, acest săpun nu conține parfumuri sintetice, stabilizatori, deodorante, conservanți, substanțe chimice sau coloranți artificiali. Deși culoarea sa naturală de caramel se poate estompa în timpul utilizării și depozitării, calitatea înaltă a săpunului rămâne intactă.

Săpun DrOhira cu probiotice – detalii aici

sapun probiotic drohira

Probiotice caini și pisici

Animăluțele noastre au și ele nevoie de probiotice, astfel că există o listă lungă cu produse destinate cățeilor și pisicilor. Pregătesc pentru perioada imediat următoare o listă cu probiotice recomandate pentru caini și pisici. Voi lista doar două dintre ele, puteți însă accesa site-ul iherb, unde puteți căuta cele mai bune variante de probiotice și suplimente cu enzime și probiotice pentru prietenii voștri blănoși.

Pentru pisici am găsit pe iherb un produs interesant și ieftin de la Pet Naturals. Costă numai 5$ (adică undeva la 20 de lei), iar fiecare pachet conține 30 de bucăți sub formă de peștișiori / mâncare pentru pisici.

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
9
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *