Vrem să facem la muncă cât mai multă treabă și cât mai bine, însă ne dăm seama că nu putem să ne concentrăm. În jurul nostru colegii își îndeplinesc de zor sarcinile de serviciu, în timp ce noi pierdem timpul. Ce este de făcut?
Faci prea multe deodată – Ești implicat în prea multe sarcini în același timp. Scrie-le pe toate pe o listă, împarte timpul pe care consideri că îl ai la dispoziție pentru rezolvarea lor și treci la treabă. Ocupă-te de o singură sarcină de serviciu într-o perioadă stabilită de timp.
Oboseala – Ți-a plăcut foarte mult petrecerea de aseară, ai stat până târziu chefuind la maxim. Însă te-ai gândit cum va fi starea ta la serviciu în ziua următoare? Mergi la lucru odihnit, capabil din punct de vedere psihic, mental și fizic. Șefilor nu le plac deloc angajații care dorm cu capul pe birou.
Rețelele de socializare și e-mailul – Sunt frumoase și amuzante multe poze postate pe rețelele de socializare. Însă treaba ta este să îți faci munca, nu să te uiți la poze.
Dacă pierzi timpul cu verificarea e-mailurilor la fiecare jumătate de oră și cu vizualizarea mesajelor postate de amici, s-ar putea să nu faci nici măcar jumătate din normă până la sfârșitul programului.
Plictiseala – Te-ai săturat de ceea ce faci de trei ore în continuu? Schimbă cu altceva. Cu siguranță ai destule de făcut, așa că poți inversa activitățile, pentru a diversifica și a ieși din starea de plictiseală și moleșeală.
Dezordinea – Dosare, pixuri, creioane, capsatoare, facturi, toate stau la tine pe birou. Oprește-te din lucru, ia-ți o pauză de cel mult jumătate de oră și pune-le pe fiecare la locul lor. Lasă pe birou, aranjate, strict lucrurile de care ai nevoie pentru aducerea la îndeplinire a ceea ce ai de făcut.
Bea apă și mănâncă – Crezi că dacă vei sări peste pauza de masă vei reuși să lucrezi mai mult? Mănâncă bine dimineața înainte de a pleca la munca pentru că micul dejun este cea mai importantă a zilei.
Mănâncă și la prânz, împreună cu colegii, la un restaurant, deoarece vei avea nevoie de energie și în a doua parte a zilei. Bea apă în fiecare oră, ca să nu te deshidratezi.
Chair dacă nu simți că ți-e sete, corpul are nevoie de apă pentru a funcționa. Nu-ți priva organismul de apă și mâncare, crezând că vei lucra mai mult cu un corp slăbit.
În funcție de vârsta pe care o ai, să zicem că ai peste 38-40 de ani, este recomandat să mănânci mai puțin la prânz și neapărat să mănânci ceva simplu, care să nu necesite un efort prea mare din partea organismului.
Odată cu îmbătrânirea organismului, mâncarea pe care o consumi va fi digerată mai greu și organismul va avea nevoie de multă energie pentru a face digestia. De aceea, dacă după masa de prânz te apucă somnul, trebuie neapărat să faci modificări în dietă.
Suplimente alimentare. În cazul în care organismul nu poate face față unei zile de muncă, este recomandat să iei vitamine, anumite suplimente alimentare sau magneziu. Magneziul este esențial pentru organism, având un rol major în funcționarea corectă a sistemului nervos.
Iar la final trebuie să-ți reamintim cel mai importat lucru atunci când mergi la servici. Dacă munca pe care o faci nu îți aduce satisfacții și te duci la muncă cu gândul cum să ajungi mai repede acasă, cred că ar fi timpul să-ți cauți alt job! Nu vei persevera niciodată într-un domeniu care nu îți aduce satisfacții și care nu te atrage, asta indiferent de remunerația oferită de angajatorul tău.
0 Comments