Erotism vs intimitate. Cum pot fuziona acestea într-o relație pe termen lung?
Majoritatea cuplurilor își doresc să îmbine armonios erotismul și intimitatea în relația lor.
În toate relațiile există așa numita etapă de “luna de miere”, care vrea să evidențieze momentele de început când totul este la superlativ.
Astfel, din ce în ce mai multe cupluri se plâng că etapa de lună de miere sexuală a relației lor se termină chiar după câteva luni. Aceștia afirmă de asemenea că folosesc fel și fel de tertirpuri pentru a păstra dorința sexuală vie, fapt ce a dus la dezvoltarea unui nou business și anume sex shopurile.
➤ Erotismul – Atunci când o persoană își dă voie să își exploreze sexualitatea folosind jocuri, fetișuri, fantezii etc. Aceasta înseamnă pe scurt să fii open minded în timpul sexului și să nu îți pui bariere principiale.
Erotismul înseamnă să știi ce îți place sexual sau cel puțin să fii deschis să explorezi. Acesta necesită exprimare sexuală și încredere de sine și în partener.
Erotismul poate exista și fără sentimente sau emoții. Pur și simplu o relație bazată pe atracție sexuală și nu pe sentimentul de iubire. De fapt, termenul de erotism îl găsim adesea folosit ca pe opusul iubirii.
➤ Intimitatea
Când mă refer la „intimitate” în acest articol, mă refer la apropierea emoțională. Toată lumea experimentează intimitatea diferit. Poate că vă simțiți cu adevărat apropiați emoțional unul de celălalt atunci când vorbiți profund despre frici, vise și nesiguranțe. Poate vă simțiti foarte aproape emoțional atunci când trebuie să vă bazați unul pe celălalt. De asemenea te poți simți aproape emoțional de cineva atunci când te mangâie pe cap și te încurajează.
Intimitatea nu înseamnă sex, deși poate fi un element din timpul sexului.
Te întrebi cum este posibil totuși te simți atât de aproape emoțional de partenerul tău, dar nu și erotic? Sau cum este posibil să te simți atât de conectat sexual cu partenerul tău, dar să nu reușești să te simți în siguranță emoțional? Tre să fim oare norocoși să le simțim pe ambele cu același partener?
Iată câțiva factori care pot influența problemele întâmpinate de un cuplu:
- Acordați prioritate altor lucruri: cariera, copiii, treburile casnice etc. .
- V-ați conformat cu ideea că faza lunii de miere a trecut si va multumiti doar ca sunteti buni parteneri de viată.
- Teama de a fi vulnerabil sexual sau emoțional.
- Rușinea de propriile tale fantezii erotice și negarea acestora.
- Privești sexul ca pe o obligativitate conjugală și nu urmărești scopul de a simți plăcere.
- Tu și partenerul de cuplu nu inițiați dicuții despre sex pentru că vă este jenă.
- Lipsa încrederii de sine.
- Stresul cotidian, facturile, ratele etc. .
- Vă iubiți atât de mult, încât vă este teamă că o anume fantezie ar putea să-l lezeze emoțional pe celălalt.
- Lipsa experienței sexuale.
- Prezența în permanență a altor membri în locuință.
Acestea sunt bineînțeles doar o parte dintre problemele ce pot influența negativ viața sexuală a unui cuplu, dar pot fi un start pentru o schimbare.
Asadar, îndrăznește să faci primul pas chiar dacă te simți îngrozit/ă de reacția partenerului. Există un început pentru toate, iar ceea ce simți că îți dorești nu trebuie lăsat să zacă în interiorul tău.
O viață sexuală împlinită poate atrage după sine multe lucruri pozitive. Îți va îmbunătăți tonusul și starea de bine își va face simțită prezența mai mereu. O stare de bine generală va aduce foarte mult bine în viața ta, in carieră, în afaceri și în general în societate.
Așa cum probabil ați mai auzit deja, una dintre cele mai eficiente metode de liniștire a femeilor bolnave psihic este provocarea orgasmului. Sexul este deci o tehnică curativă de care toti avem nevoie, fie că recunoaștem fie că nu.
Medical vorbind, o viață sexuală activă reprezintă un metabolism sănătos! Cel mai mare organ sexual al corpului este creierul. De aici pleacă toate ideile, fanteziile și dorințele sexuale pe care le poate avea un om.
De asemenea tot de aici pornesc și blocajele sau principiile greșite despre sexuallitate. Încă mai există anumite culturi și religii care nu permit plăcerea sexuală, sexul fiind permis doar pentru înmulțire.
Și totuși ne considerăm superiori animalelor….
0 Comments