Cum sa joci poker online

11 min


joc poker online
5
(2)

Cum să începi să joci poker online – Ghidul începătorilor

Pokerul este un joc ce poate fi învățat de toată lumea. Fie că joci poker pentru distracție cu prietenii acasă, fie că îl folosești instrument de învățare pentru abilități de matematică de bază, pokerul e minunat. Unii ajung să practice la nivel profesionist, alții rămân la nivelul de distracție după orele lungi petrecute la birou. Pokerul este azi unul dintre cele mai accesibile și mai plăcute jocuri din lume.

Pokerul online duce la alt nivel jocul, iar azi există numeroase site-uri unde poți juca partide chiar gratuit sau pe mize extrem de mici, simbolice. Poți participa la cele mai uimitoare turnee de poker live din întreaga lume, tu alegi mizele, locația virtuală, etc. Toate acestea le ai la dispoziție de pe un computer , un laptop, un telefon sau o tabletă. Și indiferent dacă joci ca începător sau practici pokerul de ani de zile, îți vei găsi locul potrivit la o masă de poker.

Dacă vrei să afli tot ce trebuie să cunoști despre poker online, ai ajuns la locul potrivit. În acest articol vei parcurge o introducere în tainele pokerului online, special gândită pentru începători.

Ce este pokerul online?

Jocul de poker online este pur și simplu jocul tradițional de poker, practicat pe o platformă online, pe internet. Există o varietate imensă de site-uri de poker online diferite, care oferă variante diferite de poker, cu mize diferite, turnee, inclusiv jocuri de poker online complet gratuite.

Poker online sau poker live, ce poți alege?

Regulile pokerului sunt identice indiferent dacă joci alături de prieteni sau la o masă virtuală, împotriva altor jucători online. Există anumite diferențe însă. Pokerul online tinde să fie, în general, un joc mai rapid. Jocul online este mai puțin riscant, este accesibil inclusiv cu sume mici, iar mesele de poker sunt disponibile online oricând, la orice oră. Poți juca contra unor jucători locali sau contra unor jucători aflați oriunde în lume.

Dezavantajul principal este că vei juca de regulă contra unor străini. Mai mult de atât, nu vei putea privi în ochii celor așezați la masă, dar după o vreme te vei obișnui cu jocul online. Ca mijloc de antrenament, pokerul online nu are egal.

O scurtă istorie a pokerului online
De ani de zile, pokerul a fost un joc practicat mai ales la mesele din baruri sau în lumina sclipitoare a cazinourilor pline de fum, dar totul s-a schimbat la începutul anilor 2000.

Tehnologia nouă, lumea virtuală și modalitățile de joc online au schimbat pentru totdeauna percepția oamenilor despre poker. Atunci când nu a mai fost nevoie să te așezi la o masă reală și să arunci cărțile, distracția a căpătat noi valențe. Website-urile și platformele care găzduiesc partide de poker online au devenit din ce în ce mai numeroase.

Oamenii au început să aprecieze pokerul jucat online. Anii 2000 s-au dovedit interesanți din acest punct de vedere, lărgind orizonturile. Una din surprizele turneului World Series of Poker Main Event a fost un jucător amator care a uimit prin modul de joc și strategie, reușind să câștige singur turneul. Miza de 2.5 milioane de dolari s-a revenit celebrului Chris Moneymaker, un nume de referință în poker azi. Moneymaker a fost primul campion mondial la poker după ce s-a calificat la turneu de pe un site online de poker.

De ce a ajuns pokerul online un joc atât de popular?
Pokerul online este îndrăgit de jucători din aceleași motive pentru care ei iubesc jocul la mese. Este un joc distractiv, interesant, bazat pe îmbinarea dintre calcule matematice și influența norocului. Spre deosebire de alte jocuri de noroc, câștigul la poker înseamnă nu doar noroc ci muncă, studiu și inspirație, recompensând abilități certe ale jucătorilor cei mai buni.

Pokerul online a ajuns popular pentru ușurința cu care se poate juca, practic de oriunde ai o conexiune bună la internet. Mii de platforme din lumea largă au mese live de poker, unde poți juca alături de jucători de oriunde, iar emoția jocului rămâne neschimbată.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a juca poker online?
Cerințele pentru pokerul online sunt simple – acces la internet și un dispozitiv, calculator, laptop, telefon sau tableta. Ai șanse să poți juca poker chiar pe același dispozitiv pe care îl folosești acum, pentru a lectura acest articol. În ziua de azi există numeroase cazinouri online care au în ofertă cazino live, cu mese virtuale de poker. Aplicațiile special proiectate pentru dispozitive mobile sunt la îndemâna oricui are un smartphone sau tabletă, cu Android sau iOS.

Care sunt costurile ca să joc poker online?
Nu, de fapt este foarte simplu. Multe platforme au jocuri gratuite, în versiuni fără plată, unde te poți antrena și te vei distra, înainte de a miza bani reali din contul personal. E bine să nu îți epuizezi resursele cu mize mari, iar participarea la turnee să urmeze o evoluție firească, neforțată. Trebuie să fii conștient că deprinderile și abilitățile de joc cer timp iar experiența nu apare peste noapte.

Dacă vrei să joci online folosind computerul de acasă, în primul rând trebuie să alegi un website care propune jocuri de poker. Sunt numeroase platforme unde îți poți deschide un cont. Cele mai faimoase cazinouri online propun diferite versiuni de poker, inclusiv mese live, turnee, iar tu ai de unde alege.

Reține că pentru a deschide un cont pe orice platformă online cu jocuri de poker trebuie să ai vârsta de minim 18 ani. Dacă ești minor, nu ai acces la aceste jocuri și nici nu trebuie să încerci să te înregistrezi. La verificarea contului, va trebui să trimiți copii scanate ale actelor de identitate, iar dacă nu corespunde vârsta, contul tău va fi închis. Nici nu vei mai apuca să depui bani pentru a juca, deci este de dorit să respecți aceste reguli dacă vrei să joci poker online.

Indiferent în ce țară te afli, poți participa la partide de poker online, cu jucători de pretutindeni.

Pentru a juca, e nevoie să efectuezi o primă depunere. De regulă platformele care găzduiesc în oferta lor jocuri de poker și turnee, acceptă diferite modalități de plată. Printre cele mai folosite sunt : cardul de credit, transfer bancar, portofele electronice Neteller, Skrill, Paysafecard, etc. Oricare ar fi metoda de depunere, ține cont că există și taxa de 2% pe care trebuie să o plătești la depunere, direct reținută de casa de pariuri, pentru a fi transferată statului. Iar retragerea câștigurilor se impozitează în funcție de sumă, conform legii.

Ce variante de poker pot juca online?

Texas Holdem este cea mai cunoscută versiune de poker jucată online. Există numeroase posibilități și variante de poker pe care le poți juca online, depinde de website-urile unde vrei să joci. În mod cert, cel mai popular joc de poker întâlnit pe platformele de poker este No-Limit Texas Holdem, jocul pe care faimosul jucător Doyle Brunson l-a poreclit „Cadillac of Poker”.

Mii de jocuri no-limit Texas Hold’em rulează online 24/7 pe platformele de poker, cu mize mici sau mari. În No-Limit Holdem ți se oferă doar două cărți și vei încerca să le combini cu alte cinci cărți pentru a obține cea mai bună mână posibilă. Holdem este un joc simplu de învățat, dar foarte dificil de jucat cu dibăcie. Pentru începători, Texas Holdem este o introducere excelentă în lumea pokerului.

Texas Hold’em este disponibil în diferite formate, îl poți întâlni pe platforme în turnee cash standard, la jocuri Sit-and-Go turbo sau jackpot, la poker rapid și multe altele. Alte variante de poker bine cunoscute pe care le poți alege pentru a juca online sunt: Omaha Hi -Lo, 7 Cards Stud, Short Deck Hold’em, Razz, etc.

Turnee de poker online

Turneele de poker sunt foarte iubite de toți jucătorii de poker. Ascensiunea popularității pokerului online precum și numeroasele turnee televizate au condus la sporirea numărului de turnee organizate inclusiv în spațiul virtual.

Sistemul turneului este foarte simplu. La intrarea în turneu vei plăti buy-in-ul și obții un teanc de jetoane. În momentul în care nu mai ai jetoane, ești eliminat din turneu. Este declarat câștigător cel care colectează toate jetoanele.

Turneele de poker online sunt cea mai ieftină modalitate de a pătrunde în lumea de elită a pokerului, prin experiența câștigată pas cu pas. Există mai multe turnee online care solicită buy-in mici, de numai 10 USD, care au oferit câștigătorului peste 200.000 USD . Dacă e vorba de buy-in-uri mult mai mari, premiul pe care îl ia câștigătorul turneului este și mai mare.

Sit & Go
Sit & Go-urile sunt turnee reduse numeric, uneori doar o singură masă de poker. Aceste turnee încep imediat ce sunt suficienți jucători așezați la masă. Sit & Go-urile sunt tot mai populare online, pe site-urile de poker datorită volumului mare de jucători. Acest gen de turnee durează mult mai puțin, evident, decât turneele uriașe cu mese numeroase de joc. Cu toate acestea, sunt o recomandare excelentă pentru începători.

Jocuri cu numerar sau cash tables

Jocurile de poker online cash, sau jocurile de tip ring, așa cum sunt uneori numite, sunt jocuri clasice de fapt. Aici fiecare jucător cumpără jetoane și primește virtual aceste modalități de plată cu valoare reală.

Fiecare masă de joc cash va avea o sumă minimă formată din jetoane și o sumă maximă, pe care un jucător o poate avea pe masă.

De exemplu, o masă de blind-uri 1c/2c online va avea un buy-in de minim 2 dolari USD și un maxim de 20 de dolari. Jocurile online cash sunt jucate ca jocuri de masă stoke, ceea ce înseamnă că maximul pe care orice jucător îl va putea paria într-o mână reprezintă cantitatea de jetoane de pe masă. Jucătorii își pot suplimenta jetoanele până la nivelul maximum în timpul jocului sau pot pleca atunci când rezervele de jetoane sunt scăzute.

Pentru că poți încasa oricând, poți juca 10 minute sau poți juca poker 10 ore. Mulți jucători de poker se bucură de flexibilitatea jocurilor cash, deoarece sunt rapid. Turneele în general blochează mai mult timp, pe care trebuie să îl dedici jocului la mese, pentru a te bucura la final de câștiguri bune.

Cum poți găsi mai bune site-uri de poker online
Ce site de poker este cel potrivit pentru tine? Fiecare platformă online este deosebită în felul ei. Există case de pariuri unde pokerul este vedetă, cum sunt celebrele PokerStars sau 888 casino, dar există și nenumărate cazinouri online cu câteva mese live de poker sau variante de video poker.

Pokerul online nu este deținut de nici un monopol și astăzi există zeci de site-uri de poker unde poți deschide cont și poți juca. Care ar fi cel mai bun? Ei bine, asta depinde de o mulțime de factori. Cele mai mari platforme de poker online tind să acapareze cei mai mulți jucători și doresc să ruleze cele mai multe jocuri. Pe de altă parte, micile cazinouri online care au incluse în ofertă jocuri de poker pot fi o surpriză plăcută. Există anumite avantaje și bonusuri pentru noii clienți, deloc de neglijat.

Jetoanele ieftine și mesele puține te pot introduce treptat în atmosfera turneelor pe care altfel nu îndrăznești să le abordezi.

Unele case de pariuri au incluse în ofertă mai multe variante de poker ,cum ar fi Texas Hold’em, Seven-Card Stud, Five-Card Stud, Lowball, iar altele au doar mese limitate la Hold’em și Omaha. Înainte de a juca, gândește-te bine ce vrei să experimentezi, dacă ești deschis la variante noi de poker sau mergi pe cele cunoscute deja.

Cum să obții cel mai bun bonus când joci poker online
Așa cum am menționat mai sus, aproape toate cazinourile online oferă un bonus de bun venit sau pentru primele depuneri. Aceste gesturi menite să atragă clienți noi pot fi un debut al jocurilor de poker fără riscuri, putând folosi sumele primite ca bonus pentru depuneri în scop de buy -in, pentru jetoane la mesele de poker.

Există cazinouri care oferă bonusuri special gândite pentru poker. La ora actuală, de exemplu, camera de poker online 888poker îți oferă 50 lei bonus fără depunere. PokerStars de asemenea are bonusuri tentante de bun venit.

Pokerul online devine din ce în ce mai mult un joc specific regional. Există și țări unde nu poți juca pe anumite site-uri celebre de poker, cum ar fi PartyPoker și PokerStars, însă în România nu trebuie să îți faci griji. Câtă vreme cazinoul online are licența validă emisă de ONJN, poți miza liniștit la orice partidă de poker organizată de aceste cazinouri legale.

Unde găsesc sfaturi și strategii pentru poker?
Cu cât joci mai mult, cu atât pokerul par mai interesant și mai distractiv. Începătorii însă se plâng de cantitatea mare de informații pe care trebuie să le asimileze de la început.
Din fericire, există o mulțime de resurse gratuite disponibile pentru jucători. Există pe net sute de articole despre trucuri și strategii în poker. Cărți, articole, advertoriale, bloguri, toate te pot ajuta indiferent de nivelul la care ai ajuns.

E bine să începi cu informații simple, cu cărți despre ABC-ul în poker.
Desigur, înainte de a aplica o strategie avansată de poker, trebuie să ai noțiuni clare despre joc. Clasamentul mâinilor se poate schimba ușor în funcție de varianta de poker, dar dacă joci Hold’em sau Omaha, aici ai parte de consecvență. Aproape fiecare jucător începător la poker a fost confuz de rezultatul mâinii sale la un moment dat. Cea mai bună modalitate de a te lămuri este să folosești un calculator online, care explică exact ce mână finală deține fiecare jucător și care este mâna câștigătoare.

Aceste instrumente online și multe altele ajută jucătorii noi să înțeleagă ce mână va câștiga în numeroase circumstanțe. Dacă preferi să înveți despre poker prin vechile metode, există o mulțime de cărți grozave la dispoziția ta. Unele ediții pot fi găsite în librării. Harrington on Hold’em, Theory of Poker și Super/System sunt doar câteva dintre cele mai îndrăgite cărți despre poker. Poți de asemenea să consulți sfaturi și idei online, există numeroase site-uri unde te poți documenta.

În lumea virtuală, videoclipurile online înregistrate de profesioniști sunt considerate resurse valoroase. Învață de la cei experimentați cum să îți îmbunătățești permanent jocul.

Freeroll-uri sau poker gratuit online
Cui nu-i plac jocurile pe gratis? Freeroll-urile sunt turnee gratuite pe care operatorii de jocuri online le găzduiesc pentru clienții selectați. Intrarea este gratuită, așa că nu trebuie să depui buy-in. Partea cea mai bună este că de fapt, ai șanse mari de câștig fără risc. Există o mulțime de freeroll-uri din care poți alege. Iar cazinourile online oferă uneori acces la turnee gratuite exclusive în fiecare săptămână.

Freeroll-urile în poker sunt practic o recompensă gratuită pentru clienții care frecventează platformele de poker online.

Mese de poker destinate începătorilor
Cele mai multe site-uri de poker online au mese special dedicate celor începători. Chiar dacă nu vrei să pornești de jos, trebuie să treci prin această etapă deși poate crezi că joci bine poker. Aceste mese sunt foarte recomandate pentru jucătorii noi, deoarece vei fi la masă cu alți jucători care se consideră exact ca tine – începători. Acest aspect nivelează dramatic terenul de joc pentru jucătorii noi ,care trebuie să se acomodeze cu viteza și caracteristicile pokerului online.

Dacă te așezi la o masă pentru începători, vei fi limitat să joci la o singură masă, ideal dacă încă înveți poker.

Ritmul relativ lent al meselor pentru începători îi ține pe rechinii pokerului la distanță. Odată ce ai depășit un anumit prag de mâini jucate, nu mai poți accesa mesele pentru începători, deci profită de situația de la început.

Analizează-ți atent periodic rezultatele!
Chiar dacă ești doar un jucător de poker ocazional, statistica te poate ajuta să-ți urmărești rezultatele la poker. Analiza rezultatelor este o idee bună pentru a înțelege unde câștigi și unde pierzi banii.

Nu e nevoie să iei notițe. Din fericire, majoritatea platformelor de poker online oferă propriile lor statistici. Trebuie să nu uiți să faci clic pe statisticile sesiunii după ce ai terminat jocul.

Scrie-ți propria istorie în poker. Pentru mulți jucători, visul suprem de poker este meargă pe urmele celebrului Chris Moneymaker – adică să obțină calificarea la un turneu major precum World Series of Poker și apoi să se vadă câștigând milioane. E un vis frumos. Și, surprinzător, mai posibil ca niciodată.

Modul în care funcționează turneele Steps în pași adică, este simplu. Dacă câștigi un Sit & Go de 1 USD, ai acces la nivelul următor – să zicem spre un turneu Sit & Go de 5 USD. Procedura continuă până când te vei îndrepta spre un turneu Sit & Go final, unde dacă câștigi sau ești în partea de sus a clasamentului, vei câștiga un pachet all-inclusive care include un turneu live major unde ai gratis buy-in, costurile călătoriei și poate alte surprize.

Cum să joci mai mult de o masă în poker online
Una dintre diferențele cheie dintre pokerul online și pokerul jucat la mese, în lumea reală, este posibilitatea de a juca la mai mult de o masă simultan. Deși mesele multiple pot părea la început intimidante, este chiar destul de ușor, având în vedere cât de des aștepți cărți bune la poker. De exemplu, ai putea deschide două mese online, le așezi pe ecran chiar una lângă cealaltă și poți folda cu plăcere până când obții o mână decentă pe una dintre mese și apoi te vei putea concentra asupra ei. În esență, îți vei dubla profitul.

Evident, profesioniștii cu experiență deschid mai mult de opt mese simultan și, deși nu ar fi recomandat acest lucru, mesele multiple sunt un avantaj cert ale pokerului jucat online. Depinde doar de abilitatea ta de joc și de puterea de concentrare să obții rezultatele dorite.

Programe de recompensă pentru jucători de poker online
Mulți jucători nu știu asta, dar de fiecare dată când joci poker online cu bani reali, câștigi puncte de loialitate. Aceste bonusuri le poți transforma pentru bani și premii. Punctele de loialitate ale jucătorilor sunt o recompensă pentru clienții fideli și pot fi folosite pentru a primi numeroase avantaje, inclusiv buy-in-uri gratuite la turnee, cadouri, bonusuri pentru alte jocuri din cazino – sloturi, pariuri sportive, etc.

Concluzie
Sper că acest ghid pentru începători este util atunci când nu știi cum să începi să joci poker online. Călătoria în lumea fascinantă a pokerului este o experiență unică. Dacă te tentează emoțiile partidelor de poker și a turneelor online, nu rămâne decât să alegi cazinoul online preferat și să te lansezi în aventură. Mult succes!

Cât de mult v-a plăcut acest articol?

Click pe steluțe pentru a vota articolul

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Nu există voturi până acum! Fii primul care votează!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Remus Mohor

Mulțumim că ați ales să accesați proiectul W!K!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *